Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Jectera 10 Mcg Enjeksiyonluk Çözelti Hazırlamak İçin Liyofilize Toz ve Çözücü Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATIJECTERA 10 mcg enjeksiyonluk çözelti hazırlamak için liyofilize toz ve çözücü İntrakavernöz yolla uygulanır.Steril

Etkin madde:

Her bir ml çözelti 10 mcg alprostadil içerir.

Yardımcı madde(ler): Liyofilize tozu içeren flakon:

Laktoz monohidrat (sığır sütündenüretilir), sodyum sitrat, alfa-siklo dekstrin, sodyum hidroksit ve/veya hidroklorik asit,enjeksiyonluk su

Çözücü içeren ampul:

Benzil alkol, sodyum hidroksit ve/veya hidroklorik asit, enjeksiyonluk su

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacıkullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışında yüksekveya düşük doz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1. JECTERA nedir ve ne için kullanılır?


2. JECTERA 'yı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. JECTERA nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. JECTERA 'nın saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.

1

1. JECTERA nedir ve ne için kullanılır?

JECTERA, beyaz, hemen hemen beyaz liyofilize toz içeren 1 adet flakon, berrak renksiz çözücüyü içeren 1 adet ampul, 1 mL hacminde 1 adet boş enjektör, 22 gauge ve 30 gaugekalınlığında 2 adet iğne ve 2 adet alkol emdirilmiş pamuktan oluşur.

JECTERA, vücudunuzda doğal olarak bulunan prostaglandin E1 benzeri alprostadil etken maddesini içermektedir. Kan damarlarını gevşeterek kanın penise daha kolay akışını sağlar.Bu sayede sertleşme (ereksiyon) kolaylaşır.

JECTERA, zayıf ereksiyon veya cinsel güçsüzlük dahil sertleşme sorunu (erektil disfonksiyon) tedavisi için kullanılır. Doktorunuz ayrıca sertleşme sorunu asıl nedeninibulmak için diğer testler ile birlikte JECTERA'yı kullanabilir.

Alprostadil çocukların kullanımı için ruhsatlı değildir, çocuklara verilmemelidir.

2. JECTERA'yı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerJECTERA'yı aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer,

• JECTERA, alprostadile ya da içeriğindeki diğer maddelerden herhangi birine alerjinizvarsa,

• “Priapizm”e yakalanma riskini artıran orak hücre anemisi (bir kan hastalığı), lösemi (kankanseri), multiple miyeloma (kemik kanseri) ya da diğer başka bir rahatsızlığınız varsa,(Priapizm: penisin ağrılı ve duyarlığı artmış bir şekilde sürekli ereksiyon halinde olmasıdurumudur.)

• Penis implantı varsa,

• Cinsel aktiviteden kaçınılması gereken bir durum (ör. şiddetli kalp hastalığı) veya sonzamanlarda meydana gelen felç durumu varsa,

• Penisin yaralı ya da eğri olması söz konusu ise.

Doktorunuz sizin için uygun olduğunu söyleyene kadar JECTERA'yı kullanmayınız. JECTERA benzil alkol ve sodyum içerdiğinden çocuklara verilmemelidir.

2

JECTERA'yı aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

Eğer,

• Akciğer, göğüs ya da kalp hastalığınız varsa (bu durumlarda cinsel aktivitede dikkatliolunmalıdır),

• Kendinden geçme, bayılma öyküsü varsa,

• Akıl hastalığı ya da bağımlılık öyküsü varsa,

• Kan pıhtılaşma problemi varsa,

• Mini inme (geçici iskemik atak) geçirdiyseniz,

• Konuşma işitme veya görme ile ilgili kısa süreli değişiklikler yaşadıysanız,

• Bir veya daha fazla kardiyovasküler risk faktörü varsa (bunlar yüksek tansiyon, tütünkullanımı, yüksek kan glukozu, yüksek kan kolestrolü, fazla kilo ve obezite olabilir)

• İnme için bir veya daha fazla risk faktörü varsa (bunlar yüksek tansiyon, yüksek kankolesterolü, koroner arter hastalığı, kalp aritmi, diyabet olabilir)

JECTERA kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz.

Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar

JECTERA sizi ya da partnerinizi AIDS, uçuk (herpes) ve bel soğukluğu (gonore) gibi cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı korumaz. JECTERA enjeksiyonu iğnenin girdiği yerde birmiktar kanamaya neden olabilir. Bu kanama bahsi geçen hastalıkların bulaşma riskiniartırabilir. Prezervatifler cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı koruma sağlayabilir. Eğerdoğum kontrolü ya da “güvenli cinsel ilişki” hakkında tavsiyeye ihtiyacınız varsa doktorunuzadanışınız ya da bir yerel aile planlaması kliğine başvurunuz.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


JECTERA, gebe kalmak isteyen çiftler ve hamile bir partneri olan erkekler tarafından kullanılabilir. Vajina irritasyonunu önlemek ve doğmamış bebeğe zarar vermemek içinmutlaka kondom kullanılmalıdır.

JECTERA, partnerinizi gebelikten korumaz, bu yüzden güvenilir bir doğum kontrolü yöntemi uygulanmalıdır.

3

Tedaviniz sırasında partnerinizin hamile olduğunu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


JECTERA, emziren bir partneri olan erkek tarafından kullanılabilir, ancak mutlaka doktorunuza danışınız.

Araç ve makine kullanımı

JECTERA, araç ve makine kullanmanızı etkilemez.

Kullandıktan sonra sersemlik hissediyorsanız veya bayıldıysanız araç ve makine kullanmayınız.

JECTERA'nın içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

Liyofilize toz ve çözücüden oluşan bu tıbbi ürün;

• 1 mmol (23 mg)'den daha az sodyum ihtiva eder; yani esasında “sodyum içermez”.

• Her ml'sinde 9,45 mg benzil alkol ihtiva eder. Prematüre bebekler ve yeni doğanlarauygulanmaması gerekir. Bebeklerde ve 3 yaşına kadar olan çocuklarda toksikreaksiyonlara ve alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebilir.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Aşağıdaki ilaçlardan herhangi birini alıyorsanız JECTERA'yı kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz:

• Yüksek tansiyon tedavisinde kullanılan ilaçlar (antihipertansifler)

• Solunum ve kalp hastalığı için kullanılan ilaçlar (sempatomimetikler)

• Kan damarlarını genişleten ilaçlar (vazodilatör ajanlar)

• Sildenafil, papaverin veya fentolamin gibi sertleşme sorunu için kullanılan ilaçlar

• Varfarin veya heparin gibi kan sulandırıcı ilaçlar (enjeksiyon yaparken daha fazla kanamaolması ihtimali nedeniyle).

• Depresyon tedavisinde kullanılan MAOI'leri kan basıncını yükseltebilir.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.


4

3. JECTERA nasıl kullanılır?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

Doktorunuz veya hemşireniz en azından ilk uygulamada JECTERA'yı nasıl enjekte etmeniz gerektiğini gösterecektir. Doğru uygulama yolunu öğrenmeden önce kendi başınıza enjekteetmeyi denemeyiniz. Eğer nasıl uygulanacağını hatırlayamazsanız tekrar doktorunuz veyahemşirenize başvurunuz. Eğer ellerinizi kullanmakta güçlük yaşıyorsanız veya gözleriniz çoknet göremiyorsa partneriniz enjeksiyon yapma eğitimi alabilir.

Bu talimatlar sadece uyarı niteliğindedir.

Ne kadar JECTERA enjekte edilmelidir?

Farklı insanlar sertleşme sorunu tedavisi için farklı miktarda JECTERA uygulanmasına ihtiyaç duyarlar. Doktorunuz sizin için en uygun dozu belirleyecek ve size anlatacaktır. İlacınetkisini kontrol etmek için sizi düzenli bir şekilde takip edecektir. Başlangıç dozu 1,25-2,5mikrogram aralığındadır.

