Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Signifor 0.6 Mg/1 Ml Enjeksiyonluk Çözelti Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATISIGNIFOR 0.6 mg/1ml enjeksiyonluk çözelti Enjeksiyon yoluyla deri altına (subkutan) uygulanır

Steril

Etkin madde:

Her bir ampul 0,6 mg pasireotid serbest baza karşılık gelen 0,752 mgpasireotid diaspartat içermektedir.

Yardımcı maddeler:

Mannitol, tartarik asit, sodyum hidroksit, enjeksiyonluk su, azot(üretim esnasında uzaklaştırmaktadır).

¡ Bu ilaç ek izlemeye tabidir. Bu üçgen yeni güvenlilik bilgisinin hızlı olarak belirlenmesini sağlayacaktır. Meydana gelen herhangi bir yan etkiyi raporlayarak yardımcı olabilirsiniz. Yanetkilerin nasıl raporlanacağını öğrenmek için 4. Bölümün sonuna bakabilirsiniz.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

•Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında doktora veya hastaneye gittiğinizde bu ilacıkullandığınızı doktorunuza söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksek veya düşükdoz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1.SIGNIFORnedir ve ne için kullanılır?


2.SIGNIFORkullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3.SIGNIFORnasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5.SIGNIFOR'un saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır1. SIGNIFOR nedir ve ne için kullanılır?

SIGNIFOR, etkin madde olarak pasireotid içeren bir ilaçtır. Cerrahi müdahalenin bir tedavi seçeneği olmadığı ya da ya da başarısız olduğu erişkin hastalarda Cushing hastalığını tedavietmek için kullanılan bir ilaçtır.

Bu hastalık, hipofiz bezindeki (beynin alt kısmındaki bir bez) hipofiz adenomu olarak adlandırılan (iyi huylu bir tümör) bir büyümenin neden olduğu ve vücutta adrenokortikotropikhormon (ACTH) olarak adlandırılan bir hormonun çok fazla üretilmesine yol açan bir tıbbidurumdur. ACTH'nin bu şekilde aşırı üretilmesi vücudun bir başka hormon olan kortizolü çokfazla üretmesine yol açar.

SIGNIFOR, normal olarak vücutta bulunan ve ACTH gibi belirli hormonların üretilmesini bloke eden bir madde olan somatostatinin etkisini taklit eder. SIGNIFOR bu şekilde ACTH

1

üretimini bloke edebilir, bu sayede aşırı kortizol üretiminin kontrol edilmesine yardımcı olur ve Cushing hastalığının belirtilerinde iyileşme sağlar.

Eğer SIGNIFOR'un nasıl çalıştığı ya da bu ilacın size neden reçete edildiği ile ilgili sorularınız varsa, lütfen doktorunuza sorunuz.

2. SIGNIFOR kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerSIGNIFOR'u aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ:

Eğer pasireotide ya da bu kullanma talimatının başında listelenen maddelerdenherhangi birine karşı alerjik iseniz,

Eğer şiddetli karaciğer hastalığınız varsa.

Eğer bu sizin için geçerliyse,

SIGNIFOR almadan doktorunuza haber veriniz.SIGNIFOR'u aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ:

• Kan şekeri düzeylerinizle ilgili problemleriniz varsa; çok yüksek(hiperglisemi/diyabette görüldüğü gibi) ya da çok düşük (hipoglisemi)

• Yakın tarihte kalp krizi, konjestif kalp yetmezliği (kalbin vücut geneline yeterli kanpompalayamadığı bir kalp hastalığı türü) ya da ani ve ezici göğüs ağrısı (genelliklegöğüs genelinde basınç, ağırlık, sıkışma, ezilme ve acı olarak hissedilir) gibi kalpsorunlarınız varsa

• Kalp bozuklukları ya da bir kalp ritmi bozukluğunuz varsa; örneğin, düzensiz nabız yada “QT aralığının uzaması veya QT uzaması” olarak adlandırılan, anormal kalp ritmsorunu

• Kanınızda potasyum veya magnezyum seviyeleri düşükse

• Safra taşlarınız varsa

• SIGNIFOR aşırı kortizol üretimini kontrol eder. Bu kontrol etkisi çok güçlü olabilir veaşırı halsizlik, yorgunluk, kilo kaybı, mide bulantısı, kusma ve düşük kan basıncı gibikortizol eksikliğine bağlı belirtiler yaşayabilirsiniz. Böyle bir durumda hemendoktorunuza haber veriniz.

