Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Coriva 12 Mcg İnhalasyon İçin Toz İçeren Kapsül Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATI

CORİVA 12 mcg İnhalasyon İçin Toz İçeren KapsülBu ilaç ağızdan soluyarak (inhalasyon yoluyla) kullanılır.

Etkin maddeler.

Her inhalasyon tozu kapsülü, 12 mikrogram tiotropiuma eşdeğer, 14 mikrogram tiotropium bromür metanol solvat içermektedir.

Solunum sırasında inhalasyon cihazının ağızlık parçasından 10 mikrogram tiotropium salınmaktadır.

Yardımcı madde.

Laktoz monohidrat (inek sütünden elde edilen süt proteini)

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

•Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacıkullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksek veya düşükdoz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1. CORIVA nedir ve ne için kullanılır?


2. CORlVA'yı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. CORIVA nasıl kullanılır ?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. CORIVA 'nın saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. CORİVA nedir ve ne için kullanılır?

CORİVA, 30 kapsül ile kapsüllerin kullanılması için özel olarak geliştirilmiş inhalasyon

cihazını içeren ambalajlarda piyasaya sunulmaktadır.

• CORİVA, ağızdan soluyarak (inhalasyon yoluyla) kullanıma uygun, toz zerreciklerihalinde tiotropium bromür monohidrat içerir.

• Tiotropium, klinik tıpta genellikle antikolinerjik olarak adlandırılan, uzun etkili özgünbir bronş genişletici (bronkodilatör) ajandır. Hava yollarınızın açılmasına yardımcı olurve havanın ciğerlerinize girip çıkmasını kolaylaştırır.

• CORİVA, Kronik Obstrüktif (tıkayıcı) Akciğer Hastalığı (KOAH) olan kişilerin daharahat nefes alıp vermelerinde yardımcı olur. KOAH, nefes darlığına ve öksürüğe sebepolan, uzun dönemli bir akciğer hastalığıdır. KOAH terimi, kronik bronşit ve amfizem

adresinden kontrol edilebilir. Güvenli elektronik imza aslı ile aynıdır. Dokümanın doğrulama kodu : 1S3k0RG83SHY3RG83Z1AxQ3NRSHY3

1

hastalık olduğu için, CORİVA'yı sadece nefes alıp vermede problemleriniz olduğunda veya KOAH'ın diğer belirtileri ortaya çıktığında değil, her gün düzenli olarakkullanmalısınız.

CORİVA'nın düzenli olarak kullanılması aynı zamanda, hastalığınıza bağlı olarak, uzun süreli nefes darlığı ortaya çıkan dönemlerde de yararlı olur. Sizin daha uzunsüreyle aktif olmanıza yardımcı olur. Günlük CORİVA kullanımı ayrıca, KOAHbelirtilerinizde birkaç gün sürebilen kısa dönemli kötüleşmelerin (alevlenme / atak)engellenmesinde de yardımcıdır.

CORİVA solunum yoluyla uygulandığında, bölgesel olarak bronşlar üzerinde seçici bir etki gösterir. Tiotropium solunduktan sonra bronşlarda görülen genişleme, esasolarak bölgeye özgü (havayolları üzerinde) bir etki olup, tüm vücudu ilgilendiren(sistemik) bir etki değildir.

CORİVA orta ve ağır KOAH (kronik obstrüktif akciğer hastalığı) olgularında düzenli kullanıldığında atak sıklığını azaltmakta, hastalık belirtilerini ve yaşam kalitesinidüzeltebilmektedir.

Bu ilacın etkisi 24 saat sürelidir, dolayısıyla günde sadece bir kez kullanmanız yeterlidir. CORİVA'nın doğru bir şekilde kullanılması konusunda lütfen “3. CORİVAnasıl kullanılır?” bölümüne ve bu kılavuzun arka sayfasında bulunan kullanımtalimatlarına bakınız.

2. CORIVA'yı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerCORİVA'yı aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer;

• Tiotropiuma veya CORİVA'nın formülündeki yardımcı maddelerden herhangi birinekarşı alerjik (aşırı duyarlı) iseniz (bkz. Yukarıda “Yardımcı madde”)

• Atropine veya ipratropium ya da oksitropium gibi atropin-benzeri maddelere karşıalerjik (aşırıduyarlı) iseniz.

• 18 yaşından küçük iseniz.

CORİVA'yı aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

• CORİVA sizdeki kronik tıkayıcı akciğer hastalığının (KOAH) uzun süreli idametedavisinde kullanılmak içindir. Ani ortaya çıkan nefes darlığı veya hırıltılı solumanöbetlerinde (akut bronkospazm episodları) kurtarma tedavisi olarak kullanılmamalıdır.