Çoğu erkek için 5-20 mikrogram doz yeterli olurken bazı erkekler için daha yüksek bir doz gerekebilir. Uzun süreli ağrılı ereksiyon riskini en aza indirmek için doktorunuz en düşüketkili dozu seçecektir. Hiçbir zaman bir enjeksiyonda 40 mikrogramdan daha yüksek dozlarkullanılmamalıdır. Ereksiyon 2 saatten uzun 4 saatten kısa ise doktora danışarak dozayarlanması yapılabilir. Bir hafta içinde 2 veya 3 kereden fazla uygulanmamalıdır vearalarında en az 24 saat olması gerekir. Eğer JECTERA sertleşme probleminin nedenkaynaklandığını bulmak için kullanılıyorsa kullanılacak doz 5-20 mikrogram aralığındaolmalıdır.

Eğer sizin için reçete edilmiş doz yeterli değilse doktorunuza söyleyiniz. Doktorunuz size söylemediği sürece doz değişikliği yapmayınız. Kullanacağınız dozu unutursanız doktorunuzadanışınız.

Siz ve partneriniz

Partnerinizin enjeksiyonu hazırlama ve/veya uygulama kısmına dahil olmasını isteyebilirsiniz. Eğer öyleyse, partnerinizin eğitim alması konusunda doktorunuz ile konuşunuz. Elleriniziyıkayınız. Temiz bir havlu ile kurulayınız. Eğer partneriniz de enjeksiyonu hazırlama ve/veyauygulama kısmına dahil olmak istiyorsa onun da ellerini yıkaması gerekmektedir.

5

Tıbbi kontroller: Bu ilacı ilk kullandığınızda her 3 ayda bir doktorunuz sizi kontrol etmek isteyecektir. Bunun nedeni ilacınızın dozunun doğru olup olmadığını ve ilacın doğru etkiyigösterip göstermediğini kontrol etmektir.

Uygulama yolu ve metodu:1. Ambalaj kontrolü

İlaç dozunun doğru olduğundan ve son kullanma tarihinin hala geçerli olduğundan emin olunuz. Flakon, ampul, enjektör, iğneler ve alkol emdirilmiş pamukların koruyucuambalajlarının düzgün bir şekilde kapatılmış olduğundan emin olunuz, eğer doğru bir şekildekapatılmış değilse tüm kutu içeriğini eczacınıza geri götürünüz.

Ambalaj içerisinde iki adet iğne bulunmaktadır:

• Bağlantı kısmı siyah renkte olan, geniş 22 gauge (yaklaşık 0,64 mm) iğne, JECTERAtozunu ve çözücüsünü karıştırmak için kullanılmaktadır.

• Bağlantı kısmı açık sarı renkte olan, küçük ve ince 30 gauge (yaklaşık 0,25 mm) iğne,karışımı penisin içine enjekte etmede kullanılmaktadır.

Eğer iğneler eğri ise kullanmayınız.

2. İlacın hazırlanması

• Flakonun üzerindeki plastik kapağı çıkarınız. Lastik tıpanın üzerini ambalaj içerisinde yeralan alkol emdirilmiş pamuklardan biri ile siliniz.

3. İğnenin enjektöre yerleştirilmesi

• Ambalaj içerisinde yer alan 1 mL hacmindeki boş enjektörün ve geniş iğnenin (22 gauge)koruyucu ambalajını çıkarınız, iğnenin kapağını açmayınız. İğneyi saat yönünde sıkıcaçevirerek enjektör ile birleştiriniz, iğnenin kapağını çıkarınız.

4. Çözelti ile tozun karıştırılması

• Çözeltinin bulunduğu ampulü dikkatlice açınız ve içeriğini boş enjektör içerisine çekiniz.

