Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Spiriva Respimat 2,5 Mikrogram / Püskürtme İnhalasyon Çözeltisi Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATISPIRIVA®RESPIMAT® 2.5 mikrogram püskürtme inhalasyon çözeltisi Bu ilaç ağızdan soluyarak (inhalasyon yoluyla) kullanılır.

•Etkin madde:Tiotropium bromür monohidrat.

Her bir püskürtmede (puf), 2.5 mikrogram tiotropiuma eşdeğer, 3.124 mikrogram tiotropium bromür monohidrat salıverilmektedir.

•Yardımcı maddeler:Benzalkonyum klorür, disodyum edetat, saf su, pH ayarı içinhidroklorik asit.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında doktora veya hastaneye gittiğinizde, doktorunuza builacı kullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksek veya düşükdoz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1. SPIRIVA RESPIMATnedir ve ne için kullanılır?


2. SPIRIVA RESPIMAT'ı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. SPIRIVA RESPIMA T nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. SPIRIVA RESPIMAT'ın saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. SPIRIVA RESPIMAT nedir ve ne için kullanılır?

SPIRIVA RESPIMAT, kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) veya astımı olan kişilerin daha kolay nefes alıp vermesine yardımcı olur. KOAH, nefes darlığı ve öksürüğe neden olanuzun süreli bir akciğer hastalığıdır. KOAH süreci, kronik bronşit ve amfizem durumları ileilişkilidir. Astım, solunum yollarının iltihabı (yangı) ve daralması ile seyreden uzun süreli birhastalıktır.

KOAH ve astım uzun süreli hastalıklar olduğu için, SPIRIVA RESPIMAT'ı sadece nefes darlığı sorunlarınız veya diğer belirtiler ortaya çıktığında değil, her gün kullanmalısınız.Astımınızın tedavisi için SPIRIVA RESPIMAT kullanıyorsanız, astım hastalığınız içinkullanmakta olduğunuz “inhale kortikosteroidler” ve “uzun etkili beta-agonistler” adı verilengruplara ait ilaçlarınızı da birlikte kullanmaya devam etmelisiniz.

1 / 15

SPIRIVA RESPIMAT uzun etkili bir bronş genişleticisidir ve solunum yollarınızı açarak nefes alıp vermenizi kolaylaştırır. SPIRIVA RESPIMAT, düzenli kullanıldığında,hastalığınıza bağlı mevcut nefes darlığınıza iyi gelir ve hastalığınızın günlük yaşamınızdakietkilerini en aza indirmede size yardımcı olur. SPIRIVA RESPIMAT'ın her gün kullanılması,KOAH durumunuzun birkaç gün sürebilecek, ani ve kısa süreli kötüleşme ataklarını önlemekiçin de yardımcı olacaktır.

SPIRIVA RESPIMAT'ın doğru dozda kullanılması için, lütfen “3. SPIRIVA RESPIMAT nasıl kullanılır?” bölümüne ve “

SPIRIVA RESPIMAT kullanımı ve bakımı - Hasta içinkullanım talimatı

” kısmına bakınız.

2. SPIRIVA RESPIMAT'ı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

Lütfen aşağıdakileri dikkatle okuyunuz.önce

doktorunuzla görüşünüz.

Eğer;

• Tiotropium, atropin veya ipratropium ya da oksitropium gibi benzerlerine karşıalerjik (aşırı duyarlı) iseniz

• İpratropium veya oksitropium içeren başka bir ilaç kullanıyorsanız

• Hamileyseniz, hamile olduğunuzu düşünüyorsanız veya emziriyorsanız

• Görmede bulanıklık, gözünüzde ağrı ve/veya kızarma şikayetleriniz, prostatproblemleriniz varsa veya idrar yapmakta güçlük çekiyorsanız

• Böbrek problemleriniz varsa

• Son 6 ay içinde miyokart enfarktüsü (kalp krizi) geçirdiyseniz ya da geçen yıliçinde istikrarlı olmayan veya yaşamınızı tehdit eden düzensiz kalp atımınız varsaveyahut ciddi kalp yetmezliğiniz varsa

