Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Lonquex 6 Mg/0.6 Ml Kullanıma Hazır Dolu Enjektör Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATILONQUEX 6 mg/0.6 mL Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Kullanıma Hazır Enjektör Deri altına uygulanır.

Steril

Etkin madde:

Her kullanıma hazır enjektör 6 mg lipegfilgrastim içerir. Çözeltinin her mL'si 10 mg lipegfilgrastim içerir

Yardımcı maddeler:

Glasiyel asetik asit, sodyum hidroksit (pH ayarlaması için), sorbitol (E420), polisorbat 20, enjeksiyonluk su

¡ Bu ilaç ek izlemeye tabidir. Bu üçgen yeni güvenlilik bilgisinin hızlı olarak belirlenmesini sağlayacaktır. Sağlık mesleği mensuplarının şüpheli advers reaksiyonları TÜFAM'abildirmeleri beklenmektedir. Bkz. Bölüm 4: Olası yan etkiler nelerdir?

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacıkulladığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksek veya düşükdoz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1. LONQUEX nedir ve ne için kullanılır?


2. LONQUEX'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. LONQUEX nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. LONQUEX'in saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. LONQUEX nedir ve ne için kullanılır?

• LONQUEX bir blister içerisinde sabit bir enjeksiyon iğnesi olan kullanıma hazırenjektörde enjeksiyonluk çözeltidir (enjeksiyon). LONQUEX, berrak ve renksiz birçözeltidir. Her kullanıma hazır enjektör 0,6 mL çözelti içerir.

• LONQUEX, etkin madde lipegfilgrastimi içerir. Lipegfilgrastim,

Escherichia coli

adıverilen bir bakterinin içinde biyoteknoloji yoluyla üretilen uzun etkili modifiye birproteindir. Sitokinler adı verilen bir protein grubuna aittir ve vücudunuz tarafındanüretilen doğal bir proteine (granülosit-koloni uyarıcı faktörü [G-CSF]) çok benzerdir.

• LONQUEX, solid (katı) tümörlerde veya Lenfoma (Hodgkin veya Hodgkin dışı (Non-Hodgkin)) tanısı konmuş hastalarda, sitotoksik kemoterapinin (hızla büyüyen hücreleriyok eden ilaçlar) kullanılmasına bağlı olarak görülen nötropeni (düşük beyaz kan hücresi

1/10

sayısı) süresini kısaltmak ve febril nötropeni (ateşle birlikte seyreden düşük beyaz kan hücresi sayısı) oluşumunu azaltmak için kullanılır.

• Beyaz kan hücreleri (akyuvarlar), vücudunuzun enfeksiyonlarla savaşmasına yardımcı olduklarından dolayı önemlidirler. Kanser tedavisi vücudunuzdaki bu hücrelerinazalmasına sebep olabilir. Bu sebeple kanser tedavisine karşı çok duyarlıdırlar. Eğerkanda beyaz kan hücrelerinin (akyuvarların) seviyesi düşerse (nötropeni), bakterilerekarşı savaşmaya yetecek hücre bulunmayabilir ve bu da enfeksiyona yakalanma riskinizinartmasına sebep olabilir. Doktorunuz LONQUEX'i kemik iliğinizin (kemiğin kanhücreleri üreten kısmı) vücudunuzun enfeksiyonla savaşmasına yardım eden beyaz kanhücrelerini (akyuvarlar) daha fazla üretmesini desteklemek amacıyla vermektedir.

2. LONQUEX'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerLONQUEX'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ:

Eğer;

- E. Coli kaynaklı proteinlere, lipegfilgrastime, pegfilgrastime, filgrastime veyaLONQUEX'in diğer bileşenlerinden birine (kullanma talimatının başındalistelenmektedir) karşı aşırı duyarlı (Alerjik) iseniz.

LONQUEX'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

LONQUEX kullanmadan önce doktorunuz, eczacınız ya da hemşirenize danışınız.

Eğer;

- Sol üst karın bölgenizde veya omuz ucunuzda ağrınız varsa. Bu bir dalak hastalığınınbelirtisi olabilir (bkz. bölüm “4. Olası yan etkiler”).

- Öksürük, ateş ve nefes alma zorluğunuz varsa. Bu bir akciğer hastalığının belirtisiolabilir (bkz. bölüm “4. Olası yan etkiler”).