• SIGNIFOR kan şekerinizde artışa sebep olabilir. Doktorunuz kan şekeri düzeylerinizitakip etmek isteyebilir ve antidiyabetik ilaç tedavisine başlamak isteyebilir veya varolan antidiyabetik ilaçta ayarlama yapabilir.

• SIGNIFOR, nabzınızı düşürebilir. Doktorunuz kalbinizin elektriksel aktivitesini ölçenbir makine kullanarak kalp atışlarınızı takip etmek isteyebilir (“EKG” ya daelektrokardiyogram olarak adlandırılan bir test). Eğer kalp ilacı alıyorsanız,doktorunuzun ilacın dozajını ayarlaması gerekebilir.

• Doktorunuz bu ilaçtan etkilenebilecekleri için safra kesenizi, karaciğer enzimlerini vehipofiz hormonlarınızı düzenli olarak kontrol etmek isteyebilir.

• Bu uyarılar, geçmisteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfendoktorunuza danışınız.

SIGNIFOR'un yiyecek ve içecek ile kullanılması

SIGNIFOR deri altına uygulandığından geçerli değildir.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


2

Açıkça gerekli olmadıkça SIGNIFOR gebelik sırasında önerilmemektedir. Eğer gebeyseniz ya da gebe olabileceğinizi düşünüyorsanız, bunu doktorunuza söylemeniz önemlidir; doktorunuzgebelik sırasında SIGNIFOR alıp alamayacağınızı sizinle tartışacaktır.

Eğer cinsel olarak aktif bir kadınsanız, tedavi süresince etkili bir doğum kontrol yöntemi kullanmanız gerekmektedir. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce doğum kontrolü gerekliliğiile ilgili olarak doktorunuza danışınız.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirme

SIGNIFOR kullanırken bebeğinizi emzirmemelisiniz. SIGNIFOR'un anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir.

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Araç ve makine kullanımı

SIGNIFOR'un araç ve makine kullanma yeteneği üzerindeki etkileri azdır, SIGNIFOR'un baş dönmesi, başağrısı ve yorgunluk gibi etkileri, güvenli bir şekilde araç ve makine kullanmabecerinizi etkileyebilir.

SIGNIFOR'un içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

Bu tıbbi ürün her “doz”unda 1 mmol (23 mg)'dan daha az sodyum ihtiva eder; yani aslında “sodyum içermez”.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

SIGNIFOR, başka ilaçların etki gösterme şeklini etkileyebilir. Eğer SIGNIFOR ile aynı zamanda başka ilaçlar alıyorsanız (reçetesiz alınan ilaçlar da buna dahildir), doktorunuz,kalbinizi daha yakından takip etmek ya da SIGNIFOR'un veya diğer ilaçların dozunudeğiştirmek isteyebilir. Reçetesiz ilaçlar da dahil olmak üzere, şu anda almakta olduğunuz yada kısa zaman önce aldığınız tüm ilaçları doktorunuz ya da eczacınıza söyleyiniz. Aşağıdakiilaçları belirtmeniz önemlidir:

• Düzensiz nabız tedavisi için kullanılan, disopiramid, prokainamid, kinidin, sotalol,dofetilid, ibutilid, amiodaron veya dronedaron içeren ilaçlar

• Bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde kullanılan ilaçlar (ağızdan alınan: klaritromisin,moksifloksasin; enjeksiyon yoluyla alınan: eritromisin, pentamidin)

• Mantar enfeksiyonların tedavisinde kullanılan ilaçlar (ketokonazol, şampuan içindeolduğu durumlar hariç)

• Belirli psikiyatrik bozuklukların tedavisinde kullanılan ilaçlar (klorpromazin, tioridazin,flufenazin, pimozid, haloperidol, tiaprid, amisulprid, sertindol, metadon)

• Saman nezlesi ve diğer alerjilerin tedavisinde kullanılan ilaçlar (terfenadin, astemizol,mizolastin)

• Sıtmanın tedavisinde veya önlenmesinde kullanılan ilaçlar (klorokin, halofantrin,lumefantrin)

• Kan basıncınızı kontrol eden ilaçlar:

- beta blokörler (metoprolol, karteolol, propranolol, sotalol)

- kalsiyum kanal blokörleri (bepridil, verapamil, diltiazem)

