Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Myacit 100 Mg İnfüzyonluk Çözelti Hazırlamak İçin Toz Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATIMYACİT 100 mg infüzyonluk çözelti hazırlamak için toz Damar yoluyla uygulanır.Steril

Etkin madde:

Her bir flakon; 100 mg mikafungine eşdeğer miktarda 101,73 mgmikafungin sodyum içerir.

Yardımcı madde(ler):

Laktoz monohidrat (sığır sütünden elde edilmektedir), susuz sitrikasit ve/veya sodyum hidroksit, enjeksiyonluk su

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacıkullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışında yüksekveya düşük doz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1. MYACİT nedir ve ne için kullanılır?


2. MYACİT'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. MYACİT nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. MYACİT'in saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. MYACİT nedir ve ne için kullanılır?

• MYACİT içinde dondurularak kurutulmuş, sıkıştırılmış beyaz toz bulunan flakonlarda sunulmaktadır. Her kutu güneşten gelen ultraviyole (UV) ışınlarından koruyucu birkoruyucu filmle sarılı bir adet flakon içermektedir.

1

• MYACİT, mikafungin sodyum etken maddesini içerir. Her flakonda 100 mg mikafunginsodyum vardır. MYACİT, sulandırılarak çözelti haline getirilir. Çözelti hazırlandığındaher ml'de 20 mg mikafungin sodyum bulunur.

• MYACİT, mantar hücrelerinin neden olduğu enfeksiyonları tedavi etmek için kullanılanbir ilaçtır. MYACİT,

Candida

olarak adlandırılan mantar veya maya hücrelerinin nedenolduğu mantar enfeksiyonlarını tedavi etmek için kullanılır. MYACİT, sistemikenfeksiyon olarak adlandırılan vücudun içine bulaşmış mantar hücresi kaynaklıenfeksiyonları tedavi etmede etkilidir. Mantar hücresinin duvar yapısının bir kısmınınüretimini engelleyerek etkisini gösterir. Mantarın yaşamaya ve çoğalmaya devam etmesiiçin hücre duvarının bozulmamış olması gerekmektedir. MYACİT, mantar hücreduvarında bozukluklara neden olarak, mantarın ölmesine neden olur ve çoğalmasını önler.

MYACİT,

— Çocuklarda (yenidoğanlar dahil) ve yetişkinlerde

— İnvazif kandidiyazis yani vücudun içine

Candida

adı verilen mantar hücresininbulaşmasıyla oluşan ciddi mantar enfeksiyonunun tedavisinde,

— Damardan verilen (intravenöz) tedavinin uygun olduğu durumlarda, yemek borusudokusuna yerleşen mantar enfeksiyonu tedavisinde,

AspergillusCandida

(maya) adı verilen mantar türlerinin neden olduğu vücut içimantar enfeksiyonlarına yakalanma riski olan kök hücre nakli alıcılarında veya 10 gündenfazla kan hücrelerinden nötrofillerin 500 hücre/mikrolitre'den düşük olduğu kişilerde,

— İnvazif aspergillozun yani

Aspergillus

(küf) adı verilen mantar türlerinin neden olduğuvücut içi ciddi mantar enfeksiyonlarının kurtarma tedavisinde veya invazif aspergilloztedavisinde diğer mantar enfeksiyon tedavisinin tolere edilemediği durumlarda tek başınaveya diğer mantar enfeksiyonunu tedavi eden başka bir ilaç ile birlikte kullanılır.

Bu ilaç sığır kaynaklı laktoz monohidrat yardımcı maddesini içerir.

2. MYACİT'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

MYACİT'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer;

• Mikafungin, diğer ekinokandiler veya MYACİT'in diğer bileşenlerinden herhangi birinekarşı alerjiniz (aşırı duyarlılık) varsa.

2

MYACİT'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

Sıçanlarda, uzun süreli mikafungin tedavisi, karaciğer hasarına ve sonrasında karaciğer tümörlerine yol açmıştır. İnsanlarda karaciğer tümör gelişimine dair olası riskbilinmemektedir ve doktorunuz, ilacınıza başlamadan önce mikafungin tedavisininfaydalarını ve risklerini değerlendirecektir. Şiddetli karaciğer sorunlarınız (ör. karaciğeryetmezliği veya hepatit) varsa veya karaciğer fonksiyon testlerinizde anormallik olmuş iselütfen doktorunuza söyleyiniz. Tedavi sırasında, karaciğer fonksiyonlarınız daha yakındanizlenecektir.

MYACİT kullanmadan önce doktorunuzla ya da eczacınızla konuşunuz.

