Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Zyban 150 mg yavaş salımlı tablet Kullanma Talimatı

Sinir Sistemi » Psikoanaleptikler » Antidepresanlar » Diğer Antidepresanlar » Bupropion

KULLANMA TALİMATI

ZYBAIV^'” 150 mg yavaş salimli film tablet Ağızdan alınır.

• Etkin madde:

Her tablette 150 mg bupropiyon hidrokloriir içerir.

• Yardımcı maddeler:

Mikrokristalize selüloz, hipromelloz, sistein hidrokloriir, magnezyum stearat, brezilya balmumu, makrogol, titanyum dioksit (E 171), siyah demir oksit (E 172), izopropil alkol, propilen glikol.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

• Bu kullanma talimatım saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacı kullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksek veya düşükdoz kullanmayınız.


Bu Kullanma Talimatında:


1. ZYBAN nedir ve ne için kullanılır?


2. ZYBANU kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. ZYBAN nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkilemelerdir?


5. ZYBAN'ın saklanması


Başlıkları yer almaktadır.

1. ZYBAN nedir ve ne için kullanılır?

ZYBAN, yavaş etkİ gösteren 60 tabletlik ambalajlar halindedir.
ZYBAN sigarayı bırakmanıza yardımcı olmak için doktorunuz tarafından size reçete edilen bir ilaçtır. ZYBAN, aşırı derecede sigara içen ve içme isteği duyanlarda etki gösterir. Bununla birlikte, sigara içenler, daha önceden sigara içmeyi bırakmayı denemişlerse bİle, halen İçiyor olmaları gerekir. ZYBAN'ın hastanın sigara içmekten kaçınma kabiliyetini nasıl artırdığı bilinmemektedir. ZYBAN, çeşitli tiplerde kalp veya karaciğer rahatsızlığı olan insanlarda etkili olduğu gösterilmiştir ki bu çeşit rahatsızlıklar sigara içenlerde çok yaygındır. Çalışmalarda, en az 12 ay boyunca ZYBAN alan kişilerin önemli bir bölümü, sigarasız kalmayı becerebilmişledir. Çok sayıdaki hastada, yoksunluk belirtilerinde ve sigara içme arzusunda azalma görülmüştür.
ZYBAN, nikotin bağımlılığı olan kişilerde sigara içme arzusunu azaltmıştır. Bu, nikotin replasman (yerine koyma) tedavileri ile aynı değildir. ZYBAN'm, beyindeki dopamin ve noradrenalin adlı kimyasallarla etkileştiği düşünülmektedir. Bu kimyasallar yoksunluk ve istekle ilintilidir.
TM

Zyban GlaxoSmithKline Şirketler Grubunun tescilli markasıdır.
Doktorunuz bu ilacı size, genel sağlık durumunuza ve sigara içme alışkanlığmıza uygun olduğu için seçmiştir. İlacınızı başka birine vermeyin. ZYBAN'la tedavi olmaya karar vermeden önce, siz ve doktorunuz, sizin için olası olabilccek, yararları, zararları ve riskleri tartışmalısınız. Bu kullanma talimatı ZYBAN'ı güvenli bir şekilde kullanmanıza yardımcı olacaktır.
ZYBAN'ı halen sigara içmeye devam ederken almaya başlamalısınız ve başladıktan sonraki ikinci hafta içinde sigarayı bırakmak için bir tarih belirlemelisiniz. ZYBAN'ı nasıl kullanacağınızla ilgili daha ayrıntılı bilgi için Bölüm 3'e bakınız.

2. ZVBAN'ı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

UYARI:

ZYBAN kullanan hastalarda depresyon, intihar düşüncesi, intihar girişimi ve intihar eylemi dahil, fakat bunlarla sınırlı olmayan, ciddi nöropsikiyatrik olaylar bildirilmiştir. Bazı vakalarda semptomlar sigarayı bırakan hastalardaki nikotin yoksunluğu semptomları nedeniyle karmaşık hale gelebilmektedir. Depresif duygu durumu nikotin yoksunluğunun belirtisi olabilir. Sigarayı ilaçsız bırakma girişiminde bulunan hastalarda seyrek olarak intihar düşüncesi de dahil olmak üzere depresyon raporlanmıştır. Bununla beraber bu semptomların bazıları sigara içmeye devam eden ZYBAN alan hastalarda da görülmüştür.
ZYBAN kullanan tüm hastalar, davranış değişikliği, saldırganlık, ajitasyon, depresif duygu durumu, intihar düşüncesi, intihar girişimi ve intihar eylemi dahil nöropsikiyatrik semptomlar için gözlemlenmelidir. Önceden varolan psikiyatrik hastalıkların kuvvetlenmesi ve intihar eylemi gibi durumların yanısıra yukarıdaki semptomlar da ZYBAN kullanarak sigarayı bırakmayı deneyen hastalarda pazarlama sonrası deneyimlerde bildirilmiştir. Bu semptomlar bildirildiğinde, vakaların çoğu ZYBAN kullanıyordu, fakat bazıları ZYBAN tedavisinin sona erdirilmesini takiben görüldü. Bu olaylar, önceden bilinen psikiyatrik hastalığı olan ve olmayan hastalarda görülmüştür; bazılarında psikiyatrik hastalığın kötüleştiği görülmüştür. Şizofreni, bipolar bozukluk, majör depresif bozukluk gibi ciddi psikiyatrik hastalıkları olan hastalar ZYBAN'ın pazarlama öncesi çalışmalarında yer almamışlardır.
ZYBAN ile sigarayı bırakmayı deneyen hastalar, aileleri ve bakıcıları, hasta için atipik olan ajitasyon, saldırganlık, depresif duygu durumu ya da davranış veya düşünce değişikliği farkedilirse ya da hastada intihar düşüncesi gelişirse veya intihar teşebbüsünde bulunursa, ZYBAN kullanımmın bırakılması ve derhal doktoruna ulaşılması konusunda uyarılmalıdır. Bir çok pazarlama sonrası vakada, ZYBAN bırakıldıktan sonra semptomların kaybolduğu bildirilmiştir. Fakat bazı vakalarda semptomlar devam etmiştir; bu nedenle semptomlar kaybolana kadar takibin devamı ve destekleyici bakım sağlanmalıdır.
ZYBAN'ın riskleri ile kullanımının getireceği yararlar değerlendirilmelidir. Plaseboyla karşılaştırıldığında, ZYBAN'ın sigaradan uzak kalma olasılığını 6 aya kadar arttırdığı gösterilmiştir. Sigarayı bırakmanın sağlık açısından yararları hemen görülmeye başlar ve çok önemlidir.
(Bkz.

2. ZYBAN'ı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler4. Olası yan etkileri nelerdir?)

ZYBAN'ın depresyon tedavisinde endikasyonu yoktur. Ancak, antidepresan bir ilaç olan Wellbutrin XL ile aynı etkin maddeyi taşımaktadır. Antidepresanların çocuklar ve 24 yaşına kadar olan gençlerdeki kullanımının, intihar düşünce ya da davranışlarını arttırma olasılığı

bulunmaktadır. Bu nedenle özellikle tedavinin başlangıcı ve ilk aylarında, ilaç dozunun


artırılma/azaltılma ya da kesilme dönemlerinde hastanın gösterebileceği huzursuzluk, aşın hareketlilik gibi beklenmedik davranış değişiklikleri ya da intihar olasılığı gibi nedenlerle hastanın gerek ailesi gerekse tedavi edicilerle yakinen izlenmesi gereklidir. Bupropion hidroklorürün 18

yaşın altındaki hastalarda kullanım endikasyonu yoktur.

_

ZYBAN'ı aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer;
• ZYBAN'a, bupropiyona veya içeriğindeki herhangi bir maddeye aşırı duyarlı (alerjik) iseniz.
• Bupropiyon içeren başka bir ilaç kullanıyorsanız.
• Epilepsiniz varsa.
• Yemek yemekle ilgili bir hastalığmız varsa (örn. Anoreksia nevroza, bulumia).
• Ciddi karaciğer problemleriniz varsa.
• Beyin tümörünüz varsa.
• Fazla miktarda alkol alıyorsanız ve yeni bırakmışsanız ya da ZYBAN kullanırken
bırakacaksanız.
• Yakın bir zamanda sakinleştirici veya rahatlatıcı ilaçlar kullanmayı bırakmışsanız veya ZYBAN kullanırken, bu ilaçları almayı bırakacaksanız.
• Bipolar bozukluğunuz varsa,
• Depresyon veya Parkinson hastalığı için kullanılan, monoamin oksidaz inhibitörleri
(MAOrier) olarak adlandırılan ilaçlar kullanıyorsanız veya son 14 gün içinde kullandınızsa. Bu süre, bazı MAOl'ler için daha kısa olabilir. Doktorunuz bu konuda sizi bilgilendirecektir.
Eğer bunlardan herhangi biri sizde mevcut ise, ZYBAN kullanmadan doktorunuza söyleyiniz.

