Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Bevespi Aerosphere 7.2 Mcg/5.0 Mcg Basınçlı İnhalasyon Süspansiyonu Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATIBEVESPİ AEROSPHERE® 7.2 mcg/5.0 mcg basınçlı inhalasyon süspansiyonu Solunum yoluyla uygulanır.

Etkin madde:

Her püskürtme 7,2 mikrogram glikopironyuma eşdeğer 9 mikrogram glikopironyum bromür ve 5 mikrogram formoterol fumarat dihidrat içerir.

Yardımcı maddeler:

Hidrofloroalkan (HFA-134a), poröz partiküller (kalsiyum klorür ve 1,2-distearoil-sn-glisero-3-fosfokolin (DSPC) içerir).

"VBu ilaç ek izlemeye tabidir. Bu üçgen yeni güvenlilik bilgisinin hızlı olarak belirlenmesini sağlayacaktır. Meydana gelen herhangi bir yan etkiyi raporlayarak yardımcı olabilirsiniz. Yanetkilerin nasıl raporlanacağını öğrenmek için 4. Bölümün sonuna bakabilirsiniz.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacıkullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksek


veya düşükdoz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1. BEVESPİ AEROSPHERE nedir ve ne için kullanılır?


2. BEVESPİ AEROSPHERE'yi kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. BEVESPİ AEROSPHERE nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. BEVESPİ AEROSPHERE 'nin saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. BEVESPİ AEROSPHERE nedir ve ne için kullanılır?

• BEVESPİ AEROSPHERE inhalasyon (solunum) yoluyla kullanılan ve ilacınızı içerenbir inhalerdir. BEVESPİ AEROSPHERE turuncu toz kapaklı beyaz plastik püskürtmekabına yerleştirilmiş, doz göstergesi bulunan basınçlı tüp içinde beyaz inhalasyonsüspansiyonu içeren bir inhalerdir. BEVESPİ AEROSPHERE içinde nem çekicibulunan alüminyum folyo poşette bir adet inhaler içeren ambalajlarda kullanımasunulmuştur. Her bir inhaler kullanıma hazırlandıktan sonra 120 püskürtme içerir.

• BEVESPİ AEROSPHERE etkin madde olarak glikopironyum ve formoterol fumaratdihidrat içerir. Glikopironyum ve formoterol fumarat dihidrat “bronkodilatörler(bronşları genişletici)” adı verilen bir ilaç grubuna dahildir.

• BEVESPİ AEROSPHERE, kronik tıkayıcı akciğer hastalığı (KOAH) olarakadlandırılan bir akciğer hastalığı nedeniyle solunum güçlükleri yaşayan yetişkin hastalariçin solunumu kolaylaştırmak için kullanılır. KOAH, genellikle sigara kullanımınınneden olduğu, akciğerlerin solunum yollarında görülen uzun vadeli bir hastalıktır.KOAH'ta, solunum yollarının çevresindeki kaslar daralarak solunumu zorlaştırırlar.

Sayfa 1 / 16

BEVESPİ AEROSPHERE akciğerlerdeki bu kasların daralmasını engelleyerek havanın akciğerlere girişini ve çıkışını kolaylaştırır.

• BEVESPİ AEROSPHERE, siz nefes alırken etkin maddeleri doğrudan akciğerlerinizeiletir. Eğer bu ilacı günde iki kez kullanırsanız, ilaç KOAH'ın günlük yaşamınızüzerindeki etkilerinin azaltılmasına yardımcı olacaktır.

2. BEVESPİ AEROSPHERE'yi kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

BEVESPİ AEROSPHERE'yi aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer:

• Glikopironyuma, formoterol fumarat dihidrata veya bu ilacın bileşiminde bulunanyardımcı maddelerden herhangi birine karşı alerjiniz varsa.

BEVESPİ AEROSPHERE'yi aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

BEVESPİ AEROSPHERE, KOAH'a yönelik bir idame (uzun vadeli) tedavisi olarak kullanılmaktadır. Bu ilacı, ani bir nefes darlığı ya da hırıltı atağını tedavi etmek içinkullanmayınız.