• Çözelti çekilen enjektörün iğnesini, flakonun üst kısmında bulunan lastik tıpanınortasından geçiriniz. Enjektör içerisinde bulunan tüm çözeltiyi flakon içerisinde bulunantoza doğru yavaşça aktarınız. Toz çözülene kadar flakonu yavaşça çalkalayınız. Eğerkarışım bulanık olduysa ya da tam olarak çözülmediyse kullanmayınız. Liyofilize toz ile

6

birlikte verilen çözücü dışında herhangi bir sıvı ya da musluk suyunu kesinlikle kullanmayınız.

5. Enjektörün doldurulması

• İğne hala takılıyken flakonu baş aşağı çeviriniz. İğne ucunun flakon içerisindeki sıvınıniçerisinde olduğundan emin olunuz. Tüm karışımı enjektör içine almak için pistonuyavaşça çekiniz. İğneyi flakondan çıkarınız.

6. Enjeksiyon iğnesinin değiştirilmesi

• Kalın iğneyi (22 gauge) saat yönünün tersine yavaşça çevirerek enjektörden çıkarınız.Bağlantı kısmı açık sarı renkte olan, küçük iğnenin (30 gauge) koruyucu ambalajınıçıkarınız, kapağını açmayınız. İğneyi saat yönünde sıkıca çevirerek enjektör ilebirleştiriniz, iğnenin kapağını çıkarınız.

7. Doz ayarlaması

• Enjektör içerisindeki hava kabarcıklarını gidermek için enjektöre hafifçe vurunuz, dahasonra pistonu itiniz ve iğneden en az bir damla çözelti çıkmasını sağlayınız.

• Enjektör pistonunu sizin için uygun olan doz işaretine gelene kadar itmeye devam ediniz.Sizin için uygun olan dozu doktorunuz gösterecektir.

• Uygulamayı takiben, flakonun veya enjektörün kullanılmayan kısmını atınız.

8. İlacın uygulanması

• İç çamaşırınızı çıkarınız ve rahatlayınız. Kendinizi ve partnerinizi rahatlatmak için birazzaman ayırınız. Eğer reçeteyi yazan hekim ikinci antiseptik ped (alkol emdirilmiş pamuk)kullanımını tavsiye ettiyse, şimdi açınız.

• Enjeksiyon iğnesinin eğrilmiş olmadığından emin olunuz.

Eğer eğrilmişse kullanmadanatınız. Düzeltmeye çalışmayınız.

• Testislere yakın bir şekilde başparmak üstte ve yanındaki diğer iki parmak altta olacakşekilde penisin başından tutunuz, enjeksiyon bölgesinin belirginleşmesi için yavaşçasıkınız. Eğer sünnet derisi varsa gerildiğinden emin olunuz. Enjeksiyonun penis üzerindeuygulanacağı yer A diyagramında gölgeli olarak gösterilmiştir.

7

• Eğer reçeteyi yazan hekim tarafından tavsiye edildiyse ikinci ped (alkol emdirilmişpamuk) ile cildinizi siliniz ve kurumasını bekleyiniz.

• Penisini sağlam bir şekilde tutarak ve enjektörü diğer elinize alarak iğneyi, damarlar vebelirgin kan damarlarından kaçınarak, doğruca deride şişkin kısmın içine doğru itiniz. Açı,B ve C diyagramında gösterilmektedir. Pistonu iyice itiniz ve eğer JECTERA kolay birşekilde enjekte edilemezse, iğneyi hafifçe çıkartınız ve tekrar deneyiniz. JECTERAsıvısını enjektörden akması için

zorlamayınız

.

• İğneyi penisten dışarı çıkarınız. İğnenin uygulandığı yere hekimin tavsiye ettiği şekildeped ile ya da başparmağınız yardımı ile hafifçe bastırınız. JECTERA'nın yayılmasınayardımcı olmak için penisinize masaj yapınız.

• İkinci kez enjeksiyon yapmak için karışımı enjektör içinde tutmayınız.

Enjektör ve iğne güvenli bir şekilde nasıl atılır?

