Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Nevrozz 100 Mg/2 Ml Im Enjeksiyonluk Çözelti Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATINEVROZZ 100 mg/2 mL im enjeksiyonluk çözelti Kas içine (intramüsküler) uygulanır.Steril

Etkin madde:

Her 2 mL'lik ampul 100 mg ketoprofen içerir.

Yardımcı maddeler:Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

•Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaçduyabilirsiniz.


•Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuzabu ilacı kullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksek veya düşükdoz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1. NEVROZZ nedir ve ne için kullanılır?


2. NEVROZZ'u kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. NEVROZZ nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. NEVROZZ'un saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. NEVROZZ nedir ve ne için kullanılır?

NEVROZZ'un etken maddesi ketoprofendir. Ketoprofen, ağrı kesici ve iltihap giderici (antiinflamatuvar) etkiye sahip steroid olmayan antiinflamatuvar ilaçlar (NSAİİ)grubundandır.

NEVROZZ, 2 mL'lik amber renkli ampul içerisinde, renksiz berrak, saydam enjeksiyonluk çözelti şeklindedir. 6 adet 2 mL'lik ampul içeren ambalajlarda sunulmaktadır. Her bir ampul

Bu uyarınca elektronik olarak imzalanmıştır. Doküman http://ebs.titck.gov.tr/Basvuru/EImza/Kontrol

adresinden kontrol edilebilir. Güvenli elektronik imza aslı ile aynıdır. Dokümanın doğrulama kodu : !SHY3S3k0ZW56S3k0M0FyS3k0SHY3ı/ıı

NEVROZZ; osteoartrit, romatoid artrit (iltihaplı eklem romatizması) ve ankilozan spondilit (ağrılı ve ilerleyici bir iltihabi hastalık) belirti ve bulgularının tedavisi ile akut gut artriti (ürikasit kristallerinin eklemde birikmesi ile meydana gelen iltihabi durum), akut kas iskeletsistemi ağrıları, postoperatif ağrı (ameliyat sonrası ağrı) ve dismenore (adet sancısı)tedavisinde endikedir.

2. NEVROZZ kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerNEVROZZ'u aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer:

• Ketoprofene veya NEVROZZ'un içerdiği yardımcı maddelerden herhangi birine karşıaşırı duyarlılığınız varsa,

• Ketoprofene ve aspirin ya da diğer steroid olmayan iltihap gidericiler gibi benzerilaçlara karşı daha önce astım, burun boşluklarında iltihaplanma (rinit), ürtiker gibiaşırı duyarlılık reaksiyonları geçirdiyseniz. Daha önce böyle bir aleıji öyküsü olanhastalarda, nadiren ölümle sonlanabilen ciddi anafılaktik reaksiyonlar (eller, ayaklar,bilekler, yüz, dudakların şişmesi ya da özellikle ağız veya boğazın yutmayı veya nefesalmayı zorlaştıracak şekilde şişmesi) bildirilmiştir.

• Daha önce kullandığınız ağrı, ateş ve iltihaba etkili ilaçlardan biri sizde mide-bağırsakkanamasına veya delinmesine neden olduysa,

• Halen aktif veya tekrarlayan mide ve on iki parmak bağırsağı kanamanız varsa,

• Mide-bağırsak kanamanız ya da ülseriniz, beyin kanamanız veya vücudunuzun başkabir yerinde kanamanız varsa,

• Şiddetli böbrek, karaciğer ya da kalp yetmezliğiniz varsa,

• Pıhtılaşma bozukluğunuz varsa veya herhangi bir kan sulandırıcı ilaç kullanıyorsanız,(NEVROZZ kas içine uygulandığı için kanama riski)

• Cildinizde vurmaya bağlı morarma normalden daha kolay gerçekleşiyorsa ve uzunsüren kanamanız oluyorsa,

• Emziriyorsanız veya hamileliğinizin son 3 ayındaysanız,

• Kalp damarlarının değiştirilmesi (koroner arteriyel by-pass) ameliyatı öncesi vesonrasındaki ağrı sırasında,

• Benzil alkol içermesi nedeniyle, prematürelerde veya yeni doğanlarda kullanılmaz.NEVROZZ, sadece erişkinlerin kullanması içindir, 15 yaş altındaki çocuklarda kullanılmaz.