Aşağıdaki durumlardan biri sizin için geçerliyse, BEVESPİ AEROSPHERE'yi kullanmaya başlamadan önce doktorunuzla veya eczacınızla görüşünüz:

Eğer:

• Astım hastalığınız varsa (Bu ilaç astım tedavisinde kullanılmamalıdır),

• Kalp problemleriniz varsa,

• Şeker hastalığınız varsa,

• Kanınızda potasyum düzeyi düşükse,

• Akciğer hastalığınız için BEVESPİ AEROSPHERE'ye benzer (aynı sınıftan) etkinmaddeler içeren herhangi bir ilaç kullanıyorsanız (“Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı”bölümüne bakınız),

• Tiroid bezlerinizle ilgili problemleriniz varsa (tirotoksikoz),

• Dar açılı glokom olarak adlandırılan bir göz probleminiz varsa,

• Prostat probleminiz varsa ya da idrara çıkarken güçlük yaşıyorsanız,

• Ağır derecede böbrek veya karaciğer problemleriniz varsa dikkatli kullanınız.

• Soluk alma veya yutkunmada güçlük, dilde, dudaklarda ve yüzde şişkinlik gibi alerjikreaksiyon belirtileri yaşarsanız BEVESPİ AEROSPHERE kullanmayı durdurunuz.

Diğer sağlık problemleriniz konusunda her zaman doktorunuzu bilgilendiriniz.

Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

BEVESPİ AEROSPHERE'nin yiyecek ve içecek ile kullanılması:

BEVESPİ AEROSPHERE solunum yoluyla uygulanır. Bu nedenle yiyecek ve içeceklerle etkileşmesi beklenmemektedir. Bununla birlikte ilacın solunması esnasında yiyecek ve içecektüketilmesinden kaçınılmalıdır.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Hamileyseniz, hamile olabileceğini düşünüyorsanız veya hamile kalmayı planlıyorsanız,

Sayfa 2 / 16

BEVESPİ AEROSPHERE'yi kullanmadan önce doktorunuzla veya eczacınızla konuşunuz. Hamileyseniz, doktorunuz aksini söylemedikçe BEVESPİ AEROSPHERE'yi kullanmayınız.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınızadanışınız.Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Emziriyorsanız BEVESPİ AEROSPHERE'yi kullanmadan önce doktorunuzla görüşünüz.

Araç ve makine kullanımı

BEVESPİ AEROSPHERE'nin araç ve makine kullanma becerinizi etkilemesi olası değildir. Bununla birlikte bu ilaç sersemlik veya mide bulantısına neden olabilir (bkz. Bölüm 4 “Olasıyan etkiler nelerdir?”). Bu ilacı kullanıyorken sersemlik hali ya da mideniz bulanıyormuş gibihissediyorsanız araç kullanmayınız.

BEVESPİ AEROSPHERE'nin içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

BEVESPİ AEROSPHERE'nin içeriğinde özel uyarı gerektiren herhangi bir yardımcı madde bulunmamaktadır.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Başka ilaçlar kullanıyorsanız, yakın zamanda kullandıysanız veya kullanma ihtimaliniz varsa doktorunuza veya eczacınıza söyleyiniz.

Özellikle aşağıdaki ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız doktorunuza veya eczacınıza söyleyiniz:

• BEVESPİ AEROSPHERE'ye benzer olabilen tüm ilaçlar (antikolinerjik veya beta-adrenerjik ilaçlar gibi benzer etkin maddeleri içeren ilaçlar); yani, tiotropiyum,ipratropiyum, aklidinyum, umeklidinyum, salmeterol, vilanterol, olodaterol ya daindakaterol gibi benzer etkin maddeler içeren ilaçlar. Emin değilseniz doktorunuza ya daeczacınıza danışınız. BEVESPİ AEROSPHERE'nin bu ilaçlarla birlikte kullanılmasıönerilmemektedir.