SPIRIVA RESPIMAT'ı aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

• Etkin madde olan tiotropiuma veya bu ilacın diğer bileşenlerinden herhangibirisine karşı alerjik (aşırı duyarlı) iseniz (Bakınız:

etkin maddeyardımcı maddeler)


Atropine veya türevlerine (örneğin: ipratropium ya da oksitropium gibi atropinbenzeri maddeler) karşı alerjik (aşırı duyarlı) iseniz;

SPIRIVA RESPIMAT'ı aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

SPIRIVA RESPIMAT kullanmadan önce doktorunuzla konuşunuz.

SPIRIVA RESPIMAT kullanırken ilacın gözünüze kaçmamasına dikkat ediniz. Eğer kaçarsa gözünüzde ağrı veya rahatsızlık hissi, görmede bulanıklık, ışıkların etrafında halkalargörünmesi veya gözde kızarmaya (yani dar açılı glokom) bağlı olarak renkli görüntüler ortayaçıkabilir. Gözlerdeki bu belirtiler ile birlikte baş ağrısı, bulantı veya kusma görülebilir. İlacıngözünüze kaçması halinde, gözlerinizi ılık suyla yıkayınız, tiotropium bromür kullanmayıkesiniz ve gerekli tedavi için derhal doktorunuza başvurunuz.

İnhalatörünüzü kullandıktan hemen sonra, solunumunuz kötüleşir veya döküntü, şişme veya kaşıntı hissederseniz, ilacı kullanmayı kesiniz ve derhal doktorunuzla temasa geçiniz.

2 / 15

Antikolinerjik ilaçlarla tedavi ile gözlenen bir yan etki olan ağız kuruluğu, uzun dönemde diş çürüklerine neden olabilir. Bu nedenle ağız temizliğine çok dikkat ediniz.

SPIRIVA RESPIMAT KOAH veya astım hastalığının idame tedavisi içindir. Bu ilacı,

ani nefes darlığı ataklarında veya hırıltılı solunum ataklarında tedavi için kullanmayınız.

Bu durumlar için doktorunuz size başka bir inhalatör (“kurtarıcı ilaç”) vermiş olmalıdır. Lütfen doktorunuzun talimatlarına uyunuz.

Eğer astımınız için doktorunuz size SPIRIVA RESPIMAT reçete ettiyse, bu ilacı inhale edilerek (ağızdan solunarak) kullanılan kortikosteroidlere ve uzun etkili beta-agonist ilaçlaraek olarak kullanmalısınız. Kendinizi daha iyi hissetseniz bile, inhale steroid ilacınızıdoktorunuzun talimatlarına göre kullanmaya devam ediniz.

Özellikle kalp ritmini etkileyen herhangi bir kalp hastalığınız varsa, doktorunuzun bunu bilmesi gereklidir. Ritim bozuklukları, düzensiz kalp atımlarını, kalp hızının çokyavaşlamasını (bradikardi) veya çok hızlı kalp atışlarını (taşikardi) içerebilir. SPIRIVARESPIMAT'ın sizin için doğru ilaç olup olmadığına karar vermede bu durumların varlığınınbilinmesi doktorunuz için önem taşır.

SPIRIVA RESPIMAT'ı günde bir defadan daha sık kullanmayınız.

Eğer solunumunuzun kötüleştiğini hissederseniz doktorunuza başvurunuz.

Eğer kistik fibrozis hastalığınız (vücudunuzun birçok sistem ve organını tutabilen, kalıtımsal bir hastalık) varsa mutlaka doktorunuza söyleyiniz. Çünkü SPIRIVA RESPIMAT kistikfibrozis bulgularını kötüleştirebilir.

Çocuklar ve

ergenler

SPIRIVA RESPIMAT çocuklarda ve 18 yaşın altındaki ergenlerde önerilmez.

Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

SPIRIVA RESPIMAT'ın yiyecek ve içecek ile kullanılması

SPIRIVA RESPIMAT solunum yoluyla uygulanan bir ilaç olduğu için yiyecek ve içeceklerden etkilenmez. Ancak ilaç uygulanırken aynı anda herhangi bir şey yenilmemeli yada içilmemelidir.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Eğer hamileyseniz, hamile olabileceğinizi düşünüyorsanız veya hamile kalmayı planlıyorsanız bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza danışınız.

Doktorunuz bu ilacı size özellikle önermedikçe SPIRIVA RESPIMAT kullanmayınız.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz, hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


3 / 15Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Eğer emziriyorsanız, bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza danışınız ve doktorunuz özellikle önermedikçe bu ilacı kullanmayınız.

Araç ve makine kullanımı

Araç ve makine kullanma becerileri üzerindeki etkilerine yönelik bir çalışma yapılmamıştır. Baş dönmesi ve görme bulanıklığının ortaya çıkması, araç ve makine kullanma becerilerinietkileyebilir.

SPIRIVA RESPIMAT'ın içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

SPIRIVA RESPIMAT yardımcı maddeler arasında, önerilen doz başına 0.00221 mg benzalkonyum klorür içermektedir. Benzalkonyum klorür göz ve deride tahrişe neden olabilir.Ayrıca solunum yoluyla doz başına 10 mg alındığında bronşlarda spazma yol açabilir.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Özellikle antikolinerjik bir ilaç (örneğin ipratropium veya oksitraporium) kullanıyorsanız veya kullandıysanız mutlaka doktorunuza ve eczacınıza bildiriniz.

SPIRIVA RESPIMAT, rahatlatıcı inhalatörler (rahat nefes almanızı sağlayan ilaçlar; örneğin, salbutamol), metilksantinler (solunumla ilgili hastalıklarda kullanılan ilaçlar; örneğin,teofilin), antihistaminikler (alerji tedavisinde kullanılan ilaçlar), mukolitikler (balgam atımınıkolaylaştıran ilaçlar; örneğin, ambroksol), lökotrien modifiye edicileri (astım alevlenmeleriniönleyen ilaçlar; örneğin, montelukast), kromonlar (astımı kontrol altına alan ilaçlar), anti-IgEtedavisi (astımı kontrol etmede kullanılırlar; örneğin; omalizumab) ve/veya inhale edilen(ağızdan solunan) veya ağızdan alınan steroidler (inatçı astım tedavisinde kullanılırlar;örneğin, prednisolon, budesonid) gibi KOAH tedavisinde kullanılan diğer ilaçlar ile birlikteuygulandığında, herhangi bir ilaç etkileşimi bildirilmemiştir.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise, lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.3. SPIRIVA RESPIMAT nasıl kullanılır?Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

| İlacınızı ne zaman ve nasıl alacağınız konusunda doktorunuzun talimatlarını sıkı bir şekilde izleyiniz. Eğer emin değilseniz, doktorunuza ya da eczacınıza sorunuz.

Erişkinler için önerilen doz:

SPIRIVA RESPIMAT 24 saat süre ile etkilidir. Bu nedenle, mümkün olduğunca her gün aynı saatte olmak üzere,

GÜNDE SADECE BİR KEZ

kullanılır. SPIRIVA RESPIMAT, herkullanıldığında, 2 PUF uygulanır.

4 / 15

KOAH uzun süreli bir hastalıktır. Bu nedenle, SPIRIVA RESPIMAT'ı sadece solunum sorunları yaşadığınızda değil, her gün düzenli olarak kullanmanız gerekir. Önerilen dozdanfazlasını kullanmayınız.

İnhalatörün kullanımını çok iyi anladığınızdan emin olunuz. SPIRIVA RESPIMAT inhalatörünün kullanımı için Bakınız: “

SPIRIVA RESPIMAT kullanımı ve bakımı - Hastaiçin kullanım talimatıUygulama yolu ve metodu

SPIRIVA RESPIMAT sadece inhalasyon ile (ağızdan soluyarak) kullanılır.

