Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Regiocit 5,03 G/l+5,29 G/l Renal Replasman ve Bölgesel Antikoagülasyon Çözeltisi Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATIREGIOCIT 5,03 g/L + 5,29 g/L renal replasman ve bölgesel antikoagülasyon çözeltisi İntravenöz (toplardamar içi) kullanım içindir.

Steril

Etkin madde(ler):

Sodyum klorür, sodyum sitrat.

1000 ml çözelti

: Sodyum klorür 5,03 g, sodyum sitrat 5,29 g içerir.
Elektrolit içeriği: 140 mmol/L sodyum ( Na+), 86 mmol/L klorür (Cl-), 18 mmol/L sitrat ( C6H5O73-)

Yardımcı madde(ler):

Seyreltik hidroklorik asit (pH ayarlaması için) (E 507), enjeksiyonluk su

Teorik osmolarite: 244 mOsm/l pH ~ 7.4

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

•Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacıkullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksek veya düşükdoz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1.REGIOCIT nedir ve ne için kullanılır?


2.REGIOCIT 'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3.REGIOCIT nasıl kullanılır?


4.Olası yan etkiler nelerdir?


5.REGIOCIT 'in saklanması


Balıkları yer almaktadır.1. REGIOCIT nedir ve ne için kullanılır?

1

REGIOCIT bir hemofiltrasyon çözeltisidir ve bir diyaliz tedavisi şekli olan sürekli renal replasman tedavisi (CRRT) sırasında kanın pıhtılaşmasını önler. REGIOCIT kritik hastalarda,özellikle kan pıhtılaşmasını önlemek için kullanılan normal ilaç (heparin) uygunsuz olduğundakullanılır. Sitrat, kandaki kalsiyuma bağlanarak antikoagülasyon sağlar.

2. REGIOCIT'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerREGIOCIT'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer;

• Etkin maddelerden birine ya da diğer yardımcı maddelerin herhangi birisine alerji,

• Ağır derecede bozulmuş karaciğer fonksiyonu durumunda,

• Kaslarda kan akışının ciddi derecede azaldığı durumlarda

REGIOCIT'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

• REGIOCIT'i kullanmadan önce doktorunuz, eczacınız veya hemşirenizle konuşun.

• REGIOCIT doğrudan intravenöz infüzyon için değildir. Sadece böbrek yetmezliği olankritik hastalar için özel bir diyaliz türü olan sürekli renal replasman tedavisi (CRRT)yapabilen bir makine ile kullanılmalıdır. CRRT makinesi sitrat antikoagülasyonu içinuygun olmalıdır.

• REGIOCIT hastanın konforunu arttırmak için 37°C'ye kadar ısıtılabilir. Çözeltininkullanımdan önce ısıtılması sadece kuru sıcaklıkta yapılmalıdır. Çözeltiler suda veyamikrodalga fırında ısıtılmamalıdır. REGIOCIT, uygulamadan önce partikül madde ve renkdeğişikliği olmadığından emin olmak için görsel olarak kontrol edilmelidir. Çözelti net,görünür parçacıklardan arınmış ve kapağı sağlam değilse uygulama yapmayın.

• İç ambalajı veya çözelti torbası hasar görmüş çözelti kirlenebilir. Bu durumdaki çözeltileriasla kullanmayın.

• Uygulanan tedavi REGIOCIT'in yanı sıra, infüze edilen diğer sıvıları da içerir. İnfüzeedilen diğer sıvıların kompozisyonunun veya uygulama oranının REGIOCIT ile uyumluolacak şekilde ayarlanması gerekebilir.

• Doktorunuz tedavi öncesi ve sırasında hemodinamik durumunuzu, sıvı dengesini, glikozseviyesini, elektrolit ve asit/baz dengesini yakından izleyecektir. Vücudunuzdaki sodyum,magnezyum, potasyum, fosfat ve kalsiyum yakından izlenecektir.

