Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Remsima 100 Mg Iv Konsantre İnfüzyon Çözeltisi İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATIREMSİMA 100 mg IV konsantre infüzyon çözeltisi için liyofilize toz içeren flakon Damar içine infüzyon yoluyla kullanılır.Steril

• Etkin madde

: infliximab

İnfliximab, fare hibridoma hücrelerinde rekombinant DNA teknolojisi ile üretilen bir kimerik insan-fare IgG1 monoklonal antikorudur.

Yardımcı maddeler:

Sukroz, polisorbat 80, sodyum dihidrojen fosfat monohidrat, disodyumhidrojen fosfat dihidrat

¡ Bu ilaç ek izlemeye tabidir. Bu üçgen yeni güvenlilik bilgisinin hızlı olarak belirlenmesini sağlayacaktır. Meydana gelen herhangi bir yan etkiyi raporlayarak yardımcıolabilirsiniz. Yan etkilerin nasıl raporlanacağını öğrenmek için 4. Bölüm'ün sonunabakabilirsiniz.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

•Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında doktora veya hastaneye gittiğinizde, doktorunuza bu ilacıkullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksek veya düşük dozkullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında;

1. REMSİMA nedir ve ne için kullanılır?


2. REMSİMA'yı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. REMSİMA nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. REMSİMA'nın saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. REMSİMA nedir ve ne için kullanılır?

REMSİMA; konsantre infüzyon çözeltisi hazırlamak için flakon içinde beyaz liyofilize toz şeklinde sunulur.

REMSİMA, Crohn hastalığı (Sindirim kanalı kalınlaşması ve ülserlerle giden iltihabi hastalık), romatoid artrit (Eklemlerin ağrı ve şekil bozukluğu ile giden iltihabi hastalık), ankilozanspondilit (Sırt eklemlerinde sertleşme ile seyreden ağrılı romatizmal hastalık), ülseratif kolit(Kalın bağırsak iç yüzeyini döşeyen tabakada ülserlerle giden iltihabi hastalık), psöriyatik

1

artrit (Sedef hastalarında eklemleri tutan romatizmal hastalık) ya da psöriyazis (Sedef; derinin iltihabi hastalığı) tedavisinde, enflamatuvar (İltihabi) aktivitenin azaltılması amacıylakullanılmaktadır.

Etkin maddesi olan infliximab, insan ve fare kaynaklı bir cins proteindir.

İnfliximab vücutta özel bir proteini seçici olarak bağlar ve faaliyetini engeller; enflamasyon sürecinde yer alan bu proteine tümör nekrozis faktörü alfa ya da TNFa adı verilmektedir. Onuniçin REMSİMA'ya TNFa blokörü de denir. Romatoid artrit, Crohn hastalığı, ankilozanspondilit, psöriyatik artrit ya da psöriyazis gibi enflamatuvar hastalıklarda TNFa miktarları,yaygın bir şekilde yükselmiş durumdadır ve TNFa'nın faaliyetinin engellenmesivücudunuzdaki enflamasyonun azalmasına sebep olur.

Romatoid artrit:

Romatoid artrit eklemlerin enflamatuvar bir hastalığıdır. Eğer aktif romatoid artritiniz varsa, size önce başka ilaçlar verilecektir. Eğer başka ilaçlar verilmiş ve hastalığınızın bulgu vebelirtileri devam ediyorsa, size aşağıdaki amaçlar için metotreksat (Bağışıklık sistembaskılayıcı ilaç) ile kombinasyon şeklinde REMSİMA verilecektir:

• Hastalığınızın bulgu ve belirtilerinin azaltılması,

• Eklemlerinizdeki harabiyetin yavaşlatılması,

• Fiziksel fonksiyonlarınızın iyileştirilmesi.

Crohn hastalığı:

Crohn hastalığı, bağırsakların enflamatuvar bir hastalığıdır. Eğer Crohn hastalığınız varsa ve en az 18 yaşındaki bir erişkinseniz ya da 6-17 yaş grubundaki bir çocuksanız, size önce başkailaçlar verilecektir. Eğer hastalığınızın bulgu ve belirtileri bunlara rağmen devam ediyorsa, sizeaşağıdaki amaçlar için REMSİMA verilecektir:

• Bir kortikosteroid (iltihabi olayları ve bağışıklık sistemini baskılayıcı) ve/veya birimmünosupresan (bağışıklık sistemi baskılayıcı) ile kontrol edilemeyen veya bu tür ilaçlarıtolere edememiş iseniz, orta derecede ve şiddetli aktif Crohn hastalığının tedavisi için,

• Başka ilaçlar veya ameliyat ile kontrol altına alınamamış, akıntılı enterokütanöz fistüllerin(bağırsaktan deriye açılan anormal kanallar) sayısının azaltılması için.

REMSİMA Crohn hastalığı olan 6 yaşın altındaki hastalarda kullanılmaz.

Ülseratif kolit

Ülseratif kolit, enflamatuvar bir bağırsak hastalığıdır. Eğer ülseratif kolitiniz varsa, size önce başka ilaçlar verilecektir. Eğer bu ilaçlar yeterince iyi etki etmezse, hastalığınızın tedavisi içinREMSİMA verilecektir.

Ankilozan spondilit

Ankilozan spondilit, omurganın enflamatuvar bir hastalığıdır. Eğer ankilozan spondilitiniz varsa, size önce başka ilaçlar verilecektir. Eğer bu ilaçlar yeterince iyi etki etmezse, sizeaşağıdaki amaçlar için REMSİMA verilecektir:

• Hastalığınızın işaret ve belirtilerinin azaltılması,

• Fiziksel fonksiyonlarınızın iyileştirilmesi.

Psöriyatik artrit

Psöriyatik artrit, genellikle psöriyazisin (sedef hastalığı) eşlik ettiği, eklemlerin enflamatuvar bir hastalığıdır. Eğer aktif bir psöriyatik artritiniz varsa, size önce başka ilaçlar verilecektir.Eğer bu ilaçlar yeterince iyi etki etmezse, size aşağıdaki amaçlar için REMSİMA verilecektir:

2

• Hastalığınızın işaret ve belirtilerinin azaltılması,

• Fiziksel fonksiyonlarınızın iyileştirilmesi,

• Eklem harabiyetinizin yavaşlatılması.

Psöriyazis

Psöriyazis (sedef hastalığı), derinin enflamatuvar bir hastalığıdır. Eğer orta ile şiddetli plak (psöriyazisin bir tipi) psöriyazisiniz varsa, size önce başka ilaçlar ya da örn. fototerapiverilecektir. Eğer bu ilaçlar veya tedaviler yeterince iyi etki etmezse, sizdeki psöriyazisin bulguve belirtilerini azaltmak için REMSİMA verilecektir.