Değişik yaş grupları

Çocuklarda kullanımı:adolsanlarda

önerilmez. Çünkü bu yaş grubunda etkililik ve güvenlilikle ilgili veriyoktur.

Yaşlılarda kullanımı:

Yaşlı hastalar SPIRIVA RESPIMAT'ı önerilen dozlarda

kullanabilirler.

Özel kullanım durumları:

Böbrek yetmezliği:

Böbrek yetmezliğiniz varsa bu ilacı kullanıp kullanmayacağınıza doktorunuz karar verecektir.

Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer bozukluğu olan hastalar, SPIRIVA RESPIMAT'ı önerilen dozlarda kullanabilirler.

Eğer SPIRIVA RESPIMAT'ın etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla SPIRIVA RESPIMAT kullandıysanız

Bir günde 2 puftan daha yüksek dozda SPIRIVA RESPIMAT kullandıysanız derhal doktorunuzla konuşunuz. Bu durumda, ağız kuruluğu, kabızlık, idrar yapmada güçlük, kalphızında artış veya görmede bulanıklık gibi yan etkilerin ortaya çıkması riskiniz artmış olabilir.

SPIRIVA RESPIMAT'tan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız, bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.SPIRIVA RESPIMAT kullanmayı unutursanız

O güne ait dozu (GÜNDE BİR KEZ 2 PUF) almayı unutursanız endişelenmeyiniz. Hatırlar hatırlamaz ilacınızı kullanınız. Ancak aynı zamanda veya aynı gün içinde iki doz almamayadikkat ediniz. İlacınızı daha sonraki günlerde, her zamanki vaktinde kullanmaya devamediniz.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz kullanmayınız.SPIRIVA RESPIMAT ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

5 / 15

SPIRIVA RESPIMAT almayı kesmeden önce doktorunuz ile konuşunuz. Eğer SPIRIVA RESPIMAT kullanmayı bırakırsanız KOAH belirtileriniz ağırlaşabilir.

Bu ilacın kullanımı hakkında başka sorularınız varsa, doktor veya eczacınıza sorunuz.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi, SPIRIVA RESPIMAT'ın içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir. Ancak bunlar her hastada ortaya çıkmaz.

Aşağıda belirtilen yan etkiler şu sıklık derecelerine göre sınıflanmıştır:

Çok yaygın: 10 hastanın birinde veya birinden fazlasında görülebilir.
Yaygın: 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinde veya birinden fazla görülebilir. Yaygın olmayan: 100 hastanı birinden az, fakat 1000 hastanın birinde veya birindenfazlasında görülebilir.
Seyrek: 1,000 hastanın birinden az, fakat 10,000 hastanın birinde veya birinden fazla görülebilir

Çok seyrek: 10,000 hastanın birinden azında görülebilir.

Bilinmiyor: Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

Aşağıda listelenen yan etkiler, bu ilacı kullanan hastalarda ortaya çıkmıştır ve sıklık derecelendirmesine göre yaygın, yaygın olmayan, seyrek veya bilinmiyor olarak sıralanmıştır.

Yan etki

Sıklık

KOAH

Sıklık

Astım

Ağız kuruluğu (genellikle hafiftir)
Yaygın
Yaygın
Baş dönmesi
Yaygın olmayan
Yaygın olmayan
Baş ağrısı
Yaygın olmayan
Yaygın olmayan
Uyumada güçlük (uykusuzluk)
Seyrek
Yaygın olmayan
Kalp atışlarında düzensizlik (atriyal fibrilasyon,
Seyrek
Bilinmiyor
supraventriküler taşikardi)

