Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Bravex 200 Mg Yumuşak Kapsül Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATIBRAVEX 200 mg yumuşak kapsül Ağız yoluyla alınır.

Etkin madde:

Her bir kapsül 200 mg ibuprofen içerir.

Yardımcı maddeler:

Polivinil prolidon K12 PF, polietilen glikol 600 (sıvı), potasyum

hidroksit, jelatin (sığır kaynaklı), gliserol, sorbitol/sorbitan anidrisorb 85/70/00, kinolin

sarısı (E104), patent mavi V (E131) ve saf su.

_

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu kullanma talimatım saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaçduyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorumuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin içim reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğimizde doktorunuza builacı kullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlacınız hakkında size önerilen dozun dışındayüksek veya düşük dozkullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1. BRA VEX nedir ve ne için kullanılır?


2. BRA VEX'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. BRAVEX nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. BRA VEX'in saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır1. BRAVEX nedir ve ne için kullanılır?

BRAVEX 200 mg Yumuşak Kapsül, berrak, renksiz çözelti içeren mavi renkli şeffaf oval yumuşak kapsüller şeklindedir. Her kutuda 20 veya 30 kapsül vardır.

1 / 12

BRAVEX, Non-Steroid Antiinflamatuvar İlaçlar (steroidal olmayan iltihap giderici ilaçlar)

olarak bilinen bir ilaç grubuna dahildir.

BRAVEX,

• Eklemlerdeki romatizmal iltihabi hastalıkların (romatoid artrit, osteortrit veankilozan spondilit) belirti ve bulgularının tedavisinde,

• Gut (damla) hastalığında görülen eklem iltihabının tedavisinde,

• Akut kas-iskelet ağrılarının tedavisinde,

• Adet sancılarının tedavisinde

kullanılır.

2. BRAVEX'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

BRAVEX'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Kalp damar sistemi ile ilgili riskler

- Steroidal olmayan iltihap giderici ilaçlar ölümcül olabilecek trombolik (pıhtılaşma ileilgili) olaylar, kalp krizi ve inme riskinde artışa neden olabilir. Bu risk, kullanım süresinebağlı olarak artabilir. Kalp-damar hastalığı olan veya kalp damar hastalığı riskfaktörlerini taşıyan hastalarda risk daha yüksek olabilir.

- BRAVEX koroner arter “bypass” cerrahisi öncesi ağrı tedavisinde kullanılmamalıdır.

Sindirim sistemi ile ilgili riskler

- Steroidal olmayan iltihap giderici ilaçlar kanama, yara oluşması, mide veya bağırsakdelinmesi gibi ölümcül olabilecek ciddi istenmeyen etkilere yol açarlar. Bu istenmeyenetkiler herhangi bir zamanda, önceden uyarıcı bir belirti vererek veya vermeyerek ortayaçıkabilirler. Yaşlı hastalar, ciddi olan bu etkiler bakımından daha yüksek risk altındadır.

Eğer;

• Aktif madde ibuprofene veya BRAVEX'in içeriğinde bulunan herhangi bir maddeyekarşı aşırı hassasiyetiniz varsa,

• Aspirin veya steroidal olmayan iltihap giderici ilaçlar kullanımı sonrası astım, kurdeşenveya başka bir alerjik tipte reaksiyon (aşırı duyarlılık) yaşadıysanız,

• Halen mide/duodenum (oniki parmak bağırsağı) ülseriniz veya mide-bağırsak kanalıkanamanız varsa ya da daha önce bu tür bir hastalık geçirdiyseniz,

• Koroner (kalbi besleyen) kan damarı “bypass” ameliyatı öncesi ve sonrası dönemde,

• Beyin damarlarıyla ilgili bir kanama ya da başka aktif kanamanız varsa

2 / 12

• Şiddetli karaciğer yetmezliğiniz varsa,

• Şiddetli böbrek yetmezliğiniz varsa,

• Şiddetli kalp yetmezliğiniz varsa,

• Hamileliğinizin son 3 ayında iseniz,

• 12 yaşın altındaysanız

• Daha önceden steroidal olmayan iltihap giderici ilaçlar veya ağrı kesici ilaçlarlailişkilendirilmiş mide-barsak kanaması veya delinmesi şikayetiniz olduysa bu ilacıkullanmayınız.

BRAVEX'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

• Kalp yetmezliği, anjina (göğüs ağrısı) varsa veya daha önce kalp krizi, bypass ameliyatı,periferal damar hastalığı (dar veya tıkalı damarlardan ötürü bacak veya ayaklarda zayıfdolaşım) veya inme (geçici iskemik atak dahil) geçirdiyseniz,

• Yüksek kan basıncı, diyabet (şeker hastalığı), yüksek kolesterol varsa, ailenizde kalphastalığı öyküsü varsa veya sigara içiyorsanız,

• Astımınız, karaciğer, bağırsak veya böbrek rahatsızlığınız veya bahar nezleniz varsa,

• Eklem ağrısı, cilt değişimi ve diğer organlarda bozukluklara sebebiyet veren bir bağdokusu hastalığı olan Sistemik Lupus Eritematoz (SLE) rahatsızlığınız varsa,

• Hamile kalmaya çalışıyorsanız (İbuprofen doğurganlığı olumsuz etkileyebilen bir ilaçgrubuna (Steroidal olmayan iltihap giderici ilaçlar) dahildir. İlaç tedavisininkesilmesinden sonra tedavi öncesindeki duruma geri dönülür. İbuprofenin arada sıradakullanımının hamile kalma şansını etkilemesi beklenmez ancak yine de eğer gebe kalmaile ilgili problemleriniz varsa ilacı kullanmadan önce doktorunuzu bilgilendiriniz).

• Gebeliğinizin ilk 6 ayı içerisindeyseniz

• Böbrek rahatsızlığı riski nedeniyle 12-18 yaş arasında çocuk ve gençlerde. Eğer 12-18yaşları arasındaki çocuğunuz sıvı almıyor veya devam eden kusma ve ishal nedeniyle sıvıkaybı yaşıyorsa kullanmadan önce doktorunuza danışın.

• Mide ağrısı ortaya çıkarsa ilacı kullanmayı durdurup bir doktora danışınız.

• Ciltte ve göz çevresinde kan oturması, şişlik ve kızarıklıkla seyreden iltihap (Stevens-Johnson sendromu), deride içi sıvı dolu kabarcıklarla, deri soyulmaları ve doku kaybı ileseyreden ciddi bir hastalık (toksik epidermal nekroliz) veya genelde kendiliğinden geçen,el, yüz ve ayakta dantele benzer kızarıklık oluşturan, aşırı duyarlılık durumu (eritema

3 / 12

multiforme) gibi ciddi alerjik reaksiyonlar görürseniz ilacı kullanmayı durdurup bir doktora danışınız.

• Kusmuğunuzda kan veya dışkınızın kanlı ya da siyah olduğunu görürseniz ilacıkullanmayı durdurup bir doktora danışınız. İbuprofen ve benzeri steroidal olmayan iltihapgiderici ilaçlar uzun süreli kullanıldığında önceden bu türlü bir hastalık geçirilmemiş olsabile mide bağırsak kanalında ülserler, kanama ve delinme oluşabilmektedir. Bu türlüistenmeyen etkilerin ortaya çıkma riski daha önce böyle bir hastalık geçirmiş olanlarda,yaşlı kişilerde, yüksek ilaç dozlarında ve tedavi süresi uzadıkça artmaktadır.

• Vücudunuzda sebepsiz olarak morarmalar, çürümeler ortaya çıkarsa, doktora başvurunuz,

• Üşüme, titreme ve ateşin birden bire yükselmesi, halsizlik, baş ağrısı ve kusma, ya daensenizde katılık hissi ortaya çıkar ise hemen doktora başvurunuz; çünkü bir tür beyinzarı iltihabı (aseptik menenjit) belirtileri olabilir.

• Başka steroidal olmayan iltihap giderici ilaçlar kullanıyorsanız kullanmadan öncedoktorunuza danışınız.

• Özellikle yaşlılarda ölümcül olabilen mide bağırsak sisteminde kanama ve delinme ya dayara oluşumu gibi ciddi yan etki görülme riski daha fazla olduğundan dikkatli olunuz.

• Böbrek hastalığınız varsa böbrek fonksiyonlarının izlenmesi gerekebilir. BRAVEX vebenzeri steroidal olmayan iltihap giderici ilaçlar uzun süre kullanan kişilerde böbrekişlevlerinin bozulma riski, kalp yetmezliği ve karaciğer bozukluğu olanlarda, idrarsöktürücü (diüretik) ve anjiyotensin dönüştürücü enzim (ADE) inhibitörü olan tansiyonilacı alanlarda ve yaşlılarda yükselmektedir.

• BRAVEX de dahil olmak üzere steroidal olmayan iltihap giderici ilaçlar alan hastalarda bazen kansızlık (anemi) görülür. İbuprofen de dahil olmak üzere steroidalolmayan iltihap giderici ilaçlar ile uzun süreli tedavi gören hastalar, kansızlığa ilişkinbelirti veya semptomlar gösteriyorlarsa kan değerleri (hemoglobin ve hematokrit)seviyelerini kontrol ettirmelidirler.

• Karaciğer hastalığınız varsa

• Açıklanamayan kilo artışı ve su tutulumu (ödem) meydana gelirse

• İltihabi bağırsak hastalığınız (ülseratif kolit veya Crohn hastalığı) varsa veya daha öncegeçirmişseniz

İbuprofen gibi ilaçların kullanımı, kalp krizi (miyokard enfarktüsü) ya da inme riskinde

küçük bir artış ve sindirim sisteminde kanama, yara oluşması, mide veya bağırsak delinmesi

4 / 12

ile ilişkili bulunmuştur. Bu risk yüksek doz ve uzun süreli kullanımda daha fazladır. Belirtilen günlük dozu veya tedavi süresini (10 gün) aşmayınız.

Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

BRAVEX'in yiyecek ve içecek ile kullanılması

BRAVEX bir bardak su ile beraber aç veya tok karnına alınabilir. Yine de, çok az kişi BRAVEX ile hafif hazımsızlık yaşayabilir. Eğer böyle bir durum gelişirse tabletlerin birmiktar yiyecek veya süt ile alınması yardımcı olacaktır.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Gebelik döneminde mümkünse BRAVEX kullanımından kaçınılmalıdır. Mutlaka gerekliyse kullanmadan önce doktorunuza danışınız. Gebeliğin son 3 ayında kullanmayınız.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


BRAVEX emziren anneler tarafından kullanılması önerilmemektedir.

Araç ve makine kullanımı

Önerilen dozlarda ve tedavi süresinde kullanılması halinde BRAVEX araç ve makine kullanımı üzerine belirgin bir etki yapması beklenmez. İbuprufen tedavisini takiben belirlihastaların tepki verme süresi etkilenebilir. Bu durum araç ve makine kullanımı gibi yüksekdikkat gerektiren durumlarda göz önünde bulundurulmalıdır.

Yüksek dozda kullanımı yorgunluk ve baş dönmesi gibi santral sinir sistemi yan etkilerine yol açabilir. Bu etki eş zamanlı alkol alımı ile artabilir.

BRAVEX'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

Bu ürün sorbitol içermektedir. Daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı intoleransınız (dayanıksızlığınız) olduğu söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan öncedoktorunuz ile temasa geçiniz. Bu ürün kinolin sarısı içerdiği için alerjik reaksiyonlara sebepolabilir.

5 / 12Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Eğer diğer steroidal olmayan iltihap giderici ilaçlar ağrı kesicileri ya da aspirin

kullanıyorsanız bu ilacı kullanmayınız.

BRAVEX diğer ilaçları etkiliyebilir veya bu ilaçlardan etkilenebilir. Aşağıdaki ilaçları

kullanıyorsanız doktorunuza bildiriniz:

• Bazı yüksek tansiyon ilaçlarının (kaptopril gibi ADE inhibitörleri, atenolol gibi betablokerleri ya da losartan gibi anjiyotensin-II reseptör antagonistleri) etkisini azaltabilir

• Aminoglikozit sınıfı antibiyotikler (örn. gentamisin, kanamisin, streptomisin); bunlarınatılımları azalabilir ve istenmeyen etkileri artabilir.

• Kan pıhtılaşmasını engelleyen ilaçlar (örn. varfarin); pıhtılaşma engelleyici etki artabilir(kanama riskinde artış).

• Kan pıhtılaşmasına aracılık eden hücrelerin faaliyetini engelleyen ilaçlar (antitrombositajanlar, örn. aspirin dipiridamol, klopidogrel) ve depresyon için kullanılan selektifserotonin geri-alım inhibitorleri (örn. fluoksetin, fluvoksamin, paroksetin, sertralin);mide-bağırsak kanalında kanama riski artabilir.

• COX-2 inhibitörleri dahil (örneğin; naproksen, selekoksib, nimesulid) diğer steroidalolmayan iltihap giderici ilaçlar ve aspirin ile birlikte kullanıldıklarında mide-bağırsakkanalında kanama riskini arttırabilirler ve bu nedenle birlikte kullanımındankaçınılmalıdır.

• İdrar söktürücüler (örn. furosemid); idrar söktürücü etki azalabilir ve böbrek bozukluğuriski artabilir.

• Kalp yetmezliğinde kullanılan kalp glikozidleri (örn. digoksin, digitoksin); bu ilaçlarınkan düzeyleri artabilir.

• Kinolon sınıfı antibiyotikler (çeşitli enfeksiyonların tedavisinde kullanılan bir antibiyotiksınıfı, örn. siprofloksasin) nöbet (konvülsiyon) riskini arttırabilir.

• Kortizon grubu ilaçlar (iltihap (inflamasyon) ve bağışıklık sistemi hastalıklarınıntedavisinde kullanılır); mide-bağırsak kanalında ülser ve kanama riski artabilir.

• Lityum tuzları (ruhsal hastalıklarda kullanılır) ve metotreksat (romatizmal eklemhastalıklarında ve bazı kanser türlerinde kullanılan bir ilaç); vücuttan atılımları azalabilir.

• Mifepriston (düşüğe neden olan bir ilaç) ile birlikte kullanıldığında, mifepristonunetkinliğinde azalmaya neden olabilir.

6 / 12

• Siklosporin (organ nakillerinde veya belirli bağışıklık sistemi hastalıklarının tedavisindekullanılır); böbrek bozukluğu riskinde artış olabilir.

• Takrolimus (organ nakillerinde veya belirli bağışıklık sistemi hastalıklarının tedavisindekullanılır); steroidal olmayan iltihap giderici ilaçlar ile beraber kullanıldığında böbrektekizararlı etkilerinde artış olabilir.

• Zidovudin (HIV enfeksiyonu tedavisinde kullanılır); steroidal olmayan iltihap gidericiilaçlar ile beraber verildiğinde toksik etki riskinde artış olabilir. Aynı zamanda zidovudinve ibuprofen tedavisi alan HIV (+) hemofili (kanama sorunu) hastalarında kan oturmasıve eklem boşluğunda kan birikmesi riskinde artışa ilişkin kanıt bulunmaktadır.

• CYP2C9 İnhibitörleri (ilaçları etkisiz hale getiren karaciğer proteinlerini durduran ilaçgrubu): Özellikle yüksek dozdaki ibuprofenin vorikonazol veya flukonazol (mantartedavisinde kullanılır) içeren ilaçlarla birlikte uygulanması durumunda, ibuprofendozunun düşürülmesi düşünülmelidir.

• Ginkgo biloba bitkisel ekstresi: Mide-barsak kanalında kanama riskini artırabilir.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.3. BRAVEX nasıl kullanılır?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

Yetişkinler ve 12 yasından büyük çocuklar:

İhtiyaca göre her 6 ila 8 saatte bir 1 veya 2 kapsül alınır. İki doz arasında en az 4 saat bırakılmalıdır. 24 saat içinde 6 kapsülü (1200 mg) aşmayınız.

12 yaşından küçük çocuklara verilmemelidir.

Yetişkinlerde: Belirtiler artar ya da 10 günden fazla sürerse veya yeni belirtiler ortaya çıkarsa bir doktora veya eczacıya danışın.

12 ila 18 yaş arasındaki çocuk ve gençlerde: Belirtiler artar ya da 3 günden fazla sürerse veya yeni belirtiler ortaya çıkarsa bir doktora veya eczacıya danışın.

Uygulama yolu ve metodu:

BRAVEX ağız yoluyla alınır. Kapsüller bir bardak su ile alınmalıdır.

Değişik yaş grupları:

7 / 12

Çocuklarda kullanım:

12 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmaz. 12 yasından küçük çocuklar için aynı etkin maddeyi içeren sıvı formların (şurup, süspansiyon gibi) kullanılmasıtavsiye edilir.

Yaşlılarda kullanım:Özel kullanım durumları:

Böbrek/karaciğer yetmezliği:

Böbrek veya karaciğer yetmezliğiniz varsa kullanmadan önce doktorunuza danışınız. Bu hastalarda doz mümkün olan en düşük düzeyde tutulmalı veböbrek ve karaciğer fonksiyonları izlenmelidir.

Eğer BRAVEX'in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden fazla BRAVEX kullandıysanız:

BRAVEX'den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

Eğer kullanmanız gerekenden daha fazla BRAVEX kullanmışsanız ya da çocuklar bu ilacı kazara kullandıysa, alınacak önlem hakkında tavsiye ve risk ile ilgili görüş almaküzere her zaman bir doktora veva en vakın hastaneve basvurun.


Belirtiler: mide bulantısı, karın ağrısı, kusma (kanlı cizsiler olabilir), baş ağrısı. kulak çınlaması, bilinç bulanıklığı ve titrek göz hareketlerini içerebilir. Yüksek dozlardauyuşukluk, göğüs ağrısı, çarpıntı, bilinç kaybı, kasılmalar (özellikle çocuklarda),güçsüzlük ve baş dönmesi , idrarda kan, üşüme hissi , solunum problemleribildirilmiştir.BRAVEX'i kullanmayı unutursanız:

Bir dozu unutursanız, bunu hatırlar hatırlamaz ilacı alınız. Ancak, bir sonraki dozun zamanı gelmişse, unuttuğunuz dozu almayınız.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.BRAVEX ile tedavi sonlandırıldığındaki oluşabilecek etkiler:

Herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

8 / 12

Tüm ilaçlar gibi, BRAVEX'in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

(Eozinofili ve sistemik semptomların eşlik ettiği ilaç reaksiyonu):

Bilinmiyor

PRESS sendromu olarak bilinen şiddetli bir cilt reaksiyonu ortava çıkabilir. DRESS'in semptomları şunlardır: döküntü, ateş, lenf düğümlerinin şişmesi ve eozinofilllerin (birçeşit beyaz kan hücresi ) artışıAşağıdakilerden biri olursa, BRAVEX'i kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

• Peptik ülserasyon (mide ülseri) veya perforasyon (delinme): siddetli karın ağrısı, kankusma (ya da kahve telvesine benzeyen sıvı), dışkıda kan ya da kanamaya bağlı katranrengi dışkı

• Beyin zarı iltihabı: ense sertliği, baş ağrısı, bulantı, kusma ateş ya da oryantasyon (yer,zaman, mekan algısı) kaybı

• Ciddi alerjik reaksiyonlar (anaflaksi): baş dönmesi, baygınlık, düşük tansiyon, çarpıntı,yüzde, boğazda ve dilde şişlik, nefesin kesilmesi, hırıltı ya da zor nefes alma

• Astım ve astımda kötüleşme

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, acil tıbbi müdahaleye ve hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz :

Görülebilecek diğer yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde tanımlanmıştır:

Çok yaygın : 10 hastanın en az birinde görülebilir.

Yaygın : 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla

görülebilir.

Yaygın olmayan : 100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir.

9 / 12

Seyrek : 1.000 hastanın birinden az fakat 10.000 hastanın birinden fazla

görülebilir.

Çok seyrek : 10.000 hastanın birinden az görülebilir.

Bilinmiyor : Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

Yaygın olmayan:


• Alerjik reaksiyonlar: kurdeşen, ciltte döküntü ve kaşıntı

• Karın ağrısı, hazımsızlık, şişkinlik ve bulantı

• Baş ağrısı

Seyrek:


• İshal, gaz, kabızlık ve kusma

Çok seyrek:


• Kan hücrelerinin sayısında azalma (göz ve deri renginin solması ya da sarıya dönmesi,ateş, boğaz ağrısı, ağızda hafif ülser, gribal semptomlar, halsizlik, burun ya da deridekanama ya da hassasiyet)

• Beyin zarı iltihabı (ense sertliği, baş ağrısı, bulantı, kusma, ateş ya da oryantasyon (yer,zaman, mekan algısı) kaybı)

• Ciddi alerjik reaksiyonlar (yüz, dil ve boğazda şişme, nefes darlığı, hızlı kalp atışı, düşüktansiyon), soluk almada zorluk veya hırıltılı solunum

• Yüksek tansiyon, kalp yetmezliği, göğüs ağrısı

• Astım, bronş ve bronşcukların kasılması (bronkospazm), nefes darlığı ve hırıltılı solunum

• Asabiyet, görme bozukluğu, kulak çınlaması ve baş dönmesi

• Ödem, ayaklarda ve ayak bileğinde şişme (periferik ödem)

• Kan değerleri (hemoglobin ve hematokrit) seviyelerinde azalma

• Mide-bağırsak sorunları: Mide ya da bağırsakta görülen hastalıklar (peptik ülser, kanamaveya delinme), kan kusma, dışkıda kan bulunması, sindirim kanalında kalınlaşma veülserlerle giden iltihabi hastalık (Crohn hastalığı) ve ağızda ülser

• Karaciğer sorunları: Belirtileri derinin ve göz beyazının sarı renge dönmesini içerebilir.

• Böbrek sorunları: Böbrek yetmezliği, böbrekte doku ölümü (renal papiller nekroz),

idrarda kan görülme (hematüri), iştahsızlık, aşırı susama, kusma ile seyreden böbrek

iltihabı (interstisyel nefrit), böbreğin en küçük yapı birimi nefronlarda yapı bozukluğu

(nefrotik sendrom), idrarda protein tespit edilmesi (proteinüri)

10 / 12

• Ciddi deri reaksiyonları: Ciltte ve göz çevresinde kan oturması, şişlik ve kızarıklıkla seyreden iltihap (Stevens-Johnson sendromu), deride içi sıvı dolu kabarcıklarla, derisoyulmaları ve doku kaybı ile seyreden ciddi bir hastalık (epidermal nekroliz) veyagenelde kendiliğinden geçen, el, yüz ve ayakta dantele benzer kızarıklık oluşturan, aşırıduyarlılık durumu (eritema multiforme) dahil reaksiyonlar

BRAVEX benzeri ilaçlar, kalp krizi ve inme riskinde küçük bir artış ile ilişkili bulunmuştur.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


Yan etkilerin raporlanması


Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yanetkileri www.titck.gov.tr sitesinde yer alan “İlaç Yan Etkileri Bildirimi” ikonuna tıklayarakya da 0 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye FarmakovijilansMerkezi (TÜFAM)'ne bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmaktaolduğunuz ilacın güvenliliği hakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamışolacaksınız.

5. BRAVEX'in saklanması

BRAVEX 'i çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra BRAVEX'i kullanmayınız.


Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

Ruhsat Sahibi:


World Medicine İlaç San ve Tic A.Ş.

Bağcılar/İstanbul

Üretim yeri:


World Medicine İlaç San ve Tic A.Ş.

11 / 12

Bağcılar/İstanbul

Bu kullanma talimatıtarihinde onaylanmıştır.



12 / 12


İlaç Bilgileri

Bravex 200 Mg Yumuşak Kapsül

Etken Maddesi: İbuprofen

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.