2. REMSİMA'yı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

Diğer tüm terapötik proteinlerde olduğu gibi REMSİMA için de potansiyelimmünojenisite riski söz konusudur._

65 yaş üstü hastalarda ölümle sonuçlanabilecek ciddi enfeksiyon riski 65 yaş altındakileregöre daha yüksektir._TNF blokörlerinin kullanımına bağlı olarak lösemi (kan kanseri) geliştiği bildirilmiştir.

TNF-alfa blokörü ilaçlarla tedavi olan hastalarda bakteriyel, mikobakteriyel, mantar, viral,

parazitik enfeksiyonlara bağlı ölüme veya hastaneye yatışa sebep olabilen, çoklu-organ sistem

ve bölgeleri etkileyebilen ciddi enfeksiyon riski artmıştır.

REMSİMA'yı aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ:

• İnfliximab veya REMSİMA içindeki yardımcı maddelerden herhangi birine karşı alerjik(aşırı duyarlı) iseniz.

• Fare (kemirgen) proteinlerine karşı alerjik (aşırı duyarlı) iseniz.

• Tüberküloz (mikrobik hastalık, verem) veya zatürre (akciğerlerin iltihaplanması ile gidenateşli hastalık) veya sepsis (kan dolaşımında enfeksiyon) gibi, ağır bir enfeksiyongeçirmekteyseniz.

• Orta derecede veya şiddetli kalp yetmezliğiniz varsa.

Eğer yukarıdakilerin herhangi biri sizde bulunuyorsa, REMSİMA almayınız. REMSİMA

almadan önce, emin olmadığınız konuları doktorunuzla konuşunuz.

REMSİMA'yı aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ:

Aşağıdakiler sizin için geçerliyse REMSİMA almadan önce doktorunuzla konuşunuz.

Daha önce infliximab tedavisi aldıysanız


• Geçmişte infliximab tedavisi aldıysanız ve şu anda infliximab tedavisine tekrar başlıyorsanızdoktorunuza söyleyiniz.

• 16 haftadan daha uzun bir aradan sonra tekrar tedavi uygulanması durumunda, aşırıduyarlılık reaksiyonları riski artmaktadır.

Enfeksiyonlar


• REMSİMA almadan önce, eğer bir enfeksiyon geçirmekteyseniz, çok hafif bile olsa bunudoktorunuza söyleyiniz.

• Herhangi bir zamanda histoplazmoz, koksidioidomikoz veya blastomikoz adı verilenenfeksiyonların yaygın olduğu bir bölgede yaşadıysanız veya bu tip bir bölgeye seyahat

3

ettiyseniz REMSİMA almadan önce doktorunuza söyleyiniz. Bu enfeksiyonlar akciğerlerinizi veya vücudunuzun diğer organlarını etkileyen spesifik mantar tiplerindenkaynaklanır.

• REMSİMA ile tedavi edilirken enfeksiyonlara daha kolay yakalanabilirsiniz. 65 yaşındaveya daha ileri yaşta iseniz enfeksiyon riskiniz daha yüksektir.

• Bu enfeksiyonlar ciddi olabilir ve tüberküloz, virüs, mantar, bakteri veya çevredeki diğerorganizmalardan kaynaklı enfeksiyonlar ve sepsisi içerebilir ve yaşamı tehdit edebilir.

REMSİMA tedavisi sırasında enfeksiyon belirtileri fark ederseniz derhal doktorunuza söyleyiniz. Enfeksiyon belirtileri ateş, kendini iyi hissetmeme, grip benzeri belirtiler, öksürük,deride kızarıklık veya sıcaklık hissi, yaralar ve diş sorunlarını içerir. Doktorunuz REMSİMAtedavinizin geçici bir süre durdurulmasını önerebilir.

Tüberküloz


• Eğer geçmişte tüberküloz geçirdiyseniz ya da şu an tüberkülozu olan veya tüberkülozgeçirmiş olan birisiyle yakın temas içindeyseniz, bunu doktorunuza söylemeniz son derecedeönemlidir.

• REMSİMA'ya başlamadan önce doktorunuz size tüberküloz testi yapacaktır. Tüberküloziçin ilaçla tedavi edilen durumlarda bile, infliximab ile tedavi edilen hastalarda tüberkülozvakaları bildirilmiştir. Doktorunuzun bu testlerin yapıldığını dosyanıza yazması gereklidir.

• Eğer doktorunuz tüberküloz için risk taşıdığınızı düşünürse, size REMSİMA verilmedenönce tüberküloz ilaçlarıyla tedavi edilebilirsiniz.

Eğer REMSİMA tedavisi sırasında tüberküloz belirtileri fark edersiniz derhal doktorunuzu haberdar ediniz. Belirtiler inatçı öksürük, kilo kaybı, yorgunluk hissi, ateş ve geceterlemeleridir.

Hepatit B virüsü (HBV)


• Hepatit B virüsü (HBV) taşıyıcısıysanız, sizde HBV varsa veya geçmişte HBV geçirdiysenizREMSİMA almadan önce doktorunuza söyleyiniz.

• Size HBV bulaşma riski olabileceğini düşünüyorsanız doktorunuza söyleyiniz.

• Doktorunuz size HBV testi yapacaktır.

• REMSİMA da dahil olmak üzere TNF blokörleriyle tedavi, bu virüsü taşıyan insanlardaHBV'nin tekrar aktif hale gelmesine neden olabilir. Ender olarak, HBV'nin tekrar aktif halegelmesi yaşamınızı tehlikeye sokabilir.

• Hepatit B tekrar aktif hale gelirse, doktorunuz tedavinizi durdurabilir ve size destek tedavisiile beraber etkili antiviral tedavi gibi ilaçlar verebilir.

Kalp sorunları


• Eğer herhangi bir kalp sorununuz (hafif bir kalp yetmezliği gibi) varsa doktorunuzasöyleyiniz.

• Doktorunuz kalbinizi yakından izlemek isteyecektir; doktorunuz göğsünüzü dinleyecek,vücudunuzu kontrol edecek ve ayaklarınızda sıvı birikmesi işareti olup olmadığınabakacaktır. Fiziksel tetkikin sonrasında gerekli görülürse, kan testleri veya EKG gibi ektetkikler doktorunuz tarafından talep edilebilir.