Kalp atışlarının hissedilmesi (çarpıntı)
Seyrek
Yaygın olmayan
Hızlı kalp atışları (taşikardi)
Seyrek
Bilinmiyor
Öksürük
Yaygın olmayan
Yaygın olmayan
Burun kanaması
Seyrek
Bilinmiyor
Boğazda iltihaplanma (farenjit)
Yaygın olmayan
Yaygın olmayan
Ses kısıklığı
Yaygın olmayan
Yaygın olmayan
İnhalasyondan hemen sonra, göğüste sıkışma ile birlikte öksürük, hırıltılı nefes alma veyanefes alamama durumu (bronkospazm)
Seyrek
Yaygın olmayan
Kabızlık
Yaygın olmayan
Seyrek
Ağız boşluğu ve boğazda mantar enfeksiyonları (orofarenjiyal kandidiyaz)
Yaygın olmayan
Yaygın olmayan
Yutmada zorluk
Seyrek
Bilinmiyor
Döküntü
Yaygın olmayan
Seyrek

6 / 15

Yan etki

Sıklık

KOAH

Sıklık

Astım

Kaşıntı
Yaygın olmayan
Seyrek
İdrar yapmada zorluk
Yaygın olmayan
Bilinmiyor
İdrar yaparken ağrı
Yaygın olmayan
Bilinmiyor
Gözde kızarma ile ilişkili olarak ışıkların etrafında haleler veya renkli görüntüler görme(glokom)
Seyrek
Bilinmiyor
Göz basıncı ölçüm değerlerinde artma
Seyrek
Bilinmiyor
Görmede bulanıklık
Seyrek
Bilinmiyor
Gırtlakta iltihaplanma (larenjit))
Seyrek
Bilinmiyor
Midede yanma (gastrooözofajiyal reflü hastalığı)
Seyrek
Bilinmiyor
Diş çürükleri
Seyrek
Bilinmiyor
Diş etlerinde iltihaplanma (jinjivit)
Seyrek
Seyrek
Dilde iltihaplanma (glossit)
Seyrek
Bilinmiyor
Ağızda iltihaplanma (stomatit)
Bilinmiyor
Seyrek
Ağız ve yüzde veya boğazda şişme ile ortaya çıkan ciddi alerjik reaksiyon (anjiyonörotiködem)
Seyrek
Seyrek
Kurdeşen (Ürtiker)
Seyrek
Seyrek
Deride enfeksiyonlar veya yaralar
Seyrek
Bilinmiyor
Deride kuruluk
Seyrek
Bilinmiyor
Derhal ortaya çıkan yan etkiler dahil, aşırı duyarlılık
Bilinmiyor
Seyrek
İdrar yolu enfeksiyonları
Seyrek
Bilinmiyor
Vücudun susuz kalması (dehidrasyon)
Bilinmiyor
Bilinmiyor
Sinüslerde iltihaplanma (sinüzit)
Bilinmiyor
Bilinmiyor
Bağırsakların tıkanması veya bağırsak hareketlerinin olmaması (paralitik ileus dahil,bağırsak tıkanması)
Bilinmiyor
Bilinmiyor
Mide bulantısı
Bilinmiyor
Bilinmiyor
Şiddetli alerjik reaksiyon (ölümcül reaksiyon)
Bilinmiyor
Bilinmiyor
Eklemlerde şişme
Bilinmiyor
Bilinmiyor

SPIRIVA RESPIMAT'ın kullanılmasından hemen sonra, döküntü, kurdeşen, ağızda ve yüzde şişme veya ani solunum güçlüğü (anjiyonörotik ödem) veya diğer aşırı duyarlılıkreaksiyonları (kan basıncının aniden düşmesi veya baş dönmesi gibi), tek olarak veya şiddetlialerjik reaksiyonun (anafilaktik reaksiyon) bir parçası şeklinde ortaya çıkabilir. Budurumlardan herhangi birinin ortaya çıkması halinde lütfen derhal doktorunuza başvurunuz.

Ek olarak, solunum (inhalasyon) yolu ile kullanılan tüm ilaçlarda olduğu gibi, bazı hastalarda, ilacı soluduktan hemen sonra, beklenmedik şekilde göğüste sıkışıklık hissi, öksürük, hırıltılısolunum veya soluksuz kalma durumu (bronkospazm) ortaya çıkabilir.

