Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Picoprep Oral Çözelti İçin Toz Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATIPICOPREP oral çözelti için toz Ağız yoluyla alınır.

Etkin madde:

Her bir saşe 10 mg sodyum pikosülfat, 3.5 g hafif magnezyum oksit, 12 g anhidrik sitrik asit içerir.

Yardımcı maddeler:Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

•Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmistir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında doktora veya hastaneye gittiğinizde, doktorunuza builacı kullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksek veya düşükdoz kullanmayınız.Bu kullanma talimatında:

1. PICOPREP nedir ve ne için kullanılır?


2. PICOPREP kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. PICOPREP nasıl kullanılır?


4.Olası yan etkiler nelerdir?


5.PICOPREP'in saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. PICOPREP nedir ve ne için kullanılır?

PICOPREP uyararak barsak içeriğini yumuşatan (laksatifler) ilaç sınıfında, beyaz, kristalize toz şeklinde olan bir ilaçtır.

PICOPREP içermiş olduğu sodyum pikosülfat ile barsaklarda hareketi artırarak uyarıcı nitelikte etki, magnezyum sitrat ile de sıvının barsak içerisinde tutulmasını sağlayarak barsakiçeriğini yumuşatıcı (laksatif) etkiyle barsaklarda temizlenme sağlar.

PICOPREP röntgen incelemesinden, vücut boşluklarının küçük ışık kaynakları ile aydınlatılarak gözle doğrudan incelenmesi işleminden (endoskopi) veya ameliyattan öncebarsakların temizlenmesinde kullanmak içindir.

1/7

01.03.2017

PICOPREP, her bir kutuda 16.1g ağırlığında iki poşet (saşe) içeren ambalajlar halinde

sunulmaktadır.

2. PICOPREP kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerPICOPREP'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer;

• Etkin maddeler veya yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığınızvarsa,

• Kalbinizin tüm vücudunuza kan pompalayamaması ile oluşan konjestif kalpyetmezliğiniz varsa,

• Midenizin tam olarak boşalamaması (gastrik retansiyon) durumunuz varsa,

• Mide - barsaklarınızda ülser olarak da adlandırılan yaralarınız varsa,

• Doktorunuz tarafından size kanınızda çok fazla magnezyum olduğu söylendiyse,

• Doktorunuz tarafından size kaslarınızın ciddi hasar gördüğü ve içeriğinin kanınıza sızdığı söylendiyse,

• Aktif inflamatuvar barsak hastalığınız varsa (Crohn hastalığı veya ülseratif kolit gibi),

• Çok susadıysanız veya ciddi dehidratasyonunuz varsa,

• Normal barsak hareketleriniz olmuyor veya barsaklarınızda blokaj veya kalınbarsaklarınızda aniden genişleme (toksik megakolon) oluşmuşsa barsak içeriğiningeçişi bozulabilir veya tamamen kesilebilir. Bu durumda bulantı, kusma, ishal, karınağrısı, şişkinlik, ateş ve kasılma şeklinde ağrılarınız varsa,

• Şiddetli karın ağrısı, bulantı, kusma ile birlikte aniden oluşan apandisitiniz varsa,

• Bilinen veya şüphelenilen mide-barsak tıkanıklıkları veya delinme gibi (bulantı vekusma ile birlikte ortaya çıkan şiddetli karın ağrısı barsak tıkanıklığının göstergesiolabilir) aniden oluşan ve cerrahi girişim gerektiren şiddetli karın ağrınız (akut batın)varsa,

• Ciddi böbrek bozukluğu veya yetmezliği varsa.