• CORİVA uygulamasından sonra aniden deride döküntüler, şişlik, kaşıntı, hırıltılısoluma veya nefes alamama gibi ani alerjik olaylar ortaya çıkabilir. Eğer böyle birdurum ortaya çıkarsa, derhal doktorunuza başvurunuz.

• Dar açılı glokom (göz tansiyonu) hastalığınız varsa ya da prostat veya mesanesorunları yüzünden idrar yapmada güçlük çekiyorsanız; CORİVA bu tablolarınağırlaşmasına neden olabilir. Bu durumda doktorunuza danışınız.

• Böbreklerinizde herhangi bir sorun varsa, bu ilacı kullanmadan önce doktorunuzlakonuşunuz.

• CORİVA gibi inhalasyon (soluma) yoluyla kullanılan ilaçlar, inhalasyondan hemenBu belgeşıiıııı-a^trgıiiğjıj^^sıleiişııyıaıgıcâlei^ütrük, ohırtlimblanmun Dokeyan nefesa® .tliıaı^yaiyiar/setifi-citcBlaıilir.

adresinden kontrol edilebilir. Güvenli elektronik imza aslı ile aynıdır. Dokümanın doğrulama kodu : 1S3k0RG83SHY3RG83Z1AxQ3NRSHY3

2

Eğer böyle bir durum ortaya çıkarsa, derhal doktorunuza başvurunuz.

• İnhalasyon tozunun gözünüze kaçmaması için dikkatli olmalısınız. Bu durum, bir gözhastalığı olan dar açılı glokomun (göz tansiyonu) ortaya çıkmasını kolaylaştırabilirveya eğer böyle bir tablo var ise ağırlaştırabilir. Göz kızarmasıyla birlikte gözde ağrıveya rahatsızlık hissi, bulanık görme, ışıkların etrafında haleler veya renkli görüntülergörme, akut dar açılı glokom belirtileri olabilir. Gözdeki bu belirtilere baş ağrısı,bulantı veya kusma eşlik edebilir. Dar açılı glokom belirtileri ortaya çıkarsa,tiotropium kullanmayı bırakmalı ve hemen bir doktora, tercihen bir göz doktorunabaşvurmalısınız.

• Antikolinerjik ilaçlar ile tedavide gözlenen ağız kuruluğu, uzun dönemde dişçürümelerine sebep olabilir. Bu nedenle ağız hijyenine dikkat etmelisiniz.

• Son 6 ay içinde kalp krizi geçirdiyseniz veya son bir yıl içinde kalbinizde hayatitehlike oluşturan/stabil olmayan (kararsız) ritm bozukluğunuz olduysa veya şiddetlikalp yetmezliği yaşadıysanız lütfen doktorunuzla konuşunuz. Böyle bir durumda,CORİVA kullanıp kullanamayacağınıza karar verilmesi önemlidir.

• CORİVA'yı günde bir defadan daha sık kullanmayınız.

• CORİVA'nın doğru bir şekilde nasıl kullanılacağını öğrenmelisiniz.

• CORİVA'yı yalnızca kendi özel inhalasyon cihazı ile kullanınız.

Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa, sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

CORİVA'nın yiyecek ve içecek ile kullanılması

CORİVA solunum yoluyla uygulanan bir ilaç olduğu için yiyecek ve içeceklerden etkilenmez. Ancak ilaç uygulanırken aynı anda herhangi bir şey yenilmemeli ya da içilmemelidir.

Hamilelik

Gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli ve iyi kontrollü çalışmalara dayanan veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, klinik olarak ilgili dozlarda üremetoksisitesi açısından direkt veya indirekt zararlı etkilere işaret etmemiştir (Bkz. 5.3).İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. CORİVA, olası yararlar fetüs üzerindekiolası riske üstün olmadıkça, gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Doktorunuz size özel olarak tavsiye etmediği sürece, bu ilacı hamilelik sırasında kullanmamalısınız.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirme

Tiotropium bromürün insanlarda süte geçip geçmediği bilinmemektedir. Laktasyondaki kemirgenlerde yapılan çalışmalarda, az miktarda tiotropiumun süte geçtiği belirlenmiştir.Bununla birlikte, CORİVA emziren annelerde önerilmez. Tiotropium bromür uzun etkili birmaddedir. Emzirmenin kesilip kesilmeyeceği veya CORİVA tedavisine devam edilipedilmeyeceği kararı, emmenin bebeğe olan yararları ve CORİVA tedavisinin anneye yararları

Bu bebİrİÂkteyje8erleftdfflZaerekrveriffieU£İiromk olarak imzalanmıştır. Doküman https://www.turkiye.gov.tr/saglik-titck-ebys adresinden kontrol edilebilir. Güvenli elektronik imza aslı ile aynıdır. Dokümanın doğrulama kodu : 1S3k0RG83SHY3RG83Z1AxQ3NRSHY3

3

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Doktorunuz özel olarak tavsiye etmediği sürece, bu ilacı bebeğinizi emzirme döneminde kullanmamalısınız.