REMSİMA ile tedavi sırasında kalp yetmezliği belirtileri (örneğin nefes darlığı ya da ayaklarınızda şişme) ilk kez gelişiyorsa veya var olan belirtiler ağırlaşırsa, derhal doktorunuzasöyleyiniz.

4

Kanser ve lenfoma


• Eğer lenfoma (bir tür kan kanseri) veya başka herhangi bir kanseriniz varsa veya geçmiştegeçirdiyseniz, REMSİMA kullanmadan önce bu durumu doktorunuza söyleyiniz.

• Hastalığı uzun zamandır devam eden şiddetli romatoid artritli hastalar lenfoma gelişimi içindaha yüksek risk altında olabilir.

• REMSİMA alan çocuklar ve yetişkinlerde lenfoma veya başka bir kanser gelişme riski dahayüksek olabilir.

• İnfliximab da dahil olmak üzere TNF-blokörü alan bazı hastalarda hepatosplenik T-hücrelilenfoma adı verilen nadir bir kanser türü gelişmiştir. Bu hastaların çoğu Crohn hastalığı veyaülseratif koliti olan ergenlik çağındaki veya genç yetişkin erkeklerdir. Bu tip kansergenellikle ölüme yol açmıştır. Bu hastaların hemen hepsi TNF-blokörlerine ilave olarakazatiyoprin veya 6-merkaptopürin içeren ilaçları da almıştır.

• İnfliximab ile tedavi edilen bazı hastalarda deri kanserinin belirli tipleri gelişmiştir. Tedavisırasında veya sonrasında derinizin görünümünde herhangi bir değişiklik ya da deri üzerindeoluşumlar fark ederseniz doktorunuza söyleyiniz.

• Romatoid artrit için infliximab ile tedavi edilmekte olan bazı kadınlarda rahim ağzı (serviks)kanseri gelişmiştir. 60 yaş üzeri hastalar dahil REMSİMA kullanan kadınlar için, doktorunuzdüzenli rahim ağzı kanseri taraması önerebilir.

Akciğer hastalığı veya aşırı sigara kullanımı


• Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) adı verilen bir akciğer hastalığınız varsa ya daçok fazla sigara kullanıyorsanız REMSİMA almadan önce doktorunuza söyleyiniz.

• KOAH'lı hastalar ve aşırı sigara içen hastaların REMSİMA tedavisi sırasında kansereyakalanma riski daha yüksek olabilir.

Sinir sistemi hastalığı


• REMSİMA almadan önce doktorunuza şu anda veya geçmişte sinir sisteminizi etkileyen birsorun yaşayıp yaşamadığınızı söyleyiniz. Bu durum multipl skleroz (kas kontrolü veyagörme problemlerine neden olan felç, tremor, konuşma bozuklukları gibi birden fazla sayıdave çeşitli sinirsel belirtileri içeren hastalık), Guillain-Barre sendromu (kaslarda zayıflıkproblemlerine neden olan kol ve bacaklarda his kaybı, kas zafiyeti veya felçle belirgin birsinir sistemi hastalığı), nöbet geçirip geçirmediğiniz veya size optik nörit (görmeproblemlerine neden olan göz sinirlerinde iltihabı içeren hastalık) tanısı konulupkonulmadığı bilgilerini kapsar.

REMSİMA ile tedavi sırasında bir sinir hastalığının semptomlarını yaşamaya başlarsanız bunu

hemen doktorunuza söyleyiniz. Belirtiler; görmede değişiklikleri, kollarınızda veya

bacaklarınızda güçsüzlüğü ve vücudunuzun herhangi bir yerinde uyuşma veya karıncalanmayı

kapsar.

Anormal deri kanalları


• Fistülleriniz (deri ile barsak arasında normalde olmaması gereken bir bağlantı oluşması)varsa, REMSİMA almadan önce doktorunuza söyleyiniz.

Aşılamalar


• Eğer yakınlarda aşı olduysanız ya da aşı olmanız planlanmış ise, doktorunuza söyleyiniz.

• REMSİMA tedavisine başlamadan önce tavsiye edilen aşıları yaptırmanız gereklidir.REMSİMA tedaviniz sırasında bazı aşıları yaptırabilirsiniz ancak canlı aşılar (canlı amagücü azaltılmış enfeksiyon ajanları içeren aşılar), enfeksiyona sebep olabilecekleri içinREMSİMA kullanılırken yapılmamalıdır.

5

• Gebe iken REMSİMA aldıysanız, doğumdan sonra yaklaşık altı aya kadar bebeğinizin decanlı aşılar sebebiyle bu tip bir enfeksiyona yakalanma riski daha yüksek olabilir.Bebeğinizin doktorlarına ve diğer sağlık profesyonellerine REMSİMA kullanımınızhakkında bilgi vermeniz önemlidir; böylelikle onlar bebeğinize herhangi bir aşının [BCGaşısı (veremi önlemek için uygulanır) gibi canlı aşılar dahil] ne zaman yapılacağına kararverebilirler (Daha fazla bilgi için bkz. Bölüm Hamilelik ve Emzirme).

Terapötik enfeksiyöz ajanlar


• Yakın tarihte bir terapötik enfeksiyöz ajan (kanser tedavisi için kullanılan BCG enjeksiyonugibi) ile tedavi gördüyseniz veya bu tip bir tedaviyi almanız planlanıyorsa doktorunuzlakonuşunuz.

Operasyonlar veya diş prosedürleri


• Size herhangi bir cerrahi operasyon veya diş prosedürü uygulanacak ise, doktorunuzasöyleyiniz.

• Cerrahınıza veya diş hekiminize REMSİMA tedavisi almakta olduğunuzu söyleyiniz.

Karaciğer sorunları


• İnfliximab kullanan bazı hastalarda ciddi karaciğer sorunları gelişmiştir.

• REMSİMA ile tedavi esnasında karaciğer problemleriyle ilgili belirtiler yaşarsanız hemendoktorunuza söyleyiniz. Belirtiler, deri ve gözlerin sarıya dönmesini, koyu kahve renkliidrarı, mide bölgenizin sağ üst tarafında ağrı ve şişliği, eklem ağrısını, deri döküntüsünüveya ateşi içerir.

Düşük kan sayımları


• İnfliximab kullanan bazı hastalarda vücut, enfeksiyonlarla savaşmak ya da kanamayıdurdurmak için yeterli miktarda kan hücresi üretemeyebilir.

• REMSİMA ile tedavi esnasında düşük kan sayımlarıyla ilgili belirtiler yaşarsanız hemendoktorunuza söyleyiniz. Belirtiler, inatçı ateşi, kanamayı ya da daha kolay morarmayı, derialtındaki kanama sebebiyle oluşan küçük kırmızı veya mor noktaları veya solgun görünmeyiiçerir.