- Aşağıdaki yan etkilerden biri veya bir kaçına sahipseniz:

-İdrara seyrek çıkmak ile ilişkili olabilen şişlik veya şişkinlik, nefes alma zorluğu, -Karında şişlik ve doluluk hissi, genel yorgunluk hissi

Bunlar "Kapiller Kaçış Sendromu" adı verilen küçük kan damarlarından kanın vücuda sızmasına sebep olan durumun belirtisi olabilir. Bakınız Bölüm 4,

- Orak şekilli kırmızı kan hücreleri ile tanımlanan bir kalıtsal hastalık olan orak hücrelikansızlığınız (anemi) varsa,

- Bunun gibi diğer ilaçlara (ör. G-CSFler grubundan filgrastim, lenograstim veyapegfilgrastim) karşı daha önce alerjik reaksiyon geçirdiyseniz. LONQUEX'e karşı dabir reaksiyon riski olabilir.

Doktorunuz çeşitli kan bileşenlerini ve seviyelerini izlemek için düzenli kan testleri yapacaktır. Eğer hastalığınız ya da kullandığınız ilaçlara bağlı olarak kanda potasyumazalması (hipokalemi) riskiniz varsa doktorunuz kanda potasyum seviyenizi belirli aralıklarlakontrol edip, gerektiğinde potasyum yerine koyma tedavisi uygulayabilir.

Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

2/10

LONQUEX'in yiyecek ve içecek ile kullanılması

Uygulama yolu açısından yiyecek ve içecekler ile etkileşimi bulunmamaktadır.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


LONQUEX hamile kadınlarda test edilmemiştir. Doktorunuz bu ilacı kullanmamanız gerektiğine karar verebileceğinden, eğer hamileyseniz, hamile olduğunuzu düşünüyorsanız yada hamile kalmayı planlıyorsanız doktorunuza söylemeniz önemlidir.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Bu ilacın etkin maddesinin süte geçip geçmediği bilinmemektedir. Bu nedenle, tedavi sırasında emzirmeyi kesmelisiniz.

Araç ve makine kullanımı

LONQUEX'in araç ve makine kullanımı üzerinde etkisi yoktur ya da önemsizdir.

LONQUEX'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

LONQUEX sorbitol (bir tür şeker) içerir. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı dayanıksızlığınız olduğu söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan öncedoktorunuzla temasa geçiniz.

LONQUEX her bir kullanıma hazır enjektör 1 mmol (23 mg)'dan daha az sodyum ihtiva eder; yani esasında “sodyum içermez”.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Başka bir ilaç kullanıyorsanız, yakın zamanda kullandıysanız ya da kullanma ihtimaliniz varsa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza söyleyiniz.

LONQUEX dozunuzu normal olarak her bir kemoterapi kürünün sonunda, son kemoterapi dozunuzu aldıktan yaklaşık 24 saat sonra enjekte edeceksiniz.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.3. LONQUEX nasıl kullanılır?

LONQUEX 18 yaş ve üzeri yetişkinler tarafından kullanılır.

LONQUEX'i daima doktorunuzun size söylediği şekilde kullanınız. Eğer emin olmadığınız konular varsa doktorunuza, hemşirenize veya eczacınıza danışınız.

• Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

3/10

Her bir kemoterapi kürünün sonunda, son kemoterapi dozunuzu aldıktan yaklaşık 24 saat sonra, 6 mg'lık enjeksiyon için kullanıma hazır şırınga subkutan enjeksiyon (Deri altınaenjeksiyon yapılması) yoluyla uygulanır. Solid (katı) tümör veya Lenfoma (Hodgkin veyaHodgkin dışı (Non-Hodgkin)) tanısı konmuş hastalarda, daha önce kemoterapiye bağlı febrilnötropeni (ateşle seyreden düşük beyaz kan hücresi sayısı) veya ağır nötropeni (mutlaknötrofil sayısı < 500/mL) geliştiğinin dokümante edilmesi durumunda kemoterapiden en az 24saat sonra tek doz uygulanır. LONQUEX uygulanırken bir sonraki kemoterapi kürüne kadaren az 14 gün olmasına dikkat edilmelidir.

•Uygulama yolu ve metodu:

Bu ilaç, derinin hemen altındaki dokuya yapılan enjeksiyon yoluyla uygulanır (subkutan enjeksiyon olarak bilinir).

Kendi kendinize LONQUEX enjekte etmeniz için bilgiler:

Bu bölümde kendi kendinize nasıl deri altına LONQUEX enjeksiyonu yapabileceğiniz hakkında bilgi bulabilirsiniz. Doktorunuzdan veya hemşirenizden eğitim almadığınız sürecekendi kendinize enjeksiyon yapmaya çalışmayınız. Eğer kendi kendinize enjeksiyon yapmakonusunda emin değilseniz veya sorularınız varsa, lütfen yardım için doktorunuza veyahemşirenize sorunuz.

