Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Terigio 14 Mg Film Kaplı Tablet Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATITERİGİO 14 mg film kaplı tablet Ağızdan alınır.

Etkin madde:

Her bir film kaplı tablet 14 mg teriflunomid içermektedir.

Yardımcı maddeler:Opadry 03K205008 Blue: H

idroksipropil metilselüloz, triasetin, titanyum dioksit, indigo karmin (Blue-2) Al-lake.

¡ Bu ilaç ek izlemeye tabidir. Bu üçgen yeni güvenlilik bilgisinin hızlı olarak belirlenmesini sağlayacaktır. Meydana gelen herhangi bir yan etkiyi raporlayarak yardımcı olabilirsiniz. Yanetkilerin nasıl raporlanacağını öğrenmek için 4. Bölümün sonuna bakabilirsiniz.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

•Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak size reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacıkullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksek veyadüşükdoz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1. TERİGİO nedir ve ne için kullanılır?


2. TERİGİO'yu kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. TERİGİO nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. TERİGİO'nun saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. TERİGİO nedir ve ne için kullanılır?

TERİGİO, soluk mavi ile pastel mavi arası, bikonveks, yuvarlak film kaplı tabletlerdir. Bir karton kutu içerisinde PA/ALU/PVC folyo ve alüminyum folyo'dan oluşan 2 blister (her birblisterde 14 tablet) toplamda 28 tablet şeklinde sunulmaktadır.

TERİGİO, immünomodülatör bir ajan olan ve bağışıklık sisteminin sinir sistemine olan saldırısını sınırlayan teriflunomid etkin maddesini içermektedir.

1 / 10

TERİGİO, yetişkinlerde, -Vücut ağırlığı >40 kg olan çocuklarda ve adölesanlarda (10 yaş ve üzeri) atak ve iyileşmelerle giden multipl skleroz (MS) tedavisinde kullanılır.

Multipl skleroz nedir?

MS, merkezi sinir sistemini (MSS) etkileyen uzun süreli bir hastalıktır. MSS, beyin ve omurilikten oluşur. Multipl sklerozda, enflamasyon (iltihap) MSS'de sinirlerin etrafındabulunan koruyucu kılıfı (miyelin adı verilen) yok eder. Bu miyelin kaybına miyelinsizleşmedenmektedir. Bu durum, sinirlerin düzgün çalışmasını engeller.

Tekrarlayan multipl sklerozu olan insanlar, sinirlerinin düzgün şekilde çalışmamasından kaynaklanan ve tekrar eden fiziksel semptom atakları (relapslar) geçireceklerdir. Busemptomlar hastadan hastaya farklılık göstermekle birlikte şunları kapsamaktadır:

• yürümede zorluk

• görme problemleri

• denge problemleri

Tekrarlama (relaps) bittikten sonra bazı semptomlar tamamen kaybolabilir, ancak zamanla relapslar arasında bazı problemler kalabilir. Bu, günlük aktivitelerinizi sekteye uğratabilecekbazı fiziksel sakatlıklara neden olabilir.

TERİGİO, bazı beyaz kan hücrelerinin (lenfositler) artışını sınırlayarak bağışıklık sisteminin merkezi sinir sistemi üzerine yaptığı ataklara karşı korunmasına yardımcı olur. Bu, MS'dekisinir hasarına yol açan enflamasyonu sınırlar.

2. TERIGİO'yu kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerTERİGİO'yu aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ:

Eğer;

- Etkin maddeye veya bu ilacın içerdiği diğer maddelerden birine karşı alerjiniz varsa,

- Teriflunomid ile leflunomid kullandıktan sonra şiddetli deri döküntüsü veya deridesoyulma, kabarma ve/veya ağız yaraları geliştirdiyseniz,

- Şiddetli karaciğer problemleriniz varsa,

- Gebeyseniz, gebe olabileceğinizi düşünüyorsanız veya emziriyorsanız,

- Bağışıklık sisteminizi etkileyen ciddi bir probleminiz varsa örn., Edinilmiş BağışıklıkEksikliği Sendromu (AIDS),

- Kemik iliğinizle ilgili ciddi probleminiz varsa veya kanınızda kırmızı (anemi) veya beyazkan hücresi (lökopeni, nötropeni) veya kan pulcukları (trombosit) sayınız düşükse,

- Şiddetli bir enfeksiyon geçiriyorsanız,

- Diyaliz gerektiren şiddetli böbrek problemleriniz varsa,

- Kanınızdaki protein düzeyleri çok düşükse (hipoproteinemi),

Eğer emin değilseniz, TERİGİO'yu almadan önce lütfen doktor veya eczacınıza danışınız.

