Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Revinty Ellipta 200/25 Mcg Kullanıma Hazır İnhalasyon Tozu Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATIREVİNTY ELLIPTA 200/25 mikrogram kullanıma hazır inhalasyon tozu.

Ağız yolundan solunarak kullanılır.

Etkin madde:

Her kullanıma hazır doz 200 mikrogram flutikazon furoat ve 25 mikrogramvilanterol (trifenatat olarak) içerir. Cihazın ağızlık kısmından salıverilen her doz 184 mcgflutikazon furoat ve 22 mcg vilanterol (trifenatat olarak) içerir.

Yardımcı maddeler:

Laktoz monohidrat (inek sütünden elde edilir), magnezyum stearat.

VBU ILAÇ EK IZLEMEYE TABIDIR. BU ÜÇGEN YENI GÜVENLILIK BILGISININ HıZLı OLARAK BELIRLENMESINI SAĞLAYACAKTıR. MEYDANA GELEN HERHANGI BIR YAN ETKIYI RAPORLAYARAK YARDıMCı OLABILIRSINIZ. YANETKILERIN NASıL RAPORLANACAĞıNı ÖĞRENMEK IÇIN 4. BÖLÜMÜN SONUNA BAKABILIRSINIZ.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacıkullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışında yüksekveya düşük doz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1. REVİNTY ELLIPTA nedir ve ne için kullanılır?


2. REVİNTY ELLIPTA 'yı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. REVİNTY ELLIPTA nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. REVİNTY ELLIPTA 'nın saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. REVİNTY ELLIPTA nedir ve ne için kullanılır?

REVİNTY ELLIPTA, astım hastalığını tedavi etmek için flutikazon furoat ve vilanterol adında iki adet etkin madde içermektedir.

Flutikazon furoat, kortikosteroidler (kısaca steroidler) denilen ilaç grubundandır. Kortikosteroidler enflamasyonu (yangıyı) azaltırlar. Akciğerlerdeki küçük hava yollarındabulunan şişme ve tahrişi azaltarak nefes alma sorunlarını azaltırlar. Kortikosteroidler ayrıcaastım krizlerinin önlenmesinde de yardımcı olurlar.

Vilanterol, bronkodilatör (bronş açıcılar) adı verilen bir ilaç grubuna dahildir. Akciğerlerdeki küçük hava yollarında bulunan kasları rahatlatır. Bu, hava yollarının açılmasını ve akciğerlerehava giriş-çıkışının kolaylaşmasını sağlar. Düzenli olarak kullanıldığında, küçük havayollarının açık kalmasını sağlar.

Astım, küçük hava yollarının etrafındaki kasların kasıldığı (bronkokonstriksiyon), şiştiği ve tahriş olduğu (inflamasyon) uzun dönemli bir hastalıktır. Belirtileri arasında nefes darlığı,

1

hırıltılı solunum, göğüste sıkışma hissi ve öksürük vardır; bu belirtiler gelip geçici olabilir. REVİNTY ELLIPTA'nın astım semptomlarını ve alevlenmeleri azalttığı gösterilmiştir.

• Etkin maddeler, cihazın içinde toz formunda ve ayrı blisterlerde bulunmaktadır. Her birşeritte 14 veya 30 blister bulunmaktadır. Dolayısıyla, her bir cihaz 14 veya 30 doziçermektedir. 90 (3 ambalaj x 30 doz) doz içeren çoklu ticari takdim şekli de mevcuttur.Tüm ticari takdim şekilleri satışa sunulmayabilir.

Ellipta cihazı, açık gri renkli bir gövde, soluk mavi renkli bir inhaler kapağı ve bir doz sayacına sahip olan plastik bir inhalerdir. Sıyrılarak açılan folyo kapağı olan bir alüminyumkutu içerisinde ambalajlanmaktadır. Ambalajdaki nemi azaltmak için alüminyum kutuiçerisinde nem çekici bir paket bulunur.

• REVİNTY ELLIPTA'nın yalnızca nefes problemleri ya da astım belirtileri yaşadığınızdadeğil, her gün kullanılması gerekmektedir. REVİNTY ELLIPTA ani bir nefes darlığı veyahırıltılı solunum atağını rahatlatmak için kullanılmamalıdır. Böyle bir atak yaşarsanız, hızlıetki sağlayan bir inhaler (salbutamol gibi) kullanmanız gerekmektedir. Eğer hızlı etkisağlayan bir inhaleriniz yoksa doktorunuzla görüşünüz.

REVİNTY ELLIPTA, Ellipta cihazı kullanılarak ağızdan solunarak akciğerlere çekilir.

2. REVİNTY ELLIPTA'yı kullanmaya başlamadan önce dikkat edilmesi gerekenlerREVİNTY ELLIPTA'yı aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer;

• Laktoza veya süt proteinine karşı alerjiniz (aşırı duyarlılığınız) varsa,

• Flutikazon furoata, vilanterole veya bu ilacın içindeki yardımcı maddelere karşı alerjiniz(aşırı duyarlılığınız) varsa.

REVİNTY ELLIPTA'yı aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

Eğer;

• Yan etki oluşma ihtimali daha yüksek olduğundan, karaciğer hastalığınız varsa. Eğer ortaveya şiddetli karaciğer hastalığınız varsa doktorunuz kullanmanız gereken günlük dozuREVİNTY ELLIPTA'nın düşük dozu (günde tek doz 100/25 mcg) ile sınırlandıracaktır.

• Kalp problemleriniz veya yüksek tansiyonunuz varsa,

• Akciğer tüberkülozu veya uzun süredir var olan veya tedavi edilmemiş enfeksiyonunuzvarsa,

• Şeker hastalığı (diyabet) öykünüz varsa,

• Tiroid bezi hastalığınız varsa,

• Kanınızdaki potasyum seviyesi düşükse,

• Görüşünüzde bulanıklık veya diğer görme bozukluklarınız olursa,

• REVİNTY ELLIPTA özellikle yüksek dozlarda uzun süre kullanıldığında, içerdiğikortikosteroid nedeniyle Cushing sendromu (sırtta kambura benzer yağ birikimi, yüzdeyuvarlaklaşma, aşırı kıllanma ve özellikle bel ve leğen kemiklerinde kemik erimesi),Cushingoid özellikler (Cushing sendromunda görülenlere benzer özellikler), böbrek üstübezinden hormon salıverilmesinin baskılanması, çocuk ve ergenlerde büyüme geriliği,mineral yoğunluğunda azalma, göze perde inmesi (katarakt), göz içi basıncının artması(glokom) ve daha seyrek olarak psikomotor hiperaktivite (aşırı ve yoğun etkinlik vehareketlilikte olma durumu), uyku bozuklukları, endişe, ruhsal çöküntü ya da saldırganlık(özellikle çocuklarda) içeren sistemik etkilere yol açabilir.

2

Ani nefes alma zorluğu


Eğer REVİNTY ELLIPTA inhalerinizi kullandıktan hemen sonra göğüs sıkışması, öksürük, hırıltı veya nefes darlığı yaşarsanız,

REVİNTY ELLIPTA'yı kullanmayı kesinizderhaltıbbi yardım alınız.

Bu uyarılar, geçmişteki her hangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

REVİNTY ELLIPTA'nın yiyecek ve içecek ile kullanılması

REVİNTY ELLIPTA'nın kullanım yolu nedeniyle yiyecek ve içeceklerle etkileşimi yoktur.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Hamileyseniz, hamile olabileceğinizi düşünüyorsanız veya hamile kalmayı planlıyorsanız, bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza danışınız. Doktorunuz aksini belirtmedikçe hamileykenbu ilacı kullanmayınız.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


REVİNTY ELLIPTA bileşenlerinin anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Bebeğinizi emziriyorsanız, REVİNTY ELLIPTA'yı almadan önce doktorunuza danışınız.Doktorunuz aksini belirtmedikçe emzirme döneminde bu ilacı kullanmayınız.

Araç ve makine kullanımı

Bu ilacın araç ve makine kullanma yeteneğinizi etkilemesi beklenmemektedir.

REVİNTY ELLIPTA'nın içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

REVİNTY ELLIPTA laktoz içerir. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı tahammülsüzlüğünüz olduğu söylenmişse REVİNTY ELLIPTA'yı kullanmadan öncedoktorunuzla temasa geçiniz.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Bazı ilaçlar REVİNTY ELLIPTA'nın etkisini değiştirebilir veya yan etki yaşama riskinizi artırabilir. Bunlar aşağıdaki gibidir:

- Yüksek kan basıncı veya kalp rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılan metoprolol gibi betablokör adı verilen ilaçlar

- Mantar enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılan ketokonazol

- HIV enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılan ritonavir veya kobisistat

- Salmeterol gibi solunumu rahatlatmak için kullanılan uzun etkili beta2-adrenerjikagonistler

Bu ilaçlardan her hangi birinin kullanımı, REVİNTY ELLIPTA'nın yan etkilerini artırabileceğinden doktorunuz sizi yakından takip etmek isteyebilir.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.


3

3. REVİNTY ELLIPTA nasıl kullanılır?

• Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

Doktorunuz her gün ne kadar ilaç kullanmanız gerektiğini size anlatacaktır ve bu miktar sadece sizin ihtiyacınız kadardır.

Astım tedavisi için REVİNTY ELLIPTA'nın olağan dozu günde bir kez, her gün aynı saatte, bir inhalasyondur (100 mikrogram flutikazon furoat ve 25 mikrogram vilanterol).

Şiddetli astımınız varsa, doktorunuz REVİNTY ELLIPTA'nın daha yüksek bir inhalasyon dozunu (200 mikrogram flutikazon furoat ve 25 mikrogram vilanterol) kullanmanızgerektiğine karar verebilir. Bu doz da, günde bir kez, her gün aynı saatte kullanılır.

Eğer normalden daha fazla nefes darlığı yaşıyor veya hırıltılı soluduğunuzu hissediyorsanız ya da hızlı etki eden inhalerinizi normalden daha fazla kullanma gereği duyuyorsanız,doktorunuza başvurunuz.

• Uygulama yolu ve metodu:

REVİNTY ELLIPTA ağız yolundan solunarak (inhalasyon şeklinde) kullanılır.

REVİNTY ELLIPTA'yı her gün, doktorunuzun size söylediği şekilde kullanmanız çok önemlidir. Bu, gün içinde ve gece belirtilerinizin olmamasını sağlayacaktır.

Doktorunuzun size vereceği talimatlara dikkatlice uymanız gerekir. Kendinizi iyi hissetseniz bile REVİNTY ELLIPTA'yı düzenli olarak her gün kullanmanız önemlidir.

REVİNTY ELLIPTA ani bir nefes darlığı veya hırıltılı solunum atağını rahatlatmak için kullanılmamalıdır. Böyle bir atak yaşarsanız, hızlı etki sağlayan bir inhaler (salbutamol gibi)kullanmanız gerekmektedir.

REVİNTY ELLIPTA'yı ilk kullanmaya başladığınızda düzgün çalıştığını kontrol etmeniz ve özel bir yöntemle kullanıma hazırlamanız gerekmemektedir. Sadece aşağıdaki talimatlarauyunuz.

İnhaler, nemi azaltmak için nem çekici bir paket ile birlikte paketlenmiştir. Dozunuzu almaya hazır olana kadar alüminyum kutunun kapağını açmayınız. Alüminyum kutunun kapağınıaçtıktan sonra nem çekici paketini atınız. Nem çekici paketini açmayınız, yemeyiniz veyateneffüs etmeyiniz. Alüminyum kutuyu açtıktan sonra kutu ve folyo kapağı atınız.

İnhaleri alüminyum kutudan çıkardığınızda, 'kapalı' pozisyonda olacaktır. Alüminyum kutunun kapağını açtıktan sonra inhalerin son kullanma tarihini inhaler etiketindeki boşluğayazınız. İnhalerin son kullanma tarihi alüminyum kutunun açılmasından sonra 6 haftadır.Etiket üzerine yazdığınız son kullanma tarihinden sonra inhaler kullanılmamalıdır. Folyoyualüminyum kutuyu açtıktan sonra atabilirsiniz.

REVİNTY ELLIPTA ambalajı aşağıdaki içeriklerden oluşur:

4

Kullanma talimatı

Kullanma talimatlarıBaşlamadan önce aşağıdaki talimatları okuyunuz.

• Eğer ilacı inhale etmeden, inhaler kapağını açıp kapatırsanız, bir doz harcanmış olur. Harcanan doz inhalerin içerisinde güvenle tutulur fakat artık kullanılamaz. Birinhalasyonda yanlışlıkla ilave ilaç veya çift doz almak mümkün değildir.

Karton kııtu

İıılıaler

Alüminyum kutu

İnhaler kapağı

İnhaler kapağını her açtığınızda,ilacınızdan bir dozhazırlarsınız.

Doz sayacı

• Bu sayaç, inhaler içinde kaç doz ilaçkaldığını gösterir.

•İnhaler kullanılmaya başlanmadanönce, tam olarak 30 dozu gösterir.

• İnhalerin kapağını her açtığınızda

1

dozeksilir.

•10 dozdan az kaldığında,

doz sayacınınyarısı kırmızı olarak görünür.

•Son dozu kullandıktan sonra, dozsayacının yarısı kırmızı olarak görünürve 0 sayısını gösterir.

İnhaleriniz artıkboştur.

• Eğer bundan inhaler kapağını açarsanız,doz sayacı yarı kırmızıdan tamamenkırmızıya dönecektir.

5

Kullanım basamakları1) Dozun hazırlanması

• Dozunuzu almaya hazır olana kadarinhaler kapağını açmayınız. İnhalerisallamayınız.

• “Klik” sesini duyana kadar inhalerkapağını tamamen aşağı doğru kaydırınız.

• Artık ilacınız inhale edilmeye hazırdır.

• Bunu teyit etmek için doz sayacından 1doz azalır.

• Eğer “klik” sesini duyduğunuzda dozsayacı bir birim eksilmezse, inhaler dozuvermeyecektir. Herhangi bir sorunuzolduğu takdirde inhaleriniz ile birlikteeczacınıza danışınız.

• inhaleri hiçbir zaman sallamayınız.

2) İlacınızın inhale edilmesi

• İnhaleri ağzınızdan uzakta tutarkenmümkün olduğunca derin bir nefes veriniz.İnhalerin içine doğru nefes vermeyiniz.

Dudaklarınız inhale etmek içinağızlığın kmılııılıışekli ile uyum»ağlar.

Hava deliğini

parmaklarınızla

engellemeyiniz.

• Ağızlığıdudaklarınızın arasına

yerleştirerek dudaklarınızı ağızlığın çevresinde sıkıca kapayınız. Hava deliğiniparmaklarınızla engellemeyiniz.

• Uzun, devamlı ve derin bir nefes alınız. Bunefesi tutabildiğiniz kadar tutunuz (en az 34 saniye).

• İnhaleri ağzınızdan uzaklaştırınız.

• Yavaş ve hafif bir nefes veriniz.

• İnhaleri doğru kullanıyor olsanız dahiilacın tadını alamayabilirsiniz veyahissedemeyebilirsiniz.

3) İnhalerin kapatılması

• Ağızlığı temizlemek isterseniz, inhaler kapağınıkapatmadan önce kuru bir kağıt mendil kullanınız.

• İnhaler kapağını gidebildiği kadar yukarı doğru, ağızlığıkapayacak şekilde, kaydırınız.

• İnhaleri kullandıktan sonra ağzınızı su ile çalkalayınız vetükürünüz.

Bu, yan etki olarak ağız ya da boğazınızda yara gelişme

ihtimalini azaltacaktır.

• Değişik yaş grupları:

• Çocuklarda kullanımı:

REVİNTY ELLIPTA'nın, astım tedavisinde 12 yaş altı çocuklarda kullanılmasına ilişkin veri bulunmadığından bu yaş grubunda kullanılması önerilmemektedir.

6

•Yaşlılarda kullanımı:

65 yaş üzeri hastalarda dozun ayarlanması gerekli değildir.

•Özel kullanım durumları:

•Böbrek yetmezliği:

Böbrek yetmezliği olan hastalarda dozun ayarlanması gerekli değildir.

•Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer yetmezliği bulunan hastalarda dozun ayarlanması konusunda dikkatli olunmalıdır. Karaciğer yetmezliği görülen hastalarda kortikosteroidlerle ilgili sistemik yan etki riski dahafazla olabilir.

Eğer REVİNTY ELLIPTA 'nın etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla REVİNTY ELLIPTA kullandıysanız

Eğer yanlışlıkla, REVİNTY ELLIPTA'nın doktorunuzun önerdiğinden daha fazla bir dozunu alırsanız, doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz. Kalbinizin normalden daha hızlıçarptığını fark edebilirsiniz, güçsüz hissedebilirsiniz veya baş ağrınız olabilir.

Eğer uzun bir süre önerilenden daha yüksek dozlar kulandıysanız, doktorunuza veya eczacınıza danışmanız özellikle önemlidir. Bunun nedeni, REVİNTY ELLIPTA'nın dahayüksek dozlarının vücudunuz tarafından doğal olarak üretilen steroid hormonlarının miktarınıazaltabilecek olmasıdır.

REVİNTY ELLIPTA'yı kullanmayı unutursanız

Unutulan dozları dengelemek için ilave doz almayınız.


Bir sonraki dozu normal saatinde alınız.

Hırıltı hissederseniz veya nefessiz kalırsanız hızlı etkili inhalerinizi (salbutamol gibi) kullanınız ve daha sonra tıbbi yardım alınız.

REVİNTY ELLIPTA ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

Doktorunuza danışmadan REVİNTY ELLIPTA almayı kesmeyiniz. REVİNTY ELLIPTA'yı doktorunuzun önerdiği süre için kullanınız. Sadece kullanımınız süresince etkili olacaktır.Daha iyi hissetseniz bile, doktorunuz tarafından önerilmedikçe ilacı kesmeyiniz. Bu ilacınkullanımına ilişkin ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi REVİNTY ELLIPTA'nın içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa REVİNTY ELLIPTA'yı kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümünebaşvurunuz:

Aşırı duyarlılık reaksiyonları

• Ciltte kaşıntı (ürtiker) veya kızarıklık

• Bazen yüzde veya ağızda şişlik (anjiyoödem)

• Bazen çok hırıltılı, öksürüklü olma durumu veya nefes almada zorluk

• Ani güçsüzlük veya baş dönmesi hissetme (bayılmaya veya bilinç kaybına yol açabilir)

7

REVİNTY ELLIPTA kullanımından sonra aşırı duyarlılık reaksiyonları seyrek görülür ( 1.000 hastanın birinden az, fakat 10.000 hastanın birinden fazla).

Ani gelişen solunum güçlükleri

REVİNTY ELLIPTA kullanımından sonra ani gelişen solunum güçlükleri seyrek görülür (1.000 hastanın birinden az, fakat 10.000 hastanın birinden fazla).

Eğer REVİNTY ELLIPTA inhalerinizi kullandıktan hemen sonra göğüs sıkışması, öksürük, hırıltı veya nefes darlığı yaşarsanız,

REVİNTY ELLIPTA'yı kullanmayı kesiniz ve derhaltıbbi yardım alınız.

Akciğer enfeksiyonu (pnömoni)

(yaygın görülen yan etki, 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir)

Eğer REVİNTY ELLIPTA inhalerinizi kullandıktan hemen sonra aşağıdakilerden herhangi bir tanesini yaşarsanız, doktorunuzu bilgilendiriniz. Bunlar akciğer enfeksiyonu semptomlarıolabilirler.

• Ateş veya titreme

• Mukus üretiminde artış, mukus renginde değişiklik

• Artmış öksürük veya nefes alma güçlüğünde artış

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sınıflandırılmıştır:

Çok yaygın: 10 hastanın en az birinde görülebilir.

Yaygın: 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.

Yaygın olmayan: 100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir.

Seyrek: 1.000 hastanın birinden az, fakat 10.000 hastanın birinden fazla

görülebilir.

Çok seyrek: 10.000 hastanın birinden az görülebilir.

Bilinmiyor: Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

Çok yaygın görülen yan etkiler

• Baş ağrısı

• Soğuk algınlığı (nazofaranjit)

Yaygın görülen yan etkiler

• Ağızda veya boğazda bir mantar enfeksiyonunun (kandidiyaz) neden olduğu ağrılı, kabarıkbölgeler. REVİNTY ELLIPTA'yı kullandıktan hemen sonra ağzınızı su ile çalkalamak buyan etkinin gelişmesini engelleyebilir.

• Akciğer enfeksiyonu (pnömoni)

• Akciğerlerin enflamasyonu (bronşit)

• Burun sinüslerinde veya boğazda enfeksiyon

• Grip

• Ağzın arkasında ve boğazda acı ve tahriş (orofaringeal ağrı)

• Sinüs iltihabı (sinüzit)

• Yutak iltihabı (faranjit)

• Kaşıntılı, akıntılı veya tıkalı burun (rinit)

• Öksürük

• Ses bozuklukları (disfoni)

• Kemiklerin güçsüzleşmesinin sonucu olarak kırıklar

8

• Mide ağrısı

• Sırt ağrısı

• Yüksek vücut sıcaklığı (ateş)

• Eklem ağrısı

• Kramp

Yaygın olmayan yan etkiler

• Düzensiz kalp atımı (ekstrasistoller)

• Bulanık görme

Seyrek görülen yan etkiler

• Aşırı duyarlılık reaksiyonları

• Kalp atışının hızlanması (taşikardi)

• Kalp atışının hissedilmesi (palpitasyon)

• Aşırı endişe hali (anksiyete)

• Titreme (tremor)

• Nefes almada ani güçlük veya hırıltılı solunum

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.Yan etkilerin raporlanması

Herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca yan etkileri

www.titck.gov.tr5. REVİNTY ELLIPTA'nın saklanması

REVİNTY ELLIPTA 'yı çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.


25°C'nin altındaki oda sıcaklığında, nemden koruyarak saklayınız.

Nemden korumak amacıyla aluminyum kutusunda saklayınız ve yalnızca ilk kullanımdan hemen önce aluminyum kutusundan çıkarınız.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra REVİNTY ELLIPTA 'yı kullanmayınız.


Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

İnhalerin son kullanma tarihi alüminyum kutunun açılmasından sonra 6 haftadır. Alüminyum kutuyu açtıktan sonra kutu ve folyo kapağı atınız.

Hiçbir ilacı atık su yoluyla atmayınız. Artık kullanmadığınız ilaçları nasıl imha etmeniz gerektiğini eczacınıza sorunuz. Bu önlemler çevrenin korunmasına yardımcı olacaktır.

Ruhsat sahibi:

GlaxoSmithKline İlaçları San. ve Tic. A.Ş.

9

Büyükdere Cad. No:173, 1. Levent Plaza, B Blok 34394, 1. Levent/İSTANBUL

Üretim yeri:

Glaxo Operations UK Ltd, Ware/Hertfordshire/İngiltere

Bu kullanma talimatıtarihinde onaylanmıştır.


10

İlaç Bilgileri

Revinty Ellipta 200/25 Mcg Kullanıma Hazır İnhalasyon Tozu

Etken Maddesi: Flutikazon Furoat/vilanterol Trifenatat

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.