Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Topiclin % 0.03 Pomad Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATITOPİCLİN %0.03 pomad Deri üzerine uygulanır.

Etkin madde:Yardımcı madde(ler):

Likit parafin, beyaz balmumu, Propilen karbonat, Vazelin

Bu ilacı kullanmaya başlamadan öncebuKULLANMA TALİMATINI

dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak size reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde bu ilacı kullandığınızı doktorunuza söyleyiniz.


Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksek veya düşükdoz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1.TOPİCLİNnedir ve ne için kullanılır?


2.TOPİCLİN'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3.TOPİCLİNnasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5.TOPİCLİN'in saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. TOPİCLİN nedir ve ne için kullanılır?

• TOPİCLİN, beyaz ila açık sarı pomad şeklindedir. TOPİCLİN, vidalı beyaz polietilenkapaklı, alüminyum tüplerde sunulmaktadır. Kutu içerisinde 30 g'lık bir adet tüpbulunmaktadır.

• TOPİCLİN'in etkin maddesi olan takrolimus monohidrat, bağışıklık düzenleyici birajandır.

TOPİCLİN %0.03 pomad, topikal kortikosteroidler (kortizonlu - iltihaplı ve diğer bazı durumlarda kullanılan - ilaçlar) gibi geleneksel tedavi yöntemlerine yeterince yanıtvermeyen veya bunları tolere edemeyen erişkinlerdeki ve topikal kortikosteroidler(kortizonlu - iltihaplı ve diğer bazı durumlarda kullanılan - ilaçlar) gibi geleneksel tedaviyöntemlerine yeterince yanıt vermeyen çocuklardaki (2 yaş ve üzeri) orta ila şiddetliatopik dermatitin (egzema) tedavisinde kullanılır.

• Tedavinin 6. haftasına kadar, orta ila şiddetli atopik dermatit (egzema) tamamen veyahemen hemen tamamen temizlenirse ve eğer sık sık alevlenme yaşarsanız (örn. yılda 4

1

veya daha fazla) TOPİCLİN %0.03 pomadı haftada iki kez kullanarak, alevlenmenin yeniden oluşmasını önleyebilir ve alevlenmenin olmadığı zaman aralığını uzatabilirsiniz.

• Atopik dermatit (egzema) durumlarında, derinin bağışıklık sisteminin aşırı reaksiyonuderi flamasyonuna (yangısına) neden olmaktadır (kaşıntı, kızarıklık, kuruma).TOPİCLİN anormal bağışıklık cevabını düzeltir ve deri yangısını ve kaşıntıyı dindirir.

2. TOPİCLİN'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

TOPİCLİN'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

• Eğer takrolimusa ya da TOPİCLİN'in içeriğinde bulunan herhangi başka bir maddeye yada makrolid antibiyotiklere (örn. azitromisin, klaritromisin, eritromisin) karşı alerjiniz(aşırı duyarlılığınız) varsa.

TOPİCLİN'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

• Karaciğer yetmezliğiniz varsa TOPİCLİN kullanmadan önce doktorunuzla konuşunuz.

• Eğer kötü huylu deri tümörleriniz varsa ya da sebebi ne olursa olsun bağışıklıksisteminiz zayıfsa (bağışıklık sistemi baskılanması), TOPİCLİN kullanmadan öncedoktorunuzla konuşunuz.

• Netherton Sendromu gibi kalıtsal cilt bariyer hastalığınız varsa ya da yaygıneritrodermadan (yangılı kızarma ve tüm derinin soyulması) şikayetçiyseniz TOPİCLİNkullanmadan önce doktorunuzla konuşunuz.

• Eğer şişmiş lenf nodülleriniz varsa, tedavinin başlangıcında doktorunuzu bilgilendirmelisiniz.

• Eğer TOPİCLİN tedavisi sırasında lenf nodülleriniz şişerse, doktorunuza danışınız.

• Eğer enfekte olmuş lezyonlarınız varsa pomadı enfekte olmuş lezyonlara uygulamayınız.

• Derinizin görünüşünde herhangi bir değişiklik fark ederseniz, doktorunuza haber veriniz.

• TOPİCLİN pomad 2 yaşından küçük çocuklar için uygun değildir. Bu nedenle buyaş grubunda kullanılmamalıdır. Lütfen doktorunuza danışınız.

• TOPİCLİN ile tedavinin etkileri, gelişen bağışıklık sistemi üzerinde çocuklarda, özellikle küçük çocuklarda belirlenmemiştir.

• TOPİCLİN'in uzun süreli kullanımının güvenliliği bilinmemektedir. TOPİCLİNkullanan kişilerin çok az bir kısmında kötü huylu tümörler (ör: cilt ya da lenfoma)oluşmuştur. Ancak TOPİCLİN pomad tedavisi ile bağlantısı gösterilmemiştir.