LONQUEX kullanıma hazır enjektörü siz veya size enjeksiyon yapacak kişi nasıl kullanacak?

Derinin hemen altındaki dokuya enjeksiyon yapmanız gerekmektedir. Bu enjeksiyon şekline, subkutan enjeksiyon denir.

İhtiyacınız olan malzemeler

Kendi kendinize derinin hemen altındaki dokuya enjeksiyon yapmanız için aşağıdaki malzemelere ihtiyaç duyacaksınız:

• Bir LONQUEX enjeksiyonluk çözelti içeren kullanıma hazır enjektör,

• Alkollü mendil, ve

• Bir parça gazlı bez veya steril bir sargı bezi

• İğne emniyet muhafazası bulunmayan kullanılmış enjektörleri güvenle atabileceğiniz,delinmeye karşı dayanıklı bir kutu (hastaneden veya eczaneden tarafından verilen plastikbir kap)

Kendi kendime enjeksiyon yapmadan önce neler yapmalıyım?

1. İlacı buzdolabından çıkarınız.

2. Blisteri açınız ve kullanıma hazır enjektörü blisterden çıkarınız (bkz. resim 1). Kullanımahazır enjektörü pistondan veya iğne kapağından tutmayınız. Bu, mevcutsa iğne emniyetmuhafazasına zarar verebilir.

3. Kullanıma hazır enjektörün etiketi üzerindeki son kullanma tarihini kontrol ediniz. Eğertarih görülen ayın son gününü geçmişse kullanmayınız.

4. LONQUEX'in görünüşünü kontrol ediniz. Çözelti, berrak ve renksiz bir sıvı olmalıdır.Eğer çözelti bulanıksa veya içinde partiküller (parçacıklar) varsa kullanmamalısınız.

5. Aktivitesini etkileyebileceğinden, LONQUEX'i kuvvetli şekilde çalkalamayınız.

4/10

6. Daha rahat bir şekilde enjeksiyon yapabilmeniz için, kullanıma hazır enjektörü odasıcaklığına (en fazla 25 °C) ulaşması için 30 dakika bekletiniz veya nazikçe birkaç dakikaavucunuzda tutunuz. LONQUEX'i farklı şekillerde

ısıtmayınız

(örneğin, bir mikrodalgafırında veya sıcak suda).

7. Enjeksiyona hazır olana kadar iğne kapağını enjektörden

çıkarmayınız

.

8. Rahat ve iyi aydınlatılmış bir yere geçiniz. İhtiyaç duyabileceğiniz her şeyi kolayulaşabileceğiniz bir yere koyunuz (LONQUEX enjeksiyonluk çözelti içeren kullanımahazır enjektör, alkollü mendil, ve bir parça gazlı bez veya steril bir sargı bezi ve iğneemniyet muhafazası bulunmayan enjektörlerin atılması için delinmeye karşı dayanıklıkutu).

Ellerinizi iyice yıkayınız.

Enjeksiyonumu nasıl hazırlamalıyım?

Kendinize LONQUEX'i enjekte etmeden önce aşağıdaki işlemleri yapmalısınız:

1. Enjektörü tutunuz ve bükmeden nazikçe iğnenin kapağını çıkarınız. Resim 2 ve 3'tegösterildiği gibi dümdüz çekiniz. İğneye dokunmayınız veya pistonu itmeyiniz.

2. Kullanıma hazır enjektörün içinde küçük hava kabarcıkları fark edebilirsiniz. Eğer havakabarcıkları varsa, hava kabarcıkları enjektörün üst tarafına gidene kadar enjektöreparmaklarınızla nazikçe vurunuz. Enjektör yukarı bakarken, pistonu yavaşça yukarı doğruiterek enjektörden tüm havayı çıkarınız.

3. Kullanıma hazır enjektörü artık kullanabilirsiniz.


3


Enjeksiyonumu nereye yapmalıyım?

Kendinize enjekte etmek için en uygun yerler:

• Uyluklarınızın üstü,

• Karın (Göbek deliği çevresi hariç, bkz. resim 4'teki gri bölgeler)

Eğer başka birisi size enjeksiyon yapıyorsa, üst kollarınızın arkasını ve yan tarafını da kullanabilir (bkz. resim 5 ve 6'daki gri bölgeler).

5/10

4


6


Kendi kendime nasıl enjeksiyon yaparım?

1. Alkollü mendil kullanarak enjeksiyon yerindeki deriyi dezenfekte ediniz ve derinizibaşparmağınız ve işaret parmağınız arasında sıkmadan tutunuz (bkz. resim 7).