ZYBAN'ı aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

Eğer;
Düzenli olarak çok miktarda alkol alıyorsanız.
Diyabetiniz (şeker hastalığınız) varsa ve bunun için insülin veya başka ilaçlar kullanıyorsanız.
Ciddi bir kafa/beyin zedelenmesi geçirmişseniz.
Karaciğer ve böbrek probleminiz varsa.
65 yaşın üstündeyseniz.
Pskiyatrik bir hastalığınız varsa (depresyon).
Kan basıncınız yüksek ise.
Eğer bunlardan herhangi bİrİ sizde görülürse, doktorunuz tedavinizde özel tedbirler almak isteyebilir veya başka bir tedavi önerebilir.
Eğer depresyon veya intihar girişimi duygusu hissederseniz;
Bazı insanlarda, sigarayı bırakmayı denerlerken çok nadir olarak depresyon başlayabilir. İntihar etmeyi düşünebilirler veya deneyebilirler. Bu belirtiler sigarayı bırakmak için ZYBAN kullanan insanları etkileyebilir.
Eğer kendinizi depresyonda hisseder veya intihar hakkında düşünmeye başlarsanız, en kısa zamanda tıbbi yardım alınız (size en yakın hastaneden veya doktordan).
Bu uyanlar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

ZYBAN'ın yiyecek ve içecek ile kullanılması

ZYBAN tedavisi sırasında alkol tüketimi azaltılmalı veya alkol kullanılmaktan kaçınılmalıdır.

Hamilelik

ilacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Hamileyseniz veya yakın bir zamanda hamile kalmayı planlıyorsanız ZYBAN kullanmayınız. Hamileliğiniz esnasında herhangi bir ilaç almadan önce doktorunuza veya eczacınıza başvurunuz.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza damamız.


Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


ZYBAN alan anneler bebeklerini emzirmemelidirler.

Araç ve makine kullanımı

Eğer ZYBAN sizde sersemlik veya baş dönmesi yapıyorsa, araç ve makine kullanmayınız.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Depresyon veya Parkinson hastalığı için kullanılan, monoamin oksidaz inhibitörleri (MAOrier) olarak adlandırılan ilaçlar kullanıyorsanız veya son 14 gün içinde kullandınızsa ZYBAN kullanmadan önce doktorunuza bilgi veriniz.
Eğer, bitkisel ilaçlar, vitaminler veya kendi kendinize aldığınız ilaçlar da dahil olmak üzere, başka bir ilaç kullanıyorsanız, doktorunuza söyleyiniz. Doktorunuz, ZYBAN dozunu değiştirebilir veya kullandığınız diğer ilaçlarda bir değişiklik önerebilir.
Bazı ilaçlar ZYBAN'la birlikte alınmamalıdır. Bu ilaçlardan bazıları nöbetlerin (krizlerin) şiddetinin artmasına neden olabilir. Bazıları yan etkilerin daha fazla görülmesine neden olabilir. Bu ilaçlar için bazı örnekler aşağıdaki listede verilmiştir, fakat bu liste ayrıntılı bir liste değildir.

Aşağıdaki durumlarda nöbet geçirme ihtimaliniz her zamankinden daha fazla olabilir:

• Eğer nöbet yapma olasılığı fazla ilaçlar kullanıyorsanız,
• Eğer rahatlatıcı veya sakinleştirici kullanıyorsanız veya ZYBAN kullanırken bu ilaçları bırakacaksanız.
• Eğer uyarıcı, iştahmızı veya kilonuzu kontrol etmek için başka ilaçlar kullanıyorsanız.
Eğer bunlardan birini kullanıyorsanız, ZYBAN kullanmadan önce, doğru bir şekilde doktorunuza söyleyiniz. Doktorunuz, ZYBAN kullanımının sizin için yararlarını ve risklerini değerlendirecektir.