Bağışıklık sistemi hastalıkları


• İnfliximab kullanan bazı hastalar lupus adı verilen bir bağışıklık sistemi hastalığıyla ilgilibelirtiler yaşamışlardır.

• REMSİMA ile tedavi esnasında lupus belirtileri gelişirse hemen doktorunuza söyleyiniz.Belirtiler, eklem ağrısını ya da yanaklarda veya kollarda güneşe hassas döküntüyü içerir.

Çocuklar ve ergenler (6-17 yaş arası)

Yukarıdaki bilgiler çocuklar ve ergenler için de geçerlidir. Ayrıca:

• İnfliximab gibi TNF-blokörleri almış bazı çocuklar ve ergenlerde bazen ölümle sonuçlanankanserler (sıradışı tipler dahil) gelişmiştir.

• İnfliximab alan çocuklarda yetişkinlere kıyasla daha fazla enfeksiyon gelişmiştir.

• REMSİMA tedavisine başlamadan önce çocuklara tavsiye edilen aşılamalar yapılmalıdır.Çocuklar REMSİMA tedavisi sırasında bazı aşıları olabilirler ancak REMSİMA kullanımısırasında canlı aşı yapılmamalıdır.

Çocuklarda REMSİMA sadece Crohn hastalığı veya ülseratif kolit tedavisi için kullanılmalıdır.

Bu çocuklar 6 yaşında veya daha büyük olmalıdır.

6

“Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.”

REMSİMA'nın yiyecek ve içecek ile kullanılması

Yiyecek ve içeceklerin REMSİMA'yı etkilemesi beklenmemektedir.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Hamile iseniz, hamile olabileceğinizi düşünüyorsanız veya bebek sahibi olmayıplanlıyorsanız, bu ilacı almadan önce doktorunuzdan tavsiye alınız. REMSİMA hamilelikesnasında sadece doktorunuz sizin için gerekli olduğunu düşünüyorsa kullanılmalıdır.

• Eğer REMSİMA ile tedavi oluyorsanız, tedaviniz sırasında ve son REMSİMA infüzyonunuizleyen 6 ay süreyle doğum kontrol yöntemleri kullanarak hamile kalmaktan sakınmalısınız.Bu sürede doğum kontrolü kullanımını doktorunuz ile konuşunuz.

• Gebelik sırasında REMSİMA aldıysanız, bebeğinizin enfeksiyona yakalanma riski dahayüksek olabilir.

• Bebeğinize herhangi bir aşı yapılmadan önce, bebeğinizin doktorlarına ve diğer sağlıkuzmanlarına REMSİMA kullandığınızı söylemeniz önemlidir. Gebelik dönemindeREMSİMA kullandıysanız, doğumdan sonra 6 ay içerisinde bebeğinize BCG aşısının(tübekülozun önlenmesinde kullanılır) uygulanması, ölüm dahil ciddi komplikasyonlara veenfeksiyona yol açabilir. BCG aşısı gibi canlı aşılar bebeğinize doğumdan sonraki 6 ayiçerisinde uygulanmamalıdır (daha fazla bilgi için bkz. Aşılama bölümü).

• Gebelik döneminde infliximab ile tedavi edilen kadınlardan doğan bebeklerin beyaz kanhücre sayısında ciddi azalmalar bildirilmiştir. Bebeğinizde devamlı ateş veya enfeksiyonlarvarsa, derhal bebeğinizin doktoruyla görüşünüz.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


REMSİMA'nın anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir.

• REMSİMA ile tedavi edilirken veya REMSİMA tedavinizin son dozundan sonra 6 aysüreyle bebeğinizi emzirmeyiniz.

Araç ve makine kullanımı

REMSİMA'nın alet, motorlu araç ve makine kullanma becerisini etkileme ihtimali azdır. REMSİMA aldıktan sonra eğer yorgunluk duyuyorsanız, sersemlik varsa veya kendinizi iyihissetmiyorsanız alet, motorlu araç ve makine kullanmayınız.

REMSİMA'nın içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

Bu tıbbi ürün her dozunda 1 mmol (23 mg)'dan daha az sodyum ihtiva eder; yani esasında “sodyum içermediği” kabul edilebilir. Ancak REMSİMA size uygulanmadan önce, sodyumiçeren bir çözelti ile karıştırılır. Düşük sodyum diyetindeyseniz, doktorunuz ile konuşun.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

İltihabi hastalıkları olan hastalar sorunlarının tedavisi için halihazırda ilaç (örn. metotreksat) kullanmaktadır. Bu ilaçlar yan etkilere neden olabilir. REMSİMA alırken diğer ilaçlardanhangilerini kullanmaya devam etmeniz gerektiği konusunda doktorunuz size bilgi verecektir.

7

Crohn hastalığı, ülseratif kolit, romatoid artrit, ankilozan spondilit, psöriyatik artrit veya psöriyazisin tedavisinde kullanılan diğer ilaçlar veya vitaminler ve bitkisel ilaçlar gibi reçetesizsatılan ilaçlar dahil, kullanmakta ya da kullanmış olduğunuz diğer ilaçları doktorunuzasöyleyiniz.

Özellikle aşağıdaki ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız doktorunuza söyleyiniz:

• Bağışıklık sisteminizi etkileyen ilaçlar.

• Kineret (anakinra içerir). REMSİMA ile Kineret birlikte kullanılmamalıdır.

• Orencia (abatasept içerir). REMSİMA ile Orencia birlikte kullanılmamalıdır.

REMSİMA kullanırken canlı aşılar yaptırmamalısınız. Gebelik döneminde REMSİMA kullandıysanız, bebeğinize herhangi bir aşı yapılmadan önce, bebeğinizin doktoruna vebebeğinizin bakımından sorumlu diğer sağlık profesyonellerine REMSİMA kullanımınızhakkında bilgi veriniz.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.3. REMSİMA nasıl kullanılır?Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

Doktorunuz sizin kişisel dozunuza (mg olarak) ve ne kadar sıklıkla REMSİMA uygulanacağına karar verecektir. Size verilen doz; hastalığınıza, vücut ağırlığınıza ve REMSİMA'ya verdiğinizyanıta bağlıdır.

• Aşağıdaki tablo ne kadar sıklıkla REMSİMA verileceğini göstermektedir.


1. doz
0 hafta
2. doz
1. dozunuzdan 2 hafta sonra
3. doz
1. dozunuzdan 6 hafta sonra
Sonraki dozlar
Hastalığınıza bağlı olarak her 6-8 haftada bir

Romatoid artrit:

Önerilen doz, vücut ağırlığının kilogramı başına 3 mg infliximabdır.