Eğer,

— Herhangi bir ilaca karşı alerjiniz varsa,

— Hemolitik anemi (alyuvarların parçalanmasına bağlı anemi) veya hemoliz (alyuvarlarınparçalanması) varsa,

— Böbrek sorunlarınız (ör. böbrek yetmezliği ve böbrek fonksiyon testinizde anormallik)varsa böyle bir durumda, doktorunuz böbrek fonksiyonunuzu daha yakından izlemeyekarar verebilir.

Mikafungin ayrıca deride ve mukoza zarlarında ciddi iltihaplanmalara/döküntülere neden olabilir (Stevens-Johnson sendromu, toksik epidermal nekroliz).

Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

MYACİT'in yiyecek ve içecek ile kullanılması

MYACİT damar içine verilerek uygulandığından, yiyecek veya içeceklerle kullanılması ile ilgili kısıtlamalara gerek yoktur.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Hamileyseniz, hamile olabileceğinizi düşünüyorsanız ya da bebek sahibi olmayı planlıyorsanız, bu ilacı almadan önce doktorunuza ya da eczacınıza danışınız. Gerekliolmadığı sürece MYACİT gebelikte kullanılmamalıdır.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


3

Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Emziriyorsanız, bu ilacı almadan önce doktorunuza ya da eczacınıza danışınız.

MYACİT kullandığınız sırada, emzirmemelisiniz.

Araç ve makine kullanımı

Mikafunginin araç ve makine kullanma yeteneği üzerinde etkisinin olması olası değildir. Bununla birlikte, bazı insanlar bu ilacı kullanırken baş dönmesi hissedebilir, eğer bu durumsizin için geçerliyse herhangi bir araç veya makine kullanmayınız. Araç veya makinekullanırken sorunlar yaşamanıza yol açabilecek herhangi bir etki yaşıyorsanız lütfendoktorunuzu bilgilendiriniz.

MYACİT'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

Bu tıbbi ürün her dozunda 1 mmol (23 mg)'den daha az sodyum ihtiva eder; yani esasında “sodyum içermez”.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Eğer amfoterisin B deoksikolat veya itrakonazol etken maddeli mantar ilaçlarını, böbrek naklinde kullanılan sirolimus etken maddeli bağışıklık sistemini baskılayan ilacı veya bazıkalp-dolaşım hastalıklarında ya da yüksek tansiyon tedavisinde kullanılan nifedipin etkenmaddeli ilacı kullanıyorsanız, doktorunuzu bilgilendirmeniz özellikle önemlidir. Doktorunuzbu ilaçların dozunu yeniden düzenlemeye karar verebilir.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.3. MYACİT nasıl kullanılır?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

Doktorunuz hastalığınıza bağlı olarak ilacınızın dozunu belirleyecek ve size uygulayacaktır.

Uygulama yolu ve metodu:

MYACİT damar yoluyla uygulanır.

4

Yetişkinlerde, 16 yaş ve üstü ergenlerde, yaşlılarda kullanımı:

• İnvazif kandidiyazisyanivücudun içine

Candida

adı verilen mantar hücresinin

bulaşmasıyla oluşan ciddi mantar enfeksiyonunun tedavisinde normal doz, 40 kg veya üzerindeki hastalarda günde 100 mg ve 40 kg veya altındaki hastalarda günde 2mg/kg'dır.

• Yemek borusunda

Candida

adı verilen mantar hücresinin neden olduğu enfeksiyonuntedavisinde normal doz 40 kg'ın üzerindeki hastalarda günde 150 mg ve 40 kg veyaaltındaki hastalarda günde 3 mg/kg'dır.

• İnvazif kandidiyazisyanivücudun içine

Candida

adı verilen mantar hücresinin

bulaşmasıyla oluşan ciddimantar enfeksiyonununve

Aspergillus

adı verilen küf

mantarının neden olduğu enfeksiyonun olmasını önlemek için normal doz 40 kg'ın üzerindeki hastalarda günde 50 mg, 40 kg veya altındaki hastalarda günde 1 mg/kg'dır.

• İnvazif aspergillozun yani

AspergillusDeğişik yaş grupları:

Çocuklarda kullanımı:

Çocuklarda (yenidoğanlar dahil) ve 16 yaşından küçük ergenlerde kullanımı

• İnvazif kandidiyazis yani vücudun içine

Candida

adı verilen mantar hücresininbulaşmasıyla oluşan ciddi mantar enfeksiyonunun tedavisinde normal doz, 4 aylıktanbüyük çocuklar için, 40 kg veya üzerindeki hastalarda günde 100 mg ve 40 kg veyaaltındaki hastalarda günde 2 mg/kg'dır. 4 aylıktan küçük çocuklarda ise, günde 4-10mg/kg'dır.