Yan etkilerin raporlanması:


7 / 15

Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yanetkileri www.titck.gov.tr sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi” ikonuna tıklayarak ya da0 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi(TÜFAM)'ne bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacıngüvenliliği hakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamış olacaksınız.

Bu yan etkilerden birini veya bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.5. SPIRIVA RESPIMAT'ın saklanması

SPIRIVA RESPIMAT'ı çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.


25oC'ın altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

Dondurmayınız.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra SPIRIVA RESPIMAT'ı kullanmayınız.


Son kullanma tarihi, ayın son gününü gösterir.

Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz SPIRIVA RESPIMAT'ı kullanmayınız.

SPIRIVA RESPIMAT ilk kullanımdan en geç 3 ay sonra atılmalıdır (Bakınız:

SPIRIVA RESPIMAT kullanımı ve bakımı - Hasta için kullanım talimatı

).

İlaçlar atık su veya evsel çöp yoluyla atılmamalıdır. Artık gerekli olmayan ilaçları nasıl elden çıkaracağınızı eczacınıza sorunuz. Bu önlemler çevrenin korunmasına yardımcı olacaktır.

Ruhsat Sahibi:


Boehringer Ingelheim İlaç Ticaret A.Ş.

Büyükdere Cad., USO Center

No: 245, K: 13-14

34398 - Maslak, İSTANBUL

Tel: (0 212) 329 1100 Faks: (0 212) 329 1101

Üretici:


Boehringer Ingelheim Pharma GmbH&Co. KG

Binger Strasse 173

55216, Ingelheim am Rhein

Almanya

Bu kullanma talimatıtarihinde onaylanmıştır.


8 / 15SPIRIVA RESPIMAT kullanımı ve bakımı - Hasta için kullanım talimatı

Bu talimatta SPIRIVA RESPIMAT inhalatörünüzü nasıl kullanacağınız ve inhalatörünüzün bakımını nasıl yapacağınız anlatılmaktadır.

Lütfen aşağıdaki talimatları okuyunuz vedikkatle uygulayınız.

Lütfen “3. SPIRIVA RESPIMAT nasıl kullanılır?” kısmını daokuyunuz.

SPIRIVA RESPIMAT inhalatör ilacın yavaşça ve yumuşak bir şekilde salıverilmesini sağlayarak ilacın akciğerlerinize ulaşmasını kolaylaştırır.

SPIRIVA RESPIMAT inhalatör, kartuş içindeki ilacı solumanızı sağlar. Dolu bir kartuş 60 puf (30 önerilen doz) içerir. İnhalatörü mümkün olduğunca her gün aynı saatte ve

sadeceGÜNDE BİR KEZ kullanmalısınız. İlacı kullandığınız her seferde iki pufuygulamalısınız.

Kullanım talimatlarına uygun şekilde kullanıldığında ilacınız size 30 günsüre ile yeterlidir. Kutunun içinde SPIRIVA RESPIMAT inhalatör ve SPIRIVA RESPIMATkartuş bulunur. İnhalatörü ilk kez kullanmadan önce kutuda verilen kartuşu içine yerleştiriniz.

Kapak (A)

Spiriva'


Anızlık


Respıma

2.5 mİcnp



Solutk>r m


Hava Delisi

(C)

On* cartn*


t».O mİ So*


ırrf >


Doz serbestleme


Otrçalkat* UİSM*"***,


düğmesi m\


Kartuş(H)


Güvenlik kilidi (E)


Saydam taban

(G)

/ISA Boekrır.ıv İBKf.hrlH


Delici

iane (I)


9 / 15


AĞIZLIK

KAPAK

HAVA DELİĞİ DOZ

SERBESTLEŞTİRME

DÜĞMESİ

GÜVENLİK KİLİTİ

SAYDAM TABAN DELİCİ İĞNE

KARTUŞ


• SPIRIVA RESPIMAT 7 günden daha fazla kullanılmamışsa bir pufu zemine doğrupüskürtünüz.

