Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Lueva 75 mikrogram Film Kaplı Tablet Kullanma Talimatı

Endokrin Sistem » Hipofiz ve Hipotalamus Hormonları ve Analogları » Hipfiz Arka Lob Hormonları » Vazopressin ve Analogları » Desmopressin

KULLANMA TALİMATI LUEVA 75 mikrogram Film Kaplı Tablet Ağız yoluyla alınır.

Etkin madde:


Her bir film kaplı tablet, 75 mikrogram desogestrel içerir.

Yardımcı maddeler:


Susuz kolloidal silica, all rac-alfa-tokoferol, laktoz monohidrat, mısır nişastası, povidon, stearik asit, hipromelloz, makrogol 400, talk, titanyum dioksit (E171).

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında doktora veya hastaneye gittiğinizde, doktorunuza bu ilacı kullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksek veya düşükdoz kullanmayınız.


Bu Kullanma Talimatında:


1. LUEVA nedir ve ne için kullanılır?


2. LUEVA kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. LUEVA nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. LUEVA'nın saklanması


Başlıkları yer almaktadır.

1. LUEVA nedir ve ne için kullanılır?

LUEVA kadınlarda gebeliğin önlenmesi (doğum kontrol) amacıyla kullanılır. LUEVA progestogen türevi bir dişi cinsiyet hormonu olan desogestrel içerir. Bu nedenle “sadece progestogen hapı” (SPH) ya da mini-hap olarak adlandırılmaktadır.
SPH'lerin veya mini-hapların çoğu esas olarak, sperm hücrelerinin rahime girmesini önleyerek etki gösterir ancak yumurta hücresinin olgunlaşmasını her zaman önlemezler; bu, kombine tabletlerin primer etkisidir. LUEVA, çoğu zaman yumurta hücresinin olgunlaşmasını önlemeye yetecek kadar yüksek bir doza sahip olmakla diğer mini-haplardan farklıdır. Buna bağlı olarak, LUEVA yüksek kontraseptif etkinlik sağlar.
LUEVA östrojen kullanımı riskli olan kadınlarda kullanılabilir. Bebeklerini emzirmekte olan kadınlar tarafından dikkatle kullanılmalıdır. LUEVA kullanımı sırasında kanamalarınız düzensizleşebilir ya da hiç kanama olmayabilir.
LUEVA, 28 adet film kaplı tablet içeren blister ambalajlarda takdim edilmektedir. LUEVA, beyaz, yuvarlak, bikonveks (iki yüzü de dışa doğru bombeli) ve 5 mm çapında tabletler şeklinde üretilmektedir. Tabletlerin bir yüzünde KV 2 kodlaması, diğer yüzünde ise Organon* yazısı bulunur.

2. LUEVA kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

Tüm diğer hormonal doğum kontrol hapları gibi LUEVA da, HIV (AIDS) ve diğer cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı koruyucu değildir.

LUEVA'yı aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ:

Eğer;
• LU^VA içindeki etkin maddeler veya yardımcı maddelerden herhangi birine karşı alerjik (aşırı duyarlı) iseniz; bu maddeler kullanma talimatının başında verilmektedir.
• Hamile iseniz veya hamile olabileceğinizden kuşkulanıyorsanız;
• Trombozunuz varsa. Tromboz bir kan damarında [örn., bacaklarda (derin ven trombozu) veya akciğerlerde (pulmoner embolizm)] bir kan pıhtısının oluşmasıdır.
• Şu anda sarılık (cildin sararması) veya ciddi karaciğer hastalığınız varsa veya geçmişte geçirdiyseniz ve karaciğer fonksiyonunuz halen normal değilse.
• Cinsiyet steroidlerine duyarlı bir kanseriniz varsa veya böyle bir kansere dair şüphe varsa (meme kanserinin belirli tipleri).
• Henüz asıl tanısı konulmamış vajinal kanamanız varsa.
Bu durumlardan herhangi biri sizin için geçerliyse, LUEVA kullanmaya başlamadan önce doktorunuza söyleyiniz. Doktorunuz, size hormonal olmayan bir doğum kontrol yöntemi kullanmanızı tavsiye edebilir.

LUEVA'yı aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ:

Eğer;
• Meme kanseri geçirdiyseniz;
• Karaciğer kanseri varsa; çünkü LUEVA'nın olası bir etkisi göz ardı edilemez;
• Önceden tromboz (kan damarında pıhtı oluşumu) geçirdiyseniz;
• Diyabet (şeker) hastasıysanız;
• Sara (epilepsi) hastasıysanız (Diğer ilaçlar ile birlikte kullanım bölümüne bakınız);
• Tüberküloz (verem) hastasıysanız (Diğer ilaçlar ile birlikte kullanım bölümüne bakınız).
• Kan basıncınız yüksek ise;
• Gebelik maskesi geçirdiyseniz (gebelik sırasında, özellikle yüzde olmak üzere ciltte sarı-kahverengi lekelerin oluşması); bu durumda LUEVA kullanırken güneşe maruz kalmaktan veya ultraviyole ışınlarından kaçınmalısınız;
Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerli ise lütfen doktorunuza danışın.

Düzenli sağlık kontrolü

LU^VA kullanırken, doktorunuz düzenli sağlık kontrolleri için gelmenizi isteyecektir. Genel olarak, bu kontrollerin sıklığı ve içeriği sizin kişisel durumunuza bağlı olacaktır.

Aşağıdakilerden herhangi birinin ortaya çıkması durumunda en kısa zamanda


doktorunuza başvurunuz:


Eğer;
• Bacaklarınızda şiddetli ağrı ya da şişme, göğsünüzde açıklanamayan ağrılar, nefes alamama, olağan dışı öksürük, özellikle de öksürükte kan ortaya çıkarsa (

tromboz

olasılığının işaretleri)
• Ani ve şiddetli karın ağrısı olursa, ya da cildiniz ve/veya gözleriniz sararırsa (

karaciğerde sorun

olasılığının işaretleri);
• Göğüslerinizde bir yumru/şişlik hissederseniz (

meme kanseri

olasılığının işaretleri);
• Karnınızın alt tarafında veya mide bölgenizde ani ya da şiddetli bir ağrı olursa (

dış gebelik

olasılığının işaretleri; bu durum rahmin dışında bir gebelik gelişmesidir);
• Uzun süre hareketsiz yatmanızı gerektirecek bir durum olursa ya da ameliyat geçirecekseniz (en az dört hafta öncesinden doktorunuza başvurunuz);
• Olağan dışı, ağır bir vajinal kanamanız olursa;
• Hamile olduğunuzdan kuşkulanıyorsanız.

Meme Kanseri:

Göğüslerinizi düzenli olarak kontrol ediniz ve eğer herhangi bir yumru/şişlik hissederseniz doktorunuza başvurunuz.
Meme kanserinin, kombine doğum kontrol hapı kullanan kadınlarda, bu hapları kullanmayan aynı yaştaki kadınlara kıyasla biraz daha sık olduğu bulunmuştur. Kadın hap almayı bıraktığında, bu risk aşamalı olarak azalmakta, ve böylece hapın kesilmesinden 10 yıl sonra, hiç hap kullanmamış kadınlardaki ile eşitlenmektedir. Meme kanseri 40 yaşın altında enderdir, ama kadın yaşlandıkça risk de artmaktadır. Bu nedenle, kadının hap almayı sürdürdüğü yaş ne kadar ileri ise, tanısı konulan ek meme kanseri sayısı da artar. Hapı ne kadar süreyle kullandığı daha az önem taşır.
Kombine hapı 5 yıla kadar süreyle kullanan ama 20 yaşında bırakan her 10 000 kadında, hapı bıraktıktan sonraki 10 yıl içinde, bu yaş grubunda normalde tanısı konulan 4 meme kanser olgusuna ek olarak, 1'den daha az meme kanseri tanısı olacaktır. Benzer şekilde 5 yıla kadar süreyle kullanan ama 30 yaşında bırakan her 10 000 kadında, normalde tanısı konulan 44 kanser olgusuna ek olarak, 5 olguya daha tanı konulacaktır. 5 yıl süreyle kullanan ama 40 yaşında bırakan her 10 000 kadında, normalde tanısı konulan 160 olguya ek olarak, 20 olgu daha olacaktır.
LUEVA gibi sadece progestogen haplarını kullananlardaki meme kanseri riskinin, kombine hap kullanan kadınlardakine benzer olduğuna inanılmaktadır, ama veriler daha az kesindir.
Kombine hap kullanan kadınlarda bulunan meme kanserlerinin, hap kullanmayan kadınlarda bulunanlara göre, vücuda daha az yayılmış durumda olduğu görünmektedir. Meme kanseri riskindeki farklılığa hapın neden olup olmadığı bilinmemektedir. Bu kadınların daha sık muayene edilmiş olmaları, ve böylelikle meme kanserinin farkına daha erken bir zamanda varılmış olması mümkündür.

Damar içinde pıhtılaşma (tromboz):

Eğer bir tromboz olayının olası belirtilerini farkederseniz, derhal doktorunuza görününüz (aynı zamanda “Doktorunuza ne zaman başvurmalısınız?” bölümüne de bakınız).
Trombozun anlamı, damarı tıkayabilecek bir kan pıhtısı oluşmasıdır. Tromboz bazen bacaklarda, dokunun derinlerinde bulunan toplardamarlar içinde oluşur (derin ven trombozu). Eğer bu pıhtı içinde oluştuğu toplardamardan kopup dolaşıma girerse, akciğerdeki atardamarlara ulaşarak tıkayabilir ve “pulmoner embolizm” denilen tabloya yol açabilir (pıhtı atma sonucunda akciğer embolisi). Bunun sonucunda ölümcül durumlar ortaya çıkabilir. Derin ven trombozu ender ortaya çıkan bir durumdur. Hap alınsa da alınmasa da gelişebilir. Aynı zamanda hamile kaldığınızda da oluşabilir.
Bu risk, hap kullanıcılarında, kullanmayanlara göre daha yüksektir. LUEVA gibi sadece progestogen haplarındaki riskin, aynı zamanda östrojen de içeren kombine hapları kullananlardakinden daha düşük olduğuna inanılmaktadır.

LUEVA'nın yiyecek ve içecek ile kullanılması:

Tabletler yeterli miktarda su ile yutulmalıdır.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Hamileyseniz veya hamile kalmayı düşünüyorsanız LUEVA'yı kullanmayınız.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz, hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


LU^VA emzirme döneminde dikkatle kullanılabilir. LUEVA'nın etken maddesi desogestrel anne sütünün üretimini ya da niteliğini etkilemez. Ancak desogestrel süte küçük miktarlarda geçebilir.
Annesi LUEVA kullanan ve süt emen bir bebeğin gelişimi ve büyümesi dikkatle gözlenmelidir.

Araç ve makine kullanımı

Vücuttaki etki mekanizması dikkate alındığında, LUEVA'nın araç ve makine kullanma becerileri üzerinde etki göstermeyeceği ya da etkisinin ihmal edilebilir düzeyde olacağı beklenmektedir.

LUEVA'nın içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

LUEVA laktoz (süt şekeri) içermektedir. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı intoleransınız olduğu söylenmişse, bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuzla temasa geçiniz.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Reçetesiz satılanlar da dahil herhangi bir başka ilaç ya da bitkisel ürün alıyorsanız, veya son zamanlarda aldınız ise, lütfen doktorunuza ya da eczacınıza söyleyiniz.
Bazı ilaçlar LUEVA nın etkisini tam olarak göstermesini engelleyebilir:
• Sara (epilepsi) ilaçları (örn. primidon, fenitoin, karbamazepin, okskarbazepin, felbamat ve fenobarbital).
• Tüberküloz (verem) ilaçları (örn. rifampisin).
• HIV enfeksiyonu ilaçları (örn. ritonavir), veya diğer enfeksiyon ilaçları (örn. griseofulvin).
• Bazı mide ilaçları (tıbbi kömür).
• Ruhsal çöküntü (depresyon) ilacı (örn. St. John bitkisi (sarı kantaron otu)).
Doktorunuz ilave kontraseptif tedbirler almanıza gerek olup olmadığını ve gerekiyorsa, bu tedbirleri ne kadar süre uygulayacağınızı size söyleyebilir.
LUEVA belirli ilaçların etki gösterme şeklini de değiştirebilir ve etkide artışa (örn., siklosporin içeren ilaçlar) veya azalmaya neden olabilir.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise, lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.


3. LUEVA nasıl kullanılır?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

LUEVA paketi 28 tablet içerir. Blister şeridinin ön yüzünde tabletlerin arasında ok işaretleri vardır. Arka yüzde ise, haftanın günleri basılıdır. Her gün bir tablete karşılık gelir.
Yeni bir LUEVA paketine başladığınızda, üst sıradan bir tablet alınız. Herhangi başka bir yerdeki tablet ile başlamayınız. Örneğin eğer Çarşamba günü başlıyorsanız, en üst sıradaki ÇRŞ yazan tablet ile başlayınız. Sonraki her gün, ok işaretleri doğrultusunda ilerleyerek tabletinizi alınız. Blister şeridinin arka yüzüne bakarak, herhangi bir gün tabletinizi alıp almadığınızı kolayca anlayabilirsiniz.

Uygulama yolu ve metodu:

Tabletlerinizi her gün, günün aynı saatinde almaya özen gösteriniz. Tableti bütün olarak, yeterince su ile yutunuz. LUEVA kullanırken kanama görülebilir, ancak tabletlerinizi normalde olduğu gibi almaya devam etmelisiniz. Bir blister şeridi bittiğinde, sonraki gün yeni bir blister şeridine başlayınız; yani ara vermeyiniz ya da adet görmek için beklemeyiniz.

İlk LUEVA kutusuna başlama

Önceki ayda hormonal doğum kontrol yöntemi kullanmadıysanız:


Adet döneminizin başlamasını bekleyiniz. Adet kanamanızın birinci gününde ilk LUEVA tabletinizi alınız ve sonraki günlerde devam ettiriniz. Bu durumda ek başka bir doğum kontrol yöntemi uygulamanız gerekmez.
LUEVA kullanmaya adetinizin 2 - 5. günleri arasında da başlayabilirsiniz, ancak tablet alınan ilk 7 gün süresinde ek bir doğum kontrol yöntemi (örn. kondom gibi bir bariyer yöntemi) kullanmalısınız.

Kombine doğum kontrol hapı, vajinal halka ya da deri bandından geçiş yapılması:

Önceden kullandığınız hap paketinin son tabletini aldıktan sonraki gün başlayınız. Öncesinde vajinal halka ya da deri bandı kullanmışsanız, LUEVA'ya bunların çıkarıldığı gün başlayınız. Bu durum hiç ara verilmeyeceği anlamındadır. Eğer önceden kullandığınız doğum kontrol
hapı paketinde, etkin madde içermeyen haplar da bulunuyorsa, etkin madde içeren son tableti aldıktan sonraki gün başlayınız. Eğer emin değilseniz, doktor ya da eczacınıza sorunuz. Eğer bu talimatları yerine getirirseniz, ek doğum kontrol önlemi almanız gerekli değildir.
LUEVA kullanmaya aynı zamanda, en geç, olağan tabletsiz, bantsız, halkasız dönemi, ya da önceki kombine hapın etkisiz tablet aralığını izleyen günde de başlayabilirsiniz, ancak tablet aldığınız ilk 7 gün süresinde ek bir bariyer yöntemi kullanmanız önerilmektedir.

Başka bir sadece progestogen hapından geçiş yapılması (mini hap):


Herhangi bir gün bunu kullanmayı bırakabilir ve LUEVA kullanmaya başlayabilirsiniz. Ek bir önlem gerekli değildir.

Enjeksiyon, implant, ya da progestogen salımlı rahim içi araçtan geçiş yapılması:


LUEVA kullanmaya bir sonraki enjeksiyonun yapılacağı gün, veya implantın ya da rahim içi aracın çıkarıldığı gün başlayabilirsiniz. Ek bir önlem gerekli değildir.

Çocuk doğurduktan sonra:


Bebeğiniz doğduktan sonraki 21 ile 28. günlerde LUEVA kullanmaya başlayabilirsiniz. Eğer daha sonra başlarsanız, tablet almaya başladıktan sonraki ilk 7 gün boyunca, ek olarak bir bariyer yöntemi kullanmalısınız. Ancak halen cinsel ilişki gerçekleşmiş durumdaysa, LUEVA kullanmaya başlamadan önce gebe olmadığınız belirlenmelidir. Emziren kadınlar hakkında ilave bilgi Bölüm 2 'Hamilelik ve emzirme' başlıkları altında verilmektedir. Doktorunuz da size bilgi verebilir.

Düşük yaptıktan sonra:


Doktorunuz sizi bilgilendirecektir.

Eğer mide-bağırsak sorunlarınız olursa (örn. kusma, şiddetli ishal):

Böyle bir durumda, aşağıdaki unutulan tabletler bölümündeki tavsiyeler geçerli olacaktır. LUEVA tableti aldıktan sonraki 3-4 saat içinde kusarsanız, ya da tıbbi kömür kullanırsanız, veya şiddetli ishal olursanız, tabletin içindeki etkin maddenin emilimi tam olmayabilir.

Eğer LUEVA 'nın etkisinin çok güçlü ya da çok zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.


Kullanmanız gerekenden daha fazla LUEVA kullandıysanız:

Çok sayıda LUEVA tablet kullanımı sonrasında sağlığa zararlı etkiler olduğu hakkında bir rapor bulunmamaktadır. Ortaya çıkabilecek belirtiler, bulantı, kusma ve genç kızlarda hazneden (vajina) hafif kanamadır.

LUEVA'dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız, bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.


LUEVA kullanmayı unutursanız:

Eğer tablet almayı unuttuğunuz süre

12 saatten kısa ise

, unutulan tableti hatırlar hatırlamaz yutunuz, ve sonraki tableti olağan zamanında alınız.
Eğer tablet almayı unuttuğunuz süre

12 saatten uzun ise

, LUEVA'nın güvenilirliği azalabilir. Arka arkaya unuttuğunuz tablet sayısı ne kadar fazla ise, kontraseptif etkinliğin azalması riski o kadar yüksektir. Unutulan en son tableti hatırlar hatırlamaz yutunuz ve sonraki tabletleri olağan zamanında alınız. Tableti aldığınız sonraki 7 gün boyunca ilave bir doğum kontrol yöntemi (bariyer yöntemi) kullanınız. Eğer tablet almayı ilk kullanım haftasında unuttuysanız ve unutma olayından önceki haftada cinsel ilişki söz konusu ise, hamilelik olasılığı gözönüne alınmalıdır. Bu durumda doktorunuza danışınız.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.


LUEVA ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

LUEVA kullanmayı dilediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz. Bıraktığınız günden itibaren hamileliğe karşı korunmuyor olacaksınız.
Bu ilacın kullanımıyla ilgili başka sorularınız olursa, doktorunuza sorunuz.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi, LUEVA'nın içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.
Doğum kontrol haplarının kullanımıyla ilişkili en ciddi istenmeyen etkiler, Bölüm 2. LUEVA kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler başlığı altında verilmiştir. Bilgilenmek için lütfen bu bölümü okuyunuz ve sizin durumunuza uyan bir konu varsa, doktorunuza başvurunuz.
LU^VA kullanımı sırasında vajinal kanamalar düzensiz aralıklarla görülebilir. Bunlar ped kullanmayı bile gerektirmeyecek kadar çok az miktarda kanama olabilir veya fazla kanamanın olmadığı bir menstrüasyona (adet görme) benzeyebilir ve hijyenik korunma gerekebilir. Fakat hiç kanama yaşamama olasılığı da vardır. Düzensiz kanamalar LUEVA'nın kontraseptif korumasının azaldığına dair bir işaret değildir. Genel olarak, herhangi bir şey yapmanız gerekmez, sadece LUEVA almaya devam edin. Ancak eğer kanama şiddetliyse veya uzun sürerse doktorunuza danışınız.
Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde tanımlanmıştır:
Çok yaygın : 10 hastanın en az 1'inde görülebilir.
Yaygın : 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.
Yaygın olmayan : 100 hastanın birinden az, fakat 1000 hastanın birinden fazla görülebilir. Seyrek : 1.000 hastanın birinden az görülebilir.
Çok seyrek : 10.000 hastanın birinden az görülebilir.

Enfeksiyonlar ve enfestasyonlar:

Yaygın olmayan

/Vajinal enfeksiyon

Psikiyatrik hastalıklar:

Yaygın /

Duygudurum değişikliği, cinsel istekte (libido) azalma

Sinir sistemi hastalıkları:

Yaygın /

Baş ağrısı

Göz hastalıkları:

Yaygın olmayan /

Kontakt lens kullanımında güçlük

Gastrointestinal hastalıklar:

Yaygın:Yaygın olmayan :

Kusma

Deri ve derialtı dokusu hastalıkları:

Yaygın:

Akne

Yaygın olmayan :

Saç dökülmesi

Seyrek:Deri

döküntüleri, kurdeşen, deride ağrılı mavi-kırmızı renkte şişlikler (eritema nodozum)

Üreme sistemi ve meme hastalıkları:

Yaygın :Yaygın olmayan :

Ağrılı adet dönemleri, yumurtalık kistleri

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar:

Yaygın olmayan :

Yorgunluk

Araştırmalar:

Yaygın:

Kilo artışı
Bunların dışında, meme akıntısı da görülebilir.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız, doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


5. LUEVA'nın saklanması

LUEVA 'yı çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

LUEVA 30oC'nin altındaki oda sıcaklığında saklanmalıdır.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra LUEVA'yı kullanmayınız.


Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz LUEVA'yı kullanmayınız.

Ruhsat Sahibi:


Maya Tıbbi Ürünler Tic. Ltd. Şti Şişli - İSTANBUL

Üretim Yeri:


N.V. Organon, P.O Box 20, 5340 BH Oss, Hollanda

Bu kullanma talimatı 12.09.2012 tarihinde onaylanmıştır.


İlaç Bilgileri

Lueva 75 mikrogram Film Kaplı Tablet

Etken Maddesi: Desogestrel

Atc Kodu: H01BA02

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.