Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Suprane Volatil % 100 İnhalasyon Buhari, Çözelti Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATI

SUPRANE VOLATİL % 100 inhalasyon buharı, çözelti Sıvı halde solunum gazıAğızdan soluyarak uygulanır.

Etkin madde:

Her bir şişe içinde 240 mL desfluran içerir.

Yardımcı maddeler:

Herhangi bir yardımcı madde içermez.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacıkullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışında yüksek veya düşükdoz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1. SUPRANE VOLATİL nedir ve ne için kullanılır?


2. SUPRANE VOLATİL'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. SUPRANE VOLA TİL nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. SUPRANE VOLATİL'in saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. SUPRANE VOLATİL nedir ve ne için kullanılır?

SUPRANE VOLATİL ameliyatlarda genel anestezi (narkoz) sağlamak için kullanılan bir anestezi ilacıdır. Solunum yoluyla uygulanır (size solumanız için buhar şeklinde uygulanır). Desfluran buharınısoluduğunuzda derin ve ağrısız bir uyku haline (narkoz) girersiniz. Ayrıca ameliyat boyuncasoluduğunuz sürece bu derin ve ağrısız bir uyku hali (narkoz) devam eder. SUPRANE VOLATİLerişkinlerde bu anestezi durumunun hem başlatılmasında hem de devam ettirilmesinde kullanılırken,çocuklarda yalnızca oluşmuş narkoz halinin devamı için kullanılır.

Ürün berrak ve renksiz sıvı halde olup 1 veya 6 alüminyum şişe ambalaj boyutlarıyla piyasaya sunulmaktadır.

2. SUPRANE VOLATİL'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

1

Herhangi bir ilacı kullanmadan önce doktorunuza ya da eczacınıza danışınız

SUPRANE VOLATİL'i

aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer;

- SUPRANE VOLATİL ya da isofluran, sevofluran, halotan ve enfluran gibi diğer solunumlauygulanan anestezi ilaçlarına alerjiniz varsa,

- Size genel anestezi uygulanmasını engelleyen tıbbi bir sorununuz varsa,

- Sizde ya da akrabalarınızda “malign hipertermi” olarak tanımlanan durum varsa (Malign hipertermisolunum yoluyla anestezi uygulanan hastalarda ameliyat sırasında ya da ameliyattan kısa bir süresonra vücut ısısının tehlikeli bir şekilde yükseldiği yüksek ateşli bir durumdur),

- SUPRANE VOLATİL ya da isofluran, sevofluran, halotan ve enfluran gibi diğer solunumlauygulanan anestezi ilaçlarının kullanımına bağlı bilinen karaciğer hastalığınız (hepatit) veya builaçlar ile anesteziden sonra gelişen açıklanamayan orta ila şiddetli karaciğer problemleriniz (örn.ateş ve/veya eozinofili ile ilişkili sarılık gibi karaciğer fonksiyon bozukluğu) varsa,

- SUPRANE VOLATİL, 6 yaşından küçük çocuklarda anesteziyi başlatmak amacıyla verilecekse,

- Çocuksanız ve anesteziyi başlatmak için size verilecekse (anlamlı derecede öksürük, nefesi tutma,nefes almayı durdurma, ses teli spazmı (laringospazmı) ve hava yollarındaki artan salgı (sekresyon)riskleri sebebiyle),

- Çocuksanız (6 yaşından küçük) ve anestezinin devamlılığını sağlamak amacıyla size entübasyonyapılmadan kullanılacaksa (entübasyon nefes almanızı kolaylaştırmak amacıyla havayolunuza birtüp yerleştirilmesidir),

- Koroner arter (kalbi besleyen damar) hastalığınız, Kkalp atış hızı veya kan basıncında artış riskinizvarsaolduğu durumlarda, ve SUPRANE VOLATİL anesteziyi başlatmak için tek anestezik ilaçolarak kullanılacaksa,Hastane veya günlük bakım üniteleri dışında dişle ilgili bir işleminiz olacaksa,

- Hamileyseniz veya hamilelik şüpheniz varsa,

- Emziriyorsanız kullanılmamalıdır.