• Yemek borusunda C

andida

adı verilen mantar hücresinin neden olduğu enfeksiyonuntedavisinde normal doz, 4 aylıktan büyük çocuklar için; 40 kg'ın üzerindeki hastalardagünde 150 mg ve 40 kg veya altındaki hastalarda günde 3 mg/kg'dır. 4 aylıktan küçükçocuklarda ise, günde 6 mg/kg'dır.

5

• İnvazif kandidiyazis yani vücudun içine

Candida

adı verilen mantar hücresininbulaşmasıyla oluşan ciddi mantar enfeksiyonunun ve invazif aspergillus enfeksiyonuolmasını önlemek için normal doz, 4 aylıktan büyük çocuklar için, 40 kg'ın üzerindekihastalarda günde 50 mg ve 40 kg veya altındaki hastalarda günde 1 mg/kg'dır. 4 aylıktanküçük çocuklarda ise, günde 2 mg/kg'dır.

• İnvazif aspergillozun yani vücudun içine

AspergillusYaşlılarda kullanımı:

Özel bir kullanım durumu bulunmamaktadır.

Özel kullanım durumları:

Böbrek yetmezliği:

Böbrek yetmezliği olan hastalarda doz ayarlaması yapılması gerekli değildir.

Karaciğer yetmezliği:

Hafif veya orta derecede karaciğer yetmezliği olan hastalarda doz ayarlaması yapılması gerekli değildir. Şiddetli karaciğer yetmezliği olan hastalarda mikafungin kullanımına ilişkinmevcut veriler yetersizdir ve kullanımı bu hastalarda önerilmemektedir.

Eğer MYACİT'in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla MYACİT kullandıysanız:

Doktorunuz, ne kadar MYACİT dozu gerektiğini belirlemek için cevabınızı ve durumunuzu izleyebilir. Ancak, aşırı miktarda MYACİT verilmiş olabileceğinden endişe duyuyorsanız,hemen doktorunuzla veya başka bir sağlık uzmanıyla konuşunuz.

6

MYACİT'ten kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.MYACİT'i kullanmayı unutursanız

Doktorunuz, hangi MYACİT tedavisinin gerektiğini belirlemek için cevabınızı ve durumunuzu izleyebilir. Ancak, doz atladığınızdan endişe duyuyorsanız, hemen doktorunuzlaveya başka bir sağlık uzmanıyla konuşunuz.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.MYACİT ile tedavi sonlandırıldığındaki oluşabilecek etkiler

Bilinen bir tedaviden çekilme belirtisi bulunmamaktadır.

Bu ürünün kullanımı ile ilgili başka sorularınız varsa, doktorunuza ya da eczacınıza danışınız.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi, MYACİT'in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa, MYACİT'i kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

• Alerjik şok

• Ciltte ve göz çevresinde kan oturması, şişlik ve kızarıklıkla seyreden iltihap (eritemamultiforme/Stevens-J ohnson sendromu)
• Deride içi sıvı dolu kabarcıklarla seyreden ciddi bir hastalık (Toksik epidermal nekroliz)Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.

Eğer bunlar dan biri sizde mevcut ise, sizin MYACİT'e karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sıralanmıştır:

Çok yaygın: 10 hastanın en az birinde görülebilir.

Yaygın: 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın en az birinde görülebilir.
Yaygın olmayan: 100 hastanın birinden az, fakat 1000 hastanın en az birinde görülebilir. Seyrek: 1000 hastanın birinden az, fakat 10000 hastanın en az birinde görülebilir.

Çok seyrek: 10.000 hastanın birinden az görülebilir.

Bilinmiyor: Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

7

MYACİT aşağıdaki yan etkilere yol açabilir:

Yaygın

• Kan testlerinde anormal sonuç (beyaz kan hücrelerinde düşüş [lökopeni; nötropeni]);kırmızı kan hücrelerinde düşüş (anemi)

• Kandaki potasyumda düşüş (hipokalemi); kandaki magnezyumda düşüş (hipomagnezemi);kandaki kalsiyumda düşüş (hipokalsemi)

• Baş ağrısı

• Damar duvarında enflamasyon (enjeksiyon bölgesinde)

• Bulantı (mide bulantısı); kusma (çıkarma); ishal; karın ağrısı

• Karaciğer fonksiyonu testlerinde anormal sonuç (alkalin fosfatazda artış; aspartataminotransferazda artış, alanin aminotransferazda artış)

• Kandaki safra pigmentinde artış (hiperbilirubinemi)

• Döküntü

• Ateş

• Titreme (ürperme)

