Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Asist Cold C 600 Mg/600 Mg/300 Mg Toz İçeren Saşe Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATIASİST COLD C 600 mg/600 mg/ 300mg toz içeren saşe Ağız yolu ile alınır.

Etkin madde:


Her bir saşe 600 mg asetilsistein, 600 mg parasetamol ve 300 mg askorbik asit içerir.

Yardımcı maddeler:


HPMC, aerosil, aspartam (E 951), beta-karoten, sukroz ve portakal aroması.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacı kullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışında yüksekveya düşük doz kullanmayınız.Bu kullanma talimatında:

1. ASİST COLD C nedir ve ne için kullanılır?


2. ASİST COLD C'yi kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. ASİST COLD C nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. ASİST COLD C'nin saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. ASİST COLD C nedir ve niçin kullanılır?

ASİST COLD C, etkin madde olarak asetilsistein, parasetamol ve askorbik asit içeren, karakteristik portakal, çok hafif kükürt kokulu sarı toz içeren saşe halindedir.

20 ve 30 saşe, karton kutuda kullanma talimatı ile birlikte sunulmaktadır.

ASİST COLD C ateş, eklem ağrısı, burun tıkanıklığı ile beraber solunum yollarında yoğun kıvamlı balgam oluşumunun eşlik ettiği soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlarının tedavisindekullanılan bir ilaçtır.

1 / 9

2. ASİST COLD C'yi kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerASİST COLD C'yi aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer:

• Asetilsistein, askorbik asit, parasetamol veya ASİST COLD C'nin diğer bileşenlerine karşı alerjiniz varsa,

• Böbrek veya karaciğer yetmezliğiniz varsa,

• İdrarınızdan aşırı asit atılımı varsa (asidüri) veya normal idrar pH'sı ve idrarınızda oksalik asit atılımı (oksalüri) ile birlikte görülen böbrek taşınız varsa,

• İdrarınızda oksalik asit seviyesi yüksekse (hiperoksalüri),

• Glukoz-6-fosfat dehidrogenaz eksikliği (kırmızı kan hücre sayısının az olmasına yol açan kalıtsal bir hastalık) varsa.

ASİST COLD C'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

• Asetilsistein uygulamasından sonra solunum yolu salgılarında (bronşiyal sekresyon) belirgin bir artış olabilir. Bu durumda eğer öksürük refleksi veya öksürük yeterli değilse hava yolununaçık tutulmasına dikkat edilmelidir. Astımlı hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.

• Asetilsistein kullanımıyla bağlantılı olarak Stevens Johnson sendromu ve Lyell's sendromugibi şiddetli cilt tepkilerinin (reaksiyonlarının) oluşumu nadiren bildirilmiştir. Eğer deriyle ilgili(kütanöz) ya da mukozal değişiklikler ortaya çıkarsa zaman kaybetmeden bunun asetilsistein ileilgisi araştırılmalı ve gerektiğinde ASİST COLD C kullanımı sonlandırılmalıdır.

• Mide veya barsağınızda yara (ülser) ve yemek borusunda toplardamar genişlemesi gibi rahatsızlıklarınız var ise dikkatli kullanılmalıdır.

• Sara (epilepsi) hastası iseniz ve tedavi için karbamazepin (epilepsi tedavisinde kullanılan birilaç) içeren bir ilaç kullanıyorsanız kullanmadan önce doktora danışılmalıdır.

• Diyabet iseniz C vitamini kullanımı, idrarda glukoz tayini testlerinde yanlış sonuçların elde edilmesineneden olabilir.

• Askorbik asidin hızla çoğalan ve geniş şekilde yayılmış tümörleri şiddetlendirebildiği düşünülmektedir.