• Kanınızdaki potasyum miktarını düşüren ilaçlar. Bunlara aşağıdakiler dahildir:o ağızdan alınan steroid ilaçlar (prednizolon gibi)

o yüksek tansiyon tedavisinde kullanılan “idrar söktürücü” olarak da bilinen diüretiklerler (furosemid veya hidroklorotiyazid gibi)

o solunum rahatsızlıklarını tedavi etmek için kullanılan bazı ilaçlar (teofilin gibi)

• Yüksek tansiyon veya diğer kalp problemlerini (atenolol ya da propranolol gibi) veya göziçi basıncındaki artışı (glokom) tedavi etmek için (timolol) kullanılabilecek, beta blokörolarak adlandırılan ilaçlar

• Kalbin elektriksel aktivitesinde QT aralığı uzaması olarak bilinen bir değişikliğe yolaçabilen ilaçlar (monoamin oksidaz inhibitörleri, trisiklik antidepresanlar gibi)

Eğer yukarıdakilerden herhangi biri sizin için geçerliyse veya emin değilseniz, BEVESPİ AEROSPHERE'yi kullanmadan önce doktorunuz veya eczacınızla görüşünüz.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandıysanız lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.


Sayfa 3 / 16

3. BEVESPI AEROSPHERE nasıl kullanılır?Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

• Bu ilacı her zaman tam olarak doktorunuzun size söylediği şekilde kullanınız. Eğer emindeğilseniz, doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

• BEVESPİ AEROSPHERE'yi, o anda KOAH belirtileriniz olmasa dahi, her günkullanmaya devam etmeniz önemlidir.

Önerilen doz günde iki kez 2 inhalasyondur (sabah iki inhalasyon ve akşam iki inhalasyon).

Uygulama yolu ve metodu:

Kullanım talimatları: Bu Kullanma Talimatı'nın sonundaki “Kullanım ile İlgili Talimatlar” a bakınız. BEVESPİ AEROSPHERE'yi nasıl kullanacağınızdan emin değilseniz, doktorunuzveya eczacınızla iletişime geçiniz.

Hava haznesinin kullanımı


Eğer aynı anda hem nefes alıp hem de inhalerin düğmesine basmak size zor geliyorsa, doktorunuz veya eczacınızla konuşmalısınız; çünkü inhalerinizle birlikte bir hava haznesikullanmanız gerekebilir.

Değişik yaş grupları:

Çocuklarda kullanımı:

BEVESPİ AEROSPHERE 18 yaşın altındaki çocuklarda ve ergenlerde kullanılmamalıdır.

Yaşlılarda kullanımı:

Yaşlı hastalar için doz ayarlaması yapılması gerekli değildir.

Özel kullanım durumları:

Böbrek yetmezliği:

BEVESPİ AEROSPHERE, hafif ila orta derecede böbrek yetmezliği olan hastalarda önerilen dozda kullanılabilir. Ağır derecede böbrek yetmezliği olan veya diyalize ihtiyaç duyan sonevre böbrek hastalığı olan hastalarda ancak, beklenen yarar ortaya çıkabilecek muhtemelrisklerden daha fazla olduğunda kullanılmalıdır.

Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer yetmezliği olan hastalar için doz ayarlaması yapılması gerekli değildir.

Eğer BEVESPİ AEROSPHERE'nin etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla BEVESPİ AEROSPHERE kullandıysanız:

Bulanık görme, ağız kuruluğu, mide bulantısı, kas spazmı, tremor, baş ağrısı, daha hızlı kalp atışı veya çarpıntı ve tansiyon değerlerinde yükseklik gibi yan etkilerin görülme riski artabilir.

BEVESPİ AEROSPHERE 'den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.


Sayfa 4 / 16

BEVESPİ AEROSPHERE'yi kullanmayı unutursanız:

Bir doz almayı unutursanız, hatırlar hatırlamaz alınız. Bununla birlikte neredeyse bir sonraki doz zamanı gelmişse, unutulan dozu atlayınız. Aynı gün günde iki kez iki inhalasyondan dahafazla ilaç almayınız.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz uygulamayınız.BEVESPİ AEROSPHERE ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler:

Bu ilaç uzun süreli kullanıma yöneliktir. Bu ilacı, doktorunuzun tavsiye ettiği süre boyunca kullanınız. İlaç, yalnızca kullanmayı sürdürürseniz etkili olacaktır.