SUPRANE VOLATİL'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

Doktorunuz aşağıdaki durumlarda sizde anestezi oluşturmak için SUPRANE VOLATİL kullanırken özel dikkat gösterecektir:

- Beyninizde tümör varsa,

- Bronkokonstrüksiyona (öksürüğe, hırıltıya veya nefes darlığına yol açan akciğerlerin vehavayollarının daralması) eğiliminiz varsa,

- Daha önce SUPRANE VOLATİL ile anestezi uygulandıktan sonra sizde karaciğerinizle ilgiliaşağıdaki belirtiler ortaya çıkmışsa:

o Sarılık (derinizin ya da gözünüzün beyaz bölümünün sararması) o Ateş

o Karaciğer hücrelerinin ölmesi (nekroz). Bu bazı durumlarda ölümcül olabilir.

- Kan şekeriniz yüksekse yani sizde bir diyabet hastalığı varsa (SUPRANE VOLATİL siz anestezialtındayken kan şekerinizi yükseltebilir),

- Anesteziniz sırasında kas gevşetici olarak süksinil kolin adlı bir ilaç kullanılacaksa,

- Kas distrofisi olarak adlandırılan (özellikle Duchenne tipi) bir hastalığınız varsa,

2

- Kalbinizin elektriksel aktivitesinde bir artış varsa (QT uzaması),

Doktorunuz aşağıdaki durumlarda sizde anestezi oluşturmak için daha az miktarlarda SUPRANE VOLATİL kullanabilir:

- Kan hacminiz azsa (hipovolemi),

- Tansiyonunuz düşükse (hipotansiyon),

- Zayıf düşmüşseniz ya da yatalaksanız.

Ayrıca doktorunuz aşağıdaki durumlarda sizde anestezi oluşturmak için SUPRANE VOLATİL kullanmaktan vazgeçebilir (başka bir anestezi ilacını kullanmayı tercih edebilir):

- Siroz hastalığınız (alkole bağlı karaciğer hastalığı) varsa,

- Viral hepatit hastalığınız (virüsler tarafından oluşturulan bir karaciğer hastalığı) varsa,

- Diğer karaciğer hastalıklarından biri varsa,

- Ateşiniz varsa,

- Hepatoselüler nekroz (karaciğer hücrelerinin hasarlanması) varsa.

Ameliyat sonrası ağrı


SUPRANE VOLATİL ile anestezi uygulanmışsa ameliyat sonrası çabuk ayılırsınız. Ameliyat sonrası ağrınız oluşması bekleniyorsa doktorunuz size uygulamak istediği ağrı kesicileri ameliyatın sonunda yada ayılma odasına alınır alınmaz yapmak isteyecektir.

SUPRANE VOLATİL malign hipertermiye (ameliyat sırasında veya ameliyattan kısa bir süre sonra vücut ısısının tehlikeli bir şekilde yükseldiği yüksek ateşli bir durum) sebep olabilir.

Size daha önceden inhale anestezi ilacı verildiyse ve özellikle kısa süre içerisinde birden fazla (tekrarlanan kullanım) uygulama yapıldıysa doktorunuz özellikle bu duruma dikkat edecektir.

Doktorunuz kalp kasınızın kan ihtiyacının tedavi sırasında etkilenmeyeceğinden emin olacaktır.

SUPRANE VOLATİL, anestezi esnasında kan şekeri seviyesinde hafif bir yükselmeye neden olabilir.

SUPRANE VOLATİL, anestezinin idamesi için, yalnızca havayoluna nefes almaya yardımcı solunum tüpü yerleştirildiği durumlarda (entübasyon) kullanılabilir.

Çocuklarda kullanım için bilgiler

SUPRANE VOLATİL, astım veya yakın zamanda üst solunum yolu enfeksiyonu hikayesi olan çocuklarda, olası havayolu daralması ve havayolu direncinde artış nedeniyledikkatle kullanılmalıdır.