PICOPREP'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

Eğer;

• Yakın zamanda mide-barsaklarınızla ilgili bir cerrahi (ameliyat) girişim yapıldıysa,

• Böbrek yetmezliği, kalp hastalığı ya da iltihabi barsak hastalığınız (ülseratif kolit, Crohn hastalığı) varsa,

• Su ve/veya elektrolit dengesini etkileyebilecek ilaçlar (örn. idrar sökücüler(diüretikler), kortizonlar, lityum, kalp yetmezliğinde kullanılan (digoksin), depresyonutedavi edici ilaçlar (antidepresan), karbamazepin veya psikolojik hastalıklarıntedavisinde kullanılan ilaçları kullanıyorsanız,

• PICOPREP, düzenli olarak kullanılan ağızdan alınan ilaçların emilimini değiştirebilirve bu durumlarda dikkatli şekilde kullanılmalıdır; doğum kontrol hapları,antibiyotikler, şeker hastalığında kullanılan ilaçlar, demir, penisilamin, sara ilaçlarınıdikkatli kullanınız.

• PICOPREP'i aldıktan sonra barsak hareketleri herhangi bir zamanda başlayabileceğiiçin ilacın etkisi azalana kadar tuvalete ulaşabilir bir yerde olmaya özen gösteriniz.

• PICOPREP'i kullanırken ilacın etkisi bitene kadar tedavi boyunca kaybettiğiniz sıvıyıyerine koymak amacıyla su ya da diğer berrak sıvılar tüketilmelidir.

• Hastanede size yapılacak işlem barsaklarınızın mümkün olduğunca temiz olması ile başarılır. Eğer barsaklarınız yeterince temizlenmemişse işlemin tekrarlanması

2/7

01.03.2017

gerekebilir. PICOPREP uygulaması sonucunda işleme girmeden önce dışkı berrak olmalıdır.

• Barsak temizlenme süresi 24 saati geçmemelidir çünkü daha uzun bir hazırlık dönemi vücudunuzdaki su ve elektrolit dengesinde bozulma riskini artırabilir.

Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa, sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

PICOPREP'in yiyecek ve içecek ile kullanılması

PICOPREP bağırsakların boşaltılması amacıyla kullanılacağından doktorunuzun talimatına uygun şekilde berrak sıvılar tüketilmelidir.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


PICOPREP'in hamilelik sırasında verilirken özellikle ilk üç ayda tedbirli olunmalıdır.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz, hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Araç ve makine kullanımı

PICOPREP'in araç ve makine kullanımı üzerine etkisi yoktur. Ancak her bir saşeden sonra ilacın etkisi tam olarak geçene kadar ihtiyaç duyulduğunda tuvalete ulaşabileceğinizden eminolun.

PICOPREP'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

Her bir PICOPREP saşesi 5 mmol (veya 195 mg) potasyum içerir. Eğer böbreklerinizde bir probleminiz varsa ya da kontrollü potasyum diyetindeyseniz doktorunuzla bu durumukonuşmalısınız.

Bu ilaç tad verici maddenin (aromanın) bileşeni olarak laktoz içermektedir. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı toleransınızın olmadığı (intoleransınızolduğu) söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuzla temasa geçiniz.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Tedaviniz sırasında, ağız yoluyla aldığınız bir ilaç varsa (örn. doğum kontrol hapları, antibiyotikler, şeker hastalığında kullanılan ilaçlar, demir, penisilamin, sara ilaçları)doktorunuzu bilgilendiriniz. Bu ilaçlar PICOPREP uygulamasından en az 2 saat önce veya 6saat sonra alınmalıdır.

Su ve/veya elektrolit dengesini etkileyebilecek ilaçlar (örn. idrar sökücüler (diüretikler), kortizonlar, lityum, kalp yetmezliğinde kullanılan (digoksin), depresyonu tedavi edici ilaçlar(antidepresan), karbamazepin veya psikolojik hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçlaralıyorsanız doktorunuzu bilgilendiriniz.

3/7

01.03.2017

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise, lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.3. PICOPREP nasıl kullanılır?Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

PICOPREP'i her zaman için tam olarak doktorunuzun söylediği şekilde kullanınız. Eğer emin değilseniz, doktorunuza sorunuz.

Yetişkinlerde (Yaşlılar dahil):


PICOPREP iki farklı doz şemasından biri tercih edilerek alınmalıdır. Eğer hastanede yapılacak işlem öğleden sonra ise 1.Doz şeması (işlemden önceki gün akşam ve işlem günüilaç alma) kullanılması tavsiye edilmektedir.