- kolinesteraz inhibitörleri (rivastigmin, fizostigmin)

3

• Vücudunuzdaki elektrolit dengesini kontrol etmek için kullanılan ilaçlar (potasyum,magnezyum)

Aşağıdaki ilaçlardan herhangi biri hakkında doktorunuzu bilgilendirmeniz özellikle önemlidir:

• siklosporin (bağışıklık sisteminin faaliyetini azaltmak için organ naklinde kullanılır);

• çok yüksek (diyabet) ya da çok düşük (hipoglisemi) kan şekerinin tedavisinde kullanılanilaçlar; örn.:

- insülin

- metformin, liraglutid, vildagliptin, nateglinid (antidiyabetik ilaçlar).

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.3. SIGNIFOR nasıl kullanılır?

Doktorunuzun tüm talimatlarını dikkatli bir şekilde takip ediniz. Doktorunuzun reçete ettiğinden daha fazla enjeksiyon kullanmayınız. Emin değilseniz doktorunuz veya eczacınızlateyit ediniz.

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

SIGNIFOR'un önerilen dozu, günde iki kere (yaklaşık 12 saatte bir) deri altına (subkutan) enjeksiyon yoluyla 0,6 mg'dır. SIGNIFOR'u her gün aynı saatte kullanmak, ilacınızı nezaman kullanacağınızı hatırlamanızı kolaylaştıracaktır. Siz tedaviye başladıktan sonra,doktorunuz dozu, günde iki kez bir adet 0,9 mg SIGNIFOR ampul şeklinde yükseltmeye kararverebilir.

Yan etkilerin ortaya çıkması halinde doktorunuz dozu, enjeksiyon başına 0,3 mg olacak şekilde geçici olarak düşürebilir.

Eğer SIGNIFOR kullanmaya başlamadan önce karaciğer problemleriniz varsa, doktorunuz tedavinizi günde iki kere 0,3 mg dozunda başlatmak isteyebilir.

Doktorunuzun reçete ettiği size özel dozu karşılayabilmek için farklı dozlarda SIGNIFOR ampulleri mevcuttur (0,3 mg, 0,6 mg ve 0,9 mg).

Doktorunuz SIGNIFOR ile tedaviye nasıl yanıt verdiğinizi takip edecek ve sizden daha yüksek ya da daha düşük bir doza geçmenizi isteyebilecektir.

Uygulama yolu ve metodu:

Doktorunuz ya da hemşireniz SIGNIFOR'u kendinize nasıl enjekte etmeniz gerektiğini size gösterecektir. Ayrıca bu kullanma talimatının sonunda tarif edilen enjeksiyon talimatlarını daokumalısınız. Eğer sorunuz varsa, doktorunuz, hemşireniz ya da eczacınıza danışınız.

SIGNIFOR subkutan kullanıma yöneliktir. Bu, ilacın küçük bir iğne yoluyla derinizin altındaki yağlı dokuya enjekte edileceği anlamına gelmektedir. Uyluk ve karın bölgesisubkutan enjeksiyon için uygun alanlardır. Her bir enjeksiyonda, daha öncekine göre farklı biryer seçerek ağrı ve deri tahrişini engelleyiniz. Ağrıyan veya derinin tahriş olduğu yerlereenjeksiyon yapmaktan kaçınmalısınız.

4

Çözeltinin berrak olmadığını ya da partiküller içerdiğini fark ederseniz, SIGNIFOR'u kullanmayınız. Çözelti, gözle görülebilen partiküller içermemelidir, berrak ve renksizolmalıdır.

Değişik yaş grupları:

Çocuklar ve ergenlerde kullanımı:

SIGNIFOR 18 yaşın altındaki çocuklar ya da ergenlerde kullanılmamalıdır; çünkü bu yaş grubu için veri mevcut değildir.

Yaşlı hastalarda kullanımı:

65 yaş ve üzeri hastalarda yetişkinlerden farklı bir doz kullanılması gerekli değildir.

Özel kullanım durumları:

Böbrek yetmezliği:

Böbrek yetmezliği olan hastalarda diğer yetişkinlerden farklı bir doz kullanılması gerekli değildir.

Karaciğer yetmezliği:

Hafif şiddette karaciğer yetmezliği olan hastalarda, diğer yetişkinlerden farklı bir doz kullanılması gerekli değildir.

