Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Win Rho SDF 600 IU (120 mcg) Kullanma Talimatı

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar » İmmün Serum ve İmmünoglobülinler » İmmünoglobülinler » Spesifik İmmünoglobülinler » AntiD (rh) İmmunoglobulin

KULLANMA TALİMATI

WINRHO SDF 600 lU (120 mikrogram) IV / IM enjeksiyonluk çözelti hazırlamak için liyofilize toz içeren flakon

Damar içine veya kas içine uygulanır.

•Etkin madde:

Her bir flakon, 600 lU (120 mikrogram) insan Anti-D imminoglobulini içerir.
1 mikrogram = 5IU dir.

Yardımcı maddeler:

Sodyum klorür, glisin, polisorbat 80 .
Çözücü : Sodyum klorür, sodyum fosfat monobazik monohidrat, sodyum fosfat dibazik dodekohidrat, enjeksiyonluk su

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu kullanma talimatını .saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


•Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


•Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


•Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacı


kullandığınızı söyleyiniz.


•Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksek


veya düşükdoz kullanmayınız.


Bu Kullanma Talimatında :


1.WINRHO SDF nedir ve ne için kullanılır?

2.WINRHO SDF'yi kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler .

3.WINRHO SDF nasıl kullanılır? 4-Olası yan etkiler nelerdir?

5. WINRHO SDF'nin saklanması. Başlıkları yer almaktadır.

1. WINRHO SDF nedir ve ne için kullanılır?

•WINRHO SDF sulandırılarak kullanılmak üzere hazırlanmış steril, liyofilize, beyaz renkli toz içeren flakon şeklinde bulunur.
Her flakonda 600U (120 mikrogram) insan Anti-D immünoglobulini bulunur. WINRHO SDF, immünsera ve immünoglobulinler gurubuna dahildir
•Liyofilize toz içeren 1 adet toz flakon + 1 adet çözücü içeren ambalajda piyasaya sunulmuştur.
•.WINRHO SDF aşağıdaki durumlarda kullanılır:
. Babanın ve bebeğin Rho D (-) olduğunun kesinlikle bilindiği ve alloimmünizasyon gelişmiş, etkilenmiş Rh /rh olguları hariç olmak üzere, Rho D (-) kadına; annenin ve bebeğin kan guruplarına bakılmaksızın Rho D (+) bebek doğumundan sonra ilk 72 saat içinde uygulanır.

2-WINRHO SDF 'kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

CİDDİ UYARI VE ÖNLEMLER

•WINRHO SDF, virüslerin yaptığı (viral ) hastalıklara sebep olan ajanları içerebilecek,insan plazmasından yapılmaktadır.Bu üründen hastalık bulaşma riski, plazma bağışlayıcıların taranması ve izlenmesi, belirli virüslerin varlığı için test yapılması ve belirli virüsleri etkisizleştiren ve uzaklaştıran üretim adımlarının kullanılması yoluyla azaltılmıştır. Ancak yine de plazma ürünlerinin hastalık bulaştırma ihtimali mevcuttur.
•Alerjik ya da aniden gelişen aşırı duyarlılık( anafilaktik ) reaksiyonlar nadirdir. Bu reaksiyonlar, kan ürünlerine alerji geçmişi olan hastalarda ya da IgA kan proteini olmayan hastalarda meydana gelebilir.

Eğer, aşağıdaki durumlardan birine sahipseniz WINRHO SDF'yi KULLANMAYINIZ

•İnsan immünoglobulinlerine karşı, aniden gelişen aşırı duyarlılık (anaflaktik) ya da ciddi sistemik reaksiyon geçirdiyseniz,
•Ig-A noksanlığınız varsa,
•Formülasyonundaki ya da ambalajındaki bileşenlerinden herhangi birine aşırı duyarlılığınız varsa,
Bebekler dahil olmak üzere Rho (D) pozitif hastalarda,
Özellikle standart Rh antikor tarama testleri ile kanıtlanmış, Rho immünizasyonu olan Rho (D) negatif kadınlarda kullanmayınız.

