Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Spiolto Respimat 2.5 Mcg/2.5 Mcg İnhalasyon Çözeltisi Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATISPIOLTO RESPIMAT 2.5 mikrogram/2.5 mikrogram inhalasyon çözeltisi

Etkin maddeler:

Tiotropium (bromür monohidrat şeklinde), olodaterol (hidroklorür şeklinde)

Yardımcı maddeler:

Benzalkonyum klorür, disodyum edetat, saf su, hidroklorik asit

¡ Bu ilaç ek izlemeye tabidir. Bu üçgen yeni güvenlilik bilgisinin hızlı olarak belirlenmesini sağlayacaktır. Meydana gelen herhangi bir yan etkiyi raporlayarak yardımcıolabilirsiniz. Yan etkilerin nasıl raporlanacağını öğrenmek için 4. Bölümün sonunabakabilirsiniz.

B u ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaçduyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza builacı kullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksek veya düşükdoz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1. SPIOLTO RESPIMAT nedir ve ne için kullanılır?


2. SPIOLTO RESPIMAT'ı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. SPIOLTO RESPIMAT nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. SPIOLTO RESPIMAT'ın saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. SPIOLTO RESPIMAT nedir ve ne için kullanılır?

SPIOLTO RESPIMAT, kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) olan kişilerde daha kolay nefes almaya yardımcı olur. KOAH, nefes darlığı ve öksürüğe neden olan uzun sürelibir akciğer hastalığıdır. KOAH, kronik bronşit ve amfizemi de kapsayan bir terimdir. KOAHuzun süreli bir hastalık olduğundan, SPIOLTO RESPIMAT'ı sadece solunum problemlerinizveya KOAH'ın diğer belirtileri olduğunda değil, her gün düzenli olarak kullanmalısınız.

SPIOLTO RESPIMAT, tiotropium ve olodaterol olarak adlandırılan iki etkin madde içerir. Bu maddeler, “uzun etkili bronş genişleticiler” olarak adlandırılan bir ilaç grubuna dahildir.Bunlar, solunum yolunuzu açmaya ve havanın akciğerlerinize daha kolay girip çıkmasına

1

yardımcı olurlar. SPIOLTO RESPIMAT'ın düzenli olarak kullanılması, hastalığınıza bağlı nefes darlığını da rahatlatabilir ve bu hastalığın günlük hayatınızdaki olumsuz etkilerini enaza indirilmesine yardımcı olur.

İnhalasyonla alınan her bir püskürtmede (puf) 2.5 mikrogram tiotropium ve 2.5 mikrogram olodateroldür. Alınan bu miktarlar, ilacın cihazın ağızlık kısmını geçmesinden sonra hastayaulaşan ilacı ifade eder.

SPIOLTO RESPIMAT ambalajı, içinde inhalasyon çözeltisi bulunan bir kartuştan ve bir Respimat inhaler cihazından oluşur. İlk kullanımdan önce, kartuş, inhalere takılmalıdır. Herbir kartuşta, 30 tedavi dozuna karşılık gelen 60 puf bulunur.

2. SPIOLTO RESPIMAT'ı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerSPIOLTO RESPIMAT'ı aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ:

• Eğer tiotropium, olodaterol veya bu ilacın formülünde bulunan ve yukarıda "

yardımcımaddeler

” başlığı altında sıralanan diğer bileşenlerinden herhangi birine alerjiniz varsa.

• Eğer atropin veya onunla ilişkili maddelere (örneğin, ipratropium veya oksitropiumaalerjiniz varsa.

SPIOLTO RESPIMAT'ı aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ:

Aşağıdaki durumlardan herhangi biri sizin için geçerli ise, SPIOLTO RESPIMAT kullanmadan önce doktorunuz veya eczacınıza danışınız:

• Astımınız varsa (Astım tedavisi için SPIOLTO RESPIMAT kullanmamalısınız)

• Kalp hastalığınız varsa

• Yüksek tansiyonunuz varsa

• Epilepsi hastasıysanız (bu hastalık sara olarak da bilinir)

• Tirotoksikoz adı verilen bir hastalığınız varsa (Tiroid bezi ile ilgili özel bir sorundur)

