Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Pradose 0,25 mg Tablet Kullanma Talimatı

Sinir Sistemi » Parkinson İlaçları » Dopaminerjik İlaçlar » Dopamin Agonistleri » Pramipeksol

KULLANMA TALİMATI

PRADOSE 0.250 mg Tablet Ağız yoluyla alınır.

• Etkin madde:

Pramipeksol.
Her bir PRADOSE 0.250 miligram Tablet, 0.18 miligram pramipeksol baza eşdeğer, 0.250 mg pramipeksol dihidroklorür monohidrat içerir.

Yardımcı maddeler:

Mannitol (E421), mikrokristalin selüloz (Avicel PH 112), mısır nişastası, susuz silika kolloidal (Aerosil 200), magnezyum stearat.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

• Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında doktora veya hastaneye gittiğinizde, doktorunuza bu ilacı kullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışında yüksek veya düşük doz kullanmayınız.


Bu Kullanma Talimatında;


1. PRADOSE nedir ve ne için kullanılır?


2. PRADOSE'u kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. PRADOSE nasıl kullandır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5.PRADOSE'un saklanması


Başlıkları yer almaktadır.

PRADOSE nedir ve ne için kullanılır?

• PRADOSE tablet formunda üretilmektedir.
PRADOSE 0.250 mg Tablet, her iki yüzünde de çentik çizgisi bulunan, beyaz ilâ kınk beyaz renkte, kaplanmamış, oval tablettir. 100 tablet içeren blister ambalajlarda piyasaya sunulmaktadır.
• PRADOSE 'un etkin maddesi olan pramipeksol, dopamin agonistleri adı verilen bir ilaç grubuna aittir.
Bu grup ilaçlar, vücutta doğal olarak bulunan dopamin adlı bir maddeye karşı duyarlı olan ve beyinde yer alan algılayıcı yapıcıklan (dopamin reseptörleri) uyanrlar. Dopamin reseptörleri, Parkinson sendromu ve huzursuz bacak sendromu adı verilen hastalıklann oluşmasında rol oynamaktadır.
PRADOSE 'un etkin maddesi olan pramipeksolün aynca, sinir hücrelerini bazı zehirleyici (toksik) etkilere karşı koruduğu, bilimsel çalışmalarda gösterilmiştir.
• PRADOSE Tablet Parkinson sendromu ve huzursuz bacak sendromu hastalıklannın tedavisi için kullanılır.
PRADOSE Parkinson hastalığında tek başına ya da levadopa ile birlikte kullanılmaktadır.
2. PRADOSE 'u kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler
PRADOSE 'u aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ:
Eğer;
- Pramipeksola veya PRADOSE içindeki yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aleıjik (aşmduyarlı) iseniz;
PRADOSE 'u aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ:
- Böbrek hastalığınız varsa, bunu mutlaka doktorunuza söyleyiniz; çünkü böyle bir durumda alacağınız dozun azaltılması gerekmektedir.
- Gerçekte olmayan şeyleri görme ve gerçekte olmayan sesleri duyma, aynca zihinsel karmaşa hali, Parkinsonlu hastalarda dopamin agonistleri ve levodopa tedavilerinin bilinen yan etkileridir. Gerçekte olmayan şeyleri görme haliyle daha sık karşılaşılmaktadır. Böyle bir durum sizin araba kullanma vb. gibi becerilerinizi olumsuz yönde etkileyebilir.
- PRADOSE 'un da içinde bulunduğu ilaç grubu olan dopamineıjik ilaçlarla tedavi edilen hastalarda, hastalık derecesinde kumar oynama dürtüsü, cinsel aktivitede artış, aşın yemek yeme ve zorlayıcı alışveriş isteği gibi davranış değişiklikleri oluşabilir. Bunlar dürtü kontrol bozukluklan ve zorlayıcı davramş bozukluklan adı verilen bazı ruhsal hastalıklann belirtileri olabilir.
-

Gözlerin düzenli aralıklarla muavene edilmesi önerilmektedir. Görme yeteneğinizdede&isiklikler olursa, doktorunuza başvurmalısınız.


