Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Tesroject 250 Mg/ml I.m. Enjeksiyonluk Çözelti Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATI TESROJECT 250 mg/ml I.M. enjeksiyonluk çözeltiKas içine uygulanır.Steril

Etkin madde:

Her bir flakon etkin madde olarak; testosteron propiyonat, testosteronfenilpropiyonat, testosteron izokaproat, testosteron dekanoat içerir.

Dört bileşiğin tümü doğal testosteron hormonunun esterleridir. Her bir ml'deki toplam testosteron miktarı 176 mg'dır.

Yardımcı madde(ler):

Benzil alkol ve araşit yağı (yer fıstığı yağı) içerir.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacıkullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksekveya düşükdoz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1. TESROJECT nedir ve ne için kullanılır?


2. TESROJECT'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. TESROJECT nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. TESROJECT'in saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. TESROJECT nedir ve ne için kullanılır?

• TESROJECT etkin madde testosteronun 4 farklı şeklini içeren derin kas içi enjeksiyonlukberrak, açık sarı renkli bir çözeltidir.

• TESROJECT'in etkin maddeleri vücutta testosterona dönüşür. Testosteron androjenolarak bilinen doğal erkeklik hormonudur.

1

• Testosteron erkeklerde testislerde (er bezlerinde) üretilen ve normal büyüme, gelişme veerkek cinsiyet organları ile ikincil erkek cinsiyet özelliklerinin gelişimi için gerekli olandoğal erkeklik hormonudur. Vücut kılları, kemik ve kas gelişimi için gerekli olup kırmızıkan hücrelerinin üretimini uyarır. Erkeklerde sesin kalınlaşmasını da sağlar.

• TESROJECT erişkin erkeklerde testosteron yetmezliğine bağlı çeşitli sağlıkproblemlerinde (erkekte hipogonadizm adı verilen durum) testosteronun yerine konmasıiçin kullanılır. Bu durum iki ayrı kan testosteron seviyesi ölçümüyle ve düşük hormondüzeylerinin yol açtığı cinsel güçsüzlük, kısırlık, cinsel istek azlığı, depresif tavırlar vekemik kaybı gibi belirtilerin dahil olduğu klinik bulgularla da doğrulanmalıdır.

• TESROJECT kadından erkeğe transseksüellerde destekleyici tedavide de kullanılabilir.

2. TESROJECT'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerTESROJECT'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer;

• Prostat ya da meme kanseriyseniz, daha önce geçirmiş iseniz ya da prostat veya memekanseri şüpheniz var ise

• Bu tıbbi ürünün yardımcı maddelerinden birine ya da daha fazlasına (“Etkin madde” ve“Yardımcı maddeler” bölümündeki bileşenlere bakınız) karşı aşırı duyarlılığınız (alerjiniz)varsa. Yer fıstığı veya soyaya karşı aşırı duyarlılığınız varsa (TESROJECT'in içeriğindebulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler),

• 3 yaşından küçük çocuklarda,

• Hamileyseniz veya emziriyorsanız (aşağıdaki “hamilelik” ve “emzirme” bölümlerine debakınız).

TESROJECT'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

Erkeklikle ilgili herhangi bir belirti fark ederseniz (örneğin ses kalınlaşması, kilo alma veya yüzde kıllanma) derhal doktorunuza danışınız.

Testosteron gibi erkeklik hormonları ile tedavi bilhassa yaşlı erkeklerde prostat bezinin büyümesine yol açabilir. Bu yüzden doktorunuz düzenli aralıklarla prostat bezinizi dijitalrektal muayene (DRE: makattan prostat muayenesi) ve prostata özgü antijen (PSA) için kantestleri ile kontrol edecektir.

2

Ayrıca düzenli aralıklarla kırmızı kan hücrelerinizin oksijen taşıma kapasitesi (hemoglobin) test edilecektir. Çok nadir olarak kırmızı kan hücre sayısı komplikasyona yol açacak kadarartabilir.

Doktorunuz tedaviden önce ve tedavi esnasında testosteron kan seviyenizi ölçecektir. Kan testi sonuçlarına göre doktorunuz TESROJECT dozunuzu ayarlayabilir.