• Bir atar damarınızda "anevrizma” adı verilen anormal bir genişleme varsa

• Şeker hastası iseniz

• Karaciğer işlevlerinizde şiddetli bir yetmezlik varsa

• Böbrek işlevlerinizde yetmezlik varsa

• Planlanmış bir ameliyata girecekseniz

• Dar-açılı glokom adı verilen bir göz probleminiz varsa

• Prostat probleminiz veya idrara çıkma probleminiz varsa

SPIOLTO RESPIMAT ile tedavi sırasında:

• Eğer ilacı kullandıktan hemen sonra, göğüste sıkışma hissi, öksürük, hırıltılı solunumveya nefes alamama durumu ortaya çıkarsa,

ilacı kullanmayı kesiniz ve derhaldoktorunuza başvurunuz.

Bunlar, bronkospazm denilen bir durumun belirtileri olabilir(Bkz. Bölüm 4).

• Eğer inhaleri kullandıktan hemen sonra nefes almanız kötüleşir veya döküntü, şişme veyakaşıntı ortaya çıkarsa, ilacı kullanmayı kesiniz ve derhal doktorunuza başvurunuz (Bkz.Bölüm 4).

• Kalbinizi etkileyen herhangi bir yan etki yaşarsanız (nabızda artış, kan basıncında artışve/veya göğüs ağrısı gibi belirtilerde bir artma) derhal doktorunuza başvurunuz (Bkz.Bölüm 4).

• Eğer kas spazmı, kas güçsüzlüğü veya kalp ritminizde anormallik ortaya çıkarsa,doktorunuza danışınız. Çünkü bu belirtiler, düşük kan potasyum düzeyinin işareti olabilir(Bkz. Bölüm 4).

2

SPIOLTO RESPIMAT'ı kullanırken hiçbir püskürtmenin gözünüze kaçmamasına dikkat ediniz. Bu ilaç gözünüze kaçarsa, gözde ağrı veya rahatsızlık, bulanık görme, ışıklarınetrafında halkalar veya kızarık gözlerle ilişkili renkli görüntüler görme (yani dar açılıglokom) ile sonuçlanabilir. Göz belirtilerine baş ağrısı, mide bulantısı ve kusma eşlikedebilir. Gözlerinize ilaç kaçarsa, gözlerinizi ılık suyla yıkayınız, SPIOLTO RESPIMATkullanmayı kesiniz ve derhal doktorunuza başvurunuz.

Bu ilaç, ani bir nefes alamama atağının veya hırıltılı nefes alma durumunun ortayaçıktığı durumlarda tedavi için kullanılmamalıdır.

SPIOLTO RESPIMAT'ı salmeterol veya formoterol gibi “uzun etkili beta-adrenerjik maddeler” grubuna giren maddeleri içeren ilaçlarla birlikte kullanmayınız.

Salbutamol gibi “kısa etkili beta-adrenerjikler” adı verilen maddeleri içeren ilaçları düzenli olarak alıyorsanız, bu ilaçları sadece nefes alamama gibi aniden ortaya çıkan durumlarırahatlatmak için kullanmaya devam ediniz.

SPIOLTO RESPIMAT içeriğindeki bir etkin madde nedeniyle ağız kuruluğuna neden olabilir. Ağız kuruluğu, uzun dönemde diş çürümesine neden olabilir. Bu nedenle, ağızhijyeninize mutlaka özen gösteriniz.

SPIOLTO RESPIMAT'ı günde bir kereden daha fazla kullanmayınız.

SPIOLTO RESPIMAT'ın yiyecek ve içecek ile kullanılması

SPIOLTO RESPIMATHamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Eğer hamileyseniz, hamile olabileceğinizi düşünüyorsanız veya hamile kalmayı planlıyorsanız bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza danışınız.

Doktorunuz bu ilacı size özellikle önermedikçe SPIOLTO RESPIMAT kullanmayınız.

Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Doktorunuz bu ilacı size özellikle önermedikçe SPIOLTO RESPIMAT kullanmayınız

Araç ve makine kullanımı

Bu ilacın araç ve makine kullanma üzerine etkilerine dair çalışma yapılmamıştır.

SPIOLTO RESPIMAT kullanırken baş dönmesi hissederseniz veya görmenizde bulanıklık olursa, araba veya herhangi bir alet veya makine kullanmayınız.