- Özellikle tedaviye yeni başlandığında, kan basmcmda düşmeler oluşabilir. Kan basmcımn izlenmesi önerilmektedir.
- Sakinleştirici etkisi nedeniyle, bazı hastalarda günlük faaliyetler esnasmda (örn. sohbet, yemek yeme) uykulu hal veya uyuyakalma olaylan görülmüştür. İlacın sizin bünyenizi nasıl etkilediği hakkında bir fikir sahibi oluncaya kadar, araba kullanmamalı, karmaşık makinalan çalıştırmamak veya tehlikeli olabilecek faaliyetlerden kaçınmalısınız.
- Parkinson hastalannda melanoma adı verilen bir tür deri kanseri riskinin, diğer insanlara göre daha yüksek olduğu bulunmuştur. Ancak bu risk artışının hastalığm kendisine mi, yoksa, örn. bu hastalığm tedavisi için kullamlan ilaçlar gibi başka faktörlere mi bağlı olduğu açık değildir. Bu nedenle, pramipeksol gibi dopamin agonisti ilaçlann kullanımında, cildinizde melanoma gelişmesine yönelik belirtileri izlemeniz önem taşımaktadır.

Parkinson hastalan için:


- Bu gruptaki ilaçların aniden kesilmesiyle nöroleptik malign sendrom denilen bir hastalığı düşündüren belirtiler ortaya çıkabilir. Bu nedenle tedavinize kesinlikle aniden son vermeyiniz.
Mutlaka doktorunuzun tavsiye edeceği şekilde, ilaç dozunu zaman içerisinde azaltarak sonlandınmz.

Huzursuz bacak sendromu hastalan için:


- Bu gruptaki ilaçlann bu hastalıktaki belirtileri artu-abilecekleri bilinmektedir. Bu nedenle tedaviye rağmen belirtilerinizin ilerlediği durumlarda mutlaka doktorunuza başvurunuz.
Hastalıkta artış olayı, bu konu için özel olarak yürütülen bir araştırmada incelenmiştir. Artışa kadar geçen süreye bakıldığında, pramipeksol ya da etkisiz şeker hapı (plasebo) verilen hasta gruplan arasında anlamlı bir farklılık görüknemiştir.
Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa, sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

PRADOSE 'un yiyecek ve içecek ile kullanılması:

PRADOSE 'u aç ya da tok karma bir miktar su ile yutabilirsiniz.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Hamilelik durumunda doktorunuz sizi yeniden dikkatle değerlendirecek ve PRADOSE kullanıp kullanmayacağınıza karar verecektir.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz, hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Bebeğini emziren anneler PRADOSE kullanmamalıdır.

Araç ve makine kullanımı

Olmayan şeyleri görme veya duyma, günlük faaliyetler esnasında (örn. sohbet, yemek yeme) uykulu hal veya uyuyakahna olaylan görülmüştür. Bu durumlann istenmeyen sonuçlara yol açabilme olasılığı nedeniyle, ilacın sizin bünyenizi olumsuz yönde etkileyip etkilemediğini ölçebilecek kadar deneyim sahibi oluncaya kadar, araba kullanmamalı, karmaşık makinalan çalıştırmamalı veya tehlikeli olabilecek faaliyetlerden kaçınmalısmız.

PRADOSE'un içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

Mannitol içermektedir ancak dozu nedeniyle herhangi bir uyan gerektirmemektedir.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Aşağıdaki ilaçlardan herhangi birisini kullanıyorsanız, PRADOSE almadan önce mutlaka doktorunuza haber veriniz.
Birlikte simetidin, amantadin gibi ilaçlar alıyorsanız, kandaki ilaç düzeyleri yükselebilir ve dozun azaltılması gerekebilir.
Parkinsonlu hastalarda PRADOSE dozu artmiırken, levodopa dozunun azaltılması ve diğer parkinson ilaçların dozlannın sabit tutulması önerilmektedir.
Birlikte başka sakinleştirici (sedatif) özellik taşıyan ilaçlann alınması veya alkol alınması durumunda dikkatli olunmalıdır; etki artışı görülebilir.