• Askorbik asit, demir emilimini artırdığından yüksek dozları, vücuttaki demiri arttırma riski taşıyan farklı kan hastalıkları olan hemokromatoz (demir depolanması ile ilgili hastalık),talasemi (Akdeniz anemisi tipi kansızlık), polisitemi (kanınızdaki alyuvar miktarı artmışsa),lösemi (kan hücrelerinin kanseri) ya da sideroblastik anemili (alyuvar yapımının etkisiz olduğukansızlık) hastalarda tehlikeli olabilir. Aşırı demir yükü hastalığı durumunda, askorbik asit alımıminimumda tutulmalıdır.

• Askorbik asidin yüksek dozlarının, orak hücreli anemi (oksijen taşınmasından sorumlu kan hücrelerinin yapısal bozukluğu ile karakterize bir hastalık) hastalığında klinik tabloyuağırlaştırabilen ataklar ile ilişkili olduğu ortaya konulmuştur.

• Teorik olarak askorbik asidin yüksek dozları ürik asit atılımı üzerindeki etkisinden dolayı duyarlı hastalarda gut artritine (en sıklıkla ayak başparmak ekleminde ürik asit birikimi ilekarakterize eklem iltihabı) neden olabilir.

• Askorbik asidin yüksek dozlarda kullanımı böbrekte taş oluşumuna sebep olabilir. Böbrek fonksiyonu bozulmuş olan veya şu ana kadar böbrek taşı düşürmüş ya da böbrek taşı bulunanhastalar bu etkiye daha duyarlı olabilir.

• Diyabet (şeker hastalığı) hastalarında askorbik asit diyabetin kontrolünü etkileyebilir.

• Kan diyalizine (kanın temizlenmesi işlemi) giren hastalarda bir tür organik asit olan oksalik asidin kan plazmasındaki düzeylerinde artmaya neden olabilir.

2 / 9

• Kullanıma hazırlanırken, özellikle duyarlı kişiler ve astımlı hastalar tarafından ASİST COLD C'nin solunmamasına dikkat edilmelidir.

• Aneminiz (kansızlık) varsa,

• Akciğer hastalığınız varsa (örn. astım),

• Karaciğer veya böbrek işlevlerinizde bozukluk varsa,

• Deride kızarıklık, döküntü veya bir deri reaksiyonu görüldüğü takdirde,

• Parasetamol içeren başka bir ilaç kullanıyorsanız,

• Alkol alıyorsanız güzlük 2 gramdan fazla parasetamol almamalısınız.

• Karaciğer enzimlerinde yükselme ve gelip geçici sarılıkla karakterize kalıtsal bir hastalık olan Gilbert sendromunuz varsa.

• Kan şekeri metabolizmasında etkili olan glukoz 6 fosfat dehidrogenaz enzimi eksikliği olan hastalarda seyrek olarak hemoliz (kırmızı kan hücrelerinin yıkımı) görülebilir.

• Parasetamolü ilk kullananlarda veya daha önce kullanmış olanlarda, deride kızarıklık,döküntü veya başka bir deri cevabı oluşabilmektedir. Bu durumda doktor ile irtibata geçilerekilacın kullanımının bırakılması ve alternatif bir tedaviye geçilmesi gerekmektedir. Parasetamolile deri reaksiyonu gözlenen kişi bir daha bu ilacı veya parasetamol içeren başka bir ilacıkullanmamalıdır.

3-5 gün içinde yeni belirtilerin oluşması ya da ağrının ve/ veya ateşin azalmaması halinde, parasetamol kullanmaya son vererek doktorunuza danışınız.

Parasetamol akut (kısa sürede) yüksek dozda alındığında ciddi karaciğer toksisitesine (zehirlenmesine) neden olur. Erişkinlerde kronik (uzun süreli ve tekrarlayarak) günlük dozlardaalındığında karaciğer hasarına neden olabilir.

Sepsis gibi glutatyon eksikliği olan hastalarda, parasetamol kullanımı metabolik asidoz riskini arttırabilir.

Ciddi bir enfeksiyonunuz varsa bu metabolik asidoz riskini arttırabilir.