• Gerekirse tedavide bunlara göre ayarlamalar yapılabilir.

• REGIOCIT kalsiyum içermez. REGIOCIT kullanımı kanda düşük kalsiyum seviyelerineneden olabilir (hipokalsemi).

2

• REGIOCIT magnezyum içermez. REGIOCIT kullanımı kanda düşük magnezyumseviyelerine neden olabilir (hipomagnezemi). Kandaki magnezyum kan seviyesi yakındanizlenecektir. Buna göre magnezyum infüzyonu gerekebilir.

• REGIOCIT glukoz içermez. REGIOCIT kullanımı kanda düşük glukoz seviyelerine nedenolabilir (hipoglisemi). Kan şekeri düzeyleri düzenli olarak izlenmelidir.

• REGIOCIT potasyum içermez. Serum potasyum konsantrasyonu, tedaviden önce ve tedavisırasında izlenmelidir.

• Doktorunuz sitrat infüzyon hızına özellikle dikkat edecektir. Çok fazla sitrat düşükkalsiyum seviyelerine ve yüksek kan pH'ına neden olur ve bu da nörolojik ve kardiyakkomplikasyonlara yol açabilir. Yüksek kan pH'ı, diyaliz ayarlarının yapılması ve filtredensonra

%

0.9 sodyum klorür çözeltisi infüze edilmesi veya CRRT çözeltisikompozisyonunun düzenlenmesiyle düzeltilebilir. Kandaki düşük kalsiyum seviyelerikalsiyum infüzyonu ile tedavi edilebilir. Karaciğer yetmezliği veya şoktan muzdaripsenizdoktorunuzun buna özel dikkat göstermesi gerekir. Sitrat metabolizması belirgin şekildeazaltılabilir ve bu da düşük kan pH'ıyla birlikte sitrat birikimine yol açabilir. Doktorunuztedavinizin ayarlanması gerekip gerekmediğine karar verecektir. Toplam / iyonizekalsiyum oranı 2.3'ün üzerine çıkarsa, sitrat tamponu azaltılmalı veya durdurulmalıdır.

• REGIOCIT karaciğer yetmezliği olan hastalara uygulandığında elektrolit ve/veya asit-bazdengesizliğinden kaçınmak için pH, elektrolitler, toplam iyonize kalsiyum oranı vesistemik iyonize kalsiyumun sık izlenmesi önemlidir. Ciddi karaciğer yetmezliğiniz varsakullanmayın.

• Vücutta anormal derecede yüksek sıvı hacmi olması durumunda (hipervolemi), CRRTcihazı için öngörülen net ultrafiltrasyon oranı arttırılabilir ve / veya replasman sıvısı ve /veya diyalizat dışındaki çözeltilerin uygulama oranı azaltılabilir.

• Vücutta anormal derecede düşük sıvı hacmi olması durumunda (hipovolemi), CRRT cihazıiçin öngörülen net ultrafiltrasyon oranı azaltılabilir ve / veya replasman sıvısı ve / veyadiyalizat dışındaki çözeltilerin uygulama oranı artırılabilir.

• REGIOCIT, standart CRRT replasman sıvılarına göre hipoosmolar / hipotoniktir vetravmatik beyin hasarı, beyin ödemi veya kafa içi basıncı artışı olan hastalarda dikkatlekullanılmalıdır.

• Kullanım talimatlarına kesinlikle uyulmalıdır. Erişim bağlantı noktalarının yanlışkullanılması veya sıvı akışını kısıtlayan diğer durumlar hasta ağırlığının yanlış şekildedüşmesine ve makine alarmlarına neden olabilir. Bu tür durumları çözüme kavuşturmadantedaviye devam edilmesi hastanın yaralanmasına veya ölümüne neden olabilir.
Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lüfen doktorunuza

danışınız.

REGIOCIT”in yiyecek ve içecek ile kullanılması

Kullanım yolu nedeniyle yiyecek ve içeceklerle kullanılması üzerine veri bulunmamaktadır.