Crohn hastalığı:

Orta ve şiddetli, aktif Crohn hastalığı için önerilen doz, vücut ağırlığının kilogramı başına 5 mg infliximabdır.

Enterokütanöz fistüllerin kapanması için önerilen doz, vücut ağırlığının kilogramı başına 5 mg infliximabdır.

Ankilozan spondilit

Önerilen doz, vücut ağırlığının kilogramı başına 5 mg infliximabdır.

Psöriyatik artrit

Önerilen doz, vücut ağırlığının kilogramı başına 5 mg infliximabdır.

Ülseratif kolit

Önerilen doz, vücut ağırlığının kilogramı başına 5 mg infliximabdır.

8

Psöriyazis

Önerilen doz, vücut ağırlığının kilogramı başına 5 mg infliximabdır.

Uygulama yolu ve metodu:

REMSİMA size doktorunuz veya hemşireniz tarafından bir hastanede veya klinikte verilecektir. Doktorunuz veya hemşireniz enjeksiyonluk REMSİMA çözeltisini hazırlayacaktır. REMSİMAçözeltisi damarlarınızdan birine yavaşça enjekte edilecektir (2 saat süreyle). Bu işlem genelliklekolunuzdan yapılacaktır. Buna "intravenöz infüzyon" veya damlatma adı verilir. Üçüncüinfüzyondan (ilaç uygulaması) sonra doktorunuz size REMSİMA'yı 1 saatlik bir süre içindeuygulamaya karar verebilir. REMSİMA dozunuzu alırken ve uygulamadan sonraki 1-2 saatsüresince gözlem altında olacaksınız.

Değişik yaş grupları:

Çocuklarda kullanımı:

Çocuklarda REMSİMA sadece çocuk Crohn hastalığı veya ülseratif kolit için tedavi almakta ise kullanılmalıdır. Bu çocuklar 6 yaşında veya daha büyük olmalıdır. Önerilen doz yetişkinlerile aynıdır.

Yaşlılarda kullanımı:

Yaşlı hastalarda REMSİMA ile özel çalışmalar yapılmamıştır. 65 yaş üstü hastalarda ölümle sonuçlanabilecek ciddi enfeksiyon riski 65 yaş altındakilere göre daha yüksektir. Yaşlılartedavi edilirken enfeksiyon riski için dikkatli olunmalıdır.

Özel kullanım durumları:

Böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği:

Özel kullanımı yoktur.

Eğer REMSİMA'nın etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla REMSİMA kullandıysanız

Doktorunuz veya hemşireniz tarafından uygulanacağı için, gereğinden fazla REMSİMA kullanmanız söz konusu değildir. Çok fazla REMSİMA alımının bilinen hiçbir yan etkisiyoktur.

REMSİMA'dan kullanmanız gerekenden fazlasının kullanıldığını düşünüyorsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.Eğer REMSİMA kullanmayı unutursanız

İlacın verileceği randevunuzu unutur veya kaçırırsanız mümkün olan en kısa zamanda yeni bir randevu için başvurunuz.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.REMSİMA ile tedavi sonlandırıldığındaki oluşabilecek etkiler

Veri yoktur.

9

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi, REMSİMA'nın içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Yan etkilerin çoğunluğu hafif ile orta derecededir. Ancak bazı hastalar ciddi yan etkiler yaşayabilir ve tedavi gerekebilir. Yan etkiler, REMSİMA tedaviniz durdurulduktan sonra dagörülebilirler.

Aşağıdakilerden biri olursa, REMSİMA'yı kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

• Alerjik reaksiyon belirtileri: Örn. yüzünüzde, dudaklarınızda, ağzınızda veya boğazınızdayutmada veya nefes almada zorluğa neden olabilecek şişlik, deri döküntüsü, ürtiker, ellerde,ayaklarda veya ayak bileklerinde şişlik. Bu reaksiyonların bazıları yaşamı tehdit edecekkadar ciddi olabilir. Enjeksiyonunuzdan 2 saat veya daha sonra bir alerjik reaksiyonmeydana gelebilir. Enjeksiyonunuzdan 12 gün sonrasına kadar meydana gelebilecek diğeralerjik yan etkilerin belirtileri kaslarda ağrı, ateş, eklem veya çene ağrısı, boğaz ağrısı veyabaş ağrısı olabilir. Bu alerjik reaksiyonlar hem infliximabın ilk infüzyonunun ardından hemde tedavinin devamında uygulanan infliximab infüzyonların ardından benzer belirtiler ilegörülebilir.

• Kalp sorunu belirtileri: Örn. göğüste rahatsızlık veya ağrı, kolda ağrı, mide ağrısı, nefesdarlığı, kaygı, denge kaybı, baş dönmesi, baygınlık, terleme, bulantı, kusma, göğüste sıkışmaveya çarpıntı, hızlı veya yavaş kalp atımı ve ayaklarınızda şişlik.

• Enfeksiyon belirtileri (tüberküloz dahil): Örn. ateş, yorgunluk hissi, öksürük (inatçı olabilir),nefes darlığı, grip benzeri semptomlar, kilo kaybı, gece terlemeleri, ishal, yaralar, bağırsaktaveya anüs çevresinde cerahat toplanması (abse), diş sorunları veya idrara çıkma sırasındayanma hissi.

• Muhtemel kanser belirtileri lenf düğümlerinin şişkinliğini, kilo kaybını, ateşi, olağandışı derinodüllerini, benlerde veya deri renginde değişikliği veya olağandışı vajinal kanamayı içerirancak bunlarla sınırlı değildir.

• Akciğer sorunu belirtileri: Örn. öksürük, nefes alma güçlükleri veya göğüste sıkışma hissi.

• Sinir sistemi sorunu (göz sorunları dahil) belirtileri: Örn. nöbetler, vücudunuzun herhangibir yerinde karıncalanma veya uyuşukluk, kollar veya bacaklarda güçsüzlük, çift görme gibigörmede değişiklikler veya başka göz sorunları.

• Geçmişte hepatit B geçirdiyseniz hepatit B enfeksiyonu dahil olmak üzere karaciğer sorunubelirtileri: Örn. deride veya gözlerde sararma, koyu kahverengi idrar, karın bölgesinin sağüst tarafında ağrı ya da şişlik, eklem ağrısı, deri döküntüsü veya ateş.

• Lupus adı verilen bir bağışıklık sistemi bozukluğunun belirtileri: Örn. eklem ağrısı veyayanaklar ya da kollarda güneşe duyarlı döküntü (lupus) ya da öksürük, nefes darlığı, ateşveya deri döküntüsü (sarkoidoz).