Metabolik asidoz belirtileri şunlardır:

• Derin, hızlı ve zorlanarak nefes alıp vermek

• Mide bulantısı ve kusma

• İştahsızlık

Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

ASİST COLD C'nin yiyecek ve içecek ile kullanılması

Alkolle veya alkol içeren yiyecek ve içeceklerde (örn. bazı ilaçlar) birlikte kullanıldığında karaciğer üzerine zararlı etki gösterme riski artabilir.

Besinler parasetamolün bağırsaktan emilimini azaltabilir.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Hamile iseniz veya hamile kalmayı planlıyorsanız, ASİST COLD C kullanmayınız.

3 / 9

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Bebeğinizi emziriyorsanız, ASİST COLD C kullanmayınız.

Araç ve makine kullanımı

ASİST COLD C'nin araç ve makine kullanımı üzerine herhangi bir olumsuz bir etkisi bildirilmemiştir. Ancak parasetamol bazı hastalarda baş dönmesi veya uyku hali yapabilir.ASİST COLD C kullanırken, uyanık kalmanızı gerektiren işler yaparken dikkatli olmalısınız.

ASİST COLD C'nin içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

ASİST COLD C her dozunda 100 mg aspartam (E951) içerdiğinden fenilketonürisi olan insanlar için zararlı olabilir.

İçerdiği sukroz nedeniyle eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı intoleransınız (dayanıksızlığınız) olduğu söylenmişse ASİST COLD C'yi kullanmadan öncedoktorunuzla temasa geçiniz.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Bazı ilaçlar ile birlikte kullanıldığında ASİST COLD C'nin ya da kullanılan diğer ilacın etkisi değişebilir.

Aktif kömür asetilsisteinin emilimini etkileyebileceği için birlikte kullanımları önerilmez.

Asetilsistein ve öksürük kesici ilaçların (antitüssifler) birlikte kullanılması halinde, öksürük refleksinin azaltılmasına bağlı olarak solunum yollarındaki salgılamada belirgin artış olabilir. Bunedenle, bu tip kombinasyon tedavisi kullanılacaksa kesinlikle doktora danışılmalıdır.Asetilsistein çeşitli antibiyotikler (penisilinler, tetrasiklinler, sefalosporinler, aminoglikozitler,makrolidler ve amfoterisin B) ile etkileşime girebilir. Bu ilaçlar asetilsisteinle eş zamanlı olarakkullanılmamalı, gerekli olduğu durumlarda uygulama aralıkları en az 2 saat olmalıdır.Asetilsistein ile birlikte kullanıldığında nitrogliserinin (kalp ilacı) damar genişletici ve kansulandırıcı etkisinde bir artış olabileceği bildirilmiştir.

Askorbik asit kan ve idrar örneklerinde glukoz, kreatin ve ürik asidin biyokimyasal tayinlerine zarar verebilir.

Diyabet (şeker hastalığı) hastalarında askorbik asit diyabetin kontrolünü etkileyebilir.

Kan diyalizine (kanın temizlenmesi işlemi) giren hastalarda bir tür organik asit olan oksalik asidin kan plazmasındaki düzeylerinde artmaya neden olabilir.

Alkol askorbik asidin kandaki seviyesini azaltabilir.

Askorbik asidin yüksek dozları, asidik ilaçların böbreklerden beklenmeyen şekilde geri emilimine neden olarak idrarın asidik olmasına yol açar. Böylece asidik ilaçların kan düzeyleriartarak istenmeyen etkileri ortaya çıkabilir. Bazik ilaçların ise tedavi edici etkisinde azalmayayol açacak şekilde geri emiliminde azalmaya neden olabilir.

Alüminyum içeren antasitler (hazımsızlık için kullanılan bazı ilaçlar) ile birlikte kullanımına böbrek yetmezliği olan hastalarda özellikle dikkat edilmelidir. Birlikte kullanımındankaçınılmalıdır.