3

SPIOLTO RESPIMAT'ın içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

SPIOLTO RESPIMAT, 0.001100 mg/puf (= maksimum günlük doz başına 0.0022 mg) disodyum EDTA içerir. Bu ilaç inhalasyonla kullanıldığından uyarı gerekmez.

SPIOLTO RESPIMAT, her bir pufta 0.0011 mg benzalkonyum klorüre (= önerilen günlük doz başına 0.0022 mg benzalkonyum klorür) karşı gelen 0.0022 mg benzalkonyum klorürçözeltisi içerir. Bu madde solunum yoluyla doz başına 10 mg alındığında bronkospazma yolaçabilir.

Diğer ilaçlarla birlikte kullanımı

Başka bir ilaç kullanıyorsanız, özellikle de aşağıdaki ilaçlardan birini alıyorsanız, SPIOLTO RESPIMAT kullanımından önce doktorunuza bildiriniz:

• SPIOLTO RESPIMAT ile benzer etkileri olabilecek herhangi bir ilaç (antikolineıjik veyabeta-adreneıjik ilaçlar gibi benzer etkin maddeleri içeren ilaçlar). Bu ilaçları birliktekullanırsanız yan etkilerin görülme olasılığı artacaktır. Benzer ilaçlar hakkındakisorularınızı doktorunuza sorunuz.

• Yüksek tansiyon veya diğer kalp sorunlarını (propranolol gibi) veya glokom adı verilengöz hastalığını (timolol gibi) tedavi için kullanılan ve “beta-blokör” adı verilen ilaçlar. Builaçlar, SPIOLTO RESPIMAT'ın etkisini azaltabilir.

• Kan potasyum düzeyinizi düşüren ilaçlar. Bunlar arasında şunlar bulunur:

- steroidler (örneğin, prednisolon)

- idrar söktürücüler

- solunumla ilgili sorunlar için kullanılan ilaçlar (teofilin gibi)

Eğer bu ilaçları SPIOLTO RESPIMAT ile birlikte kullanırsanız, kas spazmları, kaslarda güçsüzlük veya kalp ritminde anormallik görülebilir.

• Parkinson hastalığı veya depresyon gibi nörolojik veya psikiyatrik hastalıkları tedavietmek için kullanılan “trisiklik antidepresanlar” veya “MAO inhibitörü” adı verilen ilaçlar(selegilin veya moklobemid gibi). Bu ilaçların birlikte kullanımı, kalbinizi etkileyen yanetkilerin ortaya çıkması ihtimalini arttırır.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız, son zamanlarda kullandınız ise veya kullanma ihtimaliniz varsa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlarhakkında bilgi veriniz.3. SPIOLTO RESPIMAT nasıl kullanılır?

Bu ilacı her zaman, tam olarak doktorunuzun size söylediği gibi kullanınız. Emin değilseniz doktorunuz veya eczacınıza sorunuz.

SPIOLTO RESPIMAT, sadece, inhalasyonla (solunum yoluyla) kullanım içindir.

•Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

SPIOLTO RESPIMAT 24 saat etkilidir. Bu nedenle, SPIOLTO RESPIMAT'ı sadece

GÜNDE BİR KEZ

, mümkünse günün aynı saatinde kullanmanız gerekir. Bu ilacı herkullandığınızda İKİ PUF alınız.

KOAH uzun süreli bir hastalık olduğundan, SPIOLTO RESPIMAT'ı, sadece solunumunuzla ilgili sorun yaşadığınızda değil, her gün kullanınız. Önerilen dozdan daha fazlasınıkullanmayınız.

4

Uygulama yolu ve metodu:

SPIOLTO RESPIMAT sadece inhalasyonla (soluyarak) kullanım içindir.

SPIOLTO RESPIMAT inhalerinizi doğru şekilde nasıl kullanacağınızdan emin olunuz. SPIOLTO RESPIMAT inhalerin nasıl hazırlanılacağını ve uygulanacağını gösterentalimatlar bu kullanma kılavuzunun sonunda verilmiştir.

Çocuklarda kullanım:

SPIOLTO RESPIMAT çocuklar veya 18 yaşından küçük ergenlerde kullanılmamalıdır.