Anesteziden uyanmak, çocuklarda kısa süreli ajitasyona (sıkıntı, endişe) yol açabilir ve bu durumda söylenenleri yapmayabilirler.

SUPRANE VOLATİL, diğer volatil anestezikler gibi özellikle çocuklarda orta kulak basıncının artmasına neden olabilir, bu nedenle SUPRANE VOLATİL ile anestezi sırasında orta kulak basıncıizlenmelidir.

SUPRANE VOLATİL'in yol açtığı nadir sorunlar:

Çocuklarda kalp ritminde problemlere yol açabilir. Bu durum operasyon sırasında veya sonrasında ani ölüm ile sonuçlanabilir. Bu problemler sinir ve kas hastalıklarından (özellikle nöromüsküler hastalık,Duchene kas distrofisi) muzdarip çocuklarda görülür. Vakaların çoğunda eş zamanlı olaraksüksametonyum da kullanılmıştır.

3

Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

SUPRANE VOLATİL'in yiyecek ve içecek ile kullanılması

SUPRANE VOLATİL ile anestezi altındayken yiyecek ve içecek kullanılması pratik olarak mümkün değildir. Ayıldıktan sonra ne zaman yiyecek ve içecek alacağınıza doktorunuz karar verecektir.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Hamile iseniz, SUPRANE VOLATİL'i KULLANMAYINIZ.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Bebeğinizi emzirmekte olan bir anneyseniz SUPRANE VOLATİL'i KULLANMAYINIZ.

Araç ve makine kullanımı

SUPRANE VOLATİL'in araç ve makine kullanımı üzerinde ne tür etkileri olduğu bilinmemektedir. Ancak genel anestezi sonrasında araç ve makine kullanımıyla ilgili beceriler bozulabileceğinden 24 saatboyunca araç ve makine kullanımından kaçınmalısınız.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

SUPRANE VOLATİL ve belirli bazı ilaçlar birbiriyle etkileşim gösterebilir. Reçeteli ilaçlar ile reçetesiz ürünler olan vitaminler, mineraller ve bitkisel katkılar da dahil olmak üzere aldığınız tüm ilaçlarkonusunda hekiminize, hemşirenize, cerrahınıza ve anestezi doktorunuza bilgi veriniz.

Aşağıda listelenen ilaçlar desfluran ile birlikte kullanıldığında birbirleriyle etkileşime girebilir. Bu ilaçlardan bazıları, kullanım talimatlarında da belirtildiği gibi, ameliyat sırasında anestezi uzmanınıztarafından size verilir:

- Kas gevşetici ilaçlar (örneğin süksametonyum, pankuronyum, atrakuryum, vekuronyum). Bu ilaçlargenel anestezi altındayken kaslarınızı gevşetmek için kullanılır. Anestezi uzmanınızın bu ilaçlarındozunu ayarlaması gerekebilir.

- Narkotik ilaçlar (örneğin fentanil, morfin, remifantil). Bu ilaçlar güçlü ağrı kesici özelliği olan veameliyat sırasında sıklıkla kullanılan ilaçlardır. Bu ağrı kesicileri başka zamanlarda dakullanabilirsiniz ve bu durumda doktorunuza söylemelisiniz.

- Benzodiazepinler (örneğin midazolam, diazepam, nitrazepam). Bunlar rahatlatıcı etkisi olansakinleştirici ilaçlardır. Sinirli hissettiğinizde, örneğin ameliyatınızdan önce, kullanılırlar, ancak busakinleştiricileri başka zamanlarda da kullanabilirsiniz. Bu ilaçlardan herhangi birini alıyorsanızdesfluran verilmeden önce doktorunuza söylemelisiniz.

- Nitröz oksit. Genel anestezi sırasında uyumanıza neden olacak ve ağrınızı hafifletecek bir ilaçtır.