2/11NEVROZZ'u aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

NEVROZZ TIBBİ GÖZETİM ALTINDA UYGULANMALIDIR.

Diğer ağrı, ateş ve iltihaba etkili ilaçlar ile olduğu gibi NEVROZZ da, kalp krizi veya inme geçirme riskini artırabilir. Kullanılan doz yüksekse ve kullanım süresi uzunsa risk artar. Kalphastalığınız varsa, inme geçirdiyseniz veya bu tür bir hastalıkla ilgili risk faktörlerinizolduğunu düşünüyorsanız (yüksek tansiyonunuz, diyabetiniz (şeker hastalığınız) varsa,kolesterol düzeyiniz yüksekse veya sigara kullanıyorsanız, karaciğer ve böbrek probleminizvarsa, diüretik (idrar söktürücü ilaç) kullanıyorsanız doktorunuzu mutlaka bilgilendiriniz.Verilen dozu veya tedavi süresini aşmayınız.

Doktorunuzun tedavinizde bir düzenleme yapması gerekebileceğinden, aşağıdaki durumlarda doktorunuzu bilgilendiriniz:

Eğer,

• Astım ve uzun süreden beri devam eden burun boşluğunda iltihaplanma (kronik rinit),sinüslerde iltihaplanma (kronik sinüzit) ve/veya burun polipi gibi rahatsızlıklarınızvarsa (aspirin ve diğer steroid olmayan iltihap gidericilere karşı alerji gelişme riskinizdaha yüksektir. NEVROZZ kullanımı sizde astım krizine ve bronşlarda daralmayaneden olabilir)

• Geçirilmiş veya mevcut kalp hastalığınız (hipertansiyon ve/veya kalp yetmezliği),karaciğer veya böbrek hastalığınız veya vücudunuzda sıvı tutulması (ödem) varsa,

• Diyabet (şeker hastalığı) veya yüksek kolesterol sorunu varsa, sigara kullanıyorsanız,

• Herhangi bir kan sulandırıcı (antikoagülan, heparin) ilaç, aspirin dâhil başka bir anti-inflamatuvar (yangı, iltihap giderici) ilaç, lityum (ruhsal bozukluklarda kullanılır),metotreksat (kanser tedavisinde kullanılır), tiklodipin (kan pıhtılaşmasını önlemek içinkullanılır) gibi kanama ve ülser riski olan diğer ilaçlan kullanılıyorsa (doktorunuzaksini önermedikçe),

• Ülseratif kolit veya Crohn gibi bağırsaklarında iltihabi hastalıklar varsa,

• Pıhtılaşma bozukluğunuz varsa,

• İltihaplı barsak hastalığınız (ülseratif kolit, Crohn hastalığı) varsa,

• Daha önce mide barsak hastalığı (mide veya on iki parmak bağırsağı ülseri)geçirdiyseniz,

• Mide barsak ülseri veya kanaması riskini artırabilecek, örneğin alerji ve iltihaptedavisinde kullanılan ilaçlar (glukokortikoidler), depresyon ilaçlan (serotonin gerialım inhibitörleri), aspirin gibi pıhtı oluşumunu önleyen ilaçlar veya varfarin gibi

3/11

antikoagülanlar (pıhtı önleyici ilaç) gibi ilaçlar kullanıyorsanız,

• Güneşe veya UV ışınlarına (solaryum) maruz kalma cilt reaksiyonu hikayesi,

• 65 yaş üzerindeyseniz.