WINRHO SDF'yi aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

İnsan plazmasından yapılan ürünler virüsler gibi hastalığa sebep olan enfeksiyöz ajanlar içerebilirler. Üretimde uygulanan plazma , kurallara uygun olarak (bağışıklık sistemini çökerten virüs (HIV ), Hepatit B, Hepatit C gibi lipit zarflı ve lipit zarfsız virüsleri etkisiz hale getirecek şekilde işlemden geçirilmiştir. Ancak bulaşıcı hastalıkları taşıma riskini tamamen yok saymak mümkün değildir.

WINRHO SDF'nin içinde bulunan anti-D immünoglobulini plazma yüksek riskli davranışları ortadan kaldırmaya yönelik sözlü taramayı başarıyla tamamlayan, tekrarlayıcı donörlerden elde edilmektedir. Kaynak plazma donörleri yaptıkları ilk bağış ve yıllık her fiziki inceleme esnasında, vCJDve CJD (deli dana ) riskleri için sorgulanmakta ve tüm kan donörleri her bağışta vCJDve CJD riskleri için sorgulanmaktadır

WINRHO SDF uygulamasını takiben hastalar, muhtemel yan etkiler için

en az 20 dakika

gözlem altında tutulmalıdır. Bu ürün, pasif bağışıklık kazandırıcı ajanların kullanımı ve Rh(D) pozitif kırmızı kan hücreleri alan sensitize olmamış Rh(D) negatif hastaların yönetimi konusunda deneyimli,nitelikli bir sağlık uzmanının gözetimi altında, yalnızca yeterli tanı ve tedavi imkanlarının halihazırda bulunduğu bir sağlık kuruluşunda uygulanmalıdır.
Hamileliğin geç döneminde ya da doğumu takiben meydana gelen büyük bir fetomaternal kanama, zayıf bir karışmış alan (mixed field) pozitif Du test sonucuna sebep olabilir Pozitif Du test sonucuna sahip bir hasta, büyük miktardaki bir fetomaternal kanama için taranmalı ve WINRHO SDF dozu bu doğrultuda ayarlanmalıdır. Anne kanı konusunda herhangi bir şüphe olduğunda WINRHO SDF uygulanmalıdır
WINRHO SDF uygulamasını takiben alerjik reaksiyonlar bildirilmiştir.(Bkz.olası yan etkiler) Böyle bir reaksiyon durumunda subkutan ephinefrin hidroklörür enjeksiyonu yapılmalı ve akabinde eğer gerekli olursa hidrokortizon uygulanmalıdır
WINRHO SDF, eser miktarda IgA içermektedir WINRHO SDF seçilmiş Ig-A noksan bireyleri tedavi etmek amacıyla başarılı bir şekilde kullanılmış olsa da, doktorlar WINRHO SDF tedavisinin muhtemel faydalarını aşırı duyarlılık reaksiyonları için potansiyele karşı tartıp,değerlendirilmelidir. Ig -A noksan bireyler, Ig-A içeren kan bileşenlerinin uygulanması sonrasında, Ig-A antikorları ve aniden gelişen aşırı duyarlılık (anaflaktik) reaksiyonlar geliştirme potansiyeline sahiptirler.
WINRHO SDF enjeksiyonundan sonra
-Döküntü ve yaygınlaşan kaşıntı, -Göğüste baskı hissi , - Hırıltı,
-Düşük tansiyon,
-Ani aşırı duyarlılık gibi belirtiler
görürseniz derhal doktorunuza bildiriniz, doktorunuz sizin için özel önlemler alacaktır.
Bu uyarılar geçmişte herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız

WINRHO SDF'nin yiyecek ve içecekle kullanılması

Gıda, alkol ve diğer bitkisel ürünlerle etkileşimi bilinmemektedir.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Mevcut verilere göre WINRHO SDF'nin gebe kadınlarda kullanımı fetüse hasar oluşturmaz. WINRHO SDF gerekli olmadıkça (annenin kan gurubunun Rh-pozitif olduğu durumlarda, annenin sensitize durumuna maruz kalmaması halinde), kullanılmamalıdır. Doğum anında WINRHO SDF'nin güvenli kullanımı bildirilmemiştir.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışın.