Yaygın olmayan

• Kan testlerinde anormal sonuç (kan hücrelerinde düşüş [pansitopeni]); kantrombositlerinde düşüş (trombositopeni); eozinofiller olarak adlandırılan belirli tiptekibeyaz kan hücrelerinde artışlar; kandaki albüminde düşüş (hipoalbüminemi)

• Aniden başlayan terleme, nefes darlığı, ateş, kalp atım sayısında artma ve cilttekızarıklıkla seyreden alerji benzeri aşırı duyarlılık reaksiyonları

• Terlemede artış

• Kandaki sodyumda düşüş (hiponatremi); kandaki potasyumda artış (hiperkalemi); kandakifosfatlarda düşüş (hipofosfatemi); anoreksi (yeme bozukluğu)

• Uykusuzluk (uyuma güçlüğü); anksiyete; zihin karışıklığı

• Letarjik hissetme (somnolans); titreme; baş dönmesi; bozuk ağız tadı

• Kalp atış hızında artış, daha kuvvetli kalp atışı, düzensiz kalp atışı

• Yüksek veya düşük kan basıncı; deride kızarma

• Nefes darlığı

• Hazımsızlık, kabızlık

• Karaciğer yetmezliği; karaciğer enzimlerinde artış (gama-glutamiltransferaz); sarılık(karaciğer veya kan sorunlarının yol açtığı, deride veya göz aklarında sararma);

8

bağırsaklara ulaşan safrada düşüş (kolestaz); karaciğerde büyüme; karaciğerde enflamasyon

• Kaşıntılı döküntü (ürtiker); kaşıntı; deri kızarması (eritem)

• Böbrek fonksiyonu testlerinde anormal sonuç (kandaki kreatininde artış; kandaki üredeartış); ağır böbrek yetmezliği

• Laktat dehidrojenaz adlı enzimde artış

• Enjeksiyon bölgesindeki damarda pıhtılaşma, enjeksiyon bölgesinde enflamasyon,enjeksiyon bölgesinde ağrı, vücudunuzda sıvı toplanması

Seyrek

• Kırmızı kan hücrelerinin yıkımından kaynaklanan kansızlık (hemolitik anemi), kırmızıkan hücrelerinin yıkımı (hemoliz)

Bilinmiyor

• Kan pıhtılaşma sisteminin bozulması

• Ölüm dahil karaciğer hücrelerinin hasar görmesi

• Böbrek sorunları; akut böbrek yetmezliği

• Ciddi deri döküntüleri

Çocuklar ve yetişkinlerde gözlenen ek yan etkiler Yaygın

• Kandaki trombositlerde düşüş (trombositopeni)

• Kalp atış hızında artış (taşikardi)

• Yüksek veya düşük kan basıncı

• Kandaki safra pigmentinde artış (hiperbilirubinemi); karaciğerde büyüme

• Akut böbrek yetmezliği, kandaki ürede artış

Eğer herhangi bir yan etki ciddileşirse doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


9

Yan etkilerin raporlanması


Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yanetkileri

www.titck.gov.tr5. MYACİT'in saklanması

MYACİT'i çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

25°C'nin altındaki oda sıcaklığında muhafaza edilmelidir.

• Sulandırılarak hazırlanmış konsantre ve seyreltilmiş infüzyon çözeltisi hemenkullanılmalıdır.

Flakon içindeki liyofilize toz, infüzyonluk sodyum klorür (%0,9 NaCl) çözeltisi ile veya infüzyonluk glikoz (%5 glikoz) çözeltisi ile sulandırıldıktan sonra, kimyasal ve fizikselkullanımdaki stabilitesi 25°C'de 48 saattir.

Seyreltilmiş infüzyon çözeltisinin stabilitesi: Flakon içindeki sulandırılmış çözelti, infüzyonluk sodyum klorür (%0,9 NaCl) çözeltisi ile veya infüzyonluk glikoz (%5 glikoz)çözeltisi ile seyreltildikten sonra, ışıktan korumak koşuluyla kimyasal ve fizikselkullanımdaki stabilitesi 25°C'de 96 saattir.

• Seyreltilmiş infüzyon çözeltisi bulanıksa veya çökelmişse kullanmayınız.

• Işıktan korumak amacıyla seyreltilmiş infüzyon çözeltisini içeren infüzyon şişesi/poşetikapatılabilir ışık geçirmeyen bir poşete yerleştirilmelidir.

• Flakon yalnızca tek kullanım içindir. Bu nedenle, lütfen kullanılmayan sulandırılarakhazırlanmış konsantreyi hemen atınız.