Tedavi sırasında aşağıdakilerden biri olursa, tedaviyi durdurup doktorunuzu bilgilendiriniz:

• Enfeksiyon belirtilerinin ortaya çıkması veya belirtilerde kötüleşme (diğer steroidolmayan iltihap giderici ilaçlar gibi NEVROZZ da, altta yatan bir enfeksiyonunbelirtilerini (ateş gibi) maskeleyebilir)

• Bu ilaca karşı alerjiniz olduğunu gösteren astım krizi, ürtiker, yüzde ve boyunda anişişme gibi belirtiler (derhal doktorunuza veya acil servise başvurunuz)

• Mide bağırsak kanaması (ağızdan kan gelmesi, dışkıda kan bulunması veya dışkınınsiyah renkte olması) (derhal doktorunuza veya acil servise başvurunuz)

• Görme bozukluğu (bulanık görme)

Eğer kadınsanız, NEVROZZ doğurganlığınızı azaltabilir. Gebe kalmaya çalışıyorsanız, gebe kalmakta güçlük çekiyorsanız veya kısırlık tetkikleri yaptırıyorsanız, NEVROZZ'ukullanmayınız.

Yaşlı hastalar ve zayıf hastalar, başta mide bağırsak kanaması, ülser ve delinme olmak üzere yan etkilere daha hassastırlar. Yaşlı veya zayıfsanız, doktorunuzun karaciğer ve kalpfonksiyonlarınızı yakından izlenmesi gerekebilir. Bu durumda doktorunuz size daha düşük birdoz uygulamaya karar verebilir.

NEVROZZ, steroid olmayan iltihap giderici bir ilaç olan ketoprofen içerir.

NEVROZZ ile birlikte başka bir steroid olmayan iltihap giderici ilaç ve/veya aspirin kullanmayınız.

Kullandığınız diğer ilaçların kullanma talimatlarını dikkatlice inceleyerek, bunların başka bir steroid olmayan iltihap giderici ve/veya aspirin içermediğinden emin olunuz.

Bu uyanlar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

NEVROZZ'un yiyecek ve içecek ile kullanılması

NEVROZZ yiyecek ve içeceklerden bağımsız olarak, kas içine derin enjeksiyon şeklinde kullanılır.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Bu belH^İ^ İRİMİ

adresinden kontrol edilebilir. Güvenli elektronik imza aslı ile aynıdır. Dokümanın doğrulama kodu : !SHY3S3k0ZW56S3k0M0FyS3k0SHY3

4/11

Hamileliğin ilk üç ayında doktorunuz gerekirse size NEVROZZ reçete edebilir.

Hamileliğin 3.-6. ayları arasında NEVROZZ ancak doktorun tavsiyesi üzerine ve kısa süreli olarak kullanılabilir. Bu dönemde NEVROZZ'u kesinlikle uzun süreli kullanmayınız.Gebeliğin 6. ayından itibaren NEVROZZ'u kesinlikle kullanmayınız çünkü ilaç bebeğinizinkalbine, akciğerine ve böbreğine zarar verebilir ve bu zarar tek bir kullanımda bile ortayaçıkabilir. Gebeliğin 6. ayından sonra NEVROZZ'u kullandıysanız, bunu doktorunuzasöyleyiniz. Böylece doktorunuz gerekli takibi yapabilir.

Tedavi sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


NEVROZZ anne sütüne geçer. Bebeğinizi emzirirken NEVROZZ kullanmayınız.

Araç ve makine kullanımı

NEVROZZ baş dönmesine, uyku haline, nöbetlere veya görme bozukluklarına neden olabilir. Eğer bu yan etkilerden biriyle karşılaşırsanız, herhangi bir araç, alet veya makinekullanmayınız.