2 / 10

TERİGİO'yu aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

Aşağıdaki durumlarda TERİGİO'yu almadan önce doktor veya eczacınızla konuşunuz.

Eğer;

- Karaciğer problemleriniz varsa ve/veya çok miktarda alkol içerseniz. Doktorunuz,karaciğerinizin nasıl çalıştığını kontrol etmek için tedavi öncesinde ve sırasında kantestleri yapacaktır. Test sonuçları karaciğerinizle ilgili bir problem olduğunu gösteriyorsadoktorunuz TERİGİO tedavinizi durdurabilir (Bakınız Bölüm 4).

- İlaçlarla kontrol edilen veya edilemeyen yüksek kan basıncınız (hipertansiyon) varsa.TERİGİO kan basıncında bir artışa neden olabilir. Doktorunuz tedaviye başlamadan önceve tedavi sırasında kan basıncınızı düzenli olarak kontrol edecektir (Bakınız Bölüm 4).

- Enfeksiyonunuz varsa. TERİGİO'yu almadan önce doktorunuz kanınızda yeterli beyazkan hücresi ve kan pulcuğu (trombosit) olduğundan emin olacaktır. TERİGİO kandakibeyaz kan hücrelerinin sayısını azalttığından, bu enfeksiyonla başa çıkma yetinizietkileyebilir. Enfeksiyonunuz olduğunu düşünüyorsanız doktorunuz beyaz kanhücrelerinizi kontrol etmek için kan testleri yapabilir (Bakınız Bölüm 4).

- Şiddetli deri reaksiyonlarınız varsa,

- Solunum hastalıklarıyla ilgili belirtileriniz varsa,

- Ellerde ve ayaklarda zayıflık, uyuşukluk ve ağrı varsa,

- Aşı olacaksanız,

- TERİGİO ile birlikte leflunomid alıyorsanız,

- TERİGİO'ya veya TERİGİO'dan geçiş yapıyorsanız,

- Kalsiyum seviyesinin ölçüldüğü özel bir kan testi yaptırmanız gerekiyorsa. Kalsiyumseviyeleri, hatalı bir şekilde düşük çıkabilir.

Solunum sistemi reaksiyonları

Açıklanamayan öksürük ve dispne (nefes darlığı) varsa doktorunuza söyleyiniz. Doktorunuz ek testler yapabilir.

Çocuklar ve adölesanlar

TERİGİO, bu yaş grubundaki MS hastalarında çalışılmadığından 10 yaşın altındaki çocuklarda kullanılması amaçlanmamıştır. Yukarıda listelenen uyarılar ve önlemler çocuklariçin de geçerlidir. Aşağıdaki bilgiler çocuklar ve bakıcıları için önemlidir:

- Teriflunomid alan hastalarda pankreas iltihabı gözlenmiştir. Çocuğunuzun doktoru,pankreas iltihabından şüpheleniliyorsa kan testleri yapabilir.

Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

TERİGİO'nun yiyecek ve içecek ile kullanılması

TERİGİO'yu aç veya tok karnına kullanabilirsiniz.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


3 / 10

Hamileyseniz veya hamile olduğunuzu düşünüyorsanız TERİGİO'yu kullanmayınız. TERİGİO'yu kullanırken hamile olmanız veya hamile kalmanız durumunda, doğum kusurlarıolan bir bebeğin doğma riski artmaktadır. Çocuk doğurma potansiyeline sahip kadınlar,güvenilir doğum kontrol önlemleri almadan TERİGİO kullanmamalıdırlar. Kızınız TERİGİOkullanırken adet görürse, doğum kontrolü ve hamilelik durumunda olası riskler konusundauzman danışmanlığı sağlayacak olan doktora haber vermelisiniz.

Hamile kalmaya çalışmadan önce TERİGİO'nun çoğunun vücuttan atılması gerektiğinden TERİGİO tedavisi bittikten sonra hamile kalmayı planlıyorsanız bunu doktorunuzasöyleyiniz. İlacın doğal olarak vücuttan atılması 2 yıla kadar sürebilir. TERİGİO'nun vücuttanatılmasını hızlandıran bazı ilaçlar alarak bu süre, birkaç haftaya indirilebilir.

Her iki durumda da, TERİGİO'nun vücuttan yeterince atıldığı bir kan testi ile doğrulanmalı ve TERİGİO'nun kan düzeyinin hamile kalmanıza izin verecek kadar düşük olduğu tedavieden doktorunuz tarafından teyit edilmelidir.