2. Doktorunuz veya hemşireniz tarafından gösterildiği gibi iğnenin tümüyle deriye girmesinisağlayınız. Enjektör ve deri arasındaki açı çok dar olmamalıdır (en az 45°, bkz. resim 8).

3. Bir kan damarının delinip delinmediğini kontrol etmek için pistonu hafifçe geri çekiniz.Eğer enjektörün içinde kan görürseniz, iğneyi çıkarınız ve başka bir yere tekrar batırınız.

4. Derinizi daima parmaklarınız arasında tutarak, sıvıyı dokunun içine yavaşça ve tam olarakenjekte ediniz (bkz. resim 9).

5. İğne emniyet muhafazası bulunmayan enjektör ile yapılan uygulamada, sıvıyı enjekteettikten sonra, iğneyi çıkarınız ve derinizi bırakınız.

İğne emniyet muhafazası bulunan enjektör ile yapılan uygulamada, tüm sıvıyı enjekte etmek için pistonu gidebildiği yere kadar itiniz. Piston hala en aşağıda basılı tutulurken,iğneyi deriden çıkarınız (bkz. resim 10). Sonra pistonu serbest bırakınız. İğne emniyetmuhafazası hemen aktif olacaktır. Tüm iğne ve enjektör otomatik olarak geri çekilecek vekapatılacaktır. Böylece, iğneyi kendinize batırmanız önlenecektir (bkz. resim 11).

6. Bir parça gazlı bez veya steril bir sargı bezi ile enjeksiyon yerine birkaç saniye bastırınız.

7. Her kullanıma hazır enjektör, sadece tek kullanımlıktır. Enjektörde kalmış olanLONQUEX'i kullanmayınız.

İğne emniyet muhafazası bulunmayan kullanılmış enjektörlerin atılması

• Kullanılmış iğnelerin üzerine tekrar kapağını kapatmayınız.

• Kullanılmış enjektörleri delinmeye karşı dayanıklı kutuya koyunuz ve bu kutuyuçocukların göremeyeceği ve erişemeyeceği bir yerde tutunuz.

• Doktorunuz, eczacınız veya hemşirenizin talimatlarına uygun olarak delinmeye karşıdayanıklı kutuyu imha ediniz.

• Kullandığınız enjektörleri evinizin günlük çöpüne asla atmayınız.

6/10




11


Unutmayınız

Her bir enjektörü daima bir enjeksiyon için kullanınız. Sorularınız varsa, bir doktor veya hemşireden yardım ve tavsiye istemekten çekinmeyiniz.

Değişik yaş grupları:Çocuklarda kullanımı:

LONQUEX'in çocuklarda ve 18 yaşın altındaki ergenlerde kullanımıyla ilgili deneyim sınırlı olduğundan, bu yaş grubunda LONQUEX kullanılması önerilmemektedir.

Yaşlılarda kullanımı:

Yaşlı hastalar için doz ayarlaması gerekmemektedir.

Özel kullanım durumları:Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Böbrek ve karaciğer yetmezliği olan hastalar için doz ayarlaması gerekmemektedir.

Eğer LONQUEX'in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla LONQUEX kullandıysanız

Kullanmanız gerekenden fazla LONQUEX kullanmışsanız, doktorunuz ile konuşunuz.

7/10

LONQUEX'den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.LONQUEX'i kullanmayı unutursanız

Eğer bir enjeksiyonu atlarsanız, bir sonraki dozu ne zaman enjekte etmeniz gerektiği konusunda konuşmak için doktorunuz ile iletişime geçiniz.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.LONQUEX ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

LONQUEX almayı bırakmadan önce doktorunuzla konuşunuz.

Bu ilacın kullanımı ile ilgili daha fazla sorunuz varsa, doktorunuza, eczacınıza veya hemşirenize danışınız.

4. Olası yan etkiler

Tüm ilaçlar gibi LONQUEX' in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa, LONQUEX'i kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

• Yaygın olmayan sıklıkta (100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazlagörülebilir) ciltte döküntü, cildin kaşıntılı yerlerinde kabarma gibi alerjik reaksiyonlarve güçsüzlük, kan basıncında düşme, nefes almada zorluk ve yüzde şişme ile ciddialerjik reaksiyonlar bildirilmiştir. Eğer bu tip bir reaksiyona sahip olduğunuzudüşünüyorsanız, LONQUEX enjeksiyonunu durdurmalı ve derhal tıbbi yardımalmalısınız.

• LONQUEX'e benzer başka ilaçlar ile dalak büyümesi yaygın olmayan sıklıktabildirilmiştir (100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir)ve dalak yırtılması vakaları bildirilmiştir. Bazı dalak yırtılması vakaları ölümcülolmuştur. Eğer

sol omzunuzda ya da karnınızın sol üst tarafında ağrınız

varsa, budalağınızda bir problem ile ilgili olabileceğinden doktorunuzla derhal iletişimegeçmeniz önemlidir.