NEVROZZ'un içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

NEVROZZ benzil alkol içerir. Bu madde yeni doğanlarda ve 3 yaşın altındaki çocuklarda zehirlenmelere ve aleıjik reaksiyonlara neden olabilir.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Bazı ilaçlar NEVROZZ'un işlevini etkileyebilir veya NEVROZZ bazı ilaçların işlevini etkileyebilir:

Eğer şu anda herhangi bir ilaç, özellikle de aşağıda sayılan ilaçlardan birini alıyorsanız veya son zamanlarda aldınızsa -reçetesiz ilaçlar da dâhil olmak üzere- lütfen doktorunuza veyaeczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz:

• İbuprofen veya aspirin gibi diğer steroid olmayan anti-inflamatuvar ilaçlar (NSAİİ)

• Diüretikler (idrar miktarını arttıran ilaçlar)

• Kalp yetmezliği veya yüksek kan basıncı (tansiyon) için kullanılan ilaçlar

• Digoksin - kalp atışını kontrol eden veya kalp yetmezliğini önlemede kullanılan birilaç

• Kanın pıhtılaşmasını önleyen (kan sulandırıcı) ilaçlar: heparin, varfarin, klopidogrel,tiklopidin.gibi

5/11

• Kan pıhtılarını çözmeye yarayan ilaçlar: streptokinaz, alteplaz veya tenekteplaz

• Enfeksiyonlara karşı kullanılan bazı ilaçlar (antibiyotikler): siprofloksasin,levofloksasin veya ofloksasin

• Depresyon tedavisinde kullanılan ilaçlar: fluoksetin, sertralin, sitalopram veyaparoksetin gibi

• İltihap gidermede kullanılan ilaçlar (kortikosteroidler): hidrokortizon, betametazonveya prednisolon

• Siklosporin - organ naklinden sonra vücudunuzun organı reddetmesini önlemek içinkullanılan bir ilaç

• Mifepriston - gebeliği sonlandırmak için kullanılan bir ilaç

• Mifepriston kullanımı takip eden 8-12 gün içerisinde NEVROZZ kullanmayınız.

• Lityum - bazı zihinsel hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaç

• Metotreksat - kanser ve sedef hastalığında kullanılan bir ilaç

• Pentoksifılin - Beyindeki limbik sistemdeki kan dolaşımına yardımcı olan bir ilaç

• Takrolimus - Organ naklinden sonra kullanılan bir ilaç

• Probenesid - Gut hastalığı için kullanılan ilaç

• Zidovudin - HIV (AIDS) için kullanılan bir ilaç

Eğer reçeteliya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.3. NEVROZZ nasıl kullanılır?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

NEVROZZ'un dozu kullanım nedenine göre günde 1-2 ampul arasında değişir. Günlük doz 2-3 enjeksiyonda uygulanmalıdır.

Tedavi süresi 2-3 gündür. Daha sonra tedaviye ağızdan veya makattan devam edilir.

Mutlaka doktorunuzun size söylediği şekilde kullanınız.

Uygulama yolu ve metodu:

• NEVROZZ, sadece kas içine derin enjeksiyon yolu ile kullanılır.

Steril koşullara azami dikkat gösterilerek, kalçanın üst dış kadranına derin ve yavaş intramüsküler enjeksiyon şeklinde uygulanmalıdır. Enjeksiyon tekrarlandığında, uygulanantaraf her enjeksiyonda değiştirilmelidir. İğnenin ucunun kan damarı içine girmediğinden eminolmak için, enjeksiyon öncesinde aspirasyon yapılmalıdır.

Enjeksiyon sırasında şiddetli ağrı olması halinde, enjeksiyon hemen durdurulmalıdır.

;lge 5i)70 sayılı Elektronik İmza Kanunu uyarınca elektronik olarak imzalanmıştır. Doküman http://ebs.titck.gov.tr/Basvuru/EImza/Kontrol


Bubeadresiı


tfl SHY3S3k0ZW56S3k0M0FyS3k0SHY3


6/11Değişik yaş grupları:

Çocuklarda kullanımı:

Güvenlilik ve etkililik verilerinin bulunmaması nedeniyle 15 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır.

Yaşlılarda kullanımı:

Yaşlılarda tedaviye mümkün olan en düşük doz ile başlanır.

Özel kullanım durumları:

Böbrek ve karaciğer yetmezliği:

Böbrek ve karaciğer yetmezliğiniz varsa doktorunuz ilacın başlangıç dozunu düşürecek ve sizi yakından izleyecektir.