Laboratuvar testlerine ilişkin ayrıntılı bilgi için lütfen doktorunuzla irtibata geçiniz.

TERİGİO alırken veya tedavinin bitişinden sonra iki yıl içinde hamile olduğunuzdan şüphelenirseniz, TERİGİO almayı durdurmalı ve gebelik testi için derhal doktorunuzla irtibatageçmelisiniz. Testin hamile olduğunuzu doğrulaması durumunda doktorunuz, bebeğinizeyönelik riski azaltabileceğinden TERİGİO'yu hızlı ve yeterli bir şekilde vücudunuzdan atmakiçin belirli ilaçlarla tedavi önerebilir.

Doğum kontrolü


TERİGİO tedavisi sırasında ve sonrasında etkili bir doğum kontrol yöntemi kullanmalısınız. Teriflunomid, bırakılmasından sonra uzun bir süre kanınızda kalır. Tedaviyi bıraktıktan sonraetkili doğum kontrol yöntemi kullanmaya devam ediniz.

• Kanınızdaki TERİGİO düzeyleri yeterince düşük olana kadar devam ediniz - doktorunuzbunu kontrol edecektir.

• Sizin için en iyi doğum kontrol yöntemi ve doğum kontrol yöntemini değiştirmeye ilişkinherhangi bir olası ihtiyaçla ilgili olarak doktorunuzla konuşunuz.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Teriflunomid anne sütüne geçtiğinden, emzirirken TERİGİO kullanmayınız.

Araç ve makine kullanımı

TERİGİO başınızın dönmesine neden olabileceğinden konsantre olma ve tepki verme yetinizi etkileyebilir. Etkilenmeniz durumunda araç veya makine kullanmayınız.

4 / 10

TERİGİO'nun içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

TERİGİO, laktoz ihtiva eder. Daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı intoleransınız (dayanıksızlığınız) olduğu söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan öncedoktorunuzla temasa geçiniz.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Başka bir ilaç alıyor olmanız ya da yakın zamanda almış olmanız durumunda, lütfen doktor veya eczacınıza söyleyiniz. Bu, reçetesiz alınan ilaçları da kapsar.

Özellikle aşağıdakilerden herhangi birisini kullanmanız durumunda doktor veya eczacınıza söyleyiniz:

- Leflunomid, metrotreksat ve bağışıklık sistemini etkileyen diğer ilaçlar (genellikleimmünosüpresan veya immünomodülatör olarak adlandırılır)

- Rifampisin (tüberküloz ve diğer enfeksiyonları tedavi etmek için kullanılan bir ilaç)

- Epilepsi (sara) için karbamazepin, fenobarbital, fenitoin

- Sarı kantaron (depresyona yönelik bitkisel bir ilaç)

- Diyabet (şeker hastalığı) için repaglinid, pioglitazon, nateglinid veya rosiglitazon

- Kanser için daunorubisin, doksorubisin, paklitaksel veya topotekan

- Depresyon, idrar kaçırma veya diyabetiklerdeki (şeker hastalarındaki) böbrek hastalığıiçin duloksetin

- Şiddetli diyare (ishal) tedavisi için alosetron

- Astım için teofilin

- Kas gevşetici tizanidin

- Kan pıhtılarını önlemek amacıyla kanı inceltmek için (yani daha akışkan) kullanılan birkan sulandırıcı olan varfarin

- Oral (ağızdan alınan) doğum kontrol ilaçları (etinilestradiol veya levonorgestrel içeren)

- Enfeksiyonlar için sefaklor, benzilpenisilin (penisilin G), siprofloksasin

- Ağrı veya enflamasyon (iltihap) için indometazin, ketoprofen

- Kalp hastalığı için idrar söktürücü furosemid

- Gastrik asidi (mide asidini) azaltmak için simetidin

- HIV enfeksiyonu (AIDS) için zidovudin

- Hiperkolesterolemi (yüksek kolesterol) için rosuvastatin, simvastatin, atorvastatin,pravastatin

- Enflamatuvar bağırsak hastalığı veya romatoid artrit için sulfasalazin

- Yüksek kolesterol veya karaciğer hastalığındaki kaşıntıyı rahatlatmak için kolestiramin

- İlaçların veya diğer maddelerin emilimini azaltmak için aktif kömür

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.


5 / 10

3. TERİGİO nasıl kullanılır?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

TERİGİO tedavisi, multipl skleroz tedavisinde deneyimli olan bir doktor tarafından izlenecektir.