Eğer reçeteliya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise, lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.


3. PRADOSE nasıl kullanılır?
Erişkinler/yaşlılar
PRADOSE 'u her zaman için tam olarak doktorunuzun söylediği şekilde almız. Eğer emin değilseniz, doktorunuza ya da eczacınıza sormalısmız.

Parkinson hastalımı


Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:
Günlük doz, üç eşit parçaya bölünmüş olarak (3 x) uygulanır.

Başlangıç tedavisi:


Doz, günde 0.375 miligramlık bir başlangıç dozundan itibaren basamaklı olarak artınlmalı (aşağıdaki şemada gösterildiği gibi) ve doz artışları, 5-7 günlük aralıklar ile yapılmalıdır. Hastalarda tahammül edilemeyecek yan etkiler oluşmadığı sürece doz, en yüksek tedavi etkisi alımncaya kadar artmiır.
PRADOSE Doz Artırma Şeması

Hafta


Toplam günlük doz (mg)


Tablet (mg)


1
0.375
3x0.125
2
0.75
3 X 0.25
3
1.50
3x0.5
PRADOSE Tablet çentikli olup, iki eşit parçaya bölünebilir niteliktedir. Böylece yukandaki şemada yer alan 0.125 mg'lık doz, 0.250 mg'lık bir tablet ortadan ikiye bölünerek alınabilir.
Eğer dozun daha da yükseltilmesi gerekli olursa, günlük doz, haftalık aralıklar ile 0.75 mg artırılır. En yüksek günlük doz 4.5 mg'dır.

İdame tedavisi:


Günlük bireysel dozlar, 0.375 mg ile en fazla 4.5 mg aralığında olmalıdır. Klinik araştırmalarda doz artmmı sırasında, hastalığın gerek erken gerekse ileri dönemlerinde, ilaç etkinliği günde 1.5 mg'lık doza başlanıldığında gözlenmiştir. Bunun üzerindeki dozlar ile tedaviye yönelik ilave yararlar sağlanabilir.

Tedavinin sonlandıniması:


PRADOSE tablet, günlük doz 0.75 mg'a düşünceye kadar günde 0.75 mg, daha sonrasında ise günde 0.375 mg azaltılarak, basamak tarzında sonlandınimalıdır.

Birlikte levodona tedavisi alan hastalarda doz uygulaması:


Birlikte levodopa tedavisi almakta olan hastalarda, PRADOSE ile gerek doz artırımı gerekse idame tedavisi dönemlerinde, levodopa dozunun azaltılması önerilmektedir. Böylece beyindeki dopamin algılayıcı yapıcıklann aşın uyarılmasından kaçınılmış olur.
Uygulama yolu ve metodu:
Tabletler ağız yolundan alınmalı ve su ile yutulmalıdır. Tabletler aç ya da tok kanna alınabilir.
Değişik yaş grupları:
Çocuklarda kullanımı: PRADOSE 'un çocuklar ve 18 yaşına kadar ergenlerdeki etkinliği ve güvenliliği belirlenmemiştir.
Yaşlılarda kullanımı: PRADOSE 'un vücuttan atılma süresi yaşlılarda biraz daha uzayabilmektedir.
Özel kullanım durumları:
Böbrek yetmezliği: Pramipeksolün vücuttan atılması böbrek fonksiyonlanna bağımlıdır. Tedavi başlatılırken doktorunuz alacağmız dozu, başka türlü zorunluluklar yok ise, böbrek fonksiyonlannı gösteren “kreatinin klerensi” değerlerine göre, aşağıdaki doz şeması doğrultusunda ayarlayacaktır:
Eğer böbrek hastalığınız hafif derecede ise, günlük dozun ya da doz uygulama sıklığının azaltılması gerekli değildir.
Eğer böbrek hastalığınız orta derecede ise, başlangıçtaki günlük PRADOSE Tablet dozu, iki bölünmüş doz şeklinde uygulanmalı ve günde iki kez 0.125 mg ile başlanmalıdır (0.25 mg/gün).Günlük en fazla 2.25 mg pramipeksol dozu aşılmamalıdır.
Eğer böbrek hastalığmız şiddetli ise, günlük PRADOSE Tablet dozu, günde tek doz şeklinde uygulanmalı ve günde 0.125 mg ile başlaımıahdır. Günlük en fazla 1.5 mg pramipeksol dozu aşılmamalıdır.
İdame tedavisi esnasında böbrek fonksiyonlan azalır ise, doktorunuz günlük PRADOSE Tablet dozunuzu, böbrek fonksiyonlarındaki azalma ile aym oranda azaltacaktır.
Karaciğer yetmezliği: Karaciğer yetmezliği olan hastalarda doz azaltımınm gerekli olmadığı düşünülmektedir.