Araç ve makine kullanımı

Baş dönmesi, bulanık görme ve baş ağrısı gibi etkilerin ortaya çıkması, araç ve makine kullanma becerilerini etkileyebilir. Böyle bir durum var ise, araç veya makine kullanma gibizihin açıklığı gerektiren aktivitelerden kaçınınız.

CORIVA'nın içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

Tavsiye edilen doz olan günde bir kapsül şeklinde alındığında, her doz 5.5 mg'a kadar laktoz monohidrat (süt proteini) içerir. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşıintoleransınız olduğu (vücudunuzun tahammülsüz olduğu) söylenmişse bu tıbbi ürünükullanmadan önce doktorunuzla temasa geçiniz.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Akciğer hastalığınız için, ipratropium ya da oksitropium gibi benzeri ilaçlar kullanıyorsanız, veya yakınlarda kullanmışsanız, lütfen doktorunuza söyleyiniz.

CORİVA, KOAH tedavisinde kullanılan diğer ilaçlar ile birlikte kullanıldığında herhangi özel bir yan etki bildirilmemiştir. İnhalasyon yoluyla kullanılan kurtarıcı ilaçlar (örn. salbutamol),metilksantinler (örn. teofilin) ve ağızdan yutularak alınan veya inhalasyon yoluyla kullanılansteroidler (örn. prednizolon) bu ilaçlar arasındadır.

Eğer reçeteli ya dareçetesizherhangibirilacışuandakullanıyorsanızveyason


zamanlarda kullandınız ise, lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.3.CORİVA nasıl kullanılır ?Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

Erişkinler/yaşlılar


İlacınız ne zaman ve nasıl alacağımız konusunda doktorunuzun talimatlarını izleyiniz. Eğer emin değilseniz, doktorunuza ya da eczacınıza sorunuz.

Kapsülü her gün aynı saatte kullanmaya özen gösteriniz. CORİVA 24 saat süreyle etkili olduğundan, bu konu önem taşımaktadır.

Uygulama yolu ve metodu:

Tavsiye edilen doz, günde bir defa, 1 kapsül içeriğinin (12 mikrogram tiotropium) ağızdan soluyarak alınmasıdır (inhale edilmesidir). Tavsiye edilen dozdan daha fazlasını almayınız.

Kapsülleri yutmayınız.

CORİVA kapsülünü içine koyacağınız inhalasyon cihazı, kapsülde delikler açmakta ve içindeki

iildzı

uonatitadi^ daımm bMMaİM*

4

işlem kapsülün parçalanmasına ve solunmasına neden olabilir.

İnhalasyon cihazınız yanınızda bulunmalı ve siz bu cihazı uygun bir şekilde kullanmayı öğrenmiş olmalısınız. İnhalasyon cihazınızın kullanımına ilişkin talimatlar, bu kılavuzun arkayüzünde yer almaktadır.

İnhalasyon cihazının içine doğru soluk vermeyiniz.

İnhalasyon cihazının kullanımında herhangi bir sorun yaşarsanız, doktorunuz, hemşireniz veya eczacınızdan size cihazın nasıl çalıştığını göstermesini isteyiniz.

CORİVA kullanırken, tozun gözünüze kaçmaması için dikkatli olmalısınız. Eğer gözünüze toz kaçarsa, görmeniz bulanıklaşabilir, gözleriniz ağrıyabilir ve/veya kızarabilir. Böyle bir durumdagözlerinizi hemen ılık su ile yıkayınız. Daha sonra, başka ne yapmanız gerektiği konusundahemen doktorunuzla konuşunuz.

Eğer soluk alıp vermelerinizin kötüleştiğini hissediyorsanız, bu durumu mümkün olan en kısa sürede doktorunuza söylemelisiniz.

Değişik yaş grupları

Çocuklarda kullanımı:

CORİVA 18 yaşından küçük çocuk ve ergenlerde deneyim bulunmadığı için kullanılmamalıdır.

Yaşlılarda kullanımı:Özel kullanım durumları

Böbrek yetmezliği:

Böbrek yetmezliği olan hastalar, CORİVA'yı önerilen dozlarda kullanabilirler. Ancak, esas olarak böbrekler yoluyla atılan bütün ilaçlarda olduğu gibi, orta ileşiddetli böbrek bozukluğu olan hastalarda CORİVA kullanımı yakından izlenmelidir.

Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer yetmezliği olan hastalar, CORİVA'yı önerilen dozlarda kullanabilirler.

Eğer CORİVA 'nın etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla CORİVA kullandıysanız

CORİVA 'dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız, bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.


Eğer günde bir kapsülden fazla CORİVA inhale ederseniz, derhal doktorunuzla konuşmalısınız. Böyle bir durumda ağız kuruluğu, kabızlık, idrar yapmada güçlük, kalpatışlarında hızlanma veya bulanık görme gibi yan etkilerin ortaya çıkma riski artabilir.

5CORIVA kullanmayı unutursanız

Bir dozu almayı unutursanız, gün içinde bunu hatırlar hatırlamaz ilacınızı kullanınız. Ancak aynı anda veya aynı gün içinde iki doz birden almayınız. Daha sonraki dozunuzu, herzamanki vaktinde alınız.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

CORIVA ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

CORİVA almayı kesmeden önce doktorunuzla konuşmalısınız.

Eğer CORİVA almayı bırakırsanız KOAH belirtileriniz ağırlaşabilir.

Bu ilacın kullanımı hakkında başka sorularınız varsa, doktor veya eczacınıza sorunuz.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi, CORİVA' nın içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir. Ancak bunlar her hastada ortaya çıkmaz.

Aşağıdakilerden biri olursa CORIVA'yı kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

CORIVA uygulanmasından sonra, ciddi yan etkiler olan ve yüzünüzde ve boğazınızda şişmeye yol açan (anjiyoödem) alerjik reaksiyonlar veya diğer aşırı duyarlılık reaksiyonları(kan basıncınızın aniden düşmesi veya baş dönmesi) tek tek veya şiddetli bir alerjik reaksiyontablosunun (anaflaktik reaksiyon) bir kısmı şeklinde ortaya çıkabilir. Ek olarak, inhalasyonyolu ile kullanılan tüm ilaçlarda olduğu gibi, bazı hastalarda inhalasyondan hemen sonrabeklenmedik şekilde göğüste sıkışma hissi, öksürük, hırıltılı solunum veya nefessiz kalmadurumu görülebilir (bronkospazm).

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin CORIVA'ya karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneyeyatırılmanıza gerek olabilir.

Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.

Yan etkilerin ortaya çıkış sıklıkları şöyle tanımlanmıştır:

Çok yaygın: Yaygın:
Yaygın olmayan: Seyrek:
Çok seyrek: Bilinmiyor:

10 kişide 1 kişiden fazlasında görülür.

10 kişiden 1 kişiye kadarını etkileyebilir.

100 kişiden 1 kişiye kadarını etkileyebilir.

1.000 kişiden 1 kişiye kadarını etkileyebilir.

10.000 kişide 1 kişiye kadarını etkileyebilir.Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

Aşağıdaki yan etkiler, bu ilacı alan hastalarda bildirilmiştir ve görülme sıklıkları ile verilmiştir:

Yaygın:


- Ağız kuruluğu

Bu bel ge

6

Yaygın olmayan:


- Baş dönmesi

- Baş ağrısı

- Tat almada bozukluklar

- Görmede bulanıklık

- Kalp atım hızında düzensizlikler (atriyal fibrilasyon)

- Boğazda iltihaplanma (farenjit)

- Sesin kısılması

- Öksürük

- Reflü hastalığı

- Kabızlık

- Ağız boşluğunda ve boğazda mantar enfeksiyonu

- Döküntü

- İdrar yapmada güçlük

- Ağrılı idrar yapma

Seyrek:


- Uyumada güçlük

- Gözde kızarma ile ilişkili olarak ışıkların etrafında haleler veya renkli görüntüler görme

(glokom)

- Göz basıncı ölçümlerinde yüksek değerler-Düzensiz kalp atışları (supraventriküler taşikardi)

- Kalp atım hızında artma (taşikardi)

- Kalp atışlarının hissedilmesi (palpitasyon)

- İnhalasyondan hemen sonra göğüste sıkışma ile birlikte öksürük, hırıltılı nefes veyanefes alamama hali (bronkospazm)

- Burun kanaması

- Gırtlakta iltihaplanma (larenjit)

- Sinüslerde iltihaplanma (sinüzit)