• Öksürük, ateş ve zor veya ağrılı nefes alma, yaygın olmayan sıklıkta görülen (100hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir) zatürre veölümcül olabilen akut solunum sıkıntısı sendromu gibi akciğerle ilgili çiddi yanetkilerinin belirtileri olabilir. Eğer ateşiniz varsa veya bu belirtilerden herhangi birinesahipseniz, derhal doktorunuz ile iletişime geçmeniz önemlidir.

• Eğer aşağıdaki belirtilerden herhangi birine sahipseniz, derhal doktorunuz ile iletişimegeçmeniz önemlidir: daha seyrek idrara çıkmak ile ilişkili olabilen şişlik ya daşişkinlik, nefes almada zorluk, karında şişlik ve doluluk hissi ve genel yorgunluk hissi.Bu belirtiler genellikle hızlı bir şekilde ortaya çıkarlar.

Bu belirtiler, kanın küçük kan damarlarından vücuda sızmasına neden olan ve acil tıbbi müdahale gerektiren “Kapiller Kaçış Sendromu” adı verilen, LONQUEX'ebenzer diğer ilaçlar ile bildirilen bir durumun belirtileri olabilir.

8/10

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin LONQUEX'e karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneyeyatırılmanıza gerek olabilir.

Diğer yan etkiler:

Çok yaygın

(10 hastanın en az 1'inde görülebilir)

• Kemik ağrısı ve eklemler, kaslar, uzuvlar, göğüs, boyun veya sırtta ağrı gibi kas-iskelet ağrıları. Doktorunuz kemik ağrısını geçirmek için ne kullanmanız gerektiğinisöyleyecektir.

Yaygın

(10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir)

• Kanama veya morarma riskini artıran kan trombositlerinde azalma.

• Baş ağrısı

• Kızarıklık veya döküntü gibi cilt reaksiyonları

• Kas güçsüzlüğü, seğirmesi veya anormal kalp ritmine sebep olabilen kanda düşükpotasyum seviyesi

• Göğüs ağrısı

Yaygın olmayan

(100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir)

• Beyaz kan hücrelerinde artış.

• Ağrı ve sertleşme gibi enjeksiyon yerinde lokal reaksiyonlar.

• Kanınızda bazı değişiklikler olabilir, ancak bunlar rutin kan testleri ile tespitedilebilir.

Benzer ilaçlar ile görülen fakat henüz LONQUEX ile görülmeyen yan etkiler:

• Orak hücreli anemi hastalarında orak hücre krizi

• Kol ve bacak gibi uzuvlarda ve bazen yüz ve boyunda, mor renkli, kabarık, ağrılıyaralar ve buna eşlik eden ateş (Sweet sendromu)

• Derideki kan damarlarının iltihaplanması

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


Yan etkilerin raporlanması


Kullanma talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda, hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yanetkileri

www.titck.gov.tr5. LONQUEX'in saklanması

LONQUEX'i çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

Buzdolabında (2 °C - 8 °C) saklayınız.

Dondurmayınız.

9/10

Kullanıma hazır enjektörü ışıktan korumak için kutusu içinde saklayınız.

LONQUEX, tek sefer için buzdolabından çıkarılabilir ve en fazla 3 güne kadar 25 °C altında saklanabilir. Tıbbi ürün buzdolabından bir kez çıkarıldığında, bu süre içerisinde kullanılmalıveya imha edilmelidir.

Eğer bulanıklık ya da içinde partiküller olduğunu farkederseniz LONQUEX'i kullanmayınız.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Kartondaki ve kullanıma hazır enjektör üzerindeki son kullanma tarihinden sonra LONQUEX'i kullanmayınız.

Son kullanma tarihi belirtilen ayın son gününü ifade etmektedir.

Çevreyi korumak amacıyla, kullanmadığınız LONQUEX'i şehir suyuna veya çöpe atmayınız. Bu konuda eczacınıza danışınız.


Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

Ruhsat sahibi:


Teva İlaçları San. ve Tic. A.Ş.

Ümraniye / İstanbul

Üretim yeri:


IDT Biologika GmbH,

Am Pharmapark, Dessau- Rosslau / Almanya

Bu kullanma talimatı 07.03.2018 tarihinde onaylanmıştır.


10/10

İlaç Bilgileri

Lonquex 6 Mg/0.6 Ml Kullanıma Hazır Dolu Enjektör

Etken Maddesi: Lipegfilgrastim

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.