• SPIRIVA RESPIMAT 21 günden daha fazla kullanılmamışsa 4 ila 6. basamaklardaverilen “ilk kullanım için hazırlanması” işlemlerini bir bulut görünceye dektekrarlayınız. Sonra basamak 4 ila 6'yı üç kez daha tekrarlayınız.

• Saydam tabandaki delici iğneye dokunmayınız.

SPIRIVA RESPIMAT'ınızın bakımı nasıl olmalıdır?

En az haftada bir kez, ağızlık parçasını ve içinde bulunan metal bölümünü sadece nemli bir bez ile temizleyiniz.

Ağızlık parçasındaki herhangi bir hafif renk değişimi, SPIRIVA RESPIMAT inhalatörün performansını etkilemez.

Ne zaman yeni bir SPIRIVA RESPIMAT almalısınız?


• SPIRIVA RESPIMAT inhalatörünüz, önerilen şekilde (iki puf/günde bir kez) kullanıldığında 60 puf (30 doz) içerir.

10 / 15

• Doz göstergesi ne kadar ilacın kaldığını yaklaşık olarak gösterir.

• Doz göstergesi kırmızı bölüme girdiğinde yeni bir reçete yazdırmaksınız; yaklaşık 7günlük (14 puf) ilacınız kalmıştır.

• Doz göstergesi kırmızı ölçeğin sonuna geldiğinde SPIRIVA RESPIMATinhalatörünüz otomatik olarak kilitlenir; daha fazla doz salınamaz. Bu durumdasaydam taban daha fazla döndürülemeyebilir.

• İlk kullanımdan üç ay sonra, içindeki ilacın tamamı kullanılmamış bile olsa, SPIRIVARESPIMAT atılmalıdır.


İlk kullanım için hazırlanması:


1.Saydam tabanı çekiniz

Kapağı kapalı tutunuz.
Diğer elinizle saydam tabanı hafifçe çekerken güvenlik kilidinebastırınız.


2.Kartuşun yerleştirilmesi

Kartuşun dar ucunu inhalatörün içine doğru itiniz.
İnhalatörü sert bir zemine koyunuz ve nazikçe tık sesiduyana dek bastırınız.


3.Saydam zeminin yerleştirilmesi

Saydam zemini tekrar yerine yerleştiriniz.

SAYDAM TABAN


11 / 154.Çevirme

Kapağı kapalı tutunuz.

Saydam zemini etiket üzerindeki oklar yönünde tık edene dekçeviriniz (yarım tur).


5.Açma

Tamamen açılacak şekilde kapağı yana kaydırınız.



6.Püskürtme

İnhalatörü yere doğru tutunuz. Doz serbestleştirme düğmesinebasınız.
Kapağı kapatınız

Bir bulut görünene dek 4 ila 6.

basamakları tekrarlayınız.

Bir bulut göründükten sonra

4
ila 6. basamakları üç kez daha tekrarlayınız.


12 / 15


Günlük kullanım


ÇEVİRME

• Kapağı kapalı tutunuz.

• Saydam tabanı etiket üzerindekiokların yönünde çıt sesi duyana dek

ÇEVİRİNİZ

(yarım tur).

OKLAR


AÇMA

• Kapağı tamamen yana kaydırarak

AÇINIZ.


KAPAK


BASMA

• Nefesinizi yavaşça ve tam olarakveriniz. Hava deliklerini kapatmadandudaklarınızı ağızlığın çevresinekapatınız. İnhalatörünüzü boğazınızınarkasına doğru yönlendiriniz.

• Ağzınızdan yavaş ve derin bir nefesalırken doz serbestleştirme düğmesineBASINIZ ve alabildiğiniz kadaryavaşça nefes almaya devam ediniz.

• Nefesinizi 10 saniye ya da sizizorlamayacak bir süre boyuncatutunuz.

• Toplam iki doz almak için, döndürme,açma ve basma işlemlerinitekrarlayınız.

• İnhalatörünüzü tekrar kullanana dekkapağını kapatınız.