4

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.3. SUPRANE VOLATİL nasıl kullanılır?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

SUPRANE VOLATİL anestezi uzmanı tarafından uygulanır. Anestezi uzmanınız sizdeki gereksinime bağlı olarak ilacınızın dozunu belirleyecek ve size uygulayacaktır. Uygulanacak SUPRANE VOLATİLdozu yaşınıza, vücut ağırlığınıza ve size yapılacak ameliyatın tipine göre değişir. Anestezi uzmanınızameliyat sırasında sizin tansiyon ve kalp hızınızı kontrol edecek ve gerektiğinde dozu ayarlayacaktır.

Uygulama yolu ve metodu:

Normalde sıvı halde olan SUPRANE VOLATİL uygulamadan önce anestezi cihazındaki “vaporizatör” adı verilen bir buharlaştırıcı cihazla gaz haline getirilir.

SUPRANE VOLATİL size aşağıdaki şekillerden biriyle uygulanır:

- Önce damar içi yoldan uygulanan başka bir anestezi ilacıyla uyutulduktan sonra anestezi halinizmaske yoluyla devam ettirilir (Bu SUPRANE VOLATİL'in en yaygın kullanılan uygulama şeklidir).

Ya da

- Uyutulmanın başlatılması için maskeyle SUPRANE VOLATİL solutulur. Bu şekilde hızla vekolayca uyursunuz (Bu SUPRANE VOLATİL'in daha az kullanılan uygulama şeklidir).

Ameliyatınız bitince anestezi uzmanınız SUPRANE VOLATİL uygulamasını keser. Bu durumda birkaç dakika içinde ayılırsınız.

Değişik yaş grupları:

Çocuklarda kullanımı:

- SUPRANE VOLATİL çok nadir olarak bazı çocuklarda anestezi altındayken kalbin ritmiyle ilgilisorunlara yol açabilir. Ameliyattan kısa bir süre sonra ölümle de sonuçlanabilen bu durum“Duchenne tipi kas distrofisi” adı verilen sinir ve kasların bir hastalığı olan çocuklarda görülür. Buvakaların çoğunda SUPRANE VOLATİL ile birlikte kas gevşetici bir ilaç olan suksametonyum dauygulanmıştır.

- SUPRANE VOLATİL çocuklarda anesteziyi başlatmak amacıyla kullanılmamalıdır. Bunun nedenianestezi başlatmak için kullanılan SUPRANE VOLATİL'in aşağıdaki istenmeyen etkilere daha fazlaoranda yol açmasıdır:

o Öksürük o Nefes tutmao Soluk durması (apne)

o Boğazda ses tellerinin olduğu bölgenin spazmı (laringospazm) o Solunum yollarında salgılarda artış

- SUPRANE VOLATİL anestezinin idamesinde 6 yaşından küçük çocuklarda, çocuk entübe değilse(solunumu kolaylaştırmak amacıyla boğazına bir tüp uygulanmamışsa) kullanılmamalıdır.

Eğer yukarıdaki durumlardan biri siz veya çocuğunuz için mevcutsa doktorunuz, hemşireniz veya eczacınıza danışınız. Dikkatle takip edilmeniz veya tedavinizin değiştirilmesi gerekebilir.

Yaşlılarda kullanımı:

5

Artan yaşla birlikte gereken SUPRANE VOLATİL dozları düşeceğinden doz yaşa göre ayarlanmalıdır.

Özel kullanım durumları:

Özel kullanımı yoktur.

Eğer SUPRANE VOLATİL'in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla SUPRANE VOLATİL kullandıysanız:

Size gerekenden daha fazla SUPRANE VOLATİL kullanıldığı farkedilirse, uygulamaya son verilerek saf oksijen solutulursunuz. Ayılırken de tansiyon ve kalp işlevleriniz dikkatle kontrol edilir.

SUPRANE VOLATİL 'den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.


SUPRANE VOLATİL'i kullanmayı unutursanız

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.


SUPRANE VOLATİL ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

Doktorunuz SUPRANE VOLATİL ile tedavinizin ne kadar süreceğine ameliyatınızın tipine göre karar verecektir. Ameliyat bittikten sonra SUPRANE VOLATİL uygulamasına son verildiğinde birkaç dakikaiçerisinde ayılırsınız.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi SUPRANE VOLATİL'in yan etkileri olabilir. Yan etkilerin çoğu hafif ve orta şiddetlidir ve kısa sürelidir, fakat bazı ciddi yan etkiler de görülebilir.