Yaşlılarda kullanım:

Yaşlı hastalar SPIOLTO RESPIMAT'ı önerilen dozlarda kullanabilirler.

Eğer SPIOLTO RESPIMAT'm etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz varsa doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla SPIOLTO RESPIMAT kullandıysanız

Ağız kuruluğu, kabızlık, idrara çıkmada güçlük, bulanık görme, göğüste ağrı, yüksek veya düşük tansiyon, daha hızlı veya düzensiz kalp atışı veya çarpıntı, baş dönmesi, sinirlilik,uyuma güçlüğü, kaygılı olma durumu, baş ağrısı, titreme, kas krampları, bulantı, halsizlik,bitkinlik, kan potasyum düzeylerinde düşme (kas spazmları, kas güçsüzlüğü veya anormalkalp ritmi gibi belirtilere neden olabilir), yüksek kan şekeri veya kanda çok fazla asit olması(bulantı, kusma, halsizlik, kas krampları ve daha hızlı soluma gibi belirtilere yol açabilir)gibi yan etkilerin görülme riski artabilir.

Kullanmanız gerekenden fazla SPIOLTO RESPIMAT kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.SPIOLTO RESPIMAT kullanmayı unutursanız

Bir dozu almayı unutursanız, ertesi gün her zamanki zamanında sadece o günkü dozu alınız.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.SPIOLTO RESPIMAT ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

SPIOLTO RESPIMAT kullanmayı bırakmadan önce, doktorunuza veya eczacınıza danışınız. SPIOLTO RESPIMAT kullanmayı durdurursanız, KOAH belirtileriniz ve bulgularınızkötüleşebilir.

Bu ilacın kullanımına dair başka sorularınız varsa doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi, SPIOLTO RESPIMAT yan etkilere neden olabilir. Bu yan etkiler ilacı kullanan herkeste görülmeyebilir.

Aşağıdakilerden biri olursa SPIOLTO RESPIMAT'ı kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümünebaşvurunuz.

• SPIOLTO RESPIMAT uygulamasından hemen sonra, döküntü, kurdeşen (ürtiker), ağızda ve yüzde şişme, nefes almada ani güçlükler (anjiyonörotik ödem) gibi alerjik

5

reaksiyonlar veya diğer aşırı duyarlılık reaksiyonları (kan basıncında ani düşme veya hafif baş dönmesi gibi) meydana gelirse,

• Göğüste sıkışma hissi, öksürük, hırıltılı solunum veya nefes alamama durumu ortayaçıkarsa (paradoksal bronkospazm),

• Işıkların etrafında ışık halkaları veya kırmızı gözle ilişkili renkli şekiller görülmesi(glokom). Bağırsakların tıkanması veya bağırsak hareketlerinin durması (intestinalobstrüksiyon, paralitik ileus dahil) görülmesi.

Aşağıda verilen yan etkiler, bu ilacı alan kişilerde ortaya çıkmıştır ve sıklıklarına göre sıralandırılmıştır.

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sıralanmıştır:

Çok yaygın: 10 hastanın en az 1'inde görülebilir.

Yaygın: 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.
Yaygın olmayan: 100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir. Seyrek : 1.000 hastanın birinden az, fakat 10.000 hastanın birinden fazla görülebilir.

Çok seyrek: 10.000 hastanın birinden az görülebilir.

Sıklığı bilinmeyen: Eldeki veriler ile belirlenemeyecek kadar az hastada görülebilir.

Yaygın:


• Ağız kuruluğu

Yaygın olmayan:


• Baş dönmesi

• Uyumada güçlük (uykusuzluk)

• Baş ağrısı

• Tansiyonda artış (Hipertansiyon)

• Düzensiz kalp atışı (atriyal fibrilasyon)

• Daha hızlı kalp atışı (taşikardi)

• Çarpıntı (palpitasyonlar)

• Öksürük

• Ses kısılması (disfoni)

• Kabızlık

Seyrek:


• Nazofaranjit (üst solunum yolu enfeksiyonu)

• Bulanık görme

• Hızlı kalp atışı (supraventriküler taşikardi)

• Gırtlakta iltihaplanma (larenjit)