Kendinizi iyi hissetseniz dahi, doktorunuz söylemedikçe ilacı kullanmayı sonlandırmayınız; çünkü belirtileriniz kötüleşebilir. Eğer ilacı kullanmayı sonlandırmak istiyorsanız, ilk öncedoktorunuzla konuşunuz; çünkü belirtileriniz kötüleşebilir. Eğer bu ilacın kullanımı ile ilgilibaşka sorularınız varsa, doktorunuzla, eczacınızla veya hemşirenizle konuşunuz.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi, BEVESPİ AEROSPHERE'nin içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir; fakat yan etkiler herkeste görülmez.

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sıralanmıştır:

Çok yaygın : 10 hastanın en az 1'inde görülebilir.

Yaygın : 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.
Yaygın olmayan : 100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir. Seyrek: 1.000 hastanın birinden az, fakat 10.000 hastanın birinden fazla görülebilir.

Çok seyrek : 10.000 hastanın birinden az görülebilir.

Bilinmiyor : Eldeki veriler ile belirlenemeyecek kadar az hastada görülebilir

Aşağıdakilerden biri olursa, BEVESPİ AEROSPHERE'yi kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümünebaşvurunuz:

• Özellikle ağız çevresi olmak üzere (dil ve/veya boğaz ve/veya yutkunma güçlüğü) yüzdeşişme, solunum güçlüğü ile birlikte deri döküntüsü ya da kurdeşen (anjiyoödem) ve/veyaani bayılma hissi. Bunlar alerjik reaksiyonun belirtileri olabilir.

• Ani göğüs sıkışması, öksürük, hırıltı ya da nefes darlığı. Bunlar, “paradoksal bronkospazm” olarak adlandırılan bir tıbbi durumun belirtileri olabilir.

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

BEVESPİ AEROSPHERE'nin diğer olası yan etkileri şunlardır:

Yaygın

• Baş ağrısı

• Ağız kuruluğu

• Bulantı

• Ağrılı ve sık idrara çıkma (idrar yolu enfeksiyonu belirtileri olabilir)

• Kas krampları

• Göğüs ağrısı

• Endişelilik hali

Sayfa 5 / 16

Sersemlik

Yaygın olmayan

• Yüksek kan şekeri düzeyleri

• Gerginlik

• Huzursuzluk

• Uykusuzluk

• Kalp atımının hızlanması, çarpıntı, kalp atım hızında düzensizlikler

• Aşırı duyarlılık

• Titreme

• İdrara çıkmada zorlanma

Bilinmiyor

• İnhalasyondan hemen sonra göğüs sıkışması ile birlikte, öksürük, hırıltılı solunum veyanefes alamama (bronkospazm)

• Işıkların etrafında ışık halkaları veya kırmızı gözle ilişkili renkli şekiller görmek (glokom)

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


Yan etkilerin raporlanması


Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yanetkileri

www.titck.gov.tr5. BEVESPİ AEROSPHERE'nin saklanması

BEVESPİ AEROSPHERE'yi çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.Son kullanma tarihi ile uyumlu olarak kullanınız.

Tüpün, folyo poşetin ve kartonun üzerinde belirtilen son kullanma tarihinden sonra BEVESPİ AEROSPHERE'yi kullanmayınız.


Son kullanma tarihi belirtilen ayın son gününü ifade etmektedir.


30°C altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

Poşet ilk açıldıktan sonra 3 ay içinde kullanılmalıdır.

Uyarı:

Tüp, basınçlı sıvı içerir. Görünüşte boş olsa dahi, tüpü kırmayınız, delmeyiniz veya yakmayınız. Isı ya da çıplak alev yakınında kullanmayınız ya da saklamayınız.

Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

Sayfa 6 / 16

Ruhsat sahibi:


AstraZeneca İlaç San. ve Tic. Ltd.Şti.
Büyükdere Cad.Yapı Kredi Plaza,

B Blok, Kat: 3-4 Levent/ İstanbul

Üretim yeri:

AstraZeneca Dunkerque Production, Dunkerque/Fransa

Bu kullanma talimatıtarihinde onaylanmıştır.