Emzirme

İlacı kullanmadan önce, doktorunuza veye eczacınıza danışınız.


Mevcut verilere göre WINRHO SDF'nin anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir.

Araç ve makine kullanımı

WINRHO SDF'nin, araç ve makine kullanmaya zarar verdiğini gösteren herhangi bir belirti yoktur.

WINRHO SDF'nin içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

Bu tıbbi ürün her dozunda 1mmol (23 mg )' dan az sodyum ihtiva eder; dolayısıyla sodyuma bağlı herhangi bir yan etki beklenmez.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Etkinliği azaltılmış canlı virüs aşıları: immunglobulin uygulaması, etkinliği azaltılmış canlı virüs aşılarının etkinliğini, sonraki 3 ay ya da daha fazla bir süre boyunca azaltabilir.
İmmünoglobulin uygulaması, kızamık, kızamıkçık, kabakulak ve suçiçeği gibi canlı virüs aşıların etkinliğini azaltabilir.Canlı virüs aşılarıyla aşılama, WINRHO SDF uygulamasından sonra yaklaşık 3 aya kadar ertelenmelidir.
Canlı virüs aşılanmasından kısa süre sonra WINRHO SDF alan hastalar, İmmünoglobulin'in uygulanmasından 3 ay sonra tekrar aşılanmalıdır.
Rho(D) immünglobulin (insan)
Ref
Etki
Klinik yorum
Etkisi azaltılmış canlı virüs aşıları
( ör : kızamık, kızamıkçık, kabakulak ve suçiçeği)
T
İmmün globulin etkinliği azaltabilir
Eğer WINRHO SDF aşılamadan sonra 14 gün içerisindeverilirse tekrar aşılama düşünülmelidir.
Diğer ilaçlarla etkileşim belirlenmemiştir.
Gıda, alkol ve diğer bitkisel ürünlerle etkileşimi bilinmemektedir.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.


3. WINRHO SDF nasıl kullanılır?

Uygun kullanım ve doz / uygulama sıklığı için talimatlar, uygulama yolu ve metodu:

Rutin doğum öncesi koruyucu olarak (profilaksi) gebeliğin 28-30 ncu haftasında WINRHO SDF 1500 IU (300 mikrogram) damar veya kas içine uygulandıysa, Rh-pozitif olduğu belirlenmiş bebeğin doğumunun ardından, doğum sonrası koruyucu (profilaksi) olarak, bebeğin doğumundan itibaren 72 saat içinde damar veye kas içine uygulanır. (Yalnızca yeni doğan Rho (D) pozitif ise uygulanır)
72 saatten daha uzun sürenin geçmesi durumunda WINRHO SDF uygulaması bırakılmamalı, doğumdan sonra en geç 28 güne kadar, mümkün olduğu kadar erken uygulanmalıdır.

Uygulama yolu ve metodu Uygulama yolu :

WINRHO SDF, sadece birlikte verilen steril çözücü içinde çözülerek hazırlanır. Başka ürünlerle birlikte asla uygulanmamalıdır. Eğer sulandırılarak hazırlanan ürün hemen kullanılmayacaksa, oda ısısında en fazla dört saat saklanabilir. Diğer ürünlerle eş zamanlı olarak uygulanmamalıdır. Uygulama öncesi ürünü oda sıcaklığına getiriniz.
WINRHO SDF gibi parenteral ürünler, uygulamadan önce partikül ve renk değişikliği için kontrol edilmelidir. Ürün uygun bir damara aseptik koşullarda, 5-15 saniyede 600 IU (120 mikrogram) enjeksiyon hızıyla uygulanır. İntravenöz uygulama öncesinde WINRHO SDF'nin seyreltilmesi tercih ediliyor ise, seyreltici olarak normal salin kullanınız.Su içerisinde Dekstroz %5 kullanmayınız. Hiçbir diğer seyreltici test edilmemiştir.
Kas içi enjeksiyonlar, üst kolun deltoit kası içine ya da üst kalçanın ön yan kısmına yapılmalıdır. Siyatik sinirinin zedelenme riskinden dolayı, kaba etli bölge sürekli enjeksiyon bölgesi olarak kullanılmamalıdır. Eğer kaba et bölgesi kullanılacaksa, sadece üst dış çeyrek kullanılır.
Arta kalan ürünleri kullanmayınız, kullanılmayan kısmı atınız.