• Düşük kan sayımı belirtileri: Örn. inatçı ateş, daha kolay kanama veya morarma, derialtındaki kanama sebebiyle oluşan küçük kırmızı veya mor noktalar veya solgun görünüm.

• Ciddi deri problemlerinin belirtileri: Örn. kırmızımsı, görünüm olarak hedef tahtasınıandıran noktalar veya gövdede genellikle ortası kabarcıklı yuvarlak lekeler, geniş bölgelerdederinin soyulması ve derinin pul pul dökülmesi, ağız, boğaz, burun, cinsel organ bölgesi vegözlerde yaralar ya da vücuda yayılabilen, küçük içi cerahat dolu kabarcıklar. Bu derireaksiyonlarına ateş eşlik edebilir.

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sınıflandırılmıştır:

Çok yaygın : 10 hastanın en az 1'inde görülebilir.

Yaygın : 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.

10
Yaygın olmayan : 100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir. Seyrek: 1.000 hastanın birinden az, fakat 10.000 hastanın birinden fazla görülebilir.

Çok seyrek : 10.000 hastanın birinden az görülebilir.

Bilinmiyor : Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

Diğer yan etkiler:Çok yaygın yan etkiler

• Karın ağrısı, hasta hissetme,

• Herpes (uçuk) veya grip gibi viral enfeksiyonlar,

• Sinüzit gibi üst solunum yolu enfeksiyonları,

• Baş ağrısı,

• İnfüzyondan kaynaklanan yan etki,

• Ağrı.

Yaygın yan etkiler

• Karaciğerinizin çalışma biçiminde değişimler, karaciğer enzimlerinde artış (kan testleriylesaptanır),

• Bronşit veya pnömoni gibi akciğer veya göğüs enfeksiyonları,

• Zor veya ağrılı nefes alma, göğüs ağrısı,

• Mide veya bağırsakta kanama, ishal, hazımsızlık, mide yanması, kabızlık,

• Kurdeşen (ürtiker), kaşıntılı döküntü veya deri kuruluğu,

• Denge sorunları veya baş dönmesi,

• Ateş, fazla terleme,

• Düşük veya yüksek kan basıncı gibi dolaşım sorunları,

• Morluklar, sıcak basması veya burun kanaması, sıcak, kırmızı deri (kızarma),

• Yorgunluk veya güçsüzlük hissi,

• Kan zehirlenmesi, apse ya da deri enfeksiyonu (selülit) gibi bakteriyel enfeksiyonlar,

• Deride mantar enfeksiyonu,

• Anemi (kansızlık) veya düşük lökosit (beyaz kan hücresi) sayımı gibi kan sorunları,

• Şişmiş lenf düğümleri,

• Depresyon (ruhsal bozukluk), uyku sorunları,

• Göz kızarıklığı ve enfeksiyon dahil göz sorunları,

• Hızlı kalp atışı (taşikardi) veya çarpıntılar (kişinin kalp atışını hissetmesine yol açan bir kalpatışı anormalliğidir),

• Eklemlerde, kaslarda veya sırtta ağrı,

• İdrar yolu enfeksiyonu,

• Psöriyazis, egzema (cildin birçok maddeyle temas etmesi sonucu duyarlı hale gelmesiyle yada çeşitli genetik ve çevresel faktörlerin etkisiyle ortaya çıkan iltihaplı ve alerjik bir derihastalığıdır) ve saç dökülmesi gibi deri sorunları,

• Enjeksiyon yerinde ağrı, şişme, kızarıklık veya kaşıntı gibi reaksiyonlar,

• Ürperme, deri altında sıvının birikip şişmeye neden olması,

• Uyuşukluk veya karıncalanma hissi.

Yaygın olmayan yan etkiler

• Kan akımında azalma (periferik iskemi), bir damarın şişmesi (tromboflebit),

• Kan damarlarının dışında kan toplanması (hematom) veya morarma,

• İçi sıvı dolu kabarcıklar, siğiller, anormal deri rengi veya cildin renk değiştirmesi veyadudaklarda şişme ya da derinin kalınlaşması veya kırmızı, kabuklanmış ve pul pul olmuş derigibi deri sorunları,

11

• Şiddetli alerjik reaksiyonlar (örn. anafilaksi), lupus adı verilen bir bağışıklık sistemibozukluğu (belirtileri inatçı kızarıklık, ateş, yorgunluk, eklem ağrısı veya yanaklar ya dakollarda güneşe duyarlı döküntü), yabancı proteinlere alerjik reaksiyonlar,

• İyileşmesi daha uzun süren yaralar,

• Karaciğer iltihabı (hepatit) veya safra kesesi iltihabı, karaciğer hasarı (belirtileri deride veyagözlerde sararma, koyu kahverengi idrar veya karın bölgesinin sağ üst tarafında ağrı, ateşşeklindedir, karaciğer fonksiyon testlerinde belli olur),

• Unutkanlık, hırçınlık, kafa karışıklığı, sinirlilik,

• Bulanık görme veya görme fonksiyonunda azalma, gözlerde şişlik veya arpacık dahil gözsorunları,

• Yeni veya kötüleşen kalp yetmezliği, yavaş kalp atım hızı,

• Bayılma,

• Konvülsiyonlar, sinir sorunları,

• Bağırsakta delinme veya ince bağırsakta tıkanma, mide ağrısı veya krampları,

• Pankreas iltihabı (pankreatit) (belirtileri sırta vuran karın ağrısı, sindirim problemleri velaboratuvar bulguları ve radyolojik incelemelerle desteklenir),

• Mantar enfeksiyonları veya tırnaklarda mantar enfeksiyonu,

• Akciğer sorunları (Örn. ödem),

• Akciğerlerin etrafında sıvı toplanması (plevral efüzyon),

• Akciğerlerde hava yollarının daralması sebebiyle nefes almada zorluk,

• Akciğerleri çevreleyen zarlarda enflamasyon nefes almakla daha da kötü hissedilen batıcıgöğüs ağrısına sebep olur (plörezi),

• Tüberküloz

• Böbrek enfeksiyonları,

• Düşük kan pulcukları sayısı, çok fazla sayıda beyaz kan hücresi,

• Vajina enfeksiyonları,

• Bireyin kendi vücuduna karşı yönetilmiş spesifik bir bağışıklık tepkisini (otoantikorpozitifliği) gösteren kan testleri.