Huzursuz bacak sendromu


Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:
Önerilen PRADOSE Tablet başlangıç dozu, günde bir kez gece yatmadan 2-3 saat önce alınan 0.125 mg'dır. Belirtilerde daha fazla iyileşmeye ihtiyaç duyulan hastalarda, doz her 4-7 günde bir artınlarak, günde en fazla 0.75 mg'a kadar çıkılabilir (aşağıdaki tabloda gösterildiği şekilde).
PRADOSE Doz Artırma Şeması
Doz artırma
Günde bir kez, gece
aşamaları
dozu (mg)
1
0.125

1*


0.25
3*
0.50
4*
0.75
* Gerek duyulursa
PRADOSE Tablet çentikli olup, iki eşit parçaya bölünebilir niteliktedir.

Tedavinin sonlandıniması:


PRADOSE, doz basamak tarzında azaltılmaksızın sonlandınlabilir. Pramipeksol aniden kesildikten sonra, hastalann yaklaşık %10'unda huzursuz bacak sendromu belirtilerinin yeniden belirdiği gözlenmiştir. Bu etki alınan doza göre farklılık göstermemektedir.
Uygulama yolu ve metodu:
Tabletler ağız yolundan alınmalı ve su ile yutulmalıdır. Tabletler aç ya da tok karına almabilir.
Değişik yaş grupları:
Çocuklarda kullanımı: PRADOSE 'un çocuklar ve 18 yaşına kadar adolesanlardaki etkinliği ve güvenliliği belirlenmemiştir.
Yaşlılarda kullanımı: PRADOSE'un vücuttan atılma süresi yaşlılarda biraz daha uzayabilmektedir.
Özel kullanım durumları:
Böbrek yetmezliği: PRADOSE 'un vücuttan atılması böbrek fonksiyonlanna bağımlıdır. Böbrek hastalığı hafif ya da orta derecede olan hastalarda günlük dozun azaltılması gerekli değildir. PRADOSE'un böbrek yetmezliği olan huzursuz bacak sendromlu hastalardaki kullanımı üzerinde çalışma bulunmamaktadır.
Karaciğer yetmezliği: Emilen ilacın yaklaşık %90'ı böbrekler yoluyla atıldığı için, karaciğer yetmezliği olan hastalarda doz azaltımının gerekli olmadığı düşünülmektedir.

Eğer PRADOSE'un etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.


Kullanmanız gerekenden daha fazla PRADOSE kullandıysanız

PRADOSE 'dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız, bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.


Doktorunuzun reçete ettiği dozun takip edilmesi önem taşımaktadır. Eğer kazaen daha fazla tablet alırsanız, gecikmeden doktorunuza ne yapacağmızı sorunuz veya en yakın hastanenin acil servisine müracaat ediniz.

PRADOSE kullanmayı unutursanız

Parkinson sendromu:


Bir dozu unutursanız, ilacınızı hatırlar hatırlamaz içiniz. Ancak bir sonraki dozun zamam gelmişse veya yaklaşmışsa, unuttuğunuz dozu atlayınız ve daha sonrasında ilacınızı normalde kullandığınız şekilde kullanmaya devam ediniz.

Huztırsuz bacak sendromu:


Eğer ilacınızı almayı unutursamz, bu dozu aynı gün içerisinde hatırlar hatırlamaz alınız. Eğer tabletinizi aynı gün almaz iseniz, bir sonraki gün normal dozunuzu alıruz. Aym gün içerisinde iki doz almayınız.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.