Enjektör, flakon ve iğnelerin kapalı, delinmeye dayanıklı bir çöp kutusu, ör. keskin ve delici alet kutusu, içinde imha edildiğinden emin olunuz. Eğer emin değilseniz doktor ya daeczacınıza kullandıktan sonra kutunun nasıl imha edileceği konusunu danışınız.

Ne sıklıkla JECTERA kullanılabilir?

JECTERA'yı 24 saat içerisinde bir kereden ya da haftada üç kereden daha fazla kullanmayınız. Her kullanmanızda JECTERA'yı penis üzerinde enjekte ettiğiniz yer ve tarafıdeğiştiriniz.

8

JECTERA enjeksiyonundan sonra ereksiyon

Enjeksiyondan sonra sertleşme biraz zaman alacaktır. Doğru dozda JECTERA ile gerçekleşen sertleşme, sizin ve partnerinizin ilişkiden zevk almanızı sağlamaya yetecek kadar güçlüolacaktır. Genellikle, ereksiyon bir saatten uzun sürmemelidir. Daha uzun sürmesiniistiyorsanız, doktorunuza danışınız. Eğer sertleşme 4 saatten daha uzun sürüyorsa tıbbi yardımalmalısınız (Bkz. Bölüm 3. Olası yan etkiler nelerdir?).

Özel kullanım durumları:

Bahsedilen kullanım haricinde özel kullanımı yoktur.

Eğer JECTERA 'nın etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla JECTERA kullandıysanız:

Özellike dört saatten daha uzun sertleşme söz konusu ise tedavi gerekebileceği için en yakın hastaneye gidiniz veya hemen doktorunuzu arayınız.

JECTERA 'dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.JECTERA'yı kullanmayı unutursanız

Uygulama şeklinden dolayı geçerli değildir.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.JECTERA ile tedavi sonlandırıldığındaki oluşabilecek etkiler

Bakınız Bölüm 2. JECTERA'yı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler ve Bölüm 4. Olası yan etkiler nelerdir?

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi JECTERA'nın içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sıralanmıştır:

Çok yaygın: 10 hastanın en az birinde görülebilir.

Yaygın: 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın en az birinde görülebilir.

Yaygın olmayan: 100 hastanın birinden az, fakat 1000 hastanın en az birinde görülebilir.

9

Seyrek: 1000 hastanın birinden az, fakat 10000 hastanın en az birinde görülebilir.

Çok seyrek: 10.000 hastanın birinden az görülebilir.

Bilinmiyor: Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

Aşağıdakilerden biri olursa, JECTERA'yı kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

• Sertleşme 4 saatten daha uzun bir süre devam ederse. Eğer doktorunuz ile iletişimegeçemezseniz, tedavinin 6 saat içerisinde başlaması gerektiği için hemen bir hastaneninacil servisine başvurunuz.

• Solunum güçlüğü ve sersemliğe neden olan ciddi alerjik reaksiyonlar geliştiyse

• Cilt döküntüsü, su dolu kabarcık gibi cilt reaksiyonları geliştiyseBunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.

Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin JECTERA'ya karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.

Çok yaygın

• Peniste ağrı

Yaygın

• Özellikle uzun süreli kullanımdan sonra peniste ezilme, yara, bükülme ve kasılma olabilir.JECTERA'yı bırakmanız söz konusu olabileceği için doktorunuza söyleyiniz.

• Uzamış sertleşme, ereksiyonların daha sık olması

• Penis ile ilgili diğer sorunlar

• Enjeksiyon sırasında yanma hissi

• Enjeksiyon yerinde ağrı

• Enjeksiyon yerinde cilt altında kan kırmızı noktacıklar

• Enjeksiyon yerinde şişlik ve deride renk değişimi ya da morarma. JECTERA'yı ilk defakullandığınızda gözleyebilirsiniz ancak uygulama ile daha az sıklıkla meydana gelmelidir.