Bu ilacı daima doktorunuzun size söylediği şekilde alınız. Emin olmamanız durumunda doktorunuza danışınız.

Yetişkinler

Önerilen doz günlük 14 mg tablettir.

Çocuklar ve adölesanlar (10 yaş ve üzeri)

Doz, vücut ağırlığına bağlıdır:

- Vücut ağırlığı 40 kg'ın üzerinde olan çocuklar: günde bir kez 14 mg tablet.

- Vücut ağırlığı 40 kg'a eşit veya daha az olan çocuklar: günde bir kez 7 mg tablet.

40 kg'ın üzerinde sabit bir vücut ağırlığına ulaşan çocuklar ve adölesanlar, doktorları tarafından günde bir kez 14 mg tablete geçmeleri konusunda bilgilendirilecektir.

Uygulama yolu ve metodu:

TERİGİO, ağızdan alınır. TERİGİO, her gün günün herhangi bir saatinde tek günlük doz olarak alınır.

Tableti su ile bütün olarak yutmalısınız.

TERİGİO yemekten önce veya sonra alınabilir.

Değişik yaş grupları:

Çocuklarda kullanımı:

TERİGİO, bu yaş grubundaki MS hastalarında çalışılmadığından 10 yaşın altındaki çocuklarda kullanılması amaçlanmamıştır.

Yaşlılarda kullanımı:

TERİGİO, 65 yaş ve üzeri hastalarda dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır.

Özel kullanım durumları:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Böbrek yetmezliğine sahip olup diyalize girmeyen hastalar için doz ayarlaması gerekli değildir. Diyaliz gerektiren şiddetli böbrek problemleri olan hastalarda TERİGİOkullanılmamalıdır.

TERİGİO şiddetli karaciğer yetmezliği olan hastalarda kullanılmamalıdır.

6 / 10

Eğer TERİGİO'nun etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden fazla TERIGIO kullandıysanız:

Çok fazla TERİGİO almanız durumunda, derhal doktorunuzu arayınız. Bölüm 4'te tanımlanan yan etkilere benzer yan etkiler yaşayabilirsiniz.

TERİGİO'dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız, bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

TERIGlO'yu kullanmayı unutursanız

Unutulan tableti telafi etmek için çift doz almayınız. Sonraki dozu belirtilen zamanda alınız.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.TERIGIO ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler:

Öncelikle doktorunuzla konuşmadan TERİGİO almayı bırakmayınız veya dozunuzu değiştirmeyiniz.

Bu ilacın kullanımına ilişkin başka sorularınız varsa doktor veya eczacınıza sorunuz.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi TERİGİO'nun içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sıralanmıştır:

Çok yaygın: 10 hastanın en az 1'inde görülebilir.

Yaygın: 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.
Yaygın olmayan: 100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir. Seyrek: 1.000 hastanın birinden az, fakat 10.000 hastanın birinden fazla görülebilir.

Çok seyrek: 10.000 hastanın birinden az görülebilir.

Bilinmiyor: Eldeki verilerle sıklığı saptanamıyor.

Bu ilaçla birlikte aşağıdaki yan etkiler görülebilir:

Aşağıdakilerden biri olursa, TERIGIO'yu kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

Yaygın

• Karın bölgesinde ağrı, mide bulantısı veya kusma semptomlarını içerebilen pankreasiltihabı (sıklık pediatrik hastalarda yaygın ve yetişkin hastalarda yaygın olmayandır).

Yaygın olmayan

• Döküntü, kurdeşen, dudakların, dilin veya yüzün şişmesi veya aniden gelişen nefesalmada zorluk gibi belirtileri içeren alerjik reaksiyonlar

• Deri döküntüsü, deride kabarcıklar, ateş veya ağızda yaralar gibi belirtileri içeren şiddetlicilt reaksiyonları

7 / 10

• Yüksek ateş, titreme, üşüme, idrar akışında azalma veya zihin bulanıklığı gibi belirtileriiçeren şiddetli enfeksiyonlar veya sepsis (potansiyel olarak hayatı tehdit edici birenfeksiyon çeşidi)
• Nefes darlığı veya inatçı öksürük gibi belirtileri içeren akciğerlerde iltihaplanma

Bilinmiyor

• Cildinizin veya göz akınızın sararması, normalden koyu idrar, açıklanamayan bulantı vekusma veya karın ağrısı gibi belirtileri içeren şiddetli karaciğer hastalığı (sıklığıbilinmiyor)

Yukarıdaki yan etkilerden birini fark etmeniz durumunda derhal doktorunuza söyleyiniz.