Orta şiddette karaciğer yetmezliği olan hastalar için önerilen başlangıç dozu günde iki kere 0,3 mg'dır. Orta şiddette karaciğer yetmezliği olan hastalar için maksimum önerilen dozgünde iki kere 0,6 mg'dır.

SIGNIFOR şiddetli karaciğer yetmezliği olan hastalarda kullanılmamalıdır.

Eğer SIGNIFOR'un etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla SIGNIFOR kullandıysanız:

SIGNIFOR 'dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.SIGNIFOR kullanmayı unutursanız

Eğer bir SIGNIFOR dozunu uygulamayı unutursanız, bir sonraki enjeksiyonu planlanan zamanda gerçekleştiriniz.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.SIGNIFOR ile tedavi sonlandırıldığındaki oluşabilecek etkiler

SIGNIFOR'u doktorunuz size kullanmanızı söylediği sürece kullanmalısınız.

Eğer SIGNIFOR tedavisini keserseniz kortizol düzeyiniz artabilir ve semptomlarınız geri gelebilir. Dolayısıyla doktorunuzla konuşmadan SIGNIFOR kullanmayı durdurmamalısınız.Eğer bu ürünün kullanımı ile ilgili daha fazla sorunuz varsa, lütfen doktorunuz ya daeczacınıza danışınız.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi SIGNIFOR'un içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

5
Bazı yan etkiler ciddi olabilir. Eğer aşağıda belirtilen yan etkilerden birini görürseniz doktorunuza veya eczacınıza bildiriniz.

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sıralanmıştır:

Çok yaygın Yaygın

Yaygın olmayan

Seyrek

Çok seyrek Sıklığı bilinmeyen

:10 hastanın en az 1'inde görülebilir.
:10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir. :100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazlagörülebilir.
:1.000 hastanın birinden az, fakat 10.000 hastanın birinden fazla görülebilir.
:10.000 hastanın birinden az görülebilir.

:Eldeki veriler ile belirlenemeyecek kadar az hastada görülebilir.

Çok yaygın

• Kan şeker düzeyinde değişiklik (aşırı susama, yüksek idrar çıkışı, kilo kaybıylabirlikte iştah artışı, yorgunluk, bulantı, kusma, karın ağrısı yaşayabilirsiniz)

• Safra taşları veya safra taşı ile ilgili komplikasyonlar (ateş, üşüme-ürperme, cilt vegözlerde sarılık, ani sırt ağrısı ya da karnınızın sağ tarafında ağrı hissedebilirsiniz)

• Aşırı yorgunluk

Yaygın

• Düşük kortizol düzeyleri (aşırı güçsüzlük, yorgunluk, kilo kaybı, mide bulantısı,kusma, düşük kan basıncı yaşayabilirsiniz)

• Düşük kalp hızı

• Düşük kan basıncı (hipotansiyon). Sersemlik, baş dönmesi yaşayabilirsiniz ya daayağa kalktığınızda sersemlik ya da bayılma olabilir.

• Safra akışı problemleri (kolestaz). Deride sararma, koyu idrar, açık renkli dışkı vekaşıntı yaşayabilirsiniz.

• Safra kesesi iltihabı (kolesistit).

SIGNIFOR'un diğer yan etkileri aşağıda belirtilmektedir:

Çok yaygın

• İshal

• Bulantı

• Karın ağrısı

• Enjeksiyon bölgesinde ağrı

Yaygın

QT aralığında uzama (kalbinizdeki elektrik sinyallerinde, testlerle görülebilen anormallik)

• İştah kaybı

• Kusma

• Baş ağrısı

• Saç dökülmesi

• Kaşıntı (prurit)

• Kas ağrısı (miyalji)

• Eklem ağrısı (artralji)

• Karaciğer fonksiyon testinde anormal sonuçlar

• Pankreas fonksiyon testinde anormal sonuçlar

• Anormal kan pıhtılaşma parametreleri

6

Yaygın olmayan

• Kansızlık (anemi)

Bilinmiyor

• Kandaki şeker seviyesinin artmasına bağlı bir komplikasyon olarak idrarınızda veyakanınızda artan keton cisimleri (karaciğerde üretilen bir grup madde) (diyabetikketoasidoz)

Nefesinizde meyve kokusu, nefes darlığı ve konfüzyon (kafa karışıklığı) yaşayabilirsiniz.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


Yan etkilerin raporlanması


Herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca yan etkileri

www.titck.gov.tr5. SIGNIFOR'un saklanması

SIGNIFOR'u çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.