13 / 15


Genel Sorulara CevaplarKartuşu yeterli derinlikte takmada zorluk.

Kartuşu takmadan önce saydam tabanı yanlışlıkla çevirdiniz mi?

Kapağı açınız, doz serbestleştirme düğmesine basınız, sonra kartuşu takınız.

Kartuşu geniş uçlu kısmından mı taktınız?Doz serbestleştirme düğmesine basamıyorum.

Saydam tabanı çevirdiniz mi?

Döndürmediyseniz, saydam tabanı tık sesi duyana dek devamlı bir hareketle çeviriniz (yarım tur).

SPIRIVA RESPIMAT'ın üzerindeki doz göstergesi sıfırı mı işaret ediyor?Saydam tabanı çeviremiyorum.

Saydam tabanı çevirmiş miydiniz?

Halihazırda saydam taban döndürülmüşse ilacınızı almak için “Günlük Kullanım” başlığı altında verilen “AÇMA” ve “BASMA” basamaklarını izleyiniz.

SPIRIVA RESPIMAT'ın üzerindeki doz göstergesi sıfırı mı işaret ediyor?SPIRIVA RESPIMAT'ın üzerindeki doz göstergesi sıfıra çok çabuk geliyor.

SPIRIVA RESPIMAT'ı gösterildiği şekilde mi (iki puf/günde bir kez) kullandınız?

SPIRIVA RESPIMAT günde bir kez iki puf olarak kullanılırsa 30 gün boyunca yeter.

Saydam tabanı kartuşu takmadan önce döndürdünüz mü?

Doz indikatörü kartuşun varlığına dikkat etmeden saydam tabakanın her çevrilişini sayar.

SPIRIVA RESPIMAT'ın çalışıp çalışmadığını anlamak için sık sık havaya püskürtme yaptınız mı?

SPIRIVA RESPIMAT'ı bir kez hazırladıktan sonra günlük kullanıyorsanız testpüskürtmesi yapmanıza gerek yoktur.

Kartuşu kullanılmış bir SPIRIVA RESPIMAT'a mı taktınız?SPIRIVA RESPIMAT'ım otomatik olarak püskürtme yapıyor.

Saydam tabakayı çevirdiğinizde kapak açık mıydı?

Kapağı kapatınız, sonra saydam tabakayı döndürünüz.

Saydam tabanı çevirirken doz serbestleştirme düğmesine bastınız mı?

Kapağı kapatınız, böylece doz serbestleşme düğmesi kapanır, sonra saydam tabanı çeviriniz.

Saydam tabanı çevirirken tık sesini duymadan önce mi durdunuz?SPIRIVA RESPIMAT'ım püskürme yapmıyor.

Bir kartuş taktınız mı?

Hayırsa, kartuş takınız.

14 / 15

Kartuşu yerleştirdikten sonra Çevirme, Açma, Basma basamaklarını üç kereden daha az mı tekrarladınız?

Kartuşu yerleştirdiktan sonra “İlk kullanım için hazırlanması” başlığıaltındaki 4 ila 6. Basamakları gösterildiği şekilde üç kez Çevirme, Açma, Basma işlemlerinitekrarlayınız.

SPIRIVA RESPIMAT'ın üzerindeki doz indikatörü 0'ı mı gösteriyor?

Doz indikatörü 0'ı gösteriyorsa tüm ilacınızı kullanmışsınızdır ve inhalatör kilitlenmiştir.

SPIRIVA RESPIMAT bir kez hazırlandıktan sonra saydam taban ve kartuşu ayırmayın.

YENİ bir SPIRIVA RESPIMAT'a daima yeni bir kartuş takın.

15 / 15

İlaç Bilgileri

Spiriva Respimat 2,5 Mikrogram / Püskürtme İnhalasyon Çözeltisi

Etken Maddesi: Tiotropium Bromür Monohidrat

Pdf olarak göster

Google Reklamları

İlgili İlaçlar

  • Alemaks 70 Mg 12 Tablet
  • Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

    Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
    Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
    Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.