PRADOSE tedavisi ne zaman durdurulacak?

PRADOSE tedavisinin ne kadar süreceğine, hastalığmızm belirtileri ve vücudunuzım verdiği tepkiye göre doktorunuz karar verecektir.

PRADOSE ile tedavi sonlandınidığmda oluşabilecek etkiler

PRADOSE ile tedavi sonlandınidığmda, hastalığınızın belirtileri ağırlaşabilir.
Bu ilacın kullanımıyla ilgili başka sorulannız olursa, doktorunuza sorunuz.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi, PRADOSE'un içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir. Ancak bu yan etkiler ilacı kullanan herkeste ortaya çıkmaz.
PRADOSE kullanımı esnasında, aşağıda kullanım alanlanna göre verilen yan etkiler bildiribniştir.
Belirtilen sıklık dereceleri şu şekildedir: Çok yaygın (10 hastada l'den fazla); yaygın (100 hastada l'den fazla); yaygın olmayan (1,000 hastada l'den fazla); seyrek (10,000 hastada l'den fazla); çok seyrek (10,000 hastada l'den az), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

Parkinson hastalığı için kullanım:


Enfeksiyon hastalıkları

Yaygın olmayan : Akciğer iltihabı (zatürre / pnömoni)

Psikiyatrik hastalıklar

Yaygın : Anormal davramşlar (dürtü kontrol bozukluklan ve zorlayıcı davranış
bozuklukları adı verilen bazı ruhsal hastalıklann belirtilerini yansıtan)*, anormal rüyalar, zihin karışıklığı, hayal görme, uykusuzluk Yaygın olmayan : Çok aşın yemek yeme', zorlayıcı alışveriş isteği*, mantıksız ve yanlış
düşünceler, aşın yemek yeme', aşın cinsel aktivite*, cinsel istek
bozukluklan, anormal derecede kuşku ve güvensizlik duyma, hastalıklı kumar oynama isteği*, huzursuzluk
Parkinson hastalığı için, PRADOSE dahil dopamin agonistleri ile tedavi edilen hastalann, özellikle yüksek dozlarda olmak üzere, hastalıklı kumar oynama isteği, cinsel istekte artış ya da azalma ve aşın cinsel aktivite belirtileri sergiledikleri ve bu tablolann genellikle dozım azaltılması ya da tedavinin sonlandınimasıyla geri dönüşlü olduğu bildirilmiştir.

Sinir sistemi hastahkları

Çok yaygın : Baş dönmesi, istemli hareketlerde bozukluk, uykululuk hali
Yaygın : Baş ağnsı
Yaygın olmayan : Bellek kaybı, aşın hareketlilik, ani uyku çökmesi^, bayılma
Pramipeksol ile tedavi edilen hastalar günlük yaşam aktiviteleri esnasmda uyuyakaldıklannı bildirmişlerdir. Bu olaylann bazılan motorlu taşıtlann kullanılması sırasında ortaya çıkmış ve bazen kazalar ile sonuçlanmıştır. Hastalardan bazıları, uykulu hal gibi uyancı bir belirtinin varlığını bildirmemiştir. Uykululuk hali, günde 1.5 mg'ın üstündeki dozlarda pramipeksol alan hastalarda yaygın bir olaydır ve uyku araştırmalanna göre, derin bir uykuya dalma öncesinde, her zaman oluşmaktadır.
Tedavinin süresine ilişkin net bir bağıntı bulunmamaktadır. Hastalardan bazılan sakinleştirici etki gösteren başka ilaçlar da almaktaydılar. Böyle bir olay yaşayan hastalann çoğunluğunda, doz azaltıldıktan ya da tedavi sonlandınidıktan sonra, daha başka bir uyuyakahna olayı görülmemiştir.

Göz hastahkları

Yaygın :Çift görme, bulanık görme ve görme keskinliğinde azalma dahil görme
bozukluklan

Damar hastahkları

Yaygın : Kan basıncında düşme^
Kan basmcında düşme az sayıda hastada tedavinin başlangıcında, özellikle PRADOSE dozu çok hızlı artınidığmda görülmektedir.