Aşağıdaki durumlarda diğer yan etkilerin oluşma ihtimali her zamankinden daha yüksek olabilir:

• Depresyon ve diğer psikiyatrik bozukluklar için belirli ilaçlar kullanıyorsanız.
• Parkinson hastalığı için ilaç kullanıyorsanız (levodopa, amantadine veya orphenadrine).
• Epilepsi için ilaç kullanıyorsanız (karbamazepine, fentoin, fenobarbitone).
Kanser tedavisinde kullanılan siklofosfamit veya ifosfamit gibi ilaçlar kullanıyorsanız.
Felç gelişimini önlemek için kullanılan tiklopidine veya klopidogrel kullanıyorsanız.
Bazı beta-blokerleri kullanıyorsanız.
Kalp ritmi için bazı ilaçlar kullanıyorsanız.
HIV enfeksiyonunun tedavisi için ritonavir veya efavirenz kullanıyorsanız.
Laboratuvar testleri
Bupropiyonun laboratuvar testlerinden bazıları ile etkileştiği bildirilmiştir, Fğer laboratuvar testi yaptırmayı düşünüyorsanız, doktorunuza ya da laboratuvar görevlisine ZYBAN kullandığınızı bildiriniz.
Eğer bunlardan birini kullanıyorsanız, ZYBAN kullanmadan önce, doğru bir şekilde doktorunuza söyleyiniz.

Nikotin bantlarıyla birlikte kullanırken dikkatli olun

Doktorunuz söylemediği sürece, ZYBAN ve nikotin bantları birlikte kullanılmaz. Eğer kullanılacaksa, doktorunuz kan basıncınızı düzenli olarak kontrol etmelidir, (birlikte kullanım kan basıncınızı yükseltebilir)

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınızsa lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.


3. ZYBAN nasıl kullanılır?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

ZYBAN'ı halen sigara içmeye devam ederken almaya başlayınız. Almaya başladıktan sonraki ikinci hafta içinde sigarayı bırakmak için birgün belirlemelisiniz. Bunun sebebi ZYBAN'ın vücudunuzda etkili olması İçin gerekli seviyeye ulaşmasının ortalama bir hafta olmasıdır. Sigara içmek ve aynı zamanda ZYBAN kullanmak tehlikeli değildir.
Yetişkinler için tavsiye edilen olağan doz;
- İlk üç gün; her gün bir tablet
- 4. gün ve sonrası; günde İki kez bir tablet
Bir seferde bir tabletten fazla almayınız. Dozları en az 8 saat ara ile alınız.
ZYBAN'1 daima doktorunuzun size söylediği şekilde kullanınız. Bunlar her zaman kullanılan dozlardır, ancak doktorunuz size kişisel olarak tavsiyelerde/dozlamalarda bulunabilir. Eğer emin olmazsanız doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Bazı kişiler tedavileri boyunca, günde bir tablet alırlar. Doktorunuz; eğer 65 yaş üstüyseniz veya böbrek/karaciğer problemleriniz varsa ZYBAN'ı size bu şekilde reçete edebilir.
Hastaların çoğu en az 7 hafta ZYBAN almalıdırlar. Eğer 7 hafta sonra bir ilerleme sağlanamazsa, doktorunuz ZYBAN almayı kesmenizi düşünebilir.
Bazen ZYBAN tabletlerin alışılmamış bir kokusu olur. Bu normaldir. İlacınız olağan şekliyle kullanmaya devam ediniz.

Uygulama yolu ve metodu:

Tabletleri yutarken, çiğnemeyiniz, ezmeyiniz veya bölmeyiniz. Eğer tabletleri bu şekilde alırsanız, tabletler vücudunuzda daha çabuk salınacaktır. Eğer bu gerçekleşirse, nöbet (kriz) de dahil olmak üzere oluşabilecek yan etkiler normalden daha fazla görülebilir.

Değişik yaş grupları:

Çocuklarda kullanımı:

18 yaş altı hastalarda etkinliği ve güvenliliği kanıtlanmamıştır.