Diğer bazı durumlarda da tıbbi muayene gereklidir. Bu yüzden aşağıdakileri daha önce geçirdiyseniz, halihazırda bu hastalıklarınız varsa veya olmasından şüpheleniliyorsa bu ilacıkullanmaya başlamadan önce doktorunuza veya eczacınıza söylemelisiniz:

• Kemiklere doğru yayılmış meme kanseri

• Böbrek veya akciğer kanseri

• Kalp hastalığı

• Böbrek hastalığı

• Karaciğer hastalığı

• Kan basıncı yüksekliği (yüksek tansiyon)

• Şeker (diyabetes mellitus) hastalığı

• Epilepsi (sara hastalığı)

• Migren baş ağrısı

• İdrar yapma zorluğu gibi prostatla ilişkili şikayetler

• Kan pıhtılaşması ile ilgili problemler-trombofili (kan pıhtılaşmasında tromboz riskiniartıran bir bozukluk-kan damarlarında kan pıhtısı)

Eğer aşağıdakilerin sizde olduğunu hissederseniz derhal doktorunuza söyleyiniz:

• Kalp veya kan damarları ile ilgili problemleriniz olduğunu veya geçmişte kalp krizleri,inme ya da akciğerlerinizde veya bacaklarınızda kan pıhtısı oluşumu gibi sorunlarınızolduysa.

Ağır kalp, karaciğer ve böbrek hastalığınız varsa TESROJECT ile tedavi vücudunuzda su tutulmasından kaynaklı ciddi sorunlara sebep olabilir; bu duruma bazen (konjestif) kalpyetmezliği de eşlik edebilir.

Yüksek kan basıncınız varsa ya da yüksek kan basıncı için tedavi görüyorsanız doktorunuza söyleyiniz; çünkü testosteron kan basıncınızın yükselmesine neden olabilir.

3

Uyku apneniz (uyku sırasında nefes almanın geçici olarak durması) varsa testosteron içeren ürünler durumu kötüleştirebilir. Bu konuda endişeniz varsa hekiminize söyleyiniz. Aşırıkiloluysanız ya da kronik akciğer hastalığınız varsa doktorunuz sizi daha fazla gözetim altındatutmayı gerekli görebilir.

Venöz tromboembolizm (Toplardamar içi pıhtılaşma ve pıhtının atılması)


Testosteron içeren ilaçları kullanan hastalarda, Derin Ven Trombozu (yüzeyel olmayan toplardamarlarda pıhtı oluşumu (DVT)) ve Pulmoner Embolizmi (atılan pıhtının akciğerlereatılması (PE)) de içeren venöz tromboembolik olaylar pazarlama sonrasında raporlanmıştır.Uyluk, bacak ve ayaklarda ağrı, ödem, sıcaklık ve eritem bulgularını raporlayan hastalar DVTaçısından, akut ani nefes darlığını tanımlayan hastalar da PE açısından değerlendirilmelidir.Eğer venöz tromboembolik olaylardan şüphelenilir ise, testosteron tedavisi durdurulmalı veuygun bir tedavi başlanılmalıdır.

Laboratuvar testleri


Testosteron seviyesi başlangıçta ve tedavi sırasında belirli aralıklarla gözlemlenmelidir. Normal sınırlarda testosteron seviyelerinin devamlılığını sağlamak için doz bireysel olarakdoktor tarafından düzenlenmelidir. Uzun süreli androjen tedavisi alan hastalarda; hemoglobin(alyuvar içi oksijen taşıyan molekül) ve hematokrit (kanınızdaki kırmızı kan hücresi yüzdesi),karaciğer fonksiyon testleri ve lipit (kan yağı) profili gibi laboratuvar parametreleri düzenliolarak gözlemlenmelidir. Laboratuvarlar arasındaki farklar nedeniyle tüm testosteronölçümleri aynı laboratuvarda yapılmalıdır.

Kardiyovasküler (kalp damar hastalıkları) riski


Şiddetli kalp, karaciğer veya böbrek yetmezliği ya da iskemik kalp hastalığı (kalp kasının oksijenlenmesinde yetersizlik) şikayeti olan hastalarda, testosteron ile tedavi; konjestif kalpyetmezliği ile birlikte ya da birlikte olmaksızın ödem ile karakterize olan şiddetli yan etkilereneden olabilir. Bu gibi durumda tedavi hemen sonlandırılmalıdır.