4 / 9

Ayrıca aşağıdaki ilaçları kullanıyorsanız lütfen doktorunuza söyleyiniz:

• Oral kontraseptifler (gebeliği önlemek için kullanılan doğum kontrol ilaçları)

• Salisilatlar (ağrı kesici ilaçlar)

• Aspirin (ağrı kesici ve ateş düşürücü bir ilaç)

• Barbitüratlar (sakinleştirici ve uyku getirme amacıyla kullanılan ağır bir etki yaratabilen, anestezik amaçlı da kullanılabilen bir ilaç)

• Varfarin (pıhtılaşmaya karşı kullanılan ilaç)

• Dikumarol (pıhtılaşmaya karşı kullanılan bir ilaç)

• Amfetamin (sempatik sinir sistemini uyarıcı bir ilaç)

• Estrojenler (kadınların adet döngüsünde önemli rol oynayan bir grup steroid hormon)

• Kansızlık tedavisinde kullanılan demir ilaçları

• Disülfiram (alkol bağımlılığı tedavisinde kullanılan bir ilaç)

• Vitamin B12

• Levodopa (Parkinson hastalığında kullanılan bir ilaç)

• Desferrioksamin (aşırı demir yükü hastalığının tedavisinde kullanılan bir ilaç)

• Karbamazepin (sara tedavisi için kullanılan bir ilaç)

• Mide boşalmasında gecikme yaratan ilaçlar (Örn: propantelin vb.)

• Mide boşalmasını hızlandıran ilaçlar (Örn: metoklopramid gibi)

• Karaciğer enzimlerini uyaran ilaçlar (Örn: bazı uyku ilaçları, sara hastalığında kullanılan bazı ilaçlar (fenitoin, fenobarbital, karbamazepin) gibi)

• Antibiyotik olarak kullanılan kloramfenikol, rifampisin

• Varfarin ve kumarin türevi antikoagülanlar (kan pıhtılaşmasını engelleyen ilaçlar)

• Zidovudin (Çocuk ve erişkinlerde görülen HIV enfeksiyonlarının (AIDS) tedavi ve önlenmesinde kullanılan bir ilaç)

• Domperidon (bulantı-kusma tedavisinde kullanılır)

• Sarı kantaron (St John's Worth/ Hypericum perforatum) içerikli ilaçlar

• Kolestiramin içerikli ilaçlar (yüksek kolesterol tedavisinde kullanılır)

• Tropisetron ve granisetron içerikli ilaçlar (radyoterapi ve/veya kemoterapi alan hastalardabulantı ve kusmanın önlenmesi amacıyla kullanılır)

• Diğer ağrı kesicilerle birlikte kullanım

• Alkol

• Antidepresan (ruhsal çöküntü tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar)

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.3. ASİST COLD C nasıl kullanılır?Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

14 yaş üzerindeki ergenlerde ve erişkinlerde;

Solunum yollarını ilgilendiren hastalıklarda artmış sekresyonu azaltmak ve atılımı kolaylaştırmak amacıyla günde 1-2 kez 1 saşe uygulanır.

Tedavi süresi aksi belirtilmedikçe 4-5 günden daha uzun olmamalıdır.

ASİST COLD C kullanırken her zaman doktorunuzun talimatlarına uyunuz. Emin olmadığınızda doktorunuza veya eczacınıza sorunuz.

5 / 9

Uygulama yolu ve metodu:

ASİST COLD C yalnızca ağız yolu ile kullanılır.

İlacınızı çözelti haline getirildikten sonra aç veya tok karnına alabilirsiniz.

İlacın hazırlanması:

Bir saşe içeriği su bardağı içerisine boşaltılarak üzerine yarısına dek (100 mL) içme suyu eklenir. Karıştırılarak tamamen çözünmesi sağlanır. Saydam olmayan (opalesan) görünümdeki çözeltiağız yolundan uygulanır.