Seyrek yan etkiler

• Bir kan kanseri tipi (lösemi),

• Lenf bezlerindeki bir kanser tipi (lenfoma),

• Kanınızın vücudunuza yeterli oksijen sağlayamaması, bir kan damarında daralma gibi dolaşımsorunları,

• Beyin zarında enflamasyon (menenjit),

• Bağışıklık sisteminin zayıflamasından dolayı görülen enfeksiyonlar,

• Geçmişte hepatit B olduysanız, hepatit B enfeksiyonu,

• Bağışıklık sistemindeki bir sorun sebebiyle karaciğerde iltihap (otoimmün hepatit),

• Derinin veya gözlerin sarılaşmasına sebep olan karaciğer sorunu (sarılık)

• Dokuda anormal şişlik veya büyüme,

• Bilinç kaybına neden olan ve yaşamı tehdit edebilen ciddi alerjik reaksiyonlar (anafilaktikşok),

• Küçük kan damarlarının iltihabı (vaskülit),

• Akciğerler, deri veya lenf düğümlerini etkileyebilecek bağışıklık bozuklukları (örn.sarkoidoz),

• Bir antienflamatuar cevap sonucunda bağışıklık hücrelerinin birikmesi (granülamatozlezyonlar)

• İlgi veya duygu eksikliği,

12

• Toksik epidermal nekroliz, Stevens-Johnson sendromu ve akut generalize ekzantematözpüstüloz (ani başlayan, ateşle birlikte tüm vücutta yaygın şekilde, deri üzerinde, içi cerahatdolu küçük kabarcıklar ile seyreden bir tablo) gibi ciddi deri sorunları,

• Eritema multiforma, içi sıvı dolu kabarcıklar ve derinin soyulması ya da çıban gibi diğer derisorunları (fronkül),

• Kas kontrolü, kas zayıflığı veya görme problemleri (transvers miyelit, multipl skleroz benzerihastalık, optik nörit ve Guillain-Barre sendromu) gibi ciddi sinir sistemi bozuklukları,

• Körlük de dahil olmak üzere, görme değişikliklerine sebep olabilecek göz iltihabı,

• Kalp zarında sıvı (perikardiyal efüzyon),

• Ciddi akciğer sorunları (interstisyel akciğer hastalığı gibi),

• Melanom (bir cilt kanseri tipi),

• Servikal kanser,

• Düşük kan sayımları (beyaz kan hücrelerinin sayısında ciddi azalma dahil),

• Derinin altındaki kanamanın sebep olduğu küçük kırmızı veya mor noktalar,

• 'Kompleman faktör' diye adlandırılan ve bağışıklık sisteminin bir parçası olan bir kanproteinin değerlerinin anormal olması,

• Likenoid reaksiyonlar (kaşıntılı, kırmızımsı-mor deri döküntüsü ve/veya mukoza zarlarınınüzerinde dantele benzer beyaz-gri çizgiler)

Sıklığı bilinmeyen yan etkiler

• Çocuklar ve yetişkinlerde kanser,

etkileyen seyrek görülen bir kan kanseri tipi

• Çoğunlukla erkek ergenleri ve genç erkekleri(hepatosplenik T-hücreli lenfoma),

• Karaciğer yetmezliği,

• Merkel hücreli karsinoma (bir cilt kanseri tipi),

kötüleşme (kas güçsüzlüğü eşliğinde deri

• Dermatomiyozit adı verilen bir bozukluktadöküntüsü şeklinde kendini gösterir),

• Kalp krizi,

• Tedavi sırasında veya sonrasında 2 saat içinde görme kaybı,

• Zayıflamış bağışıklık sistemi sebebiyle bir canlı aşının sebep olduğu enfeksiyon,

• Kaposi Sarkomu, İnsan Herpes Virüsü-8 enfeksiyonu ile ilişkili nadir bir kanser türüdür.

Kaposi Sarkomu en yaygın olarak, ciltte mor lezyonlar halinde belirir.

Çocuklarda ve ergenlerde görülen diğer yan etkiler

Crohn hastalığı için infliximab alan çocuklarda, Crohn hastalığı için infliximab alan yetişkinlere kıyasla yan etkilerde bazı farklar görülmüştür. Çocuklarda daha fazla görülen yanetkiler şunlar olmuştur: düşük kırmızı kan hücre sayısı (anemi), dışkıda kan, tüm beyaz kanhücrelerinin sayısında düşüklük (lökopeni), kızarıklık veya kızarma (sıcak basması), viralenfeksiyonlar, enfeksiyonla savaşan beyaz kan hücrelerinin sayısının azlığı (nötropeni), kemikkırığı, bakteri enfeksiyonu ve solunum yolunda alerjik reaksiyonlar.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


Yan etkilerin raporlanması


Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yanetkileri www.titck.gov.tr sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi” ikonuna tıklayarak ya da0800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi'ne

13

(TÜFAM) bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacın güvenliliği hakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamış olacaksınız.

5. REMSİMA'nın saklanması

REMSİMA'yı çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.


Renk değişikliği olan ve içinde partikül bulunan çözeltileri kullanmayınız.

Buzdolabında saklayınız (2°C - 8°C).

REMSİMA buzdolabı dışında orijinal karton kutusunun içinde bir kereye mahsus olmak üzere 6 aya kadar maksimum 25°C'de saklanabilir ancak orijinal son kullanma tarihinden sonrakullanılmamalıdır. Bu durumda ürünü saklamak üzere tekrar buzdolabına koymayınız. Yenison kullanma tarihini karton kutunun üzerine gün/ay/yıl olarak yazınız. Yeni kullanma tarihineya da kutu üzerinde basılı son kullanma tarihine kadar kullanılmazsa (hangi tarih daha önce ise)bu ürünü atınız.

Sulandırılarak hazırlanan infüzyon çözeltisinin bakteriyolojik nedenlerle mümkün olduğunca çabuk kullanılması önerilmektedir. İnfüzyon, hazırlama ve sulandırma işleminden sonraki 3saat içerisinde yapılmalıdır. Hazırlama ve sulandırma işlemi mikropların olmadığı (aseptik)koşullar altında yapıldığında, REMSİMA infüzyon çözeltisi 2°C ile 8°C'de 28 gün ve ilaveolarak buzdolabından çıkartıldıktan sonra 25°C'de 24 saat saklanabilir.

Doktorunuz veya diğer sağlık görevlileri, REMSİMA'nın kullanılması ve saklanması konusunda size gerekli bilgileri verecektir.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

REMSİMA'yı şişenin etiketi ve kutu üzerinde belirtilen son kullanma tarihinden sonra kullanmayınız.

Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

Ruhsat sahibi:


CELLTRION HEALTHCARE İLAÇ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

Eski Büyükdere Caddesi No:14 Park Plaza Kat:7 Bağımsız Bölüm 19-D Maslak, Sarıyer/ İstanbul

Üretim yeri:


Gensenta İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Sanayi Caddesi No: 13 Yenibosna - Bahçelievler/İstanbul

Bu kullanma talimatı_tarihinde onaylanmıştır.


14

SAĞLIK GÖREVLİLERİ İÇİN DOĞRU KULLANIM TALİMATLARIHazırlama ve Kullanım — saklama koşulları


Buzdolabında saklayınız (2°C - 8°C).

REMSİMA, orijinal son kullanma tarihini geçmeyecek şekilde orijinal karton kutusunun içinde 6 aya kadar bir sefere mahsus olmak üzere maksimum 25°C'ye kadar olan sıcaklıklardasaklanabilir ancak orijinal son kullanma tarihinden sonra kullanılmamalıdır. Yeni son kullanmatarihi karton kutunun üzerine yazılmalıdır. Buzdolabından çıkarıldıktan sonra, REMSİMAsaklanmak üzere buzdolabına tekrar koyulmamalıdır.

Hazırlama ve Kullanım — hazırlama, sulandırma ve uygulama talimatları


Biyolojik tıbbi ürünlerin takip edilebilirliğini arttırmak için, uygulanan ilacın markası ve seri numarası hasta dosyasına açıkça kaydedilmelidir.

1. İhtiyaç duyulan dozu ve REMSİMA flakon sayısını hesaplayınız. Her REMSİMA flakonu100 mg infliximab içermektedir. Gerekli olan hazırlanmış REMSİMA çözeltisinin toplamhacmini hesaplayınız.

2. Aseptik koşullar altında, 21-gauge (0,8 mm) veya daha küçük iğnesi olan bir enjektörkullanarak, her REMSİMA flakonunu 10 ml enjeksiyonluk su ile sulandırınız. Flakonunüzerindeki flip-off kapağı çıkarınız ve tıpanın üzerini %70'lik alkollü tampon ile siliniz.Enjektörün iğnesini kauçuk tıpanın ortasından batırarak flakonun içine daldırınız veenjeksiyonluk su akış yönünü, flakonun cam duvarına yönlendiriniz. Flakonu hafifhareketlerle döndürerek, liyofilize tozun çözünmesini sağlayınız. Bu işlemi uzun süreyle yada hızlı hareketlerle yapmayınız.

FLAKONU ÇALKALAMAYINIZ.

Hazırlanançözeltinin köpüklenmesi olağandır. Hazırlanmış çözeltiyi 5 dakika süreyle dinlenmeyebırakınız. Çözeltinin renksiz ile açık sarı arasında ve "yanar döner" olduğunu kontrol ediniz.İnfliximab bir protein olduğu için çözeltide birkaç ince yarı şeffaf partikül oluşabilir. Eğeriçinde opak partiküller veya başka yabancı partiküller varsa ya da renk değişikliği oluşmuşise çözeltiyi kullanmayınız.

3. Hazırlanmış REMSİMA çözeltisinin tamamını, sodyum klorür 9 mg/ml (%0,9) infüzyonçözeltisi ile 250 ml'ye seyreltiniz. Hazırlanmış REMSİMA çözeltisini başka bir çözücü ileseyreltmeyiniz. Seyreltme, 250 ml'lik cam şişe ya da infüzyon torbasından, hazırlanmışREMSİMA çözeltisinin hacmine eşit hacimde sodyum klorür 9 mg/ml (%0,9) infüzyonçözeltisi çekilerek yapılabilir. Hazırlanmış REMSİMA çözeltisinin ihtiyaç duyulanmiktarını 250 ml'lik infüzyon şişesi ya da torbasına yavaşça ekleyiniz. Hafif hareketlerlekarıştırınız. 250 ml'den büyük hacimler için infüzyon çözeltisinin konsantrasyonunun 4mg/ml'den fazla olmadığına emin olmak amacıyla daha büyük bir infüzyon torbası (örneğin500 ml, 1000 ml) ya da birkaç tane 250 ml'lik infüzyon torbası kullanınız. İnfüzyon çözeltisisulandırılıp seyreltildikten sonra buzdolabında saklanırsa, çözelti, 4. adımdan (infüzyon)önce 25°C'lik ısıya gelmesi için oda sıcaklığında 3 saat bekletilmelidir. 2 °C - 8 °C'de 24saatten uzun saklama sadece REMSİMA'nın infüzyon torbası içerisinde hazırlanması içingeçerlidir.

4. İnfüzyon çözeltisini spesifik endikasyonlar için tavsiye edilen infüzyon zamanından azolmayan bir süre boyunca uygulayınız (bkz. Bölüm 3). Sadece içinde steril, non-pirojen,protein bağlayıcı özelliği düşük bir filtresi bulunan (por çapı 1,2 mikrometre ya da dahaküçük) infüzyon setlerini kullanınız. İçerisinde koruyucu madde bulunmadığı için, infüzyonçözeltisi uygulaması mümkün olduğunca çabuk ve hazırlama ve seyreltme işlemindensonraki 3 saat içerisinde yapılmalıdır. Hemen kullanılmazsa, kullanımdaki saklama süreleri

15

ve kullanım öncesi şartlar kullanıcının sorumluluğundadır ve eğer sulandırma/seyreltme kontrollü ve valide edilmiş aseptik şartlarda gerçekleşmediyse, normal şartlarda 2 °C - 8°C'de 24 saatten uzun olmamalıdır. İnfüzyon çözeltisinin kullanılmadan kalan herhangi birbölümünü tekrar kullanmak üzere saklamayınız.

5. REMSİMA'nın diğer ajanlar ile birlikte uygulanmasının değerlendirildiği, fiziksel-biyokimyasal geçimlilik çalışmaları yapılmamıştır. REMSİMA'yı diğer ajanlar ile birlikteaynı yoldan eş-zamanlı olarak infüze etmeyiniz.

6. Uygulamadan önce REMSİMA'yı partiküllü maddeler ve renk değişikliği yönünden gözlekontrol ediniz. Eğer görülebilir opak partiküller veya başka yabancı partiküller ya da renkdeğişikliği varsa kullanmayınız.

7. Kullanılmamış herhangi bir ürün ya da atık madde; yerel yönetmeliklere uygun olarak imhaedilmelidir.

16

İlaç Bilgileri

Remsima 100 Mg Iv Konsantre İnfüzyon Çözeltisi İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon

Etken Maddesi: İnfliksimab

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.