Uygulama metodu :

WINRHO SDF, yalnızca birlikte verilen şişede bulunan steril seyreltme çözelti ile hazırlanır. Hazırlama işlemi aseptik ortamda yapılır.
1. Kullanmadan hemen önce sulandırınız.
2.Çözücü ve ürün flakonlarının kapaklarını çıkarınız.
3.Kauçuk tapanın açıkta kalan orta kısmını, uygun bir dezenfektan ile siliniz.
4.Uygun bir şırınga ve iğne kullanarak seyrelticiyi çekiniz. ve 600IU (120 mikrogram ) için, IV enjeksiyonda 2.5 mLya da IM enjeksiyon için 1.25 mL steril çözücü kullanınız. Kullanılmayan çözücüyü atınız.
5.Çözücüyü, yavaşça liyofilize tanecikler içeren flakonun cam iç duvarına gelecek şekilde, açılı bir biçimde enjekte ediniz.
6 Tanecikleri flakonu nazikçe yana yatırıp, ters çevirerek ıslatınız. Ç

alkalamayınız.

Köpüklendirmekten kaçınınız. Dik durumdaki flakonu çözülene kadar, nazikçe döndürünüz.(en fazla on dakika).

Değişik yaş gurupları

Çocuklarda kullanımı:

Çocuklarda kullanımı yoktur.

Yaşlılarda kullanımı:

Yaşlılarda kullanımı yoktur.

Özel kullanım durumları :

Böbrek yetmezliği:Karaciğer yetmezliği:

Özel kullanımı yoktur..

Eğer WINRHO SDF'nin etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise, doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.


Kullanmanız gerekenden daha fazla WINRHO SDF kullandıysanız:

WINRHO SDF'den kullanmanız gerekenden daha fazlasını kullandıysanız, bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.


WINRHO SDF'yi kullanmayı unutursanız:

Doktorunuz atlanan dozun ne zaman uygulanacağına karar verecektir. Takip eden dozun

yeni

uygulama zamanı için doktorunuzun talimatlarına uymanız önemlidir.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz kullanmayınız.


WINRHO SDF ile tedavi sonlandığında oluşabilecek etkiler:

Tedavi sonlandığında oluşabilecek etkiler bildirilmemiştir.

4. Olası yan etkiler nelerdir ?

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sıralanmıştır: Çok yaygın : 10 hastanın en az 1 inde görülebilir.
Yaygın: 10 hastanın 1 inden az,fakat 100 hastanın 1 inden fazla görülebilir.
Yaygın olmayan : 100 hastanın 1 inden az,fakat 1000 hastanın 1 inden fazla görülebilir. Seyrek: 1000 hastanın 1 inden az görülebilir.
Çok seyrek : 10 000 hastanın 1 inden az görülebilir. Bilinmiyor : Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

Aşağıdaki belirtilerden biri sizde mevcutsa WİNRHO SDF' yi kullanmayı DERHAL durdurunuz ve doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz

•Vücut genelinde döküntü ve kaşıntı.
•Göğüste baskı.
•Hırıltı.
•Nefes darlığı.
•Sersemlik hissi yada ayağa kalktığunızda baş dönmesi ( bu tansiyon düşüklüğü anlamına gelir.)
Bunlann hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise WINRHO SDF'ye karşı ciddi alerjiniz var demektir
Ig-A noksanlığınız olduğu söylendiyse, WINRHO SDF'ye karşı bir alerjik reaksiyon geliştirme riskiniz daha fazladır.
WINRHO SDF ile Rh immünizasyon profilaksisi için tedavi edilen hastalarda görülen diğer istenmeyen etkiler ise şunlardır :

Bağışıklık sistemi hastalıkları :

Çok seyrek: Ani aşırı duyarlılık.