3

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Gebelik döneminde bu ilacın kullanımı hakkında belgelenmiş klinik veri yoktur. Bu ilaç gebe kadınlara yalnızca açıkça ihtiyaç duyulduğunda uygulanmalıdır.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Emzirme döneminde bu ilacın kullanımı hakkında belgelenmiş klinik veri yoktur. Bu ilaç emziren kadınlara yalnızca açıkça ihtiyaç duyulduğunda uygulanmalıdır.

Araç ve makine kullanımı

Bu ilacın araç veya makine kullanma yeteneğini etkilediği bilinmemektedir.

REGIOCIT'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

Uyarı gerektiren yardımcı madde bulunmamaktadır.

Dier ilaçlar ile birlikte kullanımı

Reçetesiz alınan ilaçlar dahil, başka ilaçlar kullanıyorsanız veya yakın zamanda kullanmışsanız doktorunuza, eczacınıza veya hemşirenize söyleyin. Bunun nedeni diyaliz tedavisi sırasında diğerilaçların konsantrasyonunun azalabilecek olmasıdır. Doktorunuz ilaç dozunda herhangi birdeğişiklik yapılması gerekip gerekmediğine karar verecektir.

Özellikle, aşağıdakilerden herhangi birini içeren bir tıbbi ürün kullanıyorsanız doktorunuza mutlaka söyleyin:

• D vitamini ve kalsiyum içeren diğer tıbbi ürünler ile kalsiyum klorür veya kalsiyumglukonat içeren tıbbi ürünler: Bunlar kandaki yüksek kalsiyum riskini artırabilir(hiperkalsemi) ve antikoagülasyon etkisinin azalmasına neden olabilirler.

• Sodyum hidrojen karbonat: Kanınızdaki hidrojen karbonat seviyesini arttırabilir.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınızı bunlar hakkında bilgi veriniz.3. REGIOCIT nasıl kullanılır?

4

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

İntravenöz kullanım içindir. REGIOCIT hastanelerde ve yalnızca tıp uzmanları tarafından uygulanmalıdır. Kullanılan hacim ve dolayısıyla bu ilacın dozu, hastanın durumuna bağlı olarakdeğişecektir. Doz hacmi doktorunuz tarafından belirlenecektir.

Uygulama yolu ve metodu:

Yetişkinlerde ve adölesanlarda önerilen akış hızları:

Sürekli venöz venöz hemofiltrasyonda

• 100 ila 200 ml/dak arasında kan akış hızında 1-2,5 lt/saatSürekli veno-venöz hemodiyafiltrasyonda

• 100 ila 200 ml/dak arasında kan akış hızında 1-2 lt/saat

•Değişik yaş gruplarıÇocuklarda kullanım:

Yenidoğan ve bebeklerde (0 ila 23 ay arası) sürekli veno-venöz hemofiltrasyon veya hemodiafiltrasyon ile her bir litre kan akışı için 3 mmol sitrat dozu hedeflenmelidir.

Çocuklarda (2 ila 11 yaş) dozaj hastanın ağırlığına ve kan akış hızına göre uyarlanmalıdır.

Yaşlılarda kullanım:

Önerilen akış hızları yetişkinlerde ve adölesanlardakiyle aynıdır.

Özel kullanım durumları

:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Bu koşullarda, başlangıç sitrat dozu azaltılmalıdır.

Eğer REGIOCIT'in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunKullanmanız gerekenden daha fazla REGIOCIT kullandıysanız:

REGIOCIT size hastanede uygulanacaktır. Doktorunuz onu nasıl kullanacağını bilmektedir. Kullanma talimatları için, bu belgenin sonuna bakınız.