1. Doz şeması (işlemden önceki gün akşam ve işlem günü ilaç alma):

Bir PICOPREP saşe (poşet) hastanede yapılacak işlemden önceki gün alınır. İkinci saşe ertesi gün yani işlem günü işlemden önce sabah alınır.

İşlemden önceki gün - 1 saşe:


• İlk saşe aşağıda “sulandırma talimatında” belirtildiği gibi hazırlanır ve akşamalınır (ör; 17:00 ile 21:00 arası) ve sonrasında uyku saatine kadar en az 5 defa250 ml'lik su ya da berrak sıvılar tüketilmelidir.

İşlem günü - 1 saşe:


• İkinci saşe aşağıda “sulandırma talimatında” belirtildiği gibi hazırlanır ve sabahalınır (işlemden 5-9 saat önce) ve sonrasında en az 3 defa 250 ml'lik su ya daberrak sıvılar tüketilmelidir.

• Berrak sıvılar işlemden 1 saat öncesine kadar tüketilebilir.

Veya

2. Doz şeması (yalnızca işlemden önceki akşam ilaç alma):

Bir PICOPREP saşe (poşet) hastanede yapılacak işlemden önceki gün öğleden sonra ya da akşamın ilk saatlerinde alınır. İkinci saşe ilkinden 6 saat sonra yani işlemden önceki gecealınır.

İşlemden önceki gün - 2 saşe:


• İlk saşe aşağıda “sulandırma talimatında” belirtildiği gibi hazırlanır ve öğledensonra ya da akşamın ilk saatlerinde alınır (ör; 16:00 ile 18:00 arası) ve sonrasındaikinci saşeyi alana kadar en az 5 defa 250 ml'lik su ya da berrak sıvılartüketilmelidir.

• İkinci saşe aşağıda “sulandırma talimatında” belirtildiği gibi hazırlanır ve akşamgeç saatte alınır (ör; 22:00 ile 12:00 arası) ve sonrasında uyku saatine kadar en az3 defa 250 ml'lik su ya da berrak sıvılar tüketilmelidir.

• Berrak sıvılar işlemden 1 saat öncesine kadar tüketilebilir.

4/7

01.03.2017

Çocuklarda:9 yaş ve altı:

Her iki saşe (poşet) de işlemden önceki gün sabah ve öğleden sonra alınır. Bir saşe PICOPREP aşağıda “sulandırma talimatında” belirtildiği gibi hazırlanır ve hastanede yapılacak işlemdenönceki gün sabah 8'den önce alınır. İkinci saşe, ilkinden 6 - 8 saat sonra yani işlemden öncekigece alınır.

1 - 2 yaş: sabah H saşe, öğleden sonra H saşe

2 - 4 yaş: sabah 'A saşe, öğleden sonra 'A saşe4 - 9 yaş: sabah 1 saşe, öğleden sonra 'A saşe

9 yaş ve üzeri:

Yetişkinlerdeki gibi kullanınız.

Sulandırma talimatı:


Bir saşe PICOPREP içeriğini bir bardak suda (yaklaşık 150 mL) sulandırınız. 2-3 dakika karıştırdıktan sonra çözeltiyi içiniz. Çözünme sırasında ısınırsa, içebileceğiniz şekildesoğuyana kadar bekleyiniz.

Uygulama yolu ve metodu:

Ağız yolundan uygulanır.

PICOPREP'i aldıktan sonra barsak hareketleri herhangi bir zamanda başlayabileceği için ilacın etkisi azalana kadar tuvalete ulaşabilir bir yerde olmaya özen gösteriniz.

PICOPREP'i kullanırken ilacın etkisi bitene kadar tedavi boyunca kaybettiğiniz sıvıyı yerine koymak amacıyla su ya da diğer berrak sıvılar tüketilmelidir.

Hastanede size yapılacak işlem barsaklarınızın mümkün olduğunca temiz olması ile başarılır. Eğer barsaklarınız yeterince temizlenmemişse işlemin tekrarlanması gerekebilir. PICOPREPuygulaması sonucunda işleme girmeden önce dışkı berrak olmalıdır. Doktorunuz tarafındanverilen beslenme talimatlarına uymalısınız.