Ciddi karaciğer ve böbrek yetmezliğinde kullanılmamalıdır.

Eğer NEVROZZ 'urı etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.


Kullanmanız gerekenden daha fazla NEVROZZ kullandıysanız:

Kullanmanız gerekenden daha fazla NEVROZZ kullandıysanız derhal doktorunuza bildiriniz ya da en yakın sağlık merkezine başvurunuz. Hastaneye başvururken ilacınızın kutusunuyanınızda bulundurunuz. Bu sayede doktorunuz da hangi ilacı aldığınızı görebilecektir.Kullanmanız gerekenden daha fazla NEVROZZ kullandığınızda aşağıdaki belirtilerigörebilirsiniz:

• Sersemlik hissi

• Mide ağrısı

• Hasta hissetme

• Kan basıncınızı düşmesi nedeniyle bayılma

• Nefes almada zorlanma

• Güçlükle ve gürültülü bir şekilde solumak

• Göğüste daralma hissi, sıkışma

• Dışkıda kan

NEVROZZ 'dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacıyla konuşunuz.NEVROZZ'u kullanmayı unutursanız:

Unutulan dozları dengelemek için çift doz kullanmayınız.NEVROZZ ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

Tedavi sonlandırıldığında herhangi bir sorun görülmesi beklenmez.

7/114. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlarda olduğu gibi, NEVROZZ'un içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde bazı yan etkiler görülebilir.

Aşağıdakilerden biri olursa NEVROZZ'u kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz ve size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

• Nefes darlığı, hırıltılı soluma

• Kan basıncında (tansiyonda) aşırı düşme, baş dönmesi, denge kaybı

• Yüz, dil, boğazda şişme (anjiyoödem)

• Ürtiker (kurdeşen) ve kaşıntı, deri döküntüleri

• Stevens-Johnson sendromu (ciltte ve göz çevresinde kan oturması, şişlik ve kızarıklıkla seyreden iltihap), toksik epidermal nekroliz (deride içi sıvı dolukabarcıklarla seyreden ciddi bir hastalık), akut jeneralize eksantematöz püstülozis(yaygın kızarık cilt üzerinde, çok sayıda toplu iğne başı büyüklüğünde içi iltihapladolu kabartılar ve yüksek ateşin eşlik ettiği, sıklıkla ilaç kullanımı sonrası, gelişenbir hastalık)

• Eller, ayaklar, bilekler, yüz ve dudakların şişmesi ya da özellikle ağız veya boğazınyutmayı ve nefes almayı zorlaştıracak şekilde şişmesi (anafılaktik şok)

• Midenizde açlıkla birlikte hissedilen yanma hissi ve ağrı. Bu belirtiler midenizdekiülserden veya guttan kaynaklanıyor olabilir.

• İdrarda kan, idrar miktarında değişiklik veya özellikle bacak, bilek veya ayaklardaşişlik. Bu belirtiler ciddi bir böbrek sorunundan kaynaklanıyor olabilir.

• Kalp ağrısı ve ani ve şiddetli baş ağrısı. NEVROZZ kalp krizi riskinde küçük birartış ile ilişkilendirilebilir.

• Kan kusma, şiddetli mide ağrıları veya koyu renkli dışkılama.

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.
Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin NEVROZZ'a karşı ciddi aleıjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir. Bu çok ciddi yan etkilerinhepsi oldukça seyrek görülür.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

Seyrek (1/1000'den az kişide görülen)

- Ciltte uyuşma, karıncalanma, iğnelenme, yanma veya ürperme (parestezi)

Ciltte vurmaya bağlı morarma normalden daha kolay aerçekleşiyorşeLye uzun süren ,

yılı breKtroniK Imz-a Kanunu uyarınca elektronik olarak ımzaranmıştır. UoKumaiHmpT//eDSTifcfögov.ır/BasvunEElmza/Brontrol

!SHY3S3k0ZW56S3k0M0FyS3k0SHY3

8/11

kanama oluyorsa. Bu ciddi bir kan probleminden kaynaklanıyor olabilir.