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz doktorunuza söyleyiniz:

Çok yaygın

• Baş ağrısı

• İshal, hasta hissetme

• Testlerde ALT'de artış (belirli karaciğer enzimlerinin kan düzeyindeki artışı)

• Saç incelmesi

Yaygın

• Grip, üst solunum yolu enfeksiyonu, idrar yolu enfeksiyonu, bronşit (bronş iltihabı),sinüzit (sinüs iltihabı), boğaz ağrısı ve yutkunmada güçlük, sistit (idrar kesesi iltihabı),viral gastroenterit (virüslerin neden olduğu, ishal ve kusma ile birlikte görülen mide vebağırsak enfeksiyonu), oral herpes (ağız bölgesinde uçuk), diş enfeksiyonu, larenjit(gırtlak iltihabı), ayak mantarı enfeksiyonu

• Laboratuvar değerleri: Kırmızı kan hücresi sayısında azalma (anemi), karaciğer ve beyazkan hücresi test sonuçlarında değişiklik (Bkz. Bölüm 2), bir kas enziminde (kreatinfosfokinaz) yükselme gözlenmiştir.

• Hafif alerjik reaksiyonlar

• Kaygı hissi

• Bel veya bacakta zayıflık (siyatik), uyuşukluk, karıncalanma hissi veya ağrı (siyatik); elve parmaklarda uyuşukluk, yanma, karıncalanma veya ağrı hissi (karpal tünel sendromu)

• Kalp atımının hissedilmesi

• Kan basıncında artış

• Üst karın ağrısı, kusma, diş ağrısı

• Döküntü, sivilce (akne)

• Tendon, eklem, kemik ağrısı, kas ağrısı (kas iskelet ağrısı)

• Normalden daha fazla idrara çıkma ihtiyacı

8 / 10

Ağrılı adet

• Ağrı

• Enerjisiz ve güçsüz hissetmek (asteni)

• Kilo kaybı

Yaygın olmayan

• Kan pulcukları sayısında düşüş (trombositopeni)

• Özellikle ciltte olmak üzere artan his veya duyarlılık; bir veya daha fazla sinir boyuncasaplanan veya zonklayan ağrı, kol veya bacakların sinirlerinde problemler (periferiknöropati)

• Tırnak bozuklukları, şiddetli deri reaksiyonları

• Yaralanma sonrası meydana gelen ağrı (post-travmatik ağrı)

• Psöriazis (sedef hastalığı)

• Ağız/dudak iltihabı

• Kanda anormal yağ seviyeleri (lipidler)

• Kolon iltihabı (kolit)

Seyrek

• Karaciğer iltihabı veya yaralanması

Bilinmiyor

• Solunum hipertansiyonu

Çocuklar (10 yaş ve üzeri) ve adölesanlar

Yukarıda listelenen yan etkiler, çocuklar ve ergenler için de geçerlidir. Aşağıdaki ek bilgiler çocuklar, adölesanlar ve bakıcıları için önemlidir.

Yaygın

• Pankreas iltihabı

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


Yan etkilerin raporlanması


Kullanma talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda, hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yanetkileri www.titck.gov.tr sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi” ikonunu tıklayarak ya da0 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi(TÜFAM)'ne bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacıngüvenliliği hakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamış olacaksınız.

5. TERİGİO'nun saklanması

TERİGİO 'yu çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.


9 / 10

30°C altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki/kartondaki/şişedeki son kullanma tarihinden sonra TERİGİO'yu kullanmayınız/son kullanma tarihinden önce kullanınız.


Son kullanma tarihi belirtilen ayın son gününe karşılık gelmektedir.

Çevreyi korumak amacıyla, kullanmadığınız TERİGİO 'yu şehir suyuna veya çöpe atmayınız. Bu konuda eczacınıza danışınız.


Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

Ruhsat sahibi:


Saba İlaç San. ve Tic. A.Ş.

Küçükçekmece / İSTANBUL Tel : 0 212 692 92 92Fax : 0 212 697 00 24E-mail: [email protected]

Üretim yeri:


Deva Holding A.Ş.

Kapaklı/TEKİRDAĞ

Bu kullanma talimatı 20/04/2022 tarihinde onaylanmıştır.


10 / 10

İlaç Bilgileri

Terigio 14 Mg Film Kaplı Tablet

Etken Maddesi: Teriflunomid

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.