SIGNIFOR'u kutu üzerindeki son kullanma tarihinden sonra kullanmayınız.

• 30° C'nin altındaki oda sıcaklığında saklanmalıdır.

• Işıktan korumak için orijinal ambalajında saklayınız.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra SIGNIFOR 'u kullanmayınız.


Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz SIGNIFOR'u kullanmayınız.

Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

Ruhsat sahibi:

Recofarma İlaç ve Hammaddeleri San. ve Tic. Ltd. Şti.

Sarıyer / İstanbul Tel: 0 212 401 91 00

Üretim yeri:

Novartis Pharma Stein AG

Schauffhauserstrasse, CH-4332, Stein, İsviçre

Bu kullanma talimatı 13/08/2021 tarihinde onaylanmıştır.


7SIGNIFOR için kullanma talimatları

Çözeltinin berrak olmadığını ya da içinde partiküller olduğunu fark ederseniz SIGNIFOR'u kullanmayınız. Çözelti herhangi bir görünür partikül içermemeli, berrak ve renksiz olmalıdır.

İlaçlar ev atıkları yoluyla imha edilmemelidir. Artık kullanılmayan ilaçların nasıl imha edileceğini eczacınıza sorunuz. Bu önlemler çevrenin korunmasını sağlayacaktır.

Bu ilaç bir ampul yani küçük bir cam kap içinde sunulmaktadır. SIGNIFOR steril tek kullanımlık enjektörler ve enjeksiyon iğneleri kullanılarak uygulanmalıdır.

Doktorunuz ya da hemşireniz SIGNIFOR ampullerini nasıl kullanacağınız konusunda sizi bilgilendirecektir. Diğer yandan, ampulü kullanmadan önce lütfen aşağıdaki bilgileri dikkatlibir şekilde okuyunuz. Enjeksiyonları nasıl yapacağınızdan emin değilseniz veya sorularınızvarsa, lütfen yardım için doktorunuz ya da hemşirenize danışınız.

Enjeksiyon, çözeltinin çekilmesi ve enjekte edilmesi için iki farklı iğne kullanılarak ya da her iki adım için tek bir kısa ince iğne kullanılarak hazırlanabilir. Doktorunuz veya hemşirenizhangi yöntemi kullanacağınızı size söyleyecektir. Doktorunuzun veya hemşirenizintalimatlarına uyunuz.

SIGNIFOR ampulleri yukarıda belirtilen ve kutu üzerinde yazan saklama koşullarına göre saklayınız.

Önemli güvenlilik bilgileriDikkat: Ampulleri çocukların erişemeyeceği yerde saklayınız. Kendinize bir subkutan enjeksiyon yapmak için gerek duyacağınız şeyler:

1. Bir SIGNIFOR ampulü

2. Alkollü pamuk veya benzeri

3. Bir steril enjektör

4. Çözeltinin çekilmesinde kullanılan bir adet uzun, kalın, künt iğne (doktorunuz ya dahemşireniz size bunun gerekli olup olmadığını söyleyecektir)

5. Bir kısa, ince steril enjektör iğnesi

6. Kesici aletler için atık kabı ya da başka bir katı kapalı atık kabı

Enjeksiyon yeri

Enjeksiyon yeri, vücudunuzdaki kendinize enjeksiyon yapacağınız yerdir. SIGNIFOR subkutan kullanıma yöneliktir. Bu, ilacın küçük bir iğne yoluyla derinizin altındaki yağlıdokuya enjekte edileceği anlamına gelmektedir. Uyluk ve karın bölgesi subkutan enjeksiyoniçin uygun alanlardır. Her bir enjeksiyonda, daha öncekine göre farklı bir yer seçerek ağrı vederi tahrişini engelleyiniz. Ağrıyan veya derinin tahriş olduğu yerlere enjeksiyon yapmaktankaçınmalısınız.

Başlarken

Kendinize enjeksiyon yapmaya hazır olduğunuzda, aşağıdaki adımları dikkatli bir şekilde takip ediniz:

• Ellerinizi su ve sabunla iyi bir şekilde yıkayınız.

8

• Kendinize enjeksiyon yapacağınız zaman mutlaka yeni tek kullanımlık iğneler ve enjektörler kullanınız. Enjektör ve iğneleri yalnızca bir kez kullanınız. Enjektör veiğneleri başka birisi ile asla paylaşmayınız.