Yan etkiler şu şekilde sınıflandırılır:

Çok yaygın: 10 hastanın en az birinde görülebilir.

Yaygın: 10 hastanın birinden az fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.

Yaygın olmayan: 100 hastanın birinden az fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir.

Seyrek: 1.000 hastanın birinden az fakat 10.000 hastanın birinden fazla görülebilir.

Çok seyrek: 10.000 hastanın birinden az görülebilir.

Bilinmiyor: Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

Ameliyatınız sırasında anesteziniz SUPRANE VOLATİL ile sürdürülürken:

- Vücudunuzun bazı bölgelerinde veya tümünde kızarıklık, kabarıklık ya da şişme oluşursa,

- Vücut ısınız aniden düşer ya da yükselirse,

- Tansiyonunuz aniden düşerse.

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin SUPRANE VOLATİL'e karşı ciddi alerjiniz var demektir, acil tıbbi müdahaleye gerek olabilir.

Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.

SUPRANE VOLATİL uygulanırken aşağıda sıralanan yan etkiler görülebilir:

-Çok yaygın

o Bulantı (anestezinin başlatılması ve sürdürülmesi sırasında meydana gelebilir.) o Kusma (anestezinin başlanması ve sürdürülmesi sırasında meydana gelebilir.)

6

- Yaygın

o Farenjit (boğaz iltihabı) o Baş ağrısı

o Nefes tutma (anestezinin başlatılması ve sürdürülmesi sırasında meydana gelebilir.) o Göz kapağında iltihap (konjonktivit)o Kalpte ritim bozuklukları (nodal aritmi)o Kalbin yavaşlaması (bradikardi)o Kalbin hızlanması (taşikardi)o Tansiyonun yükselmesi (hipertansiyon)

o Nefes alıp vermenin durması (apne), öksürük (anestezinin başlatılması ve sürdürülmesi sırasında meydana gelebilir.)

o Boğazda ses tellerinin olduğu bölgenin spazmı (laringospazm) (anestezinin başlatılması sırasında meydana gelebilir.)o Elektrokardiyografide (EKG) bozulma

o Kanınızdaki bazı testlerde bozulma (kreatinin fosfokinaz düzeylerinde yükselme) o Tükürük salgılanmasında artış (anestezinin başlatılması ve sürdürülmesi sırasında meydanagelebilir.)

- Yaygın olmayan

o Huzursuzluk

o Baş dönmesi/sersemlik hali

o Kalp krizi (miyokart enfarktüsü)

o Kalp kasına kan akışında azalma (miyokart iskemisi)

o Kalp atış hızında düzensizlik (aritmi)

o Kan damarlarında genişleme (vazodilatasyon)

o Kas ağrısı (miyalji)

o Vücuda yeteri kadar oksijen gitmemesi (hipoksi) (anestezinin başlatılması ve sürdürülmesi sırasında meydana gelebilir.)

- Bilinmiyor

o Pıhtılaşma bozuklukları (koagülopati), kanama

o Kandaki bazı tuzların miktarlarının artması ya da azalması (potasyum artışı yani hiperkalemi, potasyum azalması yani hipokalemi)

o Kanın asitleşmesi/vücudun çok fazla miktarda asit üretmesi (metabolik asidoz) o Kasılma ya da havale geçirme (konvülsiyon)o Göz küresinde sararma (oküler ikterus)

o Kalpte ciddi ritim bozukluğu (Torsade de pointes), kalbin yeteri kadar çalışmaması (ventriküler hipokinezi) ya da kanı pompalayamaz hale gelmesi (ventrikül yetmezliği), kalbin durması(kardiyak arest)

o Kalp ritim bozukluğu (atriyal fıbrilasyon) o Kan basıncının aşırı yükselmesi (malign hipertansiyon)o Kanama (hemoraji)

o Tansiyonun ileri derecede düşmesi (hipotansiyon) ve tüm vücuda yeteri kadar kan ve oksijen gitmemesi (şok)

o Kanlı balgam, solunum sıkıntısı, solunum yetmezliği, solunum durması o Hava yollarında ani kasılma (bronkospazm)o Karaciğer yetmezliği (hepatik yetmezlik)o Pankreasın ani gelişen iltihabi durumu (akut pankreatit)o Karın ağrısı (abdominal ağrı)