Erkeklerde testosteronu yerine koyma tedavisinin kardiyovasküler sonuçlarını değerlendirmek için uzun süreli klinik güvenlilik çalışmaları yürütülmemiştir. Bugüne kadar yapılan gözlemedayalı hastalık izlem ve karşılaştırmalı deneysel çalışmalarda testosteron kullanımı iletestosteron kullanılmaması karşılaştırıldığında, ölümcül olmayan miyokard infarktüsü (kalp

krizi), ölümcül olmayan inme ve kardiyovasküler ölüm gibi majör önemli istenmeyen

4

kardiyovasküler olaylar ile ilgili riskin gösterilmesi yetersiz kalmıştır. Tamamı olmamakla birlikte bazı çalışmalar, erkeklerde testosteronu yerine koyma tedavisi ile ilişkili artmış birönemli istenmeyen kardiyovasküler olay riskini bildirmiştir. Testosteron içeren ilaçlarınkullanılmasına veya tedaviye devam edilmesine karar verildiğinde, hastalar bu olası riskhakkında bilgilendirilmelidir.

Testosteron kan basıncında bir yükselmeye neden olabilir ve TESROJECT hipertansiyonu (kan basıncı yüksek olan) olan erkeklerde dikkatli kullanılmalıdır.

Tedaviniz esnasında doktorunuza söylemelisiniz:

• Kadından erkeğe bir transseksüel iseniz (cinsiyet değiştirmişseniz), tedaviye başlamadanönce fiziksel muayene dahil özel bir değerlendirmeye tabi tutulmanız gerekmektedir.

• Kadından erkeğe bir transseksüel iseniz ve sizin ya da ailenizin öyküsünde meme kanserive kişisel öykünüzde rahim kanseri varsa.

Çocuklar ve ergenler

Bu ilacın çocuklar ve ergenlerdeki güvenlilik ve etkililiği tam olarak tayin edilmemiştir. Testosteron uygulanması genellikle erken cinsel gelişime sebep olabilir ve büyümeyikısıtlayabilir; bu nedenle çocuk ve ergenlerin tedavisinde doktorunuz özel bir gözetimeihtiyaç duyabilir.

Kan testleri etkilenebilir.

Kadından erkeğe transseksüellerde

, TESROJECT cerrahiyi de içeren tedavi programının bir parçası olarak verilebilir.

Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

TESROJECT'in yiyecek ve içecek ile kullanılması

Bu ilaç öğünler ve içecekler dikkate alınmadan enjekte edilebilir.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


5

Hamile iseniz ya da hamile olduğunuzu düşünüyorsanız TESROJECT kullanmayınız (Bkz. bölüm 2 TESROJECT'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ).

Erkeklerde TESROJECT kullanımı sperm oluşumunu baskılamak suretiyle üreme bozukluklarına yol açabilir.

Kadınlarda bu ilaç ile tedavi adet görmemeye veya düzensiz adet kanamalarına neden olabilir. TESROJECT gebelik döneminde uygulandığı takdirde ciddi doğum kusurlarına yolaçmaktadır/yol açtığından şüphelenilmektedir. Bu nedenle, TESROJECT kullanması gereken,doğurganlık çağındaki kadınlar uygun bir doğum kontrol yöntemi kullanmalıdır.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Emziriyorsanız TESROJECT kullanmayınız.

TESROJECT kullanmak zorunda iseniz emzirmeyiniz.

Araç ve makine kullanımı

Bilindiği kadarıyla TESROJECT'in araç ve makine kullanma üzerine herhangi bir etkisi yoktur.

TESROJECT'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

• TESROJECT araşit yağı (yer fıstığı yağı) içermektedir Fıstık ya da soyaya karşı alerjisiolan hastalarda bu tıbbi ürünün verilmesinden kaçınılmalıdır (Bkz. Bölüm 4.3).

• TESROJECT her 1 ml'de 100 mg benzil alkol içerdiğinden, prematüre (erken doğan)bebeklere ve yeni doğanlara verilmemelidir. Benzil alkol bebeklerde ve 3 yaşına kadarolan çocuklarda toksik (zehirlenme ile ilgili, zararlı) reaksiyonlara ve alerjik (aşırıduyarlılık) reaksiyonlara neden olabilir.

Uygunsuz kullanım

Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) tarafından kontrol edilen yarışmalara katılan bir hasta iseniz bu ilacı kullanmadan önce WADA-koduna uygun olup olmadığını sormalısınız.Çünkü TESROJECT anti-doping testleri ile etkileşebilir.