Deri ve deri altı doku hastalıklan_:

Yaygın olmayan: Kaşıntı ve döküntü.

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar:

Yaygın olmayan : Enjeksiyon bölgesinde sertleşme, kaşıntı ve şişme.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


5. WINRHO SDF'nin saklanması:

WINRHO SDF'yi çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.


Ürünü buzdolabında 2°- 8° C arasında saklayınız. Dondurmayınız. Donmuş ürünleri çözüp kullanmayınız.
Sulandırılmış ürün en fazla 4 saat oda ısısında saklanabilir. Flakon tek kullanım içindir. Kullanılmayan kısmı atınız.

Son kullanma tarihi ile uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajındak/flakondaki son kullanma tarihinden sonra WINRHO SDF'yi kullanmayınız.


Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz WINRHO SDF'yi kullanmayınız.


Çevreyi korumak amacıyla kullanmadığınız WINRHO SDF'yi şehir suyuna veya çöpe atmayınız. Bu konuda eczacınıza danışınız.


Ruhsat sahibi:


RA İLAÇ SAN. VE TİC.A.Ş
Kehribar sok.No: 14 / 7-8 Gaziosmanpaşa- ANKARA Tel : (0312) 442 82 70 Faks:(0312) 442 82 77

Üretici:


Cangane Corporation Winnipeg, KANADA, R3T 5Y3

Bu kullanma talimatı 13/12/2011 tarihinde onaylanmıştır.


AŞAĞIDAKİ BİLGİLER BU İLACI UYGULAYACAK SAĞLIK PERSONELİ İÇİNDİR Donmuş ürünleri çözüp kullanmayınız. Uygulama öncesi ürünü oda sıcaklığına getiriniz. Diğer ürünlerle eş zamanlı olarak uygulamayınız.
Sulandırılarak hazırlanan ürün hemen kullanılmayacaksa ,oda ısısında en fazla 4 saat saklanabilir.
Artan ürünleri kullanmayınız kullanılmayan kısmı atınız.
WİN RHO SDF kullanılmadan önce gözle kontrol edilmeli, içinde partikül veya renginde bir değişiklik varsa kullanılmamalıdır.
Ürünü hazırlarken köpüklendirmekten kaçınınız.
İlaç verme hızı 5-15 saniye olarak ayarlanmalıdır.
Virütik (Enfeksiyöz) maddelerin bulaşmasını önlemek amacı ile her kişi için ayrı bir flakon, steril şırınga ve iğne kullanılması gerekmektedir.
WINRHO SDF uygulamasını takiben hastalar, muhtemel yan etkiler için

en az 20 dakika

gözlem altında tutulmalıdır. Bu ürün, pasif bağışıklık kazandırıcı ajanların kullanımı ve Rh (D) pozitif kırmızı kan hücreleri alan sensitize olmamış Rh (D) negatif hastaların yönetimi konusunda deneyimli, nitelikli bir sağlık uzmanının gözetimi altında, yalnızca yeterli tanı ve tedavi imkanlarının halihazırda bulunduğu sağlık kuruluşunda uygulanmalıdır.

İlaç Bilgileri

Win Rho SDF 600 IU (120 mcg)

Etken Maddesi: İnsan Anti-D İmmünglobulini

Atc Kodu: J06BB01

Pdf olarak göster

Google Reklamları

İlgili İlaçlar

  • Win Rho SDF 600 IU (120 mcg)
  • Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

    Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
    Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
    Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.