• Kas kasılmaları (spazm), istemsiz kas hareketleri

10

Yaygın olmayan

• Enjeksiyon yapılan alan tahriş, iltihaplı ya da şişmiş olabilir, kaşınabilir, kanayabilir veyauyuşma, sıcak, hassassiyet ya da ağrı hissedilebilir.

• Baş ağrısı

• Testisler ya da erbezleri torbası (skrotum) kırmızı, şiş veya ağrılı hale gelebilir ya daspermatoles denen, sperm içeren kistler, yumrular gelişebilir. Penis uyuşabilir.

• Rahatsız, ağrılı ya da uzamış sertleşme olabilir ya da sertleşme olmayabilir, boşalmadafarklılık olabilir ya da penis başının yanı sıra sünnet derisi de gergin veya şişmiş ve 4saatten uzun ereksiyon olabilir.

• İdrara çıkma isteği normalden daha acil ve sık gerçekleşebilir ya da idrar yapma ağrılı vezorlu gerçekleşebilir. İdrarda ya da penisin ucunda, özellikle JECTERA yanlışlıkla idrarıpenis (üretra) ile dışarı taşıyan kanalın içerisine enjekte edildiyse kan gözlenebilir.

• Karın ve kasık ağrıları (pelvik ağrı), halsizlik, terleme, hasta hissetme (mide bulantısı)bacak ve kollarda şişme, soğuk algınlığı ya da ağız kuruluğu. Mantar enfeksiyonu(pamukçuk) gözlenebilir.

• Enjeksiyon nedeniyle kan basıncı ve kalp ritminde değişim, baygınlık, sığ solunum, ağırfiziksel depresyon durumu (kolaps), artmış kalp hızı ve kan basıncında düşmegözlenebilir.

• Ciltte kaşıntı, kızarıklık, döküntü veya deride büyüme, aşırı terleme, parlak ışığa karşı gözhassasiyeti ya da gözbebeğinin aşırı genişlemesi (şişmiş pupil), dokunma duyusununartması ya da azalması, bacak krampları, soğuk el ve ayaklar, kanama dahil damarproblemleri (damardan kanama) gözlenebilir.

• Kan testinde yükselmiş kreatin seviyeleri gözlenebilir (kaslarınızda bulunan bir madde).

• Vücutta demir depolanmasında artış

Bilinmiyor

• Koroner arterler yoluyla kalp kasına yetersiz kan akışı

• İnme.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız


doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


11

Yan etkilerin raporlanması


Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yanetkileri www.titck.gov.tr sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi” ikonuna tıklayarak ya da0 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi(TÜFAM)'ne bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacıngüvenliliği hakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamış olacaksınız.

5. JECTERA'nın saklanması

JECTERA 'yı çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

25°C altındaki oda sıcaklığında ve ışıktan korumak amacıyla orijinal ambalajında saklayınızTozu ve çözücüyü karıştırdıktan sonra hemen kullanmanız gerekmektedir. Daha sonrakullanmak üzere saklamayınız.

Tek kullanımlıktır.

Eğer enjeksiyon bulanıksa veya partikül içeriyorsa JECTERA'yı kullanmayınız.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra JECTERA 'yı kullanmayınız.


Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz JECTERA'yı kullanmayınız.

Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

Ruhsat sahibi:


VEM İLAÇ San. ve Tic. A Ş Söğütözü Mahallesi 2177. CaddeNo:10B/49 Çankaya/ANKARA

Üretim yeri:


VEM İlaç San. ve Tic. A.Ş.

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Karaağaç Mah. Fatih Blv. No:38Kapaklı/TEKİRDAĞ

Bu kullanma talimatıtarihinde onaylanmıştır.


12

İlaç Bilgileri

Jectera 10 Mcg Enjeksiyonluk Çözelti Hazırlamak İçin Liyofilize Toz ve Çözücü

Etken Maddesi: Alprostadil

Pdf olarak göster

Google Reklamları

İlgili İlaçlar

  • Jectera 10 Mcg 1 Flakon
  • Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

    Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
    Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
    Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.