• Boğaz ağrısı (farenjit)

• Burun kanaması (epistaksi)

• Ağız boşluğu ve boğazda mantar enfeksiyonları (orofarenjiyal kandidiyaz)

• Diş etinde iltihaplanma (gingivit)

• Mide bulantısı

• Kaşıntı (prürit)

• Eklem ağrısı (artralji)

• Sırt ağrısı

• İdrara çıkmada zorlanma (üriner retansiyon)

• Üriner enfeksiyon

• Ağrılı idrar yapma (dizüri)

6

İdrar yolu enfeksiyonu

Bilinmiyor:


• İnhalasyondan hemen sonra göğüs sıkışması ile birlikte, öksürük, hırıltılı solunum veyanefes alamama (bronkospazm)

• Işıkların etrafında ışık halkaları veya kırmızı gözle ilişkili renkli şekiller görmek (glokom)

• Ölçülen göz tansiyonunda artma

• Sinüslerde iltihaplanma (sinüzit)

• Bağırsakların tıkanması veya bağırsak hareketlerinin durması (intestinal obstrüksiyon,paralitik ileus dahil)

• Mide yanması (gastroözefagial reflü hastalığı)

• Yutkunmada güçlük (disfaji)

• Dilde iltihaplanma (glossit)

• Ağızda iltihaplanma (stomatit)

• Diş çürümesi

• Ciltte enfeksiyon veya yaralar

• Ciltte kuruluk

• Eklemlerde şişme

• Vücudun susuz kalması (dehidratasyon)

Ayrıca, solunum problemleri için kullanılan ve SPIOLTO RESPIMAT ile benzer şekilde etki gösteren bazı ilaçlarla (beta adreneıjik ajanlar) ortaya çıktığı bilinen yan etkiler degörülebilir. Bunlar, düzensiz kalp atışları, göğüste ağrı, düşük kan basıncı, titreme, sinirlilik,kas krampları, bitkinlik, halsizlik, düşük kan potasyum düzeyi (kas spazmları, kasgüçsüzlüğü veya anormal kalp ritimlerine neden olabilir), yüksek kan şekeri veya kanınızdaçok fazla asit olması (bulantı, kusma, halsizlik, kas krampları ve daha sık nefes alma gibibelirtilere yol açabilir) şeklinde ortaya çıkabilir.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.Yan etkilerin raporlanması

Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yanetkileri www.titck.gov.tr sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi” ikonuna tıklayarak yada 0 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattınız arayarak Türkiye FarmakovijilansMerkezi (TÜFAM)'ne bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmaktaolduğunuz ilacın güvenliliği hakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamışolacaksınız.

5. SPIOLTO RESPIMAT'ın saklanması

SPIOLTO RESPIMAT'ı çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

Dondurmayınız. 25°C'nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra SPIOLTO RESPIMAT'ı kullanmayınız.

Son kullanma tarihi o ayın son gününü ifade eder.

7

SPIOLTO RESPIMAT inhaler, kartuşun inhalere takılmasından sonra en fazla 3 ay kullanılmalı, bu süre geçmeden atılmalı ve yenisi hazırlanmalıdır.

Çevreyi korumak amacıyla, son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan SPIOLTO RESPIMAT'ı çöpe ve şehir suyuna atmayınız! Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenentoplama sistemine veriniz. Bu konuda eczacınıza danışınız.


Ruhsat Sahibi:


Boehringer Ingelheim İlaç Ticaret A.Ş.

Büyükdere Cad. Uso Center No:245 Kat:13-14,

34398 Maslak / Sarıyer / İstanbul

Tel: (0 212) 329 1100 Faks: (0 212) 329 1101

Üretim Yeri:


Boehringer Ingelheim Pharma GmbH&Co. KG

BingerStraBe 173

55216 Ingelheim am Rhein

Almanya

Bu kullanma talimatı .... tarihinde onaylanmıştır.

8

Kullanım Talimatı

SPIOLTO RESPIMAT (tiotropium bromür ve olodaterol)'ı kullanmaya başlamadan önce Kullanım Talimatlarını okuyunuz.

SPIOLTO RESPIMAT GÜNDE SADECE BİR KEZ kullanılır. Her kullanımda, İKİ PUF alınız.