- Bağırsakların tıkanması veya bağırsak hareketlerinin olmaması

- Diş etlerinin iltihaplanması

- Dilin iltihaplanması

- Yutmada güçlük

- Ağızda iltihaplanma

- Bulantı

- Aniden ortaya çıkanlar dahil, aşırı duyarlılık reaksiyonları

- Yüzün veya boğazın şişmesine yol açan ciddi allerjik reaksiyon (anjiyoödem)

- Kurdeşen

- Kaşıntı

- İdrar yolu enfeksiyonu

Bilinmiyor

:

- Vücuttan su atılması

- Diş çürükleri

- Şiddetli alerjik reaksiyon (anafilaktik reaksiyon)

- Deride enfeksiyonlar veya ülserler

- Deride kuruma

- Eklemlerde şişme

Bu bel ge

7

Yan etkilerin raporlanması


Kullanma talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yanetkileri

www.titck.gov.tr

sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi” ikonuna tıklayarak yada 0 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye FarmakovijilansMerkezi (TÜFAM)'ne bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmaktaolduğunuz ilacın güvenliliği hakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamışolacaksınız.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.5. CORİVA' nın Saklanması

CORİVA ' yı çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.


25°C altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

Şişe açıldıktan sonra kapsüllerin kullanım süresi 60 gündür.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajındaki son kullanma tarihinden sonra CORİVA'yı kullanmayınız.


Son kullanma tarihi belirtilen ayın son günüdür.

Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz CORİVA'yı kullanmayınız.

Çevreyi korumak amacıyla, son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan CORİVA'yı çöpe ve şehir suyuna atmayınız! Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenen toplama sistemineveriniz.

Bu konuda eczacınıza danışınız.

Ruhsat Sahibi


Abdi İbrahim İlaç San. ve Tic. A.Ş.

Reşitpaşa Mah. Eski Büyükdere Cad.

No:4, 34467 Maslak / Sarıyer/ İSTANBUL

Üretim Yeri


Abdi İbrahim İlaç San. ve Tic. A.Ş.

Orhan Gazi Mahallesi Tunç Caddesi No.:3 Esenyurt/İstanbul

Bu kullanma talimatı../../.... tarihinde onaylanmıştır.


Bu bel ge

8İnhalasyon cihazının kullanım talimatları

1- İnhalasyon cihazının kapağını çekerek çıkarın.


2- Bir elinizle inhalasyon cihazının alt kısmını tutarak diğer elinizle ağızlık kısmını okyönünde çevirerek açın.


3- Şişeden bir kapsül çıkarınız (kullanmadan hemen önce çıkartılmalıdır). Kapsülüinhalasyon cihazının içindeki boşluğa yerleştirin. Kapsülün hazneye hangi yöndeyerleştirildiği önemli değildir.


4-
Ağızlık kısmını çevirerek kapatın.

5- İnhalasyon cihazını dik tutun, kenardaki düğmelere sadece bir kez tam olarak basın vebırakın. Kapsülde delikler açılacak ve nefes aldığınızda ilacın salıverilmesini sağlayacaktır.


Kanunu uyarınca elektronik olarak imzalanmıştır. Doküman https://www.turkiye.gov.tr/saglik-titck-ebys

adresinden kontrol edilebilir. Güvenli elektronik imza aslı ile aynıdır. Dokümanın doğrulama kodu : 1S3k0RG83SHY3RG83Z1AxQ3NRSHY3

9

6- Nefesinizi kuvvetlice dışarı verin.

Önemli: Lütfen hiçbir zaman ağızlık parçasına doğru nefes vermeyiniz.

7- İnhalasyon cihazını ağzınıza kadar kaldırınız ve dudaklarınızı ağızlık parçasınınçevresinde sıkıca kapayınız. Başınızı dik bir şekilde tutarak, yavaş ve derin bir nefes alınız;nefes alma hızınızı, kapsülün titreştiğini duyacak ya da hissedecek şekilde ayarlayınız.Akciğerleriniz doluncaya kadar nefes alınız; nefesinizi sizi zorlamayacak bir süreyle tutunuzve bu esnada inhalasyon cihazını ağzınızdan çıkarınız. Şimdi normal nefes alıp vermeyebaşlayabilirsiniz.

Basamak 6 ve 7'yi bir kez daha tekrarlayınız, bu kapsülün tamamen boşalmasını sağlayacaktır.

8- Kullanımdan sonra, boş kapsülü atın ve ağızlık kısmını kapatın.

Kapsüller aşırı sıcaklıklara maruz bırakılmamalıdır.

CORİVA kapsülleri az miktarda toz içermektedir, bu nedenle kapsüller yalnızca kısmen doludur.

10

İlaç Bilgileri

Coriva 12 Mcg İnhalasyon İçin Toz İçeren Kapsül

Etken Maddesi: Tiotropium

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.