• Ampulü kutusundan çıkarınız.

• Ampulü dikkatli bir şekilde inceleyiniz. Ampul kırılmışsa ya da içindeki sıvı bulanıkveya partiküller içeriyorsa ampulü KULLANMAYINIZ. Bu durumlarda tüm paketieczanenize iade ediniz.

Lokal(enjeksiyon yerinde) rahatsızlığı azaltmak için, uygulama öncesinde çözeltinin oda

sıcaklığında olması önerilir.

Ampuller uygulamadan hemen önce açılmalıdır ve kullanılmamış kısım varsa atılmalıdır.

Son kullanma tarihi ve dozu kontrol ediniz:

Kutu ve ampul üzerinde belirtilen son kullanma tarihini kontrol ediniz ve dozun doktorunuzun

size reçete ettiği doz olduğundan emin olunuz.

İlacın son kullanma tarihi geçmişse ya da doz doğru değilse ilacı KULLANMAYINIZ.

Her iki durumda da tüm paketi eczanenize iade ediniz.

1. Adım:

SIGNIFOR enjeksiyonluk çözelti bir kırılabilir ampul içine doldurulmuştur. Üstkısımdaki renkli nokta işareti, ampul boynundaki kırma yerini gösterir. Ampulü açacağınızzaman üst kısımda sıvı olmadığından emin olmak için ampule parmağınızla vurunuz.

2. Adım:

Önerilen prosedür: ampulü dik pozisyonda, renkli nokta işareti sizden ters tarafabakacak şekle tutunuz. Ampulün alt kısmını bir elinizle tutunuz. Başparmaklarınızı boynununaltında ve üstünde bitişik tutarak, kırma noktasından ampulü kırarak açınız. Açıldığında,ampulü dik olarak temiz ve düz bir yüzey üzerine yerleştiriniz.

9

3. Adım:

Steril enjektörü alın ve iğneyi enjektöre takın. Eğer size iki iğne kullanmanızsöylendiyse, bu adım için uzun, kalın, künt iğneyi kullanmalısınız.

4. adıma geçmeden önce enjeksiyon bölgesini alkollü bez ile siliniz.



4. Adım:

İğnenin başlığını çıkarınız. İğneyi ampule sokunuz ve ampulün tüm içeriğini enjektörün içine almak için pistonu yukarı çekiniz. Eğer size iki iğne kullanmanızsöylendiyse, bu aşamada uzun iğneyi kısa iğneyle değiştirmelisiniz.

5. Adım:

Enjektörü bir elinizde, başparmağınız pistonun altında olacak şekilde iki parmağınızarasında tutunuz. Hava kabarcıklarını ortadan kaldırmak için enjektöre parmaklarınızlahafifçe vurunuz. İlk damla iğne ucunda görünene kadar pistona basarak enjektörde havakabarcığı kalmamasını sağlayınız.

İğneyi herhangi bir şeye değdirmeyiniz. Artık enjeksiyon yapmaya hazırsınız.

10

6. Adım:

Enjeksiyon yerindeki deriyi hafifçe sıkıştırınız ve iğneyi yaklaşık 45 derecelik biraçıyla tutarak (resimde gösterildiği gibi) enjeksiyon yerine batırınız.

Pistonu hafifçe çekerek bir kan damarının delinmediğinden emin olunuz. Eğer enjektörde kan görürseniz ilk olarak iğneyi deriden çıkarınız, ardından kısa iğneyi yenisiyle değiştiriniz vebaşka bir enjeksiyon yerine batırınız.



7. Adım:tüm çözelti enjekte edilene kadar

pistonu yavaşça bastırınız. Pistonu basılı tutunuz ve enjektörü 5 saniye olduğu yerdebırakınız.

8. Adım:

Sıkıştırılmış deriyi yavaşça serbest bırakınız ve iğneyi nazikçe olduğu yerden

9. Adım:

Kullanılmış enjektör ve iğneyi hemen bir kesici aletler kabı ya da başka bir katıkapalı atık kabına atınız. Kullanılmamış tüm ürünler ya da atık materyaller yerel şartlarauygun olarak imha edilmelidir.

11

İlaç Bilgileri

Signifor 0.6 Mg/1 Ml Enjeksiyonluk Çözelti

Etken Maddesi: Pasireotid Diaspartat

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.