• Cildin uzun süre güneş ışığı ya da solaryum gibi yapay güneş ışığına maruzkalmasından kaçınınız. Eğer TOPİCLİN kullandıktan sonra dışarıda zamangeçirecekseniz, güneş kremi kullanınız ya da cildinizi güneşten koruyacak bol giysilergiyiniz. Ayrıca, doktorunuzda diğer güneşten korunma yollar konusunda tavsiyeisteyiniz. Eğer size ışık tedavisi önerildiyse, TOPİCLİN ile ışık tedavisinin aynı

2

zamanda uygulanmaması önerildiği için, doktorunuza TOPİCLİN kullandığınızı söyleyiniz.

• Eğer doktorunuz atopik dermatitinizin (egzema) temizlenmesi amacıyla haftada iki kez TOPİCLİN kullanmanızı belirttiyse, durumunuz kontrol altında olsa bile,doktorunuz tarafından en az 12 ayda bir değerlendirilmelidir. Çocuklarda devamlıtedaviye gerçekten ihtiyaç olduğunu belirleyebilmek amacıyla, idame (devam)tedavisine 12 aydan sonra ara verilmelidir.

Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

TOPİCLİN'in yiyecek ve içecek ile kullanılması

TOPİCLİN kullanırken alkol alınması derinin veya yüzün yanmasına veya kızarmasına ve sıcak hissedilmesine neden olabilir.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Hamileyseniz TOPİCLİN kullanmayınız.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


•Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

TOPİCLİN tedavisi süresince nemlendirici kremler ya da losyonlar kullanabilirsiniz ancak bu ürünler TOPİCLİN uygulamasından sonraki ilk iki saat içerisinde uygulanmamalıdır.

TOPİCLİN kullanırken, deriye uygulanan diğer preparatların ya da ağız yoluyla alınan kortikosteroidlerin (örn. kortizon) ya da bağışıklık sistemini etkileyecek diğer ilaçların eşzamanlı uygulanması ile ilgili bir çalışma yapılmamıştır.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandıysanız lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.3. TOPİCLİN nasıl kullanılır?Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

TOPİCLİN'i her zaman doktorunuzun size söylediği gibi kullanınız. Emin olmadığınız durumlarda doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

3Uygulama yolu ve metodu:

TOPİCLİN'i derinizin etkilenmiş alanlarına ince bir tabaka olarak uygulayınız.

TOPİCLİN yüz, boyun ve dirsek ve dizlerin kıvrımlı yerleri dahil vücudun büyük bir bölümünde kullanılabilir.

Pomadı ağız, burun ve göz içine uygulamaktan kaçınınız. Eğer pomad bu bölgelere temas ederse, pomad silinmeli ve/veya suyla yıkanarak tamamen temizlenmelidir.

Tedavi edilen deriyi bandaj ya da sargı ile sarmayınız.

Eğer elleriniz tedavi edilmiyorsa, TOPİCLİN uyguladıktan sonra ellerinizi yıkayınız.

Banyo ya da duştan sonra TOPİCLİN'i uygulamadan önce, derinizin tamamen kuru olduğundan emin olunuz.

Çocuk hastalar (2 yaş ve üzeri)


TOPİCLİN %0.03 pomadı, üç hafta boyunca sabah ve akşam birer defa olmak üzere günde iki kez uygulayınız. Daha sonra egzema kaybolana dek, pomad derinin etkilenmiş her bölgesinegünde bir kez uygulanmalıdır.

Erişkin hastalar (16 yaş ve üzeri)


TOPİCLİN'in erişkin hastalar (16 yaş ve üzeri) için iki farklı dozu bulunmaktadır; TOPİCLİN %0.03 pomad ve TOPİCLİN %0.1 pomad. Sizin için hangi dozun uygun olduğuna doktorunuzkarar verecektir.

Genellikle, tedaviye bir sabah ve bir akşam olmak üzere günde iki kez TOPİCLİN %0.1 pomad ile başlanır ve egzema kaybolana kadar devam edilir. Egzemanızın vereceği cevaba bağlı olarakdoktorunuz uygulama sıklığının azaltılmasına ya da daha düşük doz olan TOPİCLİN %0.03pomadın kullanılmasına karar verecektir.

Egzema kaybolana kadar derinizin etkilenmiş her bölgesine tedaviyi uygulayınız. Genellikle bir hafta içinde iyileşme görülmektedir. Eğer iki hafta sonra herhangi bir iyileşme görülmezse, diğerolası tedaviler konusunda doktorunuzla görüşmelisiniz.