Hazırlandıktan sonra hemen kullanılmalı, kalan bölümü atılmalıdır.

Bol sıvı alımı ASİST COLD C' nin mukolitik (balgam söktürücü) etkisini destekler.

Değişik yaş grupları:

Çocuklarda kullanımı:

14 yaş altındaki çocuklarda, ASİST COLD C'nin etkililiği ve güvenliliği değerlendirilmemiştir. Bu nedenle bu yaş grubu çocuklarda kullanımı önerilmemektedir.

Yaşlılarda kullanımı:

ASİST COLD C'nin etkin maddelerinden biri olan asetilsisteinin yaşlı hastalardaki güvenliliği ve etkililiği incelenmemiştir. Parasetamol etkin maddesi için; sağlıklı, hareketli yaşlılarda normalyetişkin dozu uygundur, fakat zayıf, hareketsiz yaşlılarda doz ve dozlama sıklığı azaltılmalıdır.

Özel kullanım durumları:

Böbrek / Karaciğer yetmezliği:

ASİST COLD C daha fazla nitrojenli maddenin sağlanmasından kaçınmak amacıyla karaciğer ve böbrek yetmezliği olanlarda uygulanmamalıdır (Bkz. ASİST COLD C'yi aşağıdaki durumlardaKULLANMAYINIZ bölümü).

Hafif-orta şiddette karaciğer ve böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır. Şiddetli karaciğer ve böbrek yetmezliklerinde ise kullanılmamalıdır.

Eğer ASİSTC'nin etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla ASİST COLD C kullandıysanız

Doz aşımı durumlarında solgunluk, iştahsızlık, bulantı ve kusma görülen başlıca belirtilerdir, ancak bazı durumlarda saatlerce belirti görülmeyebilir. Bu nedenle aşırı doz veya kazayla ilaçalma durumlarında derhal doktorunuza haber veriniz veya hastaneye başvurunuz. Akut (kısasürede) yüksek doz alındığında karaciğer zehirlenmesine yol açabilir. Aşırı dozun zararı alkolikkaraciğer hastalarında daha yüksektir. Parasetamol doz aşımı hemen tedavi edilmelidir.

ASİSTC'den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.ASİST COLD C'yi kullanmayı unutursanız

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.ASİST COLD C ile tedavi sonlandırıldığındaki oluşabilecek etkiler

Bulunmamaktadır.

6 / 9

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi ASİST COLD C'nin içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa, ASİST COLD C'yi kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

• Alerjik reaksiyonlar (kaşıntı, kurdeşen, cilt kızarıklıkları, soluk alma güçlüğü, kalp atışında hızlanma ve kan basıncının düşmesi).

• Şoka kadar gidebilen aşırı duyarlılık yanıtları (anafilaktik reaksiyonlar). Ayrıca, çok seyrek olarak aşırı duyarlılık reaksiyonları kapsamında asetilsistein kullanımına bağlı kanama oluşumubildirilmiştir.

• Astım ve akciğerde nefes darlığına yol açacak astım benzeri belirtiler (bronkospazm)

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.

Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin ASİST COLD C' ye karşı ciddi alerjiniz var demektir.

Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:

10 hastanın en az 1'inde görülebilir.

10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.

100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir.

1.000 hastanın birinden az, fakat 10.000 hastanın birinden fazla görülebilir.

10.000 hastanın birinden az görülebilir.

Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

Çok yaygın:

Yaygın:

Yaygın olmayan Seyrek:

Çok seyrek:

Bilinmiyor:

Yaygın:

Karın ağrısı BulantıKusmaBarsak gazıKabızlıkHazımsızlıkUyku haliBaş ağrısıBaş dönmesiÜst solunum yolları enfeksiyon belirtileriUyuşma, karıncalanma ve yanma hissi gibi duyusal bozukluklar.