Solunum ve göğüs hastalıkları

Yaygın olmayan : Nefes darlığı, hıçkırık

Mide-bağırsak sistemi hastalıkları

Çok yaygın : Bulantı
Yaygın : Kabızlık, kusma

Deri ve derialtı dokusu hastalıkları

Yaygın olmayan : Aşın duyarlılık^, kaşıntı, döküntü^

Vücut geneli

Yaygın : Bitkinlik, vücut dokulannda sıvı birikimi (ödem)

Araştırmalar

Yaygın : İştahta azabna dahil kilo kaybı
Yaygm ohnayan : Kilo artışı

Huzursuz bacak sendromu hastalısında kullanım:


Enfeksiyonlar ve enfestasyonlar

Yaygın olmayan : Akciğer iltihabı (zatürre / pnömoni)*

Psikiyatrik hastalıklar

Yaygın : Anormal rüyalar^, uykusuzluk
Yaygın olmayan ; Anormal davramşlar (dürtü kontrol bozuklukları ve zorlayıcı davranış
bozuklukları adı verilen bazı ruhsal hastalıkların belirtilerini yansıtan)', çok aşm yemek yeme', zorlayıcı alışveriş isteği', zihin kanşıklığı, mantıksız ve yanlış düşünceler', hayal görme^, aşın yemek yeme', aşın cinsel aktivite', cinsel istek bozukluklan (artma ya da azalma), anormal derecede kuşku ve güvensizlik duyma', hastalıklı kumar oynama isteği', huzursuzluk

Sinir sistemi hastabkları

Yaygın : Baş dönmesi, baş ağnsı, uykululuk hali
Yaygın ohnayan : Bellek kaybı', istemli hareketlerde bozukluk, aşuı hareketlilik', ani
uyku çökmesi^, bayılma

Göz hastalıkları

Yaygın olmayan : Çift görme, bulamk görme ve görme keskinliğinde azalma dahil
görme bozukluklan

Damar hastalıkları

Yaygın olmayan : Kan basıncında düşme

Solunum ve göğüs hastalıkları

Yaygm olmayan : Nefes darlığı, hıçkırık

Mide-bağırsak sistemi hastalıkları

Çok yaygın : Bulantı
Yaygın : Kabızlık, kusma

Deri ve derialtı dokusu hastalıkları

Yaygın olmayan : Aşın duyarlılık^, kaşıntı, döküntü

Vücut geneli

Yaygın : Bitkinlik
Yaygın olmayan : Vücut dokulannda sıvı birikimi (ödem)

Araştırmalar

Yaygın olmayan : İştahta azalma dahil kilo kaybı, kilo artışı
* Anormal davranışlar; zorlayıcı alışveriş isteği, aşın cinsel aktivite ve hastalıklı kumar oynama isteğini kapsamaktadır.
* Aktif ilaç grubunda hiç yan etki bulunmamakta.
^ Etkisiz şeker hapı (plasebo) grubundaki yan etki sıklığı, aktif ilaç grubunda olduğundan daha yüksek.
^ CPMP belgesinde sıklık derecesi “Yaygın olmayan”.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız, doktorunuzu ya da eczacınızı bilgilendiriniz.


6. PRADOSE'un saklanması

PRADOSE 'u çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

25°C'nin altındaki oda sıcaklığmda saklayınız.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra PRADOSE'u kullanmayınız.


Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz PRADOSE'u kullanmayınız.

Ruhsat sahibi:

Sandoz İlaç San. ve Tic. A.Ş. Küçükbakkalköy Mah. Şehit Şakir Elkovan Cad. N:2 34750 Kadıköy/İstanbul

Üretim yeri:Bu kullanma talimatı 11.06.2012 tarihinde onaylanmıştır.


İlaç Bilgileri

Pradose 0,25 mg Tablet

Etken Maddesi: Pramipeksol dihidroklorür monohidrat

Atc Kodu: N04BC05

Pdf olarak göster

Google Reklamları

İlgili İlaçlar

  • Pradose 0,25 Mg 100 Tablet
  • Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

    Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
    Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
    Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.