Doktorunuz size TOPİCLİN pomadı, atopik dermatitiniz (egzema) tamamen veya hemen hemen tamamen temizlendikten sonra haftada iki kez kullanmanız gerektiğini söyleyebilir(çocuklar için TOPİCLİN %0.03 ve erişkinler için TOPİCLİN %0.1). TOPİCLİN pomadhaftada iki kez, günde bir kere (örn. Pazartesi ve Perşembe) olmak üzere atopik dermatitten(egzema) etkilenmiş bölgeye uygulanmalıdır. Uygulamalar arasında 2-3 gün TOPİCLİNtedavisine ara verilmelidir. Eğer belirtiler yeniden oluşursa, yukarıda belirtildiği üzereTOPİCLİN günde iki kez kullanılmalı ve tedavinizin değerlendirilmesi konusunda doktorunuzlagörüşmelisiniz.

Değişik yaş grupları:

Çocuklarda (2 yaş ve üstü) kullanımı:

TOPİCLİN pomad, 2 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.

2 yaşından büyük

4

(2-16 yaş) çocuklar TOPİCLİN %0.03 pomad kullanmalıdır.

Yaşlılarda kullanımı:

Özel bir kullanımı yoktur.

Özel kullanım durumları:

Böbrek/ Karaciğer yetmezliği:

Özel bir kullanımı yoktur.

Eğer TOPİCLİN'in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.TOPİCLİN'i kazara yutarsanız

Pomadı kazara yutarsanız, en kısa sürede doktorunuza ya da eczacınıza danışınız. Kusmaya çalışmayınız.

TOPİCLİN kullanmayı unutursanız

Pomadı zamanında uygulamayı unutursanız, hatırladığınız zaman hemen uygulayınız ve daha sonra önceki gibi devam ediniz.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.TOPİCLİN ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

Eğer bu ürünün kullanımı ile ilgili başka sorularınız varsa doktorunuza ya da eczacınıza danışınız.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi TOPİCLİN'in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

Bilinmiyor:

• Rosacea (yüzde kızarıklık ve şişme) ve rosacea benzeri dermatit

• Haftada iki kez uygulanan tedaviyi takiben erişkinlerde ve çocuklarda uygulamabölgesi enfeksiyonları

Yaygın yan etkiler (>%1):

• Döküntü, folikülit (iltihaplı ya da enfekte olmuş kıl folikülleri)

• Herpes virüsü enfeksiyonları (örn. uçuk, genelleşmiş

Herpes simpleks

enfeksiyonları)

• Alkol aldıktan sonra yüzde yanma veya deride tahriş

Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir.

5Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:

Bilinmiyor:

• Ödem

Yaygın olmayan yan etkiler:

• Akne

Yaygın yan etkiler (>%1):

• Kızarıklık (eritem), sıcaklık hissi, acı, deri hassasiyetinin artması (özellikle sıcağa vesoğuğa), derinin karıncalanması

Çok yaygın yan etkiler (>%10):

• Uygulandığı bölgede yanma hissi ve kaşıntı

Bu belirtiler hafif ila orta şiddettedir ve genellikle TOPİCLİN kullanımından itibaren bir hafta içinde kaybolur.

Ürünün piyasaya verilmesinden itibaren takrolimus pomad kullanan birkaç hastada kötü huylu tümörler (örn. cilt veya lenfoma) bildirilmiştir. Ancak, takrolimus pomad tedavisi ile bağlantısıbu zamana kadarki mevcut veriler ışığında kesinleşmemiştir veya aksi ispat edilmemiştir.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


Yan etkilerin raporlanması

Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yanetkileri

www.titck.gov.tr5. TOPİCLİN'in saklanması

TOPİCLİN'i çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız


25°C'nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra TOPİCLİN'i kullanmayınız.


Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz

TOPİCLİN'i

kullanmayınız.

6

İlaçlar atık su veya ev atığı şeklinde atılmamalıdır. Kullanılmayacak ilaçların atılmasını eczacınıza danışınız. Bu önlemler çevrenin korunmasına yardımcı olacaktır.

Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenen toplama sisteme veriniz.

Ruhsat sahibi:


Solebio İlaç Sanayi İthalat İhracat A.Ş. Ümraniye/İstanbul

Üretim yeri:


Toprak İlaç ve Kimyevi Madde Sanayi ve Ticaret A.Ş. Arifiye/Sakarya

Bu kullanma talimatıtarihinde onaylanmıştır.


7

İlaç Bilgileri

Topiclin % 0.03 Pomad

Etken Maddesi: Takrolimus Monohidrat

Pdf olarak göster

Google Reklamları

İlgili İlaçlar

  • Topiclin %0,03 30 Gr Pomad
  • Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

    Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
    Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
    Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.