Sayfa 7 / 16

Kullanım ile İlgili TalimatlarBEVESPİ AEROSPHERE® 7.2 mcg/5.0 mcg basınçlı inhalasyon süspansiyonu

Bu Kullanım ile İlgili Talimatlar dokümanını BEVESPİ AEROSPHERE kullanmaya başlamadan önce ya da yeni bir inhaler aldığınız zamanlarda okuyunuz. Yeni bilgiler olabilir.Bu bilgiler, tıbbi durumunuz ya da tedavinizle ilgili olarak doktorunuzla yapacağınızkonuşmanın yerini almaz.

Önemli Bilgiler:

•Yalnızca solunum yoluyla kullanıma yöneliktir.

• BEVESPİ AEROSPHERE'yi tam olarak doktorunuzun size söylediği şekildekullanınız.

• İnhalerinizin kullanımı ile ilgili herhangi bir sorunuz varsa, doktorunuza ya daeczacınıza danışınız.

BEVESPİ AEROSPHERE inhalerinizin parçaları (Bkz. Şekil 1):

• BEVESPİ AEROSPHERE, doz göstergesi olan püskürtme kabı içine yerleştirilmiştüp olarak temin edilir.

o BEVESPİ AEROSPHERE püskürtme kabını, başka bir inhalerin ilaç tüpüyle

kullanmayınız.

o BEVESPİ AEROSPHERE tüpünü, başka bir inhalerin püskürtme kabı ile

kullanmayınız.

ÜSTTEN

GÖRÜNÜŞYANDANGÖRÜNÜŞ

Doz göstergesi penceresi
İmleç
Buraya basınız
Doz göstergesi

Püskürtme kabı
Ağızlık
Kapak

Şekil 1


• BEVESPİ AEROSPHERE'de, tüpün üstünde bir doz göstergesi bulunur (

Bkz. Şekil 1

). Doz göstergesi penceresi, kaç püskürtmelik ilacınız kaldığını gösterir. Dozgöstergesinin ortasına her basışınızda ilaç püskürtülür.

Sayfa 8 / 16

BEVESPİ AEROSPHERE'yi ilk defa kullanmadan önce,Bkz. Şekil 1

).

• BEVESPİ AEROSPHERE ile 10 püskürtme yapıldıktan sonra imleç 120'yigösterecektir. Bu, tüpte 120 püskürtmelik ilaç kaldığı anlamına gelir (

Bkz. Şekil 2a

).

• 10 püskürtme daha yapıldıktan sonra imleç 100 ve 120 arasını gösterecektir. Bu, tüpte110 püskürtmelik ilaç kaldığı anlamına gelir (

Bkz. Şekil 2b

).

• 10 püskürtme daha yapıldıktan sonra imleç 100'ü gösterecektir. Bu, tüpte 100püskürtmelik ilaç kaldığı anlamına gelir (

Bkz. Şekil 2c

).

/^Q\



Şekil 2a

Şekil 2b

Şekil 2c

120

110

100

püskürtme

püskürtme

püskürtme

• Doz göstergesi penceresi her 10 püskürtmeden sonra hareket etmeyi sürdürecektir. Doz göstergesi penceresindeki sayı, her 20 püskürtmeden sonra değişmeye devamedecektir.

• İnhalerde yalnızca 20 püskürtmelik ilaç kaldığında, gölgeli alanda görüldüğü gibi, dozgöstergesi penceresindeki renk kırmızı olacaktır (

Bkz. Şekil 2dBEVESPİ AEROSPHERE inhalerinizin kullanıma hazırlanması:

• BEVESPİ AEROSPHERE, kullanılmadan önce oda sıcaklığında olmalıdır.

• BEVESPİ AEROSPHERE inhaleriniz, nem çekici paket (kurutucu madde) içerenfolyo poşet içinde yer alır.

o BEVESPİ AEROSPHERE inhaleri folyo poşetinden çıkartınız. o Poşeti ve kurutucu paketi atınız. Kurutucu paketin içeriğini yemeyiniz ya da içinizeçekmeyiniz.

Sayfa 9 / 16

Şekil 3

BEVESPİ AEROSPHERE inhalerinizin hazırlık amaçlı olarak çalıştırılması:BEVESPİ AEROSPHERE'yi ilk defa kullanmadan önce, inhaleri hazırlık amaçlı olarak çalıştırmanız gerekir.