6

Androjenlerin sporda performansı artırma (doping) amacı ile kötüye kullanımı (suistimali) ciddi sağlık riskleri taşıdığından bu tür kullanımdan kaçınılmalıdır.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Diğer ilaçlar TESROJECT'in etkilerini değiştirebilir ya da TESROJECT diğer ilaçları etkileyebilir. Bu yüzden aşağıdakileri kullanıyorsanız veya kullanmayı düşünüyorsanızdoktorunuza veya eczacınıza söylemelisiniz:

• Kan şekeri düzeyini kontrol etmek için insülin ve/veya diğer ilaçlar;

• Kan pıhtılarını azaltıcı (antikoagülan) ilaçlar;

• Karaciğer enzimlerinin miktarlarını değiştiren ilaçlar; örneğin sara tedavisine kullanılanlar(fenobarbital).

Bu ilaçlar vücudunuzdaki testosteron düzeyini etkileyebilir ve doktorunuz TESROJECT dozu ve sıklığını ayarlamayı gerekli görebilir.

TESROJECT gibi androjenlerin kullanımı bu ilaçların dozlarının azaltılmasına sebep olabilir.

Ayrıca ACTH (bir hormon) veya kortikosteroidler (romatizma, artrit (eklem iltihabı), alerjik durumlar ve astım gibi çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılır) kullanıyorsanız ya dakullanmayı düşünüyorsanız doktorunuza veya eczacınıza söylemelisiniz. TESROJECT gibiandrojenlerin kullanımı bilhassa kalp ve karaciğeriniz düzgün çalışmıyorsa su tutulmasıriskini artırabilir.

Androjenler bazı laboratuvar testlerinin (örneğin tiroid bezi fonksiyon testleri) sonuçlarını da etkileyebilir. Bundan dolayı testleri yapan laboratuvar personeline bu ilacı kullandığınızısöylemelisiniz.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.3. TESROJECT nasıl kullanılır?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

Bu ilaç yalnızca bir doktor ya da hemşire tarafından uygulanmalıdır.

İlacın size uygulanacak olan dozuna hastalığınıza ve hastalığınızın durumuna göre hekiminiz karar verecektir.

Genellikle üç haftada bir yapılacak 1 ml'lik bir enjeksiyon yeterlidir.

7

Kadından erkeğe erişkin transseksüellerUygulama yolu ve metodu:

Enjeksiyonlar kas içine derin enjeksiyon (şırınga ile) şeklinde uygulanmalıdır (kalça, üst bacak ya da üst kola).

Değişik yaş grupları:

Çocuklarda ve ergenlerde kullanımı:

Bu ilacın güvenlilik ve etkililiği çocuklarda ve ergenlerde tam olarak belirlenmemiştir. Buluğ öncesi dönemdeki çocuklarda bu ilacın kullanımı doktorunuz tarafından izlenecektir (Bkz.bölüm 2 TESROJECT'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ”).

Yaşlılarda kullanımı:

65 yaş üstü hastalarda testosteron propiyonat, testosteron fenilpropiyonat, testosteron izokaproat, testosteron dekanoat kombinasyonunun kullanımının güvenliliği ve etkililiğihakkında yeterli deneyim bulunmamaktadır. Yaşa bağlı testosteron referans değerleri ile ilgiligörüş birliği halen sağlanamamıştır. Ancak, fizyolojik testosteron serum seviyelerinin yaş ilebirlikte düştüğü göz önünde bulundurulmalıdır.

Özel kullanım durumları:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Bu gruptaki hastalarla yürütülmüş klinik çalışma yoktur.

Eğer TESROJECT'in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla TESROJECT kullandıysanız:

Bu ilacı size doktorunuz veya hemşireniz enjekte edecektir. Şayet bu ilacın size etkisinin çok güçlü olduğunu hissediyorsanız lütfen hemen doktorunuz veya hemşirenizle konuşunuz.Aşağıdaki etkiler oluşabilir:

• Erkeklerde cinsel organda sık sertleşmeler (ereksiyon)

• Kırmızı kan hücrelerinizde değişiklikler (polisitemi); sizin için bunu doktorunuz takipedecektir.