Deiik yagrupları:

Çocuklarda kullanım:

İlave veri yoktur.

Yalılarda kullanım:Özel kullanım durumları:

Böbrek yetmezliği:

Böbrek fonksiyonları ileri derecede azalan hastaların kanlarında bir grup mineral olan magnezyum birikebilir. Bu durumlarda başka bir ilaçkullanılmalıdır.

Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer yetmezliği olan hastalarda klinik çalışma yürütülmemiştir.

Eğer PICOPREP'in etkisinin çok güçlü ya da çok zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.


5/7

01.03.2017

Kullanmanız gerekenden daha fazla PICOPREP kullandıysanız:

PICOPREP'den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız, bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.


PICOPREP kullanmayı unutursanız:

Eğer ilacınızı almayı unutursanız, doktorunuzla konuşmalısınız.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz kullanmayınız.


Bu ilacın kullanımıyla ilgili başka sorularınız olursa, doktorunuza sorunuz.

PICOPREP ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler:

Barsaklarınız temizlenmezse, işlemin tekrarlanması gerekebilir. PICOPREP uygulaması sonucunda işleme girmeden önce dışkı berrak olmalıdır.

3. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi, PICOPREP'in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

i kategorilerde gösterildiği şekilde sıralanmıştır:

: 10 hastanın en az 1 inde görülebilir.

: 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir. : 100 hastanın birinden az, fakat 1000 hastanın birinden fazlagörülebilir.

: 1.000 hastanın birinden az görülebilir.

: 10.000 hastanın birinden az görülebilir.

: Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

Yan etkiler aşağı Çok yaygınYaygın

Yaygın olmayan

Seyrek Çok seyrekBilinmiyor

Yaygın:

• Başağrısı

• Bulantı

• Makatta ağrı (Proktalji)

Yaygın olmayan:

• Anaflaktik reaksiyon

• Aşırı duyarlılık

• Kanda sodyum seviyesinde düşüş (hiponatremi)

• Potasyum seviyesinde düşüş (hipokalemi)

• Sara

• Kasılma nöbetleri (konvülsiyon)

• Zihin karışıklığı (konfüzyon) durumu

• Kusma

• Karın ağrısı

• Aft türü ince bağırsak ülseri

• Döküntü ve/veya kaşıntı

• Kurdeşen

• Deri altında kanamaya bağlı mor lekeler (purpura)

6/7

01.03.2017

Bilinmiyor:

• İshal

• Dışkı tutamama durumu

İnce bağırsakta hafif düzeyde geri döndürülebilir yaralar (ülserler) ile ilgili izole olgular bildirilmiştir.

İshal ve dışkı tutamama PICOPREP'in bilinen başlıca etkileridir. Eğer bağırsak hareketleriniz daha kötü bir hal alıyorsa ve sizi endişelendiriyorsa doktorunuza danışınız.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız, doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


Yan etkilerin raporlanması

Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yanetkileri

www.titck.gov.tr5. PICOPREP'in Saklanması

PICOPREP'i çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.


25°C'nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız. Nemden korumak için orijinal kutusunda muhafaza ediniz.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra PICOPREP'i kullanmayınız.


Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz PICOPREP'i kullanmayınız.

Ruhsat Sahibi:


Ferring İlaç San.ve Tic. Ltd. Şti.

Büyükdere Cad. Nurol Plaza No: 255 Kat 13

Maslak 34398 İstanbul

Tel: 0212 335 62 00

Faks: 0212 285 42 74

e-posta: [email protected]

Üretim Yeri:


Ferring Pharmaceuticals (China) Co., Ltd.

Zhongshan City, Guangdong Province, Çin

Bu kullanma talimatı 10/02/2017 tarihinde onaylanmıştır.


7/7

01.03.2017

İlaç Bilgileri

Picoprep Oral Çözelti İçin Toz

Etken Maddesi: Sodyum Pikosülfat, Hafif Magnezyum Oksit, Anhidr Sitrik Asit

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.