KAPAK

AĞIZLIK HAVA DELİĞİ

DOZ SERBESTLEME DÜĞMESİ

GÜVENLİK KİLİDİ

SAYDAM TABAN DELME ELEMENTİ

KARTUŞ


• SPIOLTO RESPIMAT 7 günden daha fazla kullanılmamışsa bir pufu zemine doğrupüskürtünüz.

• SPIOLTO RESPIMAT 21 günden daha fazla kullanılmamışsa 4 ila 6. basamaklardaverilen “ilk kullanım için hazırlanması” işlemlerini bir bulut görünceye dek tekrarlayınız.Sonra basamak 4 ila 6'yı üç kez daha tekrarlayınız.

• Saydam tabandaki delici iğneye dokunmayınız.

SPIOLTO RESPIMAT'ınızın bakımı nasıl olmalıdır?

En az haftada bir kez, ağızlık parçasını ve içinde bulunan metal bölümünü sadece nemli bir bez ile temizleyiniz.

Ağızlık parçasındaki herhangi bir hafif renk değişimi, SPIOLTO RESPIMAT inhalerinizin performansını etkilemez.

Gerektiğinde, SPIOLTO RESPIMAT inhalerinizin dış kısmını nemli bir bez ile siliniz.

Ne zaman yeni bir SPIOLTO RESPIMAT almalısınız?


9

• SPIOLTO RESPIMAT inhaleriniz, önerilen şekilde (iki puf/günde bir kez)kullanıldığında 60 puf (30 doz) içerir.

• Doz göstergesi ne kadar ilacın kaldığını yaklaşık olarak gösterir.

• Doz göstergesi kırmızı bölüme girdiğinde yeni bir reçete yazdırmaksınız; yaklaşık 7günlük (14 puf) ilacınız kalmıştır.

• Doz göstergesi kırmızı ölçeğin sonuna geldiğinde SPIOLTO RESPIMAT inhalerinizotomatik olarak kilitlenir; daha fazla doz salınamaz. Bu durumda saydam taban dahafazla döndürülemez.

• İlk kullanımdan üç ay sonra, içindeki ilacın tamamı kullanılmamış bile olsa, SPIOLTORESPIMAT atılmalıdır.

İlk Kullanım için Hazırlanması

1.Saydam tabanı çekiniz

Kapağı kapalı tutunuz.
Diğer elinizle saydam tabanı hafifçe çekerken güvenlik kilidinebastırınız.



2.Kartuşun yerleştirilmesi

Kartuşun dar ucunu inhalerin içine doğru itiniz.
İnhaleri sert bir zemine koyunuz ve nazikçe “tık” sesi duyana dekbastırınız.
Kartuşu inhaleri bir kez yerleştirdikten sonra, kartuşuçıkarmayınız.


M



3.Saydam tabanın yerleştirilmesi

“Tık” sesi gelinceye kadar saydam zemini itiniz.
Saydam zemini tekrar geri çıkarmayınız.


SAYDAM TABAN


10

4.Çevir

Kapağı kapalı tutunuz.

Saydam zemini etiket üzerindeki oklar yönünde “tık” sesini duyanakadar çeviriniz.5.


Tamamen açılacak şekilde kapağı yana kaydırınız.


KAPAK


6.Bas

İnhaleri yere doğru tutunuz.

Doz serbestleme düğmesine basınız.

Kapağı kapatınız

Bir bulut görünene dek 4 ila 6.

basamakları tekrarlayınız.

Bir bulut göründükten sonra 4

ila 6. basamakları üç kez daha tekrarlayınız


Artık inhaleriniz kullanım için hazırdır. Bu basamaklar bulunan dozsayısını etkilemeyecektir. İnhalerinizhazırlandıktan sonra 60 puf (30 tedavidozu) içermektedir.


DOSE

RELEA5E

BUTTON


11

Günlük Kullanım


ÇEVİR

• Kapağı kapalı tutunuz.

• Saydam tabanı etiket üzerindekiokların yönünde “tık” sesi duyanadek

ÇEVİRİNİZ

(yarım tur).


• Kapağı tamamen yana kaydırarak

AÇINIZ.