8

TESROJECT 'den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.TESROJECT kullanmayı unutursanız

Bu ilacı size doktorunuz veya hemşireniz enjekte edecektir. Şayet bu ilacın planlanmış bir enjeksiyonunu kaçırırsanız mümkün olduğunca çabuk doktorunuz veya hemşirenizlekonuşmalısınız.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.TESROJECT ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

TESROJECT etkisi, tedavinin kesilmesinden hemen sonra ortadan kalkmaz. Etkileri yavaşça kaybolur. Bu ilaçla tedavi durdurulduğunda birkaç hafta içerisinde tedaviden öncekişikayetler tekrar görülebilir. Bu ilaçla ilgili başka sorularınız varsa doktorunuza veyaeczacınıza sorunuz.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlarda olduğu gibi, testosteron propiyonat, testosteron fenilpropiyonat, testosteron izokaproat, testosteron dekanoat kombinasyonunun içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olankişilerde yan etkiler olabilir.

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sıralanmıştır:

Çok yaygın:10 hastanın en az 1'inde görülebilir.

Yaygın:10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.

Yaygın olmayan:100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir. Seyrek:1.000 hastanın birinden az, fakat 10.000 hastanın birinden fazla görülebilir.

Çok seyrek:10.000 hastanın birinden az görülebilir.

Bilinmiyor: Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

Yaygın:

• Kırmızı kan hücresi sayısında artış; hematokrit artışı (kanınızdaki kırmızı kan hücresiyüzdesi) ve hemoglobin artışı (kırmızı kan hücrelerinde oksijeni taşıyan bileşen) düzenlikan testleri ile belirlenir.

Bilinmiyor:

• Kaşıntı

9

• Akne (sivilce)

• Bulantı

• Karaciğer fonksiyon testlerinde değişim

• Kolesterol düzeylerinde değişim (lipid metabolizmasında değişim)

• Depresyon (ruhsal çökkünlük), sinirlilik, duygu-durum ya da ruh hali bozukluğu

• Kas ağrısı (miyalji)

• Dokularda sıvı toplanması (bilek ve ayaklarda şişlik)

• Kan basıncı yükselmesi (hipertansiyon)

• Cinsel istekte değişiklikler

• Peniste normal olmayan uzunlukta ve ağrılı sertleşme

• Boşalma bozukluğu

• Sperm oluşumunun bozulması

• Kadınlaşma (jinekomasti: örneğin erkekte meme büyümesi ile kendini belli edebilir)

• İlgili yaş grubundaki temsili büyüklüğe nazaran prostat büyümesi

• Kanda prostat kanseri ile ilişkili bir tetkikte artış (PSA artışı)

• Henüz saptanmamış küçük prostat kanserinde ilerleme (subklinik prostat kanserininilerlemesi)

TESROJECT'in doğası nedeniyle yan etkiler tedavi kesildikten hemen sonra düzelmez. Genel olarak enjeksiyonluk ilaçlar enjeksiyon yerinde lokal reaksiyona neden olabilir.

Kadınlardaki yan etkiler:

Bu tıbbi ürün kadınlarda erkekleşme belirtilerini (örneğin seste kalınlaşma ve vücut ve yüz tüylerinde artış) uyarabilir.

Çocuklar ve ergenlerdeki yan etkiler:

Androjen kullanan buluğ öncesi dönemdeki çocuklarda aşağıdaki yan etkiler bildirilmiştir:

• Erken cinsel gelişim

• Penis büyümesi

• Sertleşmelerin sıklığında artış

• Büyümenin kısıtlanması (boy uzamasının sınırlanması)

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


10

Yan etkilerin raporlanması


Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yanetkileri

www.titck.gov.tr5. TESROJECT'in saklanması

TESROJECT'i çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

Işıktan korumak için orijinal ambalajında saklayınız.

30°C altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

Buzdolabına koymayınız veya dondurmayınız.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra TESROJECT'i kullanmayınız.


Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz TESROJECT'i kullanmayınız. Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre ve ŞehircilikBakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

Ruhsat sahibi:


VEM İlaç San. ve Tic. A.Ş.

Maslak Mahallesi AOS 55. Sokak 42 Maslak A Blok Sit. No: 2/134Sarıyer/İSTANBUL

Üretim yeri:


VEM İlaç San. ve Tic. A.Ş.

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Karaağaç Mah. Fatih Blv. No:38Kapaklı / TEKİRDAĞ

BelgeDoBukuMonmataHmaı20/04/2021'tarthinde onaylanmtşttrp

Adresi:
https://www.turkiye.gov.tr/saglik-titck-ebys

11

İlaç Bilgileri

Tesroject 250 Mg/ml I.m. Enjeksiyonluk Çözelti

Etken Maddesi: Testosteron Propiyonat, Testosteron Fenilpropiyonat, Testosteron Izokaproat, Testosteron Dekanoat

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.