Yaygın olmayan:

Alerjik reaksiyonlar (kaşıntı, kurdeşen, cilt kızarıklıkları, soluk alma güçlüğü, kalp atışında hızlanma ve kan basıncının düşmesi)

Uzun süreli uygulamada böbreklerde yetmezliğe yol açabilen böbrek hasarı (papiler nekroz) Sindirim sisteminde görülen kanama (gastrointestinal kanama)

7 / 9

Seyrek:

Astım ve akciğerde nefes darlığına yol açacak astım benzeri belirtiler (bronkospazm)

Hırıltılı nefes alma,

Göğüs darlığı veya nefes almada zorlanma (özellikle astım hastalarında)

Cilt kızarıklıkları veya tahrişleri (irritasyonları)

Ağız iltihabı İshal

Kan pulcuğu sayısında azalma (trombositopeni)

Akyuvar sayısında azalma (lökopeni)

Kan hücrelerinde genel azalma (pansitopeni)

Anemi (kansızlık)

Kanda iş göremeyen hemoglobin bulunması (methemoglobinemi)

Anormal sayıda düşük beyaz kan hücresi (nötropeni)

Kılcal damarların deri içine kanaması (trombositopenik purpura)

Deri döküntüsü

Kaşıntı

Egzama,

Alerjik ödem

Yüzde, dilde ve boğazda şişlik Yaygın akıntılı döküntüler

El, yüz ve ayakta dantele benzer kızarıklık oluşturan, aşırı duyarlılık
Stevens-Johnson sendromu (cilt ve mukoza zarının ilaç veya enfeksiyona karşı ciddi şekilde reaksiyon gösterdiği bir rahatsızlık)

Çok miktarda alındığında karaciğer hasarı

Çok seyrek:

Şoka kadar gidebilen aşırı duyarlılık yanıtları (anafilaktik reaksiyonlar)
Aşırı duyarlılık reaksiyonları kapsamında asetilsistein kullanımına bağlı kanama oluşumu Ateş
Toksik epidermal nekroliz (Lyell sendromu: ilaç ve çeşitli enfeksiyonlara bağlı gelişebilen deri hastalığı)

Ani gelişebilen kan hücresi sayısının azalması (agranülositoz)

Sıklığı bilinmeyen:
Böbrek taşı oluşumu
Hiperoksalüri (idrarda aşırı miktarda oksalat bulunması)
İdrar yapmada güçlük
Diürez (idrar itrah hızında, dolayısıyla hacminde artma)
Burun akıntısı
Merkezi sinir sisteminde uyarılma Baş dönmesi
Beyinde iltihaplanma (ensefalopati)
Uykusuzluk (insomni)
Titreme (tremor)
Pozitif alerji testi

İnsan vücudu savunma sisteminin kan pulcuklarını (trombosit) zarar verici olarak kabul edip imha etmesi (immün trombositopeni)

8 / 9

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


Yan etkilerin raporlanması


Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yan etkileri

www.titck.gov.tr5. ASİST COLD C'nin saklanması

ASİST COLD C' yi çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.Son kullanma tarihi ile uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra ASİST COLD C'yi kullanmayınız.


Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz ASİST COLD C'yi kullanmayınız.

Ruhsat Sahibi:


HÜSNÜ ARSAN İLAÇLARI A. Ş.

Kaptanpaşa Mah.

Zincirlikuyu Cad. No:184 34440 Beyoğlu-İSTANBULTel: +90 (212) 365 15 00Faks: +90 (212) 276 29 19

Üretim yeri:


BİLİM İLAÇ SAN. ve TİC. AŞ.

GOSB 1900 Sokak No: 1904 41480 Gebze-KOCAELİ

Bu kullanma talimatı 25.10.2016 tarihinde onaylanmıştır.


9 / 9

İlaç Bilgileri

Asist Cold C 600 Mg/600 Mg/300 Mg Toz İçeren Saşe

Etken Maddesi: Asetilsistein, Parasetamol, Askorbik Asit

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.