KAPAK


BAS


• Nefesinizi yavaşça ve tam olarakveriniz.

• Hava deliklerini kapatmadandudaklarınızı ağızlığın çevresinekapatınız. İnhalerinizi boğazınızınarkasına doğru yönlendiriniz.

• Ağzınızdan yavaş ve derin birnefes alırken doz serbestleştirmedüğmesine BASINIZ vealabildiğiniz kadar yavaşça nefesalmaya devam ediniz.

• Nefesinizi 10 saniye ya da sizizorlamayacak bir süre boyuncatutunuz..

• Toplam 2 doz almak için

ÇEVİR,AÇ, BAS

işlemlerini tekrarlayınız..

• İnhalerinizi tekrar kullanana dekkapağını kapatınız.



12

Sıkça Sorulan SorularKartuşu yeterince derine yerleştirmekte zorlanıyorum.

Kartuşu yerleştirmeden önce saydam tabanı yanlışlıkla çevirdiniz mi?

Kapağı açınız, doz serbestleme düğmesine basınız ve kartuşu yerine yerleştiriniz.

Öncelikle kartuşun geniş olan ucunu mu ittiniz?Doz serbestleme düğmesine basamıyorum.

Saydam taban parçasını çevirdiniz mi?

Çevirmediyseniz, saydam taban parçasını “tık” sesi duyuluncaya kadar çeviriniz (yarım tur).

SPIOLTO RESPIMAT üzerindeki doz göstergesi 0'ı mı gösteriyor?Saydam taban parçasını çeviremiyorum.Saydam taban parçasını önceden çevirdiniz mi?

Eğer saydam taban parçasını önceden çevirdiyseniz, “Günlük Kullanım” bölümündeki “AÇ” ve “BAS” basamaklarını takip ediniz.

SPIOLTO RESPIMAT üzerindeki doz göstergesi 0'ı mı gösteriyor?SPIOLTO RESPIMAT doz göstergesi çabuk sıfırlanıyor.SPIOLTO RESPIMAT'ı endikasyonuna uygun olarak kullandınız mı (2 puf / Günde 1 kez)?

SPIOLTO RESPIMAT günde 2 puf kullanılması durumunda, 30 günde biter.

Kartuşu yerleştirmeden önce saydam tabanı çevirmediniz mi?SPIOLTO RESPIMAT'ın çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için havaya sıktınız mı?

Spiriva Respimat'ı bir kez hazırladıktan sonra, günlük kullanımda havaya sıkmanıza gerek yoktur.

Kullanılmış bir SPIOLTO RESPIMAT'a kartuş taktınız mı?YENİSPIOLTO RESPIMAT kendiliğinden doz serbestliyor / püskürtüyor .Saydam tabanı çevirirken kapak açık mıydı?

Saydam tabanı çevirirken, kapağı kapatın.

Saydam tabanı çevirirken, doz serbestleme düğmesine bastınız mı?Saydam tabanı çevirirken “tık” sesini duymadan durdunuz mu?

Saydam tabanı “tık”sesi duyulana kadar (yarım tur) duraksamadan çevirin.

13

SPIOLTO RESPIMAT doz serbestlemiyor / püskürtmüyor.

Kartuşu yerine yerleştirdiniz mi?

Yerleştirmediyseniz, yerine yerleştiriniz.

Kartuşu taktıktan sonra çevir-aç-bas evrlerini 3 dfadan az mı yaptınız?

Kartuşu taktıktan sonra 3 defa çevir-aç-bas evrelerini ''ilk kullanım önerilerinde'' belirtildiği üzereuygulayınız.

SPIOLTO RESPIMAT'ın doz göstergesi 0'I mı gösteriyor

? Doz göstergesi 0'ı gösteriyorsa, tedavi dozunuz bitmiştir ve Respimat cihazınız kilitlenmiştir.

SPIOLTO RESPIMAT cihazınız kilitlendiyse saydam tabanı veya kartuşu yerinden çıkarmayınız. Her zaman

yenik

sınız.

14

İlaç Bilgileri

Spiolto Respimat 2.5 Mcg/2.5 Mcg İnhalasyon Çözeltisi

Etken Maddesi: Tiotropium Bromür Monohidrat/olodaterol Hidroklorür

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.