• MYACİT koruyucu içermez. Mikrobiyolojik açıdan bakıldığında, sulandırılmış veseyreltilmiş çözeltiler hemen kullanılmalıdır. Hemen kullanılmazsa, kullanım öncesisaklama süreleri ve kullanım öncesi koşullar kullanıcının sorumluluğundadır vesulandırma ve seyreltme, kontrollü ve aseptik koşullara uygun bir yerde hazırlanmadıysanormalde 2-8°C'de 24 saatten uzun saklanmamalıdır.

10

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra MYACİT'i kullanmayınız.


Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz MYACİT'i kullanmayınız.

Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

Ruhsat sahibi:


VEM İlaç San. ve Tic. A.Ş.

Söğütözü Mahallesi 2177. Cadde No:10B/49 Çankaya/ANKARA

Üretim yeri:


VEM İlaç San. ve Tic. A. Ş.

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Karaağaç Mah. Fatih Bulvarı No: 38Kapaklı/TEKİRDAĞ

Bu kullanma talimatı.../.../... tarihinde onaylanmıştır.


X-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AŞAĞIDAKİ BİLGİLER BU İLACI UYGULAYACAK SAĞLIK PERSONELİ İÇİNDİR

MYACİT, aşağıda belirtilenler hariç, diğer tıbbi ürünlerle karıştırılmamalı veya birlikte infüze edilmemelidir. MYACİT, oda sıcaklığında aseptik teknikler kullanılarak, aşağıda belirtilenşekilde sulandırılarak hazırlanır ve seyreltilir:

1. Plastik kapak flakondan çıkarılmalı ve tıpa alkolle dezenfekte edilmelidir.

2. İnfüzyon için 9 mg/ml (% 0,9) sodyum klorür çözeltisinden veya infüzyon için 50 mg/ml(%5) glikoz çözeltisinden (100 ml'lik şişeden/poşetten alınan) alınan 5 ml iç duvarınyanından her flakona aseptik olarak ve yavaşça enjekte edilmelidir. Konsantrat her ne kadarköpürecek olsa da, oluşan köpük miktarını en aza indirmek için her türlü çaba gösterilmelidir.İstenen dozu mg cinsinden elde etmek için yeterli sayıda MYACİT flakon sulandırılarakhazırlanmalıdır (Bkz. Aşağıdaki tablo).

11

3. Flakon yavaşça döndürülmelidir. ÇALKALAMAYINIZ. Toz tamamen çözünecektir.Konsantrat hemen kullanılmalıdır. Flakon yalnızca tek kullanımlıktır. Bu nedenle, lütfenkullanılmayan sulandırılarak hazırlanmış konsantratı hemen atınız.

4. Sulandırılarak hazırlanmış konsantratın tamamı her bir flakondan çekilmeli ve başlangıçtaalındığı infüzyon şişesine/poşetine geri boşaltılmalıdır. Seyreltilmiş infüzyon çözeltisi hemenkullanılmalıdır. Işıktan korunduğunda ve yukarıda açıklanan şekilde seyreltildiğinde 25°C'de96 saat boyunca, kimyasal ve fiziksel kullanım stabilitesi göstermiştir.

5. İnfüzyon şişesi/poşeti, seyreltilmiş çözeltinin dağılması için yavaşça baş aşağı çevrilmeli,ancak köpüklenmenin önlenmesi için ÇALKALANMAMALIDIR. Çözelti bulanıksa veyaçökelmişse kullanmayınız.

6. Seyreltilmiş infüzyon çözeltisi içeren infüzyon şişesi/poşeti, ışıktan korumak amacıylakapanan ışık geçirmeyen bir poşete yerleştirilmelidir.

İnfüzyonluk çözeltinin hazırlanması

Doz

(mg)

Kullanılacak

MYACİT

flakonu

(mg/flakon)

Flakon başına eklenecek sodyumklorür (%0,9) veyaglikoz (%5) hacmi

Sulandırılarak hazırlanmış tozunhacmi

(konsantrasyon)

Standart infüzyon (100 ml'ye kadareklenmiş) Sonkonsantrasyonu

50

1x50

5 mL

Yaklaşık 5 ml (10 mg/ml)

0,5 mg/mL

100

1x100

5 mL

Yaklaşık 5 ml (20 mg/ml)

1 mg/mL

150

1x100 + 1x50

5 mL

Yaklaşık 10 mL

1,5 mg/mL

200

2x100

5 mL

Yaklaşık 10 mL

2 mg/mL

12

İlaç Bilgileri

Myacit 100 Mg İnfüzyonluk Çözelti Hazırlamak İçin Toz

Etken Maddesi: Mikafungin

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.