Yaşlılarda kullanımı:

Kullanım sıklığı düşürülebilir ve/veya doz azaltılabilir.

Özel kullanım durumları;

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

ZYBAN, karaciğer yetmezliği olan hastalarda dikkatle
kullanılmalıdır. Hafif ve orta derecede sirozu olan hastalarda, doz sıklığının azaltılması düşünülmelidir. ZYBAN şiddetli sirozu olan hastalarda çok dikkatli kullanılmalıdır. Bu hastalarda doz günaşırı 150 mg'ı aşmamalıdır.
Böbrek yetmezliği olan hastalarda, azaltılmış sıklık ve/veya dozlarla tedaviye başlanmalıdır.

Eğer ZYBAN 'm etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.


Kullanmanız gerekenden daha fazla ZYBAN kullandıysanız:

Eğer kullanmanız gerekenden daha fazla ZYBAN kullanmışsanız, nöbet (kriz) riski artabilir. Diğer ciddi yan etkilerde meydana gelebilir. Böyle bir durumda zaman kaybetmeyiniz. Ne yapmanız gerektiğini doktorunuza sorunuz veya sİze en yakın hastanenin acİl servisine başvurunuz.

ZYBAN dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.


ZYBAN'ı kullanmayı unutursanız

Eğer bir dozu almayı unutursanız bekleyiniz ve bir sonraki dozu normal zamanında alınız.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.


Alkol kullanma

Bazı kişilerin ZYBAN kullandıkları sırada alkole daha duyarlı oldukları görülmüştür. Bu nedenle doktorunuz ZYBAN kullandığınız sırada hiç alkol (bira, şarap veya damıtılarak elde edilen alkollü içkiler) almamanızı veya çok az almanızı isteyebilir. Ancak aşırı alkol kullanıyorsanız aniden kesmeyiniz, riskli olabilir.
ZYBAN kullanmaya başlamadan önce doktorunuzla alkol kullanımı hakkında konuşunuz.

ZYBAN ile tedavi sonlandınidığındaki oluşabilecek etkiler

Veri yoktur.
Tüm ilaçlar gibi, ZYBAN'ın içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler
olabilir.
Birçok kişide, bu ilaçla ilgili bir probleme rastlanmamıştır.
Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sıralanmıştır;
Çok yaygın : 10 hastanın en az l'inde görülebilir.
Yaygın : 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.
Yaygın olmayan : 100 hastanın birinden az, fakat 1000 hastanın birinden fazla görülebilir.
Seyrek : 1.000 hastanın birinden az görülebilir.
Çok seyrek : 10.000 hastanın birinden az görülebilir.

Bağışıklık sistemi hastalıkları

Yaygın: Kurdeşen (ürtiker) gibi aşırı duyarlılık reaksiyonları
Çok seyrek: Daha ciddi aşırı duyarlılık reaksiyonları, alerji sonucu yüz ve boğazda şişme
(anjiyoödenı), nefes darlığı (dispne)/ bronşların daralması (bronkospazm) ve
ani aşırı duyarlılık tepkisini (anafilaktik şok) içerir.
Gecikmiş aşırı duyarlılığın belirtisi olarak döküntü ve diğer belirtilerle ilişkili olarak eklem ağrısı (artraljİ), kas ağrısı (miyalji) ve ateş bildirilmiştir. Bu semptomlar serum hastalığıyla benzerlik gösterebilir.
Ayrıca deri ve deri altı doku hastalıklarına bakınız.

Metabolizma ve beslenme hastalıklan

Yaygın: İştahsızlık (anoreksi)
Yaygın oimyan: Kilo kaybı
Çok seyrek; Kan glukoz seviyesinde düzensizlik

Psikiyatrik hastahklar

Çok yaygın: Uykusuzluk (insomnia)
Yaygın: Huzursuzluk (ajitasyon), kaygı (anksiyete), ruhsat çöküntü (depresyon)
Yaygın olmayan: Zihin karışıklığı (konfiizyon)
Çok seyrek: Saldırganlık, düşmanca davranışlar, uyaranlara karşı aşırı duyarlı olma
durumu (iritabilite), acelecilik, hayal görme (halüsinasyonlar), anormal rüyalar, kendine yabancılaşma (depersonalizasyon), kuruntu (delüzyon), paranoİd düşünceler

Sinir sistemi hastalıktan

Çok yaygın: Baş ağrısı, baş dönmesi.
Yaygın: Titreme (tremor), sersemlik, tat alma bozuklukları, konsantrasyon bozukluğu
Seyrek: Nöbetler

(Bkz.