7

o Karaciğer fonksiyon testlerinde anormallik, karaciğer iltihabı (hepatit, sitolitik hepatit), karaciğer hücrelerinin ölümü (hepatik nekroz)o Karaciğer hastalığıo Safra yollarında tıkanıklık (kolestaz)o Gözlerde ve/veya vücutta sarılıko Kurdeşen (ürtiker), deride kızarıklık (eritem)o Aşırı halsizlik, yorgunluk, kaslarda erime (rabdomiyoliz)

o Malign hipertermi (solunum yoluyla anestezi uygulanan hastalarda ameliyat sırasında ya da ameliyattan kısa bir süre sonra vücut ısısının tehlikeli bir şekilde yükseldiği yüksek ateşli birdurum). Şu semptomlara yol açabilir: Kanda fazla miktarda karbon dioksit (hiperkapni), kaskatılığı (rijidite), artan kalp ritmi (taşikardi), solunum hızında artış (takipne), ciltte mavi/morrenk (siyanoz), düzensiz kalp atışı (aritmi), kan basıncında artma veya azalma, yüksek ateşo Güçsüzlük (asteni)o İyi hissetmeme hali

o Kalp testlerinde (EKG) bazı değişiklikler (elektrokardiogram ST-T değişikliği, T dalgası değişikliği)

o Karaciğer enzimlerinin kan testlerinde değişiklikler (alanin aminotransferaz yükselmeleri, aspartat aminotransferaz yükselmeleri)o Kan bilirubin düzeylerinde artış

o Akciğerlerden öksürük ile beraber kan gelmesi (hemoptizi) o Koagülasyon testlerinde anormalliko Kan amonyak değerlerinde artışo Operasyon sonrası sıkıntı (ajitasyon)o İlaç uygulama hatasıo Kazara maruziyet

Ayrıca hasta olmayan kişilerin SUPRANE VOLATİL uygularken kazayla maruz kalması sonucu bilinmeyen sıklıkta aşağıda sıralanan yan etkiler görülebilir:

- Baş dönmesi/sersemlik hali

- Şiddetli baş ağrısı (migren)

- Kalpte hızlanma (taşiaritmi)

- Çarpıntı (palpitasyonlar)

- Gözlerde ağrı, tahriş, kızarma, kanlanma (oküler hiperemi), yanma, yara (ülseratif keratit), geçicikörlük, görme keskinliğinde azalma

- Beyin iltihabı (ensefalopati)

- Yorgunluk

- Deride yanma hissi

- Halsizlik

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


Yan etkilerin raporlanması


Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yan etkileri www.titck.gov.trsitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi” ikonuna tıklayarak ya da 0 800 314 00 08 numaralı yan etkibildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildiriniz. Meydana gelen yanetkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacın güvenliliği hakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkısağlamış olacaksınız.

8

5. SUPRANE VOLATİL'in saklanması

SUPRANE VOLATİL 'i çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra SUPRANE VOLATİL'i kullanmayımz/son kullanma tarihinden önce kullanınız.


30°C'ın altında oda sıcaklığında saklanmalıdır.

Kapağı sıkıca kapalı olarak dikey pozisyonda saklanmalıdır.

Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

Ruhsat sahibi:

Baxter Turkey Renal Hizmetler A.Ş. Sarıyer/İstanbul

Üretim yeri:

Baxter Healthcare Corporation

Puerto Rico 00784 - ABD

Bu kullanma talimatı 05/07/2021 tarihinde onaylanmıştır.


9


İlaç Bilgileri

Suprane Volatil % 100 İnhalasyon Buhari, Çözelti

Etken Maddesi: Desfluran

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.