• Kapağı ağızlıktan çıkartınız (

Bkz. Şekil 3).

Kullanmadan önce ağızlığın içindeherhangi bir nesne olup olmadığını kontrol ediniz.

• İnhaleri yüzünüzden uzakta dik bir şekilde tutunuz ve iyi bir şekilde çalkalayınız (

Bkz.Şekil 4

).

Şekil 4

• Ağızlıktan ilacın püskürtülmesi için, tüp püskürtme kabı içinde hareket etmeyi durdurana kadar doz göstergesinin merkezine sıkıca bastırınız (

Bkz. Şekil 5)

. Dozgöstergesinin sayacı kullanım sırasında aşağı doğru hareket ederken bir klik sesiduyabilirsiniz.

Sayfa 10 / 16

Şekil 5

•Hazırlama adımlarını 3 kere daha tekrarlayınız (Bkz. Şekil 4 ve Şekil 5).

Hazırlama amaçlı her bir püskürtme öncesinde inhaleri iyi bir şekilde çalkalayınız.

• 4 kere yapılan hazırlama amaçlı püskürtmeden sonra, doz göstergesi “

120BEVESPİ AEROSPHERE inhalerinizin kullanılması: Adım 1:bkz. Şekil 6).

Şekil 6

Adım 2:Bkz. Şekil 7).

Sayfa 11 / 16

Adım 3:Bkz. Şekil 8

).

Şekil 8

Adım 4:Bkz. Şekil 9

).

Şekil 9

Adım 5:,Bkz. Şekil 10

). Daha sonra doz göstergesine basmayı bırakınız.

Sayfa 12 / 16

Adım 6:Bkz. Şekil 11

).

Şekil 11

Adım7:Bkz. Şekil 122 ila 7 arasındaki adımları tekrarlayınız.

Sayfa 13 / 16

Adım 8:Bkz. Şekil 13

).

Şekil 13

BEVESPİ AEROSPHERE inhalerinizin temizlenmesi:

İnhaleri ilk 3 hafta boyunca haftada bir kez temizleyiniz.Bkz. Şekil 14

).

Şekil 14

Sayfa 14 / 16

Adım 2:

Kapağı ağızlıktan çıkartınız.

Adım 3:(Bkz. Şekil 16).

Adım 1:Bkz. Şekil 15temizlemeyiniz ya da ıslatmayınız.



Adım 4:

Sallayarak mümkün olduğunca fazla suyun püskürtme kabından uzaklaşmasını sağlayınız.

Adım 5:BEVESPİ AEROSPHERE inhalerinizin temizlenmesi”

bölümündeki 3 ila 5 arasındaki adımları tekrarlayınız.

Adım 6:Bkz. Şekil 17)yerleştirmeyiniz

.

Sayfa 15 / 16

Adım7:Bkz. Şekil 18.

Tüpe çok sert bir şekilde bastırmayınız. Bu ilacın püskürtülmesine yolaçabilir.


Adım 8:BEVESPİ AEROSPHERE

için hazırlık amaçlı çalıştırma adımlarını yeniden uygulayınız. İnhalerin hazırlanması için, inhaleri iyi bir şekildeçalkalayınız ve yüzünüzden uzağa havaya toplamda iki kez ilaç püskürtmek için dozgöstergesinin ortasına 2 defa bastırınız. İnhaleriniz kullanıma hazırdır.

Eğer BEVESPİ AEROSPHERE'yi 7 günden daha uzun süre kullanmazsanız, kullanımdan önce hazırlık amaçlı çalıştırma adımlarını tekrarlamanız gerekecektir.

İnhalerin hazırlanması için, inhaleri iyi bir şekilde çalkalayınız ve yüzünüzden uzağa havaya toplamda iki kez ilaç püskürtmek için doz göstergesinin ortasına 2 defa bastırınız. İnhalerinizkullanıma hazırdır.

Sayfa 16 / 16

İlaç Bilgileri

Bevespi Aerosphere 7.2 Mcg/5.0 Mcg Basınçlı İnhalasyon Süspansiyonu

Etken Maddesi: Glikopironyum, Formeterol Fumarat Dihidrat

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.