Özel kullanım uyarıları ve önlemleri)
Çok seyrek: Kaslarda istemsiz kasılmaların neden olduğu hareket bozukluğu (distoni),
hareket kontrolünde zorluğa bağlı yürüme bozukluğu) ataksi, Parkinson, koordinasyon eksikliği, hafıza kaybı, uyuşma (parestezi), bayılma (senkop)

Göz hastalıkları

Yaygın: Görme bozukluğu

Kulak ve iç kulak hastalıkları

Yaygı n o I mayan: Kulak ç m lamas ı
Kardiyak hastalıklar
Yaygın olmayan: Taşikardi
Çok seyrek: Çarpıntı (palpitasyonlar)
Vasküler hastalıklar
Yaygın olmayan: Kan basıncının yükselmesi (bazen ciddi), ateş basması (flusliing)
Çok seyrek: Damarlarda genişleme (vazodilatasyon), oturur ya da yatar pozisyondan
ayağa kalkarken görülen kan basıncı düşüklüğü (postural hipotansiyon)

Solunum, göğüs bozuklukları ve mediastinal hastalıklar

Yaygın olmayan: Göğüs ağrısı

Gastrointestinal hastalıklar

Çok yaygın: Ağız kuruluğu, bulantı ve kusmayı içeren mide-barsak sistemiyle ilgili
(gastrointestinal) rahatsızlıklar Yaygın: Karın ağrısı (abdominal ağrı), kabızlık (konstipasyon)

Hepato-biller hastalıklar

Çok seyrek: Karaciğer enzim değişiklikleri, sarılık, karaciğer iltihabı (hepatit)
Deri ve deri altı doku hastalıkları
Yaygın: Döküntü, kaşıntı, terleme
Çok seyrek: Ciltte ve göz çevresinde kan oturması, şişlik ve kızarıklıkla seyreden iltihap
(Eritema multiforme, Stevens Johnson sendromu)
Ayrıca bağışıklık sistemi hastalıklarına bakınız.

Kas-iskelet bozukluklar, bağ doku ve kemik hastalıkları

Çok yaygın: Seğirme

Böbrek ve idrar hastalıkları

Çok seyrek: Sık İdrara çıkma ve/veya idrar yapamama (İdrar retansiyonu)

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar

Yaygın: Ateş, kuvvetsizlik (asteni)
Yaygın ol mayan: S ırt ağrı sı

Sigarayı bırakmanın etkileri

Sigarayı bırakan kişiler nikotin yoksunluğundan sık sık etkilenirler ve ZYBAN kullananlarla benzer etkiler gösterirler. Bunlar;
uykuya dalmakta zorlanma ürperme veya terleme
kaygılı, huzursuz veya deprese hissetme (bazen intihar düşüncesiyle birlikte)
Ruhsal durumunuzda endişe verici değişiklikler hissederseniz doktorunuza başvurunuz.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


5. ZYBAN'ID SAKLANMASı

ZYBAN'ı çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.


25°C'nin altmda saklayınız. Direkt ışıktan koruyunuz

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajındaki son kullanma tarihinden sonra ZYBAN'ı kullanmayınız.


Reçete ile satılır.

Ruhsat sahibi

: GlaxoSmithKline İlaçları San. ve Tic. A.Ş.
Büyükdere Cad. No. 173, 1 .Levent Plaza B Blok 34394 1 .Levent/İstanbul

Üretici

: SmithKline Beecham Corporation, A.B.D
Bu kullanma talimatı tarihinde onaylanmıştır.

İlaç Bilgileri

Zyban 150 mg yavaş salımlı tablet

Etken Maddesi: Bupropiyon hidroklorür

Atc Kodu: N06AX12

Pdf olarak göster

Google Reklamları

İlgili İlaçlar

  • Zyban 150 Mg 60 Tablet
  • Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

    Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
    Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
    Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.