REGIOCIT'den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.REGIOCIT'i kullanmayı unutursanız:

5

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.REGIOCIT ile tedavi sonlandırıldığındaki oluşabilecek etkiler

Tedavi sonlandırıldığında bir etki oluşması beklenmemektedir.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi REGIOCIT'in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Doktorunuz veya hemşireniz muhtemel yan etkileri bulmak için kanınızı düzenli olarak kontrol edecektir. REGIOCIT kullanımı aşağıdakilere neden olabilir:

Olası yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sıralanmıştır:

Çok yaygın : 10 hastanın en az birinde görülebilir.

Yaygın : 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.

Yaygın olmayan : 100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir. Seyrek : 1.000 hastanın birinden az görülebilir.

Çok seyrek : 10.000 hastanın birinden az görülebilir.

Bilinmiyor : Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

Yaygın

• Kanda asit/baz dengesizliği

•Kandaki elektrolit seviyesinde dengesizlikler (örn. Kandaki kalsiyum, sodyum, magnezyum, potasyum ve / veya fosfat seviyesindeki düşüş veya kandaki kalsiyum seviyesindeki artış)

Bilinmiyor

• Vücuttaki sıvı dengesinin bozulması (dehidrasyon, sıvının vücutta tutulması)

• Düşük kan basıncı *

• Hasta hissetme hali*, bulantı*

• Kramplar *

İlgili bu yan etkiler, REGIOCIT'in kullanımdan ziyade diyaliz tedavisi ile oluşan yan etkilerdir.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


Yan etkilerin raporlanması


Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yan etkileriwww.titck.gov.tr sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi” ikonuna tıklayarak ya da 0 800 314 0008 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne

6

bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacın güvenliliği hakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamış olacaksınız.

5. REGIOCIT'in saklanması

REGIOCIT'i çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.


30°C altındaki oda sıcaklığında saklayınız. Buzdolabına koymayınız veya dondurmayınız. REGIOCIT'i etikette ve ambalajda belirtilen son kullanma tarihinden sonra kullanmayın. Sonkullanma tarihi ambalaj üzerinde veya etikette belirtilen ayın son günüdür.
REGIOCIT'de herhangi bir hasara veya çözeltinin içinde gözle görülebilen parçalara rastlarsanız REGIOCIT'i kullanmayın.

Çözelti çevreye zarar vermeden atık su yoluyla bertaraf edilebilir.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra REGIOCIT' 'i kullanmayınız.


Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

Ruhsat sahibi:


Baxter Turkey Renal Hizmetler A.Ş. Sarıyer/İstanbul

Üretim yeri:


Bieffe Medital S.p.A Sondalo (SO)/ İtalya

Bu kullanma talimatı 11/04/2022 tarihinde onaylanmıştır.


7


AŞAĞIDAKİ BİLGİLER BU İLACI UYGULAYACAK SAĞLIK PERSONELİ İÇİNDİR.

Pozoloji

REGIOCIT'in uygulanma oranı, hedeflenen sitrat dozuna ve öngörülen kan akış hızına (BFR) bağlıdır. REGIOCIT reçetesinde atık su ve diğer terapötik sıvıların akış hızları, hastanın sıvı almagereksinimleri, ek sıvı giriş ve çıkışları ve istenen asit-baz ve elektrolit dengesi dikkate alınmalıdır.Yoğun bakım tıbbında ve CRRT'de REGIOCIT ancak deneyimli bir hekim tarafındanreçetelenmeli ve uygulanmalıdır (doz, infüzyon hızı ve kümülatif hacim).

REGIOCIT'in ön filtre infüzyon hızı 3 ila 4 mmol / lt kan sitrat konsantrasyonu hedefine ulaşacak şekilde reçete edilmeli ve uygulama kan akış hızına göre uyarlanmalıdır. REGIOCIT reçetesindeatık su ve diğer terapötik sıvıların akış hızları, hastanın sıvı alma gereksinimleri, ek sıvı giriş veçıkışları ve istenen asit-baz ve elektrolit dengesi dikkate alınmalıdır.

Ekstrakorporeal devrenin antikoagülasyonu için akış hızı 0,25 ila 0,35 mmol / lt aralığında filtrasyon sonrası iyonize kalsiyum konsantrasyonu elde edilecek şekilde titre edilmelidir. Hastanınsistemik iyonize kalsiyum konsantrasyonu, kalsiyum desteği ayarlanarak normal fizyolojik aralıktatutulmalıdır.

Sitrat ayrıca bir tampon kaynağı olarak da işlev görür (bikarbonat'a dönüşüm nedeniyle). REGIOCIT'in infüzyon hızı, diğer kaynaklardan (örneğin, diyalizat ve / veya replasman sıvısı)sağlanan tampon uygulaması hızına bağlı olarak düşünülmelidir. REGIOCIT, uygun bikarbonatkonsantrasyonuna sahip bir diyaliz çözeltisi / replasman çözeltisi ile birlikte kullanılmalıdır.

Her zaman ayrı bir kalsiyum infüzyonu gerekir. Antikoagülasyon durdurulduğunda doktorun reçetesine göre kalsiyum infüzyonunu ayarlayın veya durdurun.

Filtrasyon sonrası kan iyonize kalsiyum (iCa), sistemik kan iCa ve toplam kan kalsiyum seviyelerinin diğer laboratuvar ve klinik parametrelerle birlikte izlenmesi, istenen antikoagülasyonseviyesine bağlı olarak uygun REGIOCIT dozajını belirlemek için esastır (bkz. Bölüm 4.4).

Plazma sodyum, magnezyum, potasyum ve fosfat seviyeleri düzenli olarak izlenmeli ve gerektiğinde desteklenmelidir.

Yetişkin ve adölesanlarda REGIOCIT için akış hızları:

• Sürekli venöz venöz hemofiltrasyonda

• 100 ila 200 ml/dak arasında kan akış hızında 1-2,5 lt/saat

• Sürekli veno-venöz hemodiyafiltrasyonda

• 100 ila 200 ml/dak arasında kan akış hızında 1-2 lt/saat

Pediyatrik hastalarda:

REGIOCIT yenidoğanlar ve bebeklerde (0 ila 23 ay arası) sürekli veno-venöz hemofiltrasyon veya hemodiafiltrasyon ile her bir litre kan akışı için 3 mmol sitrat dozu hedeflenmelidir. Çocuklarda (2ila 11 yaş) dozaj hastanın ağırlığına ve kan akış hızına göre uyarlanmalıdır.

Özel hastalarda:

Yaşlılarda yetişkinlere kıyasla dozajda belirli bir değişiklik yoktur.

Karaciğer yetmezliği veya şok:

8

Hafif ve orta şiddette karaciğer yetmezliği olan hastalarda (örneğin Child-Pugh <12) doz azaltımı gerekebilir. Karaciğer yetmezliği durumunda (örneğin karaciğer sirozu dahil), metabolizma yetersizolabileceğinden başlangıç sitrat dozu düşürülmelidir. Sitrat birikiminin sıkça izlenmesi önerilir.REGIOCIT, sınırlı sitrat metabolizması nedeniyle karaciğer fonksiyonu ciddi şekilde azalmış veyakas hipoperfüzyon şoku (örneğin septik şok ve laktik asidoz gibi koşullar) olan hastalarauygulanmamalıdır.

Aşırı doz

İstenmeyen şekilde çok yüksek hacimli ikame çözeltisinin tatbik edilmesi, hastanın yaşamını tehdit edebilecek bir aşırı doza neden olabilir. Bu durum kan akışına aşırı sitrat yüklenmesi nedeniylepulmoner ödem ve konjestif kalp yetmezliğiyle birlikte aşırı sıvı yüklenmesi ve hipokalsemi vemetabolik alkaloz ile sonuçlanabilir. Bu dengesizliğin ikame çözeltisi derhal kesilerek ve intravenözkalsiyum uygulamasıyla derhal düzeltilmesi gerekir. Dikkatli bir kalsiyum takviyesi doz aşımıetkilerini tersine çevirebilir. Tedavi sırasında yakın izleme ile risk en aza indirilebilir.

Sitrat metabolizması bozukluğu olan hastalarda (karaciğer yetmezliği veya şok), aşırı doz sitrat birikimi,

metabolik asidoz, sistemik total hiperkalsemi ve iyonize hipokalsemi ile birlikte toplam kalsiyum / iyonize kalsiyum oranında artış şeklinde ortaya çıkabilir.

REGIOCIT bu durumda azaltılmalı veya durdurulmalıdır.

Metabolik asidozu düzeltmek için hidrojen karbonat replasmanı gerekir. Sürekli renal replasman tedavisine antikoagülasyonsuz devam edilebileceği gibi diğer antikoagülasyon yöntemleri dikkatealınmalıdır.

Hazırlık ve / veya kullanım

Çözelti çevreye zarar vermeden atık su yoluyla bertaraf edilebilir.

Aşağıdaki kullanma talimatları izlenmelidir:

Hastaya tedavi ve uygulama boyunca aseptik teknik kullanılmalıdır. Kullanımdan hemen önce üst bantı torbadan çıkarın. Sadece üst sargı hasar görmemişse, tüm kapaklar sağlamsa ve çözeltiberraksa kullanın. Herhangi bir sızıntı olup olmadığını test etmek için torbayı sıkıca bastırın. Sızıntıtespit edilirse, artık sterilite garanti edilemeyeceğinden çözeltiyi hemen atın. Mikrobiyolojikkontaminasyonu önlemek için çözelti açıldıktan hemen sonra kullanılmalıdır.

I. Luer konektörü kullanılıyorsa, kapağı çevirip çekme hareketiyle yerinden çıkartın. Ön kanpompası hattındaki erkek luer kilidini bir itme ve döndürme hareketi kullanarak torbadaki dişi luerkonektörüne bağlayın. Bağlantının tamamen oturduğundan ve sıkıldığından emin olun. Konektörşimdi açıktır. Sıvının serbestçe aktığını doğrulayın. (Bkz. Şekil I.)

Kan öncesi pompa hattı luer konektöründen çıkarıldığında, konektör kapanacak ve çözelti akışı duracaktır. Luer iğnesiz ve değiştirilebilir bir porttur.

II. Enjeksiyon konnektörü (veya spike konektör) kullanılıyorsa, kırılır kapağı çıkarın. Spikekonektörü kauçuk septumdan geçirin. Sıvının serbestçe aktığını doğrulayın. (Bkz. Şekil II.)

9

Bir madde veya ilaç eklemeden önce, bunun REGIOCIT'te çözünür ve stabil olduğunu ve ürünün pH aralığının uygun olduğunu doğrulayın. Uyumsuz olduğu bilinen veya belirlenen katkı maddelerieklenmemelidir.

Eklenecek ilacın kullanım kılavuzuna ve diğer ilgili literatüre başvurulmalıdır.

Eklemeden sonra, bir renk bozulması ve / veya çökelti, çözünmeyen kompleks veya kristal görünümü varsa ilacı kullanmayın.

Herhangi bir katkı eklediğinizde çözeltiyi iyice karıştırın. Çözeltiye katkı maddesi eklenecek veya karıştırılacaksa bu işlem mutlaka çözelti torbasını ekstrakorporeal devreye bağlanmadan öncegerçekleştirilmelidir.

Çözelti yalnızca tek kullanımlıktır. Kullanılmayan kısımları atın.

10

İlaç Bilgileri

Regiocit 5,03 G/l+5,29 G/l Renal Replasman ve Bölgesel Antikoagülasyon Çözeltisi

Etken Maddesi: Sodyum Klorür, Sodyum Sitrat

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.