- Ciltte solgunluk veya yorgun hissetme, baygınlık veya baş dönmesi. Bu belirtilerkansızlık ile ilişkili olabilir.

- Bulanık görme

- Gözde veya ciltte sararma (sarılık). Bu belirti karaciğerle ilgili bir problemin belirtisiolabilir.

Sıklığı bilinmeyen

- Crohn hastalığında veya kolitte kötüleşme

- Işığa veya ultraviyole lambasına karşı ciltte reaksiyon (ışığa duyarlılık)

- Saç dökülmesi

- Normalden daha fazla enfeksiyon geçirme. Bu belirti ciddi bir kan düzensizliğindenkaynaklanıyor olabilir.

- Hastalık nöbetleri

- Gözlerde ağrı

Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir.

Ciddi yan etkiler çok seyrek görülür.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:

Yaygın (1/10'dan az kişide görülen)

- Sindirim güçlüğü, mide ekşimesi, göğüste yanma hissi, mide ağrısı. Bu etkilerilacın yemekler ile birlikte kullanılmasıyla azaltılabilir.

- Hasta hissetme (bulantı) ve kusma.

Yaygın olmayan (1/1000'den az kişide görülür)

- Kabızlık, ishal veya gaz,

- Ciltte döküntü ve kaşıntı,

- Su tutulmasına bağlı olarak kollarda ve bacaklarda şişme,

- Baş ağrısı, baş dönmesi, uyuşuk veya uykulu hissetme, yorgunluk veya kendini iyihissetmeme.

Seyrek (1/1000'den az kişide görülür)

- Kulak çınlaması (tinnitus),

- Kilo artışı,

- Ağızda iltihaplanma.

Çok seyrek (1/10000'den az kişide görülür)

adresinden kontrol edilebilir. Güvenli elektronik imza aslı ile aynıdır. Dokümanın doğrulama kodu : lSHY3S3kOZ W56S3k0M0FyS3kÖSHY3

9/11

Sıklığı bilinmeyen

- Denge problemleri (vertigo), baş dönmesi,

- Uykulu hissetme veya uyuyamama, ruh hali değişikliği,

- Yüksek kan basıncı (yüksek tansiyon),

- Tat almada değişiklik,

- Burunda akma, batma, hapşırma, burunda tıkanıklık,

- Ciltte kızarma,

- Depresyon,

- Zihin bulanıklığı,

- Olmayan şeyleri duyma veya görme.

Kan testleri

Kan testlerinizde karaciğer veya böbreklerinizin çalışmasıyla ilgili değişikler görülebilir. Bunlar NEVROZZ'un hafif yan etkileridir.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etkiyle karşılaşırsanız doktorunuzu ve eczacınızı bilgilendiriniz.


Yan etkilerin raporlanması


Kullanma talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda, hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yanetkileri www.titck.gov.tr sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi” ikonunu tıklayarak yada O 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye FarmakovijilansMerkezi (TÜFAM)'ne bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmaktaolduğunuz ilacın güvenliliği hakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamışolacaksınız.

5. NEVROZZ'un saklanması

NEVROZZ'u çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

25 °C altındaki oda sıcaklığında ışıktan koruyarak saklayınız.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra NEVROZZ 'u kullanmayınız.


Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz NEVROZZ'u kullanmayınız. Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçlan çöpe atmayınız! Çevre ve ŞehircilikBakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

10/11

Ruhsat sahibi:


Farmalas İlaç San. ve Tic. Ltd. Şti.

Ümraniye/İstanbul

Üretim yeri:


My Farma İlaç San. ve Tic. A.Ş.

T epeören-T uzl a/İstanbul

Bu kullanma talimatı 09.05.2018 tarihinde onaylanmıştır.


ıı/ıı

İlaç Bilgileri

Nevrozz 100 Mg/2 Ml Im Enjeksiyonluk Çözelti